| | | |  
VVA 75 jaar - jubileumboek Hoofdstuk 14

Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafelWWW ARENDSKERKE.NL
Inhoudsopgave
1. Voorwoord Jan Loopik, voorzitter 10. Oud trainers
2. De eerste jaren van 's-Heer Arendskerke 11. Mijn jaren bij 's-Heer Arendskerke
3. Uit de oude doos 12. VVA, een echte Boerenclub
4. Van VV 's-Heer Hendrikskinderen naar
VV 's-Heer Arendskerke
13. VVA 75 jaar oud
5. Met z'n elven goed voor 211 doelpunten 14. Dames- en meisjesvoetbal
6. 60 jaar, waar is de tijd? 15. Zaalvoetbal in de jaren '90
7. 60 jaar lang voetbal op 's-H. Arendskerke 16. Accomodatie ZOEF
8. De voetbal in de jaren '70 17. Hoogtepunt: VVA naar de 2e klasse
9. De eerste jaren zaalvoetbal en
kersttoernooi
18. Zo ziet men 's-Heer Arendskerke

Dames- en meisjesvoetbal
door Rinus Nagelkerke

Op de ledenvergadering van 9 juni 1972 wilde Johan Molhoek uit de Landweg damesvoetbal. Hij zou proberen genoeg dames bij elkaar te krijgen. Op 28 juli was de eerste training. Slechts 5 dames verschenen, wat toch wel een teleurstelling was. De moed werd echter niet opgegeven, wat na een aantal weken resulteerde in 17 dames.

De eerste wedstrijd werd verloren met 4-0 van G.P.C. In de winterperiode werd het “oude Arendshuis” voor de training gebruikt. Dat de dames hier veel “voetbalkunde” opdeden viel te betwijfelen.

In het voorjaar van 1973 werd deelgenomen aan de zomercompetitie. Tegenstanders waren o.a. Hoedekenskerke en Wolphaartsdijk. Er werd geen enkele overwinning behaald.

De volgende jaren schommelde het ledenaantal nog al eens, dit had mede te maken met het feit dat sommige dames “tijdelijk” afwezig waren.

In 1974 waren er geen genoeg dames meer om wedstrijden te spelen. Nog even werd dit volgehouden maar de animo liep steeds verder terug zodat besloten moest worden de
dames afdeling op te heffen. Vermeldens waard is nog wel de dames-zaalvoetbalwedstrijd tijdens het kersttoernooi tegen Vlissingen.

In augustus 1985 wilden een aantal meisjes gaan voetballen. Op de jeugdcommissievergadering in september kwam het meisjesvoetbal ter sprake. Besloten werd dat na de herfstvakantie gestart zou worden met trainen o.l.v. Johnny de Jager.

In de volgende voorjaarsreeks speelden ze met een D2 zevental. In de notulen lazen we: zeer enthousiast en in een korte tijd zeer goed leren voetballen. Ook mochten de meiden mee op voetbalkamp. Slapen moesten ze in de voortent van Joop van de Klooster.

Bij de start van het seizoen 86/87 lukte het echter niet een elftal op de been te krijgen. Wel werd ingeschreven voor de zaalcompetitie. Na de winterstop werd er met een gemengd C-elftal meegedaan. Tijdens de wedstrijden bleek dat sommige meisjes niet
hoefden onder te doen voor de jongens. Natuurlijk werd er ook niet meer apart getraind.

Ook het seizoen 87/88 werd deelgenomen met een gemengd C-elftal. De resultaten mochten best gezien worden. Helaas was het de volgende competitie niet mogelijk om met een gemengd B-elftal uit te komen omdat dit door de K.N.V.B niet werd toegestaan.

De meiden hebben er nog alles aangedaan om andere meisjes warm te krijgen voor de
voetbalsport, echter zonder resultaat. Het tweede hoofdstuk meisjesvoetbal was hiermee gesloten.

Toch zit de jeugdcommissie niet stil want op dit moment voetballen er weer meisjes. Verschillende in de pupillen en 7 in de C’s. Met een gemengd elftal wordt er deelgenomen aan de C competitie. Dit seizoen zeer succesvol onder leiding van IJzak Adema. We hopen in de toekomst weer over een dameselftal te beschikken. Dit wordt dan hoofdstuk 3.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie