| | | |  
Brugge 2012 Verslag
20-21-22 januari 2012

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL


Dit keer bij het vertrek geen sneeuw, een defecte bus, deelnemers die te laat komenof iets anders. Het vertrek voor het voetbalkamp naar Brugge verliep dus soepeltjes. We waren de Lange Achterweg nog niet uit of de eerste kaarten werden al weer gelegd.

Aangekomen in Brugge reden we eerst even langs het stadion van Brugge om de kaarten op te halen. Vervolgens naar het Leonardo hotel, vlak buiten Brugge in de bossen. Bij het betreden van de kamers was het toch wel even schrikken. Op zich prima kamers...maar er stond maar één tweepersoonsbed. Dat werd dus lepeltje-lepeltje. Gelukkig stond er ook nog een slaapbank al heeft niet iedereen dat in de gaten gehad.

Na een paar biertjes in de bar (en een aantal 10-minuten gesprekjes) gingen we weer in de bus op weg naar het centrum in Brugge. Eerst een hapje eten en vervolgens het uitgaansleven verkennen. Niet spectacualair maar wel gezellig. Het ging door tot de late - of in sommige gevallen vroege - uurtjes. De lokale horeca heeft in ieder geval een goede avond gehad. Ook de taxi-chauffeurs hadden het druk al was niet elke chauffeur er even blij mee.
Bij het ontbijt waren de meeste oogjes behoorlijk klein en niet iedereen leek even fit. De reis naar Oostburg was daarom niet voor iedereen even plezierig. Het merendeel was dan ook blij dat we arriveerden en de bus uit konden. We werden gastvrij ontvangen bij SV Oostburg waar de 1e selectie een oefenwedstrijd zou spelen tegen Oostburg 1. De rest van de spelers kon een training afwerken.

De wedstrijd tegen Oostburg werd gespeeld onder frisse omstandigheden. Er stond een stevige wind over de hele breedte van het veld. In de beginfase waren niet alle spelers van Arendskerke even scherp. Er waren er bij die niet alleen soms de bal en de tegenstander kwijt waren, maar ook zichzelf. Oostburg was dan ook de bovenliggende partij maar had een verdedigingsfoutje nodig om op voorsprong te komen. Na deze achterstand ging Arendskerke iets beter voetballen. Ze leken wakker te worden.
In de 2e helft was het Arendskerke dat het betere van het spel had en genoeg kansen om op gelijke hoogte te komen. Maar de bal wou er maar niet in. Het houtwerk stond regelmatig in de weg. Om onduidelijke reden werd er ook nog een doelpunt afgekeurd. Serge kon de hele wedstrijd doorlopend wisselen. Een bijzondere wissel was die van Frank. Die kreeg een kwartier voor tijd een publiekswissel. Tenminste...dat dacht hij...maar die enige die applaudiseerde was ie zelf. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en bleef het 1-0 voor de gastheren.

De 3e helft was duidelijk voor Arendskerke. Na een aantal uurtjes in de prachtige kantine van Oostburg vetrokken we richting het centrum van Oostburg om daar een hapje te eten bij restaurant de Smickelaer. Dat smaakte iedereen duidelijk goed en we konden op weg naar het Jan Breydelstadion.

Daar aangekomen kwam de lucht van frites en braadworsten je tegemoet. Het was bitterkoud in het stadion. En van de wedstrijd Club Brugge-KV Mechelen werd je ook niet echt warm. Het was bar en bar slecht. Eén goede aanval van KV Mechelen betekende 0-1. Club Brugge heeft in de wedstrijd geen enkele doelpoging tussen de palen gehad. Publiek was na afloop dan ook niet echt tevreden.
Na afloop werden we weer in het centrum gedropt. De zaterdagavond was een stuk drukker dan de vrijdag en in bepaalde café's kon je helemaal niet binnenkomen. Ondanks dat was het weer bere gezellig. Uw verslaggegever heeft het deze avond niet zo laat gemaakt, in tegenstelling tot een hoop anderen.

Over het algemeen leek iedereen wat fitter dan de zaterdagochtend. Het ontbijt smaakte dan ook prima. Rond 11 uur vertrokken we weer terug naar Arendskerke waar we weer veilig aankwamen. We kunnen weer terugkijken op een geslaagd voetbalkamp.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie