| | | |  
Southampton 2009 Reisverslag

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL


Vrijdag 16 januari 2009

Exact om 10:00 uur vertrok de bus richting Calais. Helaas had Stefan vd Velde zich wegens ziekte af moeten melden zodat we nog met 51 personen overbleven. De reis verliep voorspoedig en we kwamen ruim op tijd aan voor de boot. Tijdens de heenreis maakte de voorzitter bekend dat Paulus Poortvliet ook volgende seizoen trainers is van Arendskerke. De bus barstte spontaan uit in een "Paulus Poortvliet....Paulus Poortvliet" maar dat liep uiteindelijk over in "Paulus Spoortniet". Laten we hopen dat Paulus niet op zijn beslissing terugkomt.

Allemaal nog even de bus uit voor de paspoort controle (waarbij balie 2 wel zeer geliefd was) en toen de boot op. Lekker eten...helaas weinig zicht. Aangekomen in Dover nog behoorlijk wat uurtjes in de bus. We kregen nog allemaal een mooie muts uitgereikt met de tekst Southampton 2009 en het VVA logo. Het hotel in Southampton lag wat achteraf en "Ed" de chauffeur had wat moeite om het te vinden en we moesten 2x stoppen om de weg te vragen. Vele malen kwam de KFC en de McDonalds voorbij voordat we uiteindelijk een klein uurtje te laat aankwamen in het hotel.

In het hotel viel weinig te beleven en zo vertrokken we richting een pub op ongeveer 10 minuten lopen. Maar deze tocht (2x links..??) verliep ook niet al te soepel want ook nu wisten we niet precies waar we liepen. Dan maar bij iemand aanbellen. Wel vervelend als je met je vriend of man op de bank leuke dingen ligt te doen en je wordt gestoord door een stel Nederlanders.

Afijn....uiteindelijk kwamen we in de pub aan. Daar kon goed gegeten en gedronken worden. Deze pub zal een goede avond gehad hebben. Het bier vloeide rijkelijk. In Engeland gaan de pub's om elf uur dicht...maar op een één of andere manier wou het op de klok op de muur maar geen elf uur worden. Maar dat kon niet al te lang volgehouden worden en voor half twaalf vertrok iedereen richting hotel.


Zaterdag 17 januari 2009

De dag werd gestart met een "uitgebreid" Engels ontbijt bestaande uit wat platte croissantjes, geroosterd brood en jam. Ander beleg (kaas en vleeswaar) en het bekende eggs en bacon waren blijkbaar op rantsoen.

Tijdens het ontbijt arriveerde Jan Poortvliet. Hij kreeg namens de vereniging een Arendskerke sjaal en de speciale muts die iedereen de dag ervoor al in de bus had ontvangen. Na het ontbijt vertrokken we richting het trainingscomplex met Jan Poortvliet als gids. Dennis op't Hof en Jeffy Geuze waren iets te laat en mistte de bus. Ze namen een taxi en waren op tijd voor de training. Deze training kwam in plaats van de geplande oefenwedstrijd. Er waren helaas geen jeugdelftallen beschikbaar omdat deze allemaal competitieverplichtingen hadden. Maar het weer en de prachtige velden maakten alles goed.

Na de training weer in de bus richting het centrum van Southampton. Even wat eten, de fanshop van Southampton fc in (er was veel in de aanbieding) en toen richting stadion. Helaas verloor Southampton de wedstrijd tegen Doncaster Rovers met 1-2, maar het was toch een mooie ervaring.

Na de wedstrijd de pub weer in om te eten en uiteraard te drinken. Het was er zeer gezellig en je kon duidelijk zien dat iedereen er van genoot. Minder gelukkig was Peter Nieuwenhuijze die een afstapje over het hoofd zag en lelijk terecht kwam. Hij hield er een pijnlijke enkel en kapotte neus aan over.

Zondag 18 januari 2009

De zondag stond geheel in het teken van de terugreis. Iedereen was wat rustiger dan de heenreis. Toch werd er tijdens het wachten op de boot nog een fantatiek partijtje gevoetbald. Precies volgens schema arriveerde de bus om 19:45 uur in Arendskerke.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie