| | | |  
Evenementencommissie

Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafelWWW ARENDSKERKE.NL
Voorzitter Frank Goedegebure fgoede@zeelandnet.nl
Secretaris Arianne Jansen  
Penningmeester Frank Goedegebure  
Leden Marco Jansen (namens bestuur)
Johan Capello
Adrie de Leeuw
Danny de Jonge
Lennard Westerweele
Wim Capello
Leendert Nieuwenhuize
Marco Goedegebure
René Kloet
 

Uit de Score - januari 2013

Uitgelicht: de Evenementencommissie van VV Arendskerke
De evenementencommissie van de voetbalvereniging ’s Heer Arendskerke is ontstaan op initiatief van de voormalig voorzitter Piet Goedegebure. Hij vond, dat er niet alleen voetbalactiviteiten georganiseerd moesten worden, maar ook andere activiteiten om de binding van de leden met de vereniging te vergroten. Hij benaderde een aantal leden, die een commissie vormden. Tijdens de eerste vergadering werden een groot aan ideeën geopperd.

Ook werd als standpunt ingenomen dat de commissie zelf “support” zou zijn d.w.z. zeggen, alle georganiseerde activiteiten mochten de vereniging geen geld kosten. Het RAD van Fortuin, kerstbakkenactie, de rommelmarkt en later het Kerstzaalvoetbaltoernooi en de wedstrijdverloting waren en zijn de grootste inkomstenbronnen.

Financieel ging en gaat  het de commissie zo goed, dat aan de vereniging verschillende keren schenkingen konden worden gedaan: een biljart voor het jeugdhome, bijdrage veldverlichting, bijdrage jeugdhome, geluidsinstallatie voor zowel binnen als buiten, laptop en nog vele andere dingen. Nu staat er een nieuw ballenrek op de rol en in de toekomst een rookhol.

Een aantal activiteiten worden niet meer georganiseerd:

Verenigingsdag 
Verschillende verenigingen namen deel aan een soort zeskamp. Prijzen en een aantal consumpties werden beschikbaar gesteld.

Kanoën

Met de bus naar de Belgische Ardennen om te wild water varen. Droge kleren meenemen was wel een vereiste. De bus werd gratis ter beschikking gesteld.
RAD van Fortuin Op een door de weekse dag met een bus vol naar de televisie opnamen van dit populaire spelprogramma. Een aantal deelnemers wonnen leuke prijzen. De bus werd gratis ter beschikking gesteld.

Amstel live
Een aantal keren zijn we met de bus naar een voorstelling in Rotterdam geweest. Leden en supporters gratis met de bus terwijl de introducés een kleine bijdrage moesten betalen.

Vissen
Op de Oosterschelde werd er een boot afgehuurd. Met zo’n 20 vissers werden dan de hengels uitgegooid. Het aas werd altijd gratis ter beschikking gesteld door Tinus op ’t Hof. Aan boord en na afloop was het vaak een dolle boel.

Schaatsen
Een paar keer werd er deelgenomen aan een toertocht o.a. Sluis – Brugge – Sluis.

Zaalvoetbalinstuif
Vele jaren werd er op initiatief van oud trainer Jan de Roo in sporthal de Stenge onderlinge zaalvoetbalwedstrijden georganiseerd. Een paar keer zelfs met een Chinees buffet na afloop. Ook nam er de laatste jaren een team van Old Stars deel. In verband met teruglopende belangstelling wordt dit niet meer georganiseerd. De EVC stelde de zaal en prijzengeld beschikbaar.

Veteranentoernooi Vele jaren werd dit georganiseerd. In verband met geringe belangstelling behoort dit niet meer tot de activiteiten.

Natuurlijk moeten we ook de organisatie van de verschillende jubilea niet vergeten. De grootste was toch wel het 75 jarig bestaan met een week lang activiteiten voor de leden en dorpsgenoten.

De laatste jaren zijn het vooral de volgende activiteiten:

Biljarten
Op drie biljarts wordt in Heinkenszand twee keer per seizoen een wedstrijd gespeeld tussen de supporters en de spelers. Elke deelnemer speel drie partijen.

Kaarten
Elke laatste vrijdag van de maand is er een kaartavond.

Mosselavond
Nog steeds een groot succes. Wel worden er tegenwoordig ook spareribs klaargemaakt. Na afloop is het vaak nog lang gezellig.

Oudejaarstraining
Op de zaterdag of donderdagavond voor het oude jaar wordt deze georganiseerd. Soms zijn het onderlinge partijtjes een andere keer is het vier tegen vier individueel. Na afloop zijn er altijd oliebollen.

Kerstzaalvoetbal
Sinds enkele jaren hoort de organisatie ook tot het takenpakket van de EVC. Het grootste ééndaagse zaalvoetbal toernooi van Zeeland. Voor de 41e keer wordt dit in 2012 georganiseerd met deelname van 20 teams uit de Bevelanden en Walcheren.

Darten
Sinds kort wordt dit met groot succes georganiseerd.

Afsluiting seizoen
De laatste competitie wedstrijd wordt er tegen een gereduceerde prijs een grote barbecue georganiseerd voor de leden, supporters en aanhang.

Familietoernooi
Deze activiteit is niet meer weg te denken op de activiteitenkalender. Eerst was het zeven tegen zeven, tegenwoordig wordt er met vijftallen gespeeld. Deelname van één dame is verplicht. Na afloop is er altijd een grote barbecue.

De commissie bestaat uit 10 leden. Een paar leden nemen de organisatie van een activiteit voor hun rekening. Vergadert wordt er ongeveer vier keer per jaar. Dit heeft te maken met het feit dat er van elke activiteit een organisatie schema’s beschikbaar zijn. De opbrengsten van het RAD lopen terug. Of dit te maken heeft met de recessie of de jonge spelers groep is voor ons een vraag. Het gevolg is wel dat we voor sommige activiteiten het budget moesten aanpassen.
Wie zin heeft om mee te helpen of ideeën heeft voor activiteiten is van harte welkom in de commissie.

Voorzitter Rinus Nagelkerke

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie