| | | |  
Melanie van Vliet Meid met missie

Laatste artikelen

Bijzondere gebeurtenissen


WWW ARENDSKERKE.NL
Uit de Score - april 2010

Ondernemen zit haar in het bloed. Op haar negentiende is ze voor zichzelf begonnen. Nu we in deze uitgave al meer jongeren in beeld brengen (zie het artikel over de studenten
van VVA
) is het ook leuk om eens stil te staan bij de jongste ondernemer. Haar naam is Melanie van Vliet, ze is 20 jaar, is van Barendrecht naar Arendskerke verhuisd en werkt voor zichzelf als kapster. We zijn toch allemaal razend benieuwd hoe ze het op zo’n jonge leeftijd voor elkaar heeft gekregen? Melanie vertelt ons enthousiast over haar ervaringen.

Hoe is het om van uit Barendrecht naar Arendskerke te verhuizen?
“Een wereld van verschil. Ik ben opgegroeid in Barendrecht en anderhalf jaar geleden zijn we naar Zeeland verhuisd. In het begin moest ik erg wennen maar nu heb ik het hier super naar mijn zin. Ik heb hier mijn werk, familie, vriend en mijn grootste hobby paardrijden kan ik nu onbeperkt doen. De paarden staan naast ons huis, dus dat is ideaal.

Hoe ben je op het idee gekomen om voor jezelf te beginnen?
“Ondernemen zit in ons bloed. Mijn vader werkt al heel zijn leven voor zichzelf. Hij heeft een groenten- en fruitkraam op de markt. Ook mijn zusje heeft het in zich. Zij is 18 en heeft sinds kort ook haar eigen kraam op de markt. En ik werk op voor mezelf als kapster en ik help bij mijn vader op de markt.”
Welke stappen heb je ondernomen om zelfstandig als kapster te werken en niet in loondienst bij een kapsalon?
“In Rotterdam heb ik een particuliere kapsteropleiding gevolgd en ben daardoor allround kapster. In twee jaar tijd leer je echt alles. Wist je dat veel bekende kappers (zoals Mariëlle Bastiaansen van het tv-programma Looking Good) dezelfde opleiding hebben gevolgd? Het is een zware opleiding. Zes dagen per week naar school (dus ook op zaterdag) maar je krijgt wel de beste opleiding. Voor het 2e jaar moet je zelfs geselecteerd worden. Alleen de allerbeste leerlingen gaan door en gelukkig hoorde ik daarbij. Ook heb ik in het 2e jaar mijn ondernemersdiploma gehaald, zodat ik direct voor mezelf kon beginnen.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Mijn werk als thuiskapster vind ik ontzettend leuk en het gaat ook heel goed. Steeds meer mensen weten me te vinden. Toen ik begon, werkte ik 2 dagen voor mezelf en 4 dagen voor mijn vader maar nu is het andersom. Vier dagen voor mezelf en 2 dagen op de markt. De markt doe ik nu meer als hobby. Gelukkig hou ik nog genoeg tijd over voor mijn andere hobby: paarden. Doordat ik vaak ’s avonds naar klanten ga, kan ik overdag paardrijden en daarna mijn paarden verzorgen. De perfecte combinatie. Ik kan wel zeggen dat ik het ontzettend goed naar mijn zin heb in Zeeland, ik wil niet meer terug naar Barendrecht.Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie