| | | |  
Oud VVA-speler Mark Smeding

Laatste artikelen

Bijzondere gebeurtenissen


WWW ARENDSKERKE.NL
Uit de Score - december 2010

Je bent nog altijd actief als keeper. Hoe ouder, hoe beter?
Op dit moment ben ik nog steeds actief als keeper en wel bij 2e klasser ‘s Gravendeel. Dit jaar was het eigenlijk de bedoeling om mijn carrière voort te zetten als assistenttrainer, maar ben ik door een blessure van mijn beoogd opvolger weer in de goal beland.

Inmiddels ben ik 36 jaar oud, wat kilootjes zwaarder, maar het keepen nog niet verleerd. Ik heb er nog steeds veel plezier in, zelf spelen blijft uiteraard het mooiste wat er is. Het fanatisme zal er altijd in blijven zitten, maar ik besef wel dat mijn
sportieve hoogtepunt achter me ligt. Inmiddels ben ik de trotse vader van Roef (5) en Skip (2). Roef is zijn carrière onlangs gestart bij de minipups van OSV-Oud-Beijerland en daar geniet ik, net als hij, ook erg van.

Hoe ben je destijds bij Arendskerke terechtgekomen en vertrokken?
Ik meen dat ik in het seizoen 95/ 96 mijn noppen in de Arendskerkse klei zette. Mijn vriendin Natasja is al sinds de basisschool bevriend met Nicole Rademaker, de vrouw van Ard Eversdijk. Ard en ik werden zonder inspraak aan elkaar gekoppeld en zo ben ik dus bij Arendskerke terecht gekomen.

Op dat moment speelde Arendskerke in de 2e klas en aangezien ik zo hoog mogelijk wilde spelen (ik speelde bij vv Walcheren 4e klas zondag) ,was het voor mij een mooie stap. Ik ben Arendskerke maar 1 jaar trouw gebleven, omdat ik me sportief verbeteren kon bij vv Arnemuiden, die op dat moment in de 1e klas uitkwam.

Wat staat je nog het meeste bij van de club?
Ik heb Arendskerke leren kennen als een echte dorpsclub. Een hechte club met een kwalitatief goede selectie met een generatie Goedegebuures, 2 Eversdijken, Kamstra, Tolhoek, de Kok en vele andere goede spelers in de gelederen. Spelers, die volgens mij allemaal naast het voetbalveld woonden, op sloffen naar het trainingsveld kwamen en op die zelfde sloffen huiswaarts gingen om daar te gaan douchen. Het is dus regelmatig voorgekomen dat ik met een ongewassen rug richting Vlissingen terug reed........

Ook was het voor mij soms een sport op zich om de conversaties tussen ras Arendskerkers te kunnen volgen. Sportief gezien was het volgens mij een zeer wisselvallig seizoen. Ik kan me wel nog herinneren dat ik in een bekerwedstrijd tegen Arnemuiden twee penalty’s stopte van Johnny Crucq. Daar heb ik hem in de kleedkamer bij Arnemuiden eigenlijk nooit meer over gehoord…

Volg je Arendskerke nog?
Ik volg eigenlijk alle clubs waar ik gespeeld heb nog wel. Aangezien dat er nogal wat zijn, gebeurt dat echt aan de zijlijn. Naar mijn weten heeft Arendskerke nog jaren op 2e klas niveau gespeeld, spelen jullie nu 4e klas en doen jullie mee voor de prijzen. Op de zeer informatieve clubsite kwam ik veel oude bekenden tegen en daarmee kwamen ook alle herinneringen boven.

Wat voor werk doe je nu, en deed je dat in je Arendskerke-periode ook al?
Toen ik bij Arendskerke speelde, studeerde ik voor leraar in het basisonderwijs aan de Hogeschool Zeeland. Na het behalen van het diploma heb ik vanaf 1998 op verschillende scholen lesgegeven. Laatste school was de Mytylschool te Goes, waar ik speciale herinneringen aan heb.

Echter wilde ik mijn horizon verbreden en besloot te solliciteren bij de politie te Rotterdam. Mijn vriendin en ik hebben in 2001 letterlijk en figuurlijk het boeltje opgepakt en zijn verhuisd naar Rotterdam. Daar heb ik t/m 2008 voor de politie Regio Rotterdam-Rijnmond gewerkt en me met name met jeugdproblematiek bezig gehouden.

Sinds 2003 wonen wij met veel plezier in Oud-Beijerland. Vanaf eind 2008 werk ik bij de gemeente Schiedam. Ik houd me daar fulltime bezig met de regie op de meest
problematische/ complexe casuïstiek bij jeugd en gezinnen. Ik zorg ervoor dat alle betrokken professionele partijen binnen zo’n casus afspraken maken en zie er op
toe dat die nagekomen worden. In acute crisissituaties fungeer ik als troubleshooter en informeer/ adviseer ik indien nodig het gemeentebestuur.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie