| | | |  
In de kijker jaap Fossen

Naam

Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafelWWW ARENDSKERKE.NL
juli 2011

Leeftijd: 45 (dus alweer dichter bij de 50 als bij de 40)
Samenwonend met: Lonny Franse
Kinderen (naam, leeftijd, school, beroep etc):

Sara de Visser 11,
bijna 12. Zit in groep 8 op de Jan van Schengeschool in Heinkenszand. Gaat volgend jaar naar Goes, dat is heel spannend. Is heel creatief en kunstzinning. Ik zie haar later nog wel eens in een musical staan of op het toneel.

Kaj Fossen: 11, wordt in augustus 12. Zit ook in groep 8. Op het Stengehof in 's Heer Arendskerke. Moet volgend jaar net als Sara naar de middelbare school in Goes. Dat is voor Kaj al even spannend. Kaj wil graag voetballen, voetballen en voetballen. Kaj is onze handy man als het over computers en dat soort zaken aankomt.

Freya Fossen: 9, zit op het Schengehof. Freya wordt alweer een echt tienermeisje en dat zie je aan alles: frutsels, knutselen, mode, dieren. Ik denk dat Freya nog wel eens iets met dieren gaat doen, misschien wel dierenarts?

Hanna de Visser: 8, bijna 9, zit op de Jan van Schenge school. Hanna is de bezige bij in ons gezin: drummen, judo, voetbal (keeper), koor, misdienaar, .... en ik vergeet nog wel wat. Als er over 6 jaar nog iemand een drummer in een rock bandje nodig heeft dan weet ik er een.

Natuurljk ook nog de tweeling Robin en Sander, die zijn alweer 16. Robin en Sander zijn 1 dag/nacht in de week bij ons en ook regelmatig een heel weekend. Het zijn echt supergasten, een echte verrijking van ons leven.

Kleinkinderen: dat zal toch nog wel even duren?

Geboren en getogen in:
Hansweert. Als echt schipperkind de eerste 6 jaar van mijn leven aan boord doorgebracht, daarna kort het internaat in Wemeldinge en vanaf mijn 7e tot 18e in Hansweert gewoond. Na Hansweert nog Kapelle, Kats, Wuustwezel (belgie), Amsterdam, Goirle, Kats, 's Heer Arendskerke en nu uiteindelijk in Heinkenszand.

Relatie met VV Arendskerke (vroeger en nu):
Ik woonde eigenlijk per toeval op 's Heer Arendskerke. We kochten een huis op terlucht. Na de geboorte van de kinderen wordt je dan automatisch met het dorp verbonden (via de kinderen). Ik ging op zaterdag wel eens met Kaj fietsen en dan bij het 1e kijken. Kaj ging in de mini's voetballen en ik werd gelijk leider. Vervolgen rol je dan zo verder de vereninging in (kort jeugdbestuur, vrijwilliger). Dan wordt je ook eens gevraagd of je niet mee wilt voetballen (wie weet nog mijn eerste wedstrijd in het 4e!).

Ik ben nu alweer zo'n 6 jaar betrokken bij de vereninging. Ik ben nog steeds lid van het 4e maar de laatste maanden heb ik mezelf op non-actief gesteld. Ik krijg het op zaterdag niet meer geregeld met 4 kinderen en een vriendin die in de Patrijzen Dames voetbalt.
Ik blijf zeker leider van het elftal waarin Kaj voetbalt.

Wie was en wie is….

Hoe was je als kind?
Heel rustig, verlegen. Als je de eerste 6 jaar van je leven zonder andere kinderen opgroeid dan leer je jezelf vermaken. Ook wordt je een allemans vriend die snel nieuwe vrienden maakt.
Na de lagere school in Hansweert ben ik naar het Goese lyceum gegaan. Daar heb ik Gymnasium/Atheneum gedaan (dat heette toen heel even ongedeeld VWO). Ik was vanaf mijn 12e tot mijn 15e een echte studiebol. Pas op mijn 15e is daar verandering in gekomen. Na het VWO wist ik niet wat ik wilde gaan doen... latijn, biologie, natuurkunde, wiskunde. Ik heb me uiteindelijk ingeschreven voor technische wiskunde in Eindhoven....maar ik ben nooit geweest. Ik zag het uiteindelijk niet zitten, ik was er nog niet aan toe. In plaats daarvan ben ik in militaire dienst gegaan (ja, toen moest dat nog jongelui).

Wat wou je als kind altijd worden?
Dat heb ik heel lang niet geweten, dat heeft wel tot mijn 18e geduurd. Tijdens mijn diensttijd kocht mijn vader een commodore 64 computer. Daar was ik direct helemaal weg van.
Aangezien mijn loopbaan in het leger een deukje opliep (blijkbaar mag je niet slapen op wacht?) moest ik toch iets vinden. En wat doe je dan als je iets met computers wilt doen: HTS electrotechniek.
Ik heb de HTS met weining moeite doorlopen, ik kon het me permiteren om er zelfs een baan naast de hebben (ik heb 4 jaar partime in de Agrimarkt gewerkt).

En wat ben je uiteindelijk geworden?
Vanuit de HTS liep ik stage bij Cargill in Bergen op zoom, op de automatiserings afdeling. Dat was in 1988. Ik ben er nooit meer weggeweest. Al tijdens mijn laatste studiejaar op de HTS had ik al een arbeidscontract met Cargill. Ik werk daar nu al 20+ jaar en dat bevalt nog heel erg goed. Ik heb diverse functies in automatiseren en IT doorlopen. Nu ben ik PPM (portfolio en project management) manager voor alle IT projecten binnen automatering in Cargill Europa.

Wat ga je doen als je gestopt bent met werken?
Dat duurt toch nog zeker 25 jaar niet? Ik zal wel tot 70 moeten blijven werken? Ik hoop tegen die tijd kleinkinderen te hebben en daar leuke dingen mee te doen. Ik hoop nog heel lang heel veel verschillende dingen te kunnen doen en meemaken met mijn gezin en alles wat daarom heen hang.

Wat heb je nog niet gedaan wat je altijd hebt willen doen?
Voor mezelf beginnen. Ik ben van plan ooit toch eens mijn eigen bedrijfje te beginnen. Waarschijnlijk pas over 10-15 jaar. En dan niet in Nederland maar ergen ver weg.

Wat doe je als je vrij bent?

Ons gezin zorgt ervoor dat er altijd iets te doen is. Veel wat we doen heeft met voetbal te maken. Een van de leukste dingen is om naar voetballen van mijn vriendin Lonny te gaan kijken. Jawel, damesvoetbal is ook leuk.

Waar kijk je het liefst naar?
Tv series als CSI.

Waar luister je het liefst naar?
Alles...van andre bocelli tot Gorefest. Vanwege de vrede in huis is het daardoor vaak SkyRadio.

Wat zijn je goede eigenschappen?
Ik ben een snelle denker, daardoor vaak scherp en ad-rem.
Ik ben een allemans vriend en ga om met mensen van alle standen, rangen, ethnische achtergronden en levensbeschouwingen.

Wat zijn je minder goede eigenschappen?

Te scherm en te ad-rem. Dat is een polariteit die ik nog even onder de knie moet krijgen.

Waar heb je het meeste hekel aan?
Vooroordelen. Je kunt niet over anderen oordelen zonder zelf eerst je oordeel gevormd te hebben. En dat kun je alleen doen op een eerlijke manier.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik gelukkig ben en met mij veel mensen om me heen.

Voetbal….

Vertel iets over je voetbalcarrière
In de jeugd was ik heel snel, net zo snel als Kaj vandaag. Alleen had ik maar 1 probleem: ik kan niet voetballen, toen niet en nu nog steeds niet. Helaas ging tijdens mijn bolleboos jaren op de middelbare school ook mijn snelheid verloren. Gelukkig kon ik dat compenseren door hardheid. Ik had op Hansweert dan ook de bijna de "slachter van Hansweert". Na de jeugd heb ik 2 of 3 jaar in het zaterdag 1e van Hansweert gevoetbald. Daarna verder op de zondag, heel lang in het 3e (ik woonde toen in Belgie en kwam in weekend terug om te komen voetballen). Toen ik weer in Zeeland woonde heb ik nog jaren in het 2e voetbald....tot op mijn 35e de lol in Hansweert eraf was.

Vertel iets over je jaren bij VV Arendskerke
Zes jaar terug rolde ik per ongeluk in het 4e ....een superleuk elftal met superleuke mensen.

Wat maakt VV Arendskerke anders dan andere verenigingen?

De samenhang, kleinschallig maar wel met veel mensen die betrokken zijn. Het is altijd leuk en gezellig. Iedereen is welkom.

Wat zou je graag willen veranderen?
Er moet meer publiek komen kijken. Ik snap niet dat ouders niet gewoon elke week naar hun kinderen komen kijken als die een wedstrijd moeten voetballen. Wat is er nu leuker?

Hoe ziet de toekomst van VV Arendskerke er uit?

Nog 5 tot 6 jaar wachten....Dan kan de huidige D1 gewoon allemaal in het eerste elftal en worden we zeker kampioen.

Tot slot…

Wat wil je verder nog kwijt?
VVA is een superleuke vereniging. Dat moet zo blijven en dat kunnen we alleen doen door ons met zijn allen in te zetten.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie