| | | |  
Schilderes Angelien Vogelzang

Laatste artikelen

Bijzondere gebeurtenissen


WWW ARENDSKERKE.NL
Uit de Score - juli 2011

In de SCORE willen we naast de prominenten uit het voetbal ook andere Arendskerkenaren aan het woord laten. Voor deze editie is daarom Angelien Vogelenzang geïnterviewd. Deze Noord-Hollandse woont inmiddels alweer zo'n 30 jaar op 's-Heer Arendskerke. Waar u haar van zou kunnen kennen zijn de prachtige schilderijen die ze heeft gemaakt, hierdoor heeft ze in de regio een zeer goede naam opgebouwd.

Haar schilderijen

Het verrast haar wel eens dat weinig mensen van het dorp haar werk kennen ondanks dat ze zeer veel heeft geëxposeerd op het dorp en in de regio. Ze schildert voornamelijk olieverfschilderijen van landschappen en portretten van mensen en dieren. De landschapsschilderingen lijken zelfs een 3D-effect te hebben, dit komt volgens haar door de verschillende technieken die ze gebruikt. 'De voorgrond breng ik aan met het mes en de achtergrond schilder ik met penseel'. Dit geeft een zeer bijzonder contrast. En de portretten die ze maakt zijn niet van een foto te onderscheiden.

Volgens haar klanten zijn de portretten soms zelfs mooier dan de werkelijkheid. Hoe komt dat nu? Ze verklapt: 'als iemand flaporen heeft kan een paar millimeter op het doek optisch veel verschil maken'.

Angelien heeft het schildersvak zichzelf aangeleerd. Ze was als student graag naar de kunstacademie gegaan maar haar moeder vond dat ze beter een vak kon leren. Haar moeder vreesde dat de geboren Amsterdamse tussen de schilders op de Dam terecht zou komen.


Als hobby is ze in haar vrije tijd daarom maar blijven schilderen. Ze staat nu daarom niet op de Dam maar lekker thuis in de serre, op zolder of zelfs – als het weer het toelaat – in de tuin. Laatst heeft ze in opdracht van Pascal Baijens het paard van zijn vriendin op doek vastgelegd. Pascal kwam met dit verzoek bij zijn oudbuurvrouw omdat hij haar werk al kende uit de tijd ze naast elkaar woonden in de Landweg. Dat waren echter wel andere tijden, 'toen hoefden we de voordeur niet eens op slot te doen'.

Haar voetballende kleinzoon
Wat heeft Angelien met de voetbalvereniging van het dorp? Aangezien ze al weer zo'n tien jaar in de Lange Achterweg, niet ver van het voetbalveld, woont merkt ze het meest van de voetbal door de parkeerders bij haar voor de deur. Dat er op de zaterdag mensen bij haar voor de deur parkeren vindt ze niet zo erg maar het word wel vervelend als ze daardoor een eind met haar boodschappentassen moet zeulen.

Verder heeft ze niet zoveel met voetbal in het algemeen, maar uiteraard heeft ze wel het WK gevolgd. Straks als haar kleinzoon gaat voetballen zal dat wel veranderen. 'Hij knalt nu al zo hard met die bal, dat wordt vast een voetballer'. Het duurt nog eventjes maar straks zal ze als trotse oma regelmatig langs de lijn staan.

Als u haar werk graag eens zou willen bewonderen kan dat tijdens de monumentendag op 11 september. Net als vorig jaar exposeert ze in haar mooie achtertuin in de Lange Achterweg 42. Vorig jaar vond ze dit zeer gezellig. 'Gezellig een bakkie doen met allemaal bekenden, dat was hartstikke leuk'. Dit willen we u dan daarom ook zeker aanraden.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie