| | | |  
Mönchengladbach 2010 Verslag
17-18-19 december 2010

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL


Arendskerke, reisjes en het weer. Het blijft een moeizame combinatie. In Southampton was het de regen. In Londen de vorst. En nu was het de sneeuw die de dagen voor vertrek met grote hoeveelheden naar beneden kwam.

Het programma was al vroegtijdig in de prullenbak beland doordat de wedstrijd Borrusia Mönchengladbach-HSV was verplaatst naar de vrijdagavond. Ook stond er in dit inhaalweekend de topper tegen Bevelanders op het programma dus de kans bestond dat de selectie op zaterdag nog een keertje heen en weer kon rijden. Maar gelukkig werd op vrijdagochtend al het amateurvoetbal afgelast.
Vrijdag
Precies op tijd vertrok de bus vanuit de Lange Achterweg. Dit keer geen kapotte accu's. De weersvoorspellingen waren zodanig dat er nogal wat fileleed werd verwacht. Maar niets van dat alles en ruim voor zessen kwamen we aan in ons hotel: Mercurie Düsseldorf Nord.

Voor de Engelandvaarders die er deze keer niet bijwaren...dit hotel was toch wel van een ander kaliber. De kamers waren prachtig en het eten was perfect. Geen toast met jam, maar een uitgebreid buffet. En ze kwamen nog koffieschenken ook...

Afijn...na aankomst in het hotel even opfrissen op de hotelkamer. Langzamerhand had iedereen wel wat trek gekregen. Gelukkig ging het buffet in het hotel om zes uur open. En daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Om ongeveer zeven uur vertrokken we richting het pracgtige stadion van Borussia Mönchengladbach. Na aankomst op de enorme parkeerplaats glibberden we naar de ingang. Was allemaal verder prima geregeld en we hadden vrij snel ons plek gevonden. We zaten in een vak vaar gebroedelijk supporters van beide teams door elkaar heen zaten. Daar kan men in Nederland nog wat van leren.

Dat kon niet gezegd worden van de wedstrijd, Die was met name in de 1e helft van bedroevend niveau. De bal meer dan 2 of 3x naar elkaar overspelen was er niet bij. En het tempo lag enorm laag. In een wedstrijd van Arendskerke zit meer beleving. BMG was de iets betere ploeg maar verprutste alle (spaarzame) kansen die er waren.

De 2e helft was iets leuker. Jammer voor diegene die in de pauze nog wat drinken aan het halen waren, want binnen 5 minuten stond het 1-1. Velen hebben deze doelpunten gemist. Na een leuk eerste kwartier zakte het niveau weer wat terug. Het was koud in het stadion en wan de wedstrijd kregen we het maar niet warm. Uiteindelijk was het HSV die aan het langste einde trok in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.
Weer glibberend terug naar de bus die ons vervolgens terugbracht naar het hotel. Een korte stop in de Altstadt voor de liefhebbers die het nachtleven van Düsseldorf wouden ontdekken. En dat waren er best wel veel.

Zaterdag
In de ochtend het al eerder genoemde ontbijtbuffet. De selectie ging om twaalf uur trainen. Anderen (waaronder uw verslaggever) vertrokken al eerder met de taxi naar Düsseldorf.

Daar was er de traditionele Kerstmarkt en erg gezellig. Meteen het kaufhaus binnen waar Piet op zoek ging naar kerstklokjes. Die vond hij vrij snel en we gingen op zoek naar een gelegenheid waar we koffie konden drinken. Die vonden we al vrij snel, maar helaas schonken ze daar alleen maar bier en glühwein. Dus toen maar een biertje. Nou ja biertje..?? Van kleine biertjes hebben ze een Düsseldorf niet gehoord.
Verder op weg over de Kerstmarkt. Na een tijdje begon de maag al weer wat te knagen en zochten we een restaurant op. Viel allemaal niet mee, want het we waren niet de enigen. Na het eten weer een korte wandeling totdat we een Ierse pub tegenkwamen die er aanlokkelijk uitzag. En dat was ook het geval met het personeel dat achter de bar stond.

Düsseldorf is duidelijk voetbalgek. In elk restaurant en café staan er meerdere tv-schermen waarop voetbal te zien is. Het Duitse, Engelse en Spaanse voetbal is overal te volgen. Zo ook in bij onze Ierse vrienden waar we de hele middag de Bundesliga konden volgen.

Maar aan alle komt een einde en we kregen weer honger. Na afscheid genomen te hebben van Anna gingen we weer op zoek naar een restaurant. Dat bleek geen eenvoudige klus. Vrijwel alles zat vol. Uiteindelijk kwamen we terecht bij een (mini) pizzeria. Weinig ruimte om te zitten maar ze hadden lekker pizza's. Na deze verorberd te hebben gingen weer op weg. En weer kwamen we ene Ierse pub tegen (die zijn er nogal wat in Düsseldorf). Daar kwamen we nog wat oude bekenden tegen, waaronder de huidige trainer van Arendskerke.

Toen weer terug met de taxi naar het hotel waar we nog een afzakkertje namen in de bar. Uiteindelijk hadden we het allemaal wel gehad en gingen we op zoek naar de hotelkamer. Hoe laat de rest van de deelnemers in het hotel terugkwamen is niet bekend. Ze waren er uiteindelijk wel allemaal.

Zondag
Er waren heel veel kleine oogjes, 's-ochtends aan het ontbijt. Niet iedereen zag er dus even fris uit. Om elf uur vertrokken we met de bus weer huiswaarts. Gelukkig waren de wegen prima en verliep de reis voorspoedig. Het was overigens wel wat stilletjes in de bus. Bij een tussenstop werd er nog één en ander uitgevochten. Je moest af en toe bukken om de sneeuwballen te ontwijken.

Prachtig op tijd arriveerden we om ongeveer drie uur in de Lange Achterweg. We kunnen terugkijken op een weer zeer geslaags uitje. Met dank aan de organisatoren en de sponsoren.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie