| | | |  
Londen 2013 reisverslag
11-12-13 januari 2013

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL


Vrijdag 11 januari 2013

Even na tienen vertrok de bus met 43 personen en een buschauffeur richting Calais waar de ferry zou vertekken richting Engeland. Dit keer geen vertraging en de reis verliep zeer voorspoedig. We kwamen daarom ook ruim op tijd aan in Calais. Met z'n allen de bus uit, door de douane en weer de bus in.

De oversteek verliep rustig en een groot aantal reisgenoten lieten de maaltijd aan boord zich lekker smaken. Ook het stuk naar Londen ging vlotjes. Eenmaal in Londen was de Coventry Road snel gevonden. Helaas kent Londen meerdere Coventry Roads en laat net een verkeerde in de TomTom ingesteld zijn. Maar goed ook, want de buurt zag er nu niet echt aanlokkelijk uit.

Een dik half uur later kwamen we dan aan bij het hotel. Het hotel was wel wat gedateerd en kon hier en daar wel een opknapbeurtje gebruiken. Maar de bedden en de badkamers waren schoon en dat was het belangrijkste. Even jezelf opfrissen en vervolgens op zoek naar een pub om wat te eten en drinken. Er waren er die meteen Londen in gingen en anderen die wat dichter bij het hotel bleven. Uw verslaggever behoorde tot de laatste groep.
Het was niet zo moeilijk om een pub te vinden want die zijn er in Londen namelijk in overvloed. Het eten was er prima en ook de biertjes lieten zich goed smaken. Na een paar uurtjes werd het tijd om iets anders te zoeken. Weer geen enkel probleem. Het uur tijdsverschil werd echter merkbaar en voor middernacht Engelse tijd besloot uw verslaggever het voor gezien te houden.

Zaterdag 12 januari 2013

Het ontbijt was prima. Typisch Engels met worstje, ei, spek, witte bonen in tomatensaus, champignons en iets wat op een aardappelkroketje leek. Dat ging er wel in. Na het ontbijt vertrok de selectie richting een park om te trainen. Het eerste veldje zag er uitstekend uit. Maar toen de spelers een voet op de groene zoden zetten werd ze door de plaatselijke consul te kennen gegeven dat hun aanwezigheid op het cricketveld niet op prijs werd gesteld.
Gelukkig was er verderop in het park nog een voetbalveldje waar lekker op getraind kon worden. De overige aanwezigen genoten ondertussen van een kopje koffie in het plaatselijke koffiehuisje.

Om ongeveer één uur werd er vertrokken richting het Fulham stadion. Het was nogal druk dus de reis duurde wat langer dan gepland. We reden dwars door het centrum van Londen, over de Tower Bridge langs het parlementsgebouw om kwart voor drie aan te komen bij het Fulham stadion: Craven Cottage.
Het viel niet mee om door de zeer smalle toegangspoortjes te komen maar uiteindelijk zat iedreen vijf minuten voor tijd klaar voor de wedstrijd. Geheel in de traditie van de Arendskerke-uitjes was ook deze wedstrijd niet echt hoogstaand en wist de thuisploeg weer niet te winnen. Fulham-Wigan Atlethic eindigde in 1-1.

Na de wedstrijd vertrok de bus richting centrum waar het meerendeel van deelnemers uitstapte om een hapje te gaan eten. Londen mag dan wel groot zijn, toch niet zo groot dat je geen bekenden tegen kan komen. Na het eten bleek één pub zoveel aantrekkingskracht te hebben dat deze stampvol zat met...jawel mensen uit Arendskerke en omstreken. Was er erg gezellig. Helaas ging deze pub om middernacht dicht. Gelukkig was er genoeg andere keus.

Zondag 13 januari 2013

Over de zondag is weinig bijzonders te vertellen. Het was wel wat rustiger in de bus dan de heenreis. Om kwart over zes arriveerde de bus in de Lange Achterweg. We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd weekend.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie