| | | |  
Hoe is het met… Rob Krekelberg?

Laatste artikelen

Bijzondere gebeurtenissen


WWW ARENDSKERKE.NL
Uit de Score - juni 2012 door: Peter de Zwarte

Na jaren uit het beeld verdwenen te zijn, vragen we ons af wat er van sommige oud-spelers geworden is. Vandaag in deze rubriek zijn we op zoek gegaan naar Rob Krekelberg. We vonden hem in Rijen, in Noord Brabant.

Rob, hoeveel jaar heb je eigenlijk voor VVA gespeeld?

“Ik dacht dat ik in 1988 over gekomen ben van Robur olv Jan de Roo en later Isaac Verkeste. Ik denk dat mijn laatste voetballende jaar 1998 of 99 was. Dus alles bij elkaar een jaar of tien.”

Ben je nog actief als voetballer en zo ja, waar?
“Ik speel nog weleens mee in een veteranen elftal van VV Rijen, maar dat is niet meer in competitieverband. Twee jaar geleden voor het laatst in competitieverband gevoetbald.”

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik ben officier bij de Landmacht en werk in Den Haag op de staf. Ik heb mijn oude hobby fietsen opgepakt. Ik fiets de wielerklassiekers zoals De Ronde v Vlaanderen, Parijs Roubaix ed. De kinderen zijn de andere hobby. Mijn jongste dochter(10jr) voetbalt bij de meiden van OVV 67 en die volg ik uiteraard. Verder ben ik getrouwd en heb ik nog een dochter (12jr) die erg muzikaal is. Kortom, een druk bestaan en een rijk leven. Van de zomer ga ik de Alpe d’Huez beklimmen in het kader van de Alpe d’Huzes.”

Hoe ben je destijds bij VVA gekomen en wat was destijds de reden van je vertrek bij VVA?

“Ik heb me georiënteerd bij Jan de Roo, die was oud trainer van Robur en kende mij nog van het eerste elftal. Ik ben overgestapt van zondag naar zaterdag ivm de militaire dienst. Tevens zocht ik een andere sportieve uitdaging en vond in Arendskerke een warm nest. Ik ben niet echt een vaste kracht bij het eerste elftal geweest. In het begin zat ik er dicht tegen aan en deed ik wel mee, maar ik was te vaak afwezig vanwege mijn werk. Ik ben altijd wel belangrijk gemaakt door de trainers destijds om wat jonge spelers te begeleiden op weg naar het eerste en af en toe in te vallen.”

Wat waren de hoogtepunten in je VVA-periode?
“Een keer kampioen met het tweede, en dat met de oude garde uit het eerste. Er was toen bewust gekozen het eerste drastisch te verjongen. Ik heb genoten van elke wedstrijd destijds. Er zat veel voetbal en passie in dat tweede elftal en dat was geweldig om mee te maken. Verder genoot ik ook van de trainingen. Trainen met zoveel talent om je heen beschouwde ik als een voorrecht. Voor mij was er nog een hoogtepunt namelijk de warmte van de club. Ik heb toen privé wat tegenslagen gehad en heb toen een hele fijne spelersgroep en begeleiding mogen ontmoeten. Ik ben deze mensen nog steeds erg dankbaar en dat gaat niet uit het hart! Nog steeds wanneer ik kans zie eens te komen ontmoet ik deze warmte. Echt uniek!”

Op welke manier volg je VVA nog?
“Via de site van VVA, elke zaterdag als eerste de teletekst van Omroep Zeeland met de voetbaluitslagen. Via de sms heb ik dan contact met Leo Goedegebure en krijg ik een update.”

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie