| | | |  
Interview Serge Beulens

Laatste artikelen

Bijzondere gebeurtenissen


WWW ARENDSKERKE.NL
Uit de Score - januari 2012

“Een dorpsclub, die kan groeien, is een uitdaging”
door: Peter de Zwarte

Na de thuiswedstrijd tegen de Meeuwen uit Zoutelande, die gelijk werd gespeeld, had ik een gesprek met de trainer van het eerste elftal, Serge Beulens. Sinds dit seizoen is hij de trainer van ons vlaggenschip, het eerste elftal.

Gevraagd naar wie Serge is, komen we al snel uit op zijn voetbalverleden. Als jongen uit het dorp is hij gaan voetballen bij de plaatselijke VV Kwadendamme, waar hij op 15 jarige leeftijd in het eerste terecht kwam. Ambitieus was hij wel en al snel vroeg hij overschrijving aan naar Luctor ’88 in Heinkenszand. Hier heeft hij 12 jaar gevoetbald, afwisselend in de 3e klasse en 4e klasse van het zondagvoetbal.

Tijdens deze periode speelde hij regelmatig voor het Borsels streekelftal, dat oefenpotjes speelde tegen gerenommeerde profclubs uit binnen- en buitenland, waaronder Feyenoord Rotterdam. Tijdens deze potjes maakt hij kennis met de gebroeders Goedegebure en zodoende de club.

In het seizoen 1998/1999 krijgt hij te maken met een zware knieblessure, waar hij zich pas twee jaar later aan laat opereren. In 2002 keert hij terug bij zijn oude liefde, VV Kwadendamme, waar hij nog drie jaar voetbalt. In 2005 wordt hij trainer van VV Kwadendamme. Dat gaat hem zo goed af, dat hij in het eerste seizoen een periode pakt en in het tweede seizoen kampioen wordt. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en in het seizoen 2008/2009 doet hij zijn voetbalschoenen nog een keer aan.

Het seizoen 2010/2011 begint hij als trainer van VVA B1. Wanneer SV Nieuwdorp dat seizoen bij hem aanklopt met de vraag om samen met Jos van Belzen het eerste elftal te trainen, kan hij de lokroep niet weerstaan. Dit was echter maar voor één seizoen, want dit seizoen staat hij op eigen benen als hoofdcoach van VVA 1.

Gevraagd naar de verwachtingen voor dit seizoen, reageert Serge positief. “Bij aanvang van het seizoen mikten we op handhaving in deze klasse, dus op een plek boven de onderste drie. De huidige resultaten hebben inmiddels gezorgd voor een bijstelling van deze verwachting. Ik denk dat het met deze groep mogelijk moet zijn om op een plaats in het ‘linkerrijtje’ te eindigen en af en toe eens mee te doen om een periode. De ambitie voor de lange termijn is toch om te promoveren naar de tweede klasse. Dat is op dit moment niet realistisch, maar deze groep heeft nog genoeg potentie om te groeien.”

Serge is realistisch, wanneer ik vraag waar het plafond ligt van een 1e elftal van een dorpsclub in het algemeen. “Wanneer je kijkt naar een club als VVA, dat het vooral moet hebben van spelersmateriaal uit de directe omgeving en geen mogelijkheden heeft om spelers financieel binnen te halen, dan denk ik dat de tweede klasse het plafond is, met af en toe een onverwacht seizoen in de eerste klasse.” Daarbij halen we vergelijkingen op met clubs uit de jupiler league, die af en toe een seizoen op het hoogste niveau mogen spelen, doordat ze een superseizoen hebben gedraaid.

Serge is naast trainer, ook nog speelgerechtigd, maar daarover zegt hij het volgende: “In principe is het mogelijk om als speler nog de wei in te gaan, maar dat zal niet in het eerste zijn. Het tempo is mij net iets te hoog en ik heb geen assistent trainer, die die taak dan van mij over kan nemen. Eventueel zou ik nog als veertiende man met het tweede mee kunnen gaan, wanneer daar de nood hoog is.”

Over zijn ambities in het trainersvak is Serge duidelijk. Hij is op dit moment bezig met de cursus Oefenmeester 2 en daar zal het voorlopig ook wel bij blijven. Een dorpsclub met potentie trainen en een stap verder brengen, is voor hem de uitdaging. En dat zal altijd een club moeten zijn in de omgeving van Kwadendamme, want “ik heb altijd gezegd dat ik er niet voor ga verhuizen.”

We hopen dan ook dat we voorlopig nog kunnen genieten van zijn stem langs de kant: “Schakelen!…”

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie