| | | |  
Jeugdkamp 2001

Historie jeugdkamp

Historie voetbalkamp

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL
Jeugdkamp 2001 D E F

Op vrijdagavond 15 juni kwamen er 36 kinderen naar het voetbalveld om deel te nemen aan het voetbalkamp.
De tenten waren dit jaar veel te laat, maar we hebben afgesproken dat deze volgend jaar in ieder geval ruim op tijd gereed zullen staan.

Vrijdagavond

Spelencircuit
Vrijdagavond begonnen we met een spelencircuit, dit jaar verzorgd door Patrick, Stefan en Johnny. De kinderen deden in groepjes bepaalde onderdelen die allemaal met voetbal te maken hadden. Na een korte pauze vanwege de regen gingen ze toch weer verder, zelfs toen het echt begon te regenen wisten ze niet meer van ophouden. Zodoende gingen ze druipnat tandenpoetsen en naar bed.

Dropping
Het team wat het eerst vertrok voor de dropping bestond uit: Savannah, Stephanie, Roel, Robbin, Niek, Avner, Rita en Piet. Het team werd afgezet in de rimboe waarna de tocht kon beginnen. De meeste teamleden waren in het donker wel een beetje bang voor de Uben. We zijn er gelukkig geen tegengekomen. In de buurt van Vliegveld Midden-Zeeland ging er bij een aantal een lichtje branden en wisten sommigen hoe we het snelst weer in `s-Heer Arendskerke zouden kunnen komen. Kampmoeder Rita sprong onderweg terug nog ongeveer een meter vijftig de lucht in toen ze een beetje schrok van een nieuwsgierig paard. De laatste 500 meter werden tot slot opvallend snel afgelegd.

Toen iedereen binnen was, gingen ook de oudsten onder ons naar bed.
Er waren echter een paar tenten waar het de hele nacht rumoerig is gebleven en waar enkele deelnemers echt geen oog dicht hebben gedaan.
Dit was vooral zaterdagmorgen te merken bij het ontbijt.

Zaterdagochtend

Goudstavenspel
Zaterdagmorgen gingen we het poelbos in om het goudstavenspel te spelen.
Ze gingen in groepjes het bos in en moesten goudstaven zoeken. Zodra ze er een gevonden hadden moesten ze een of twee vragen beantwoorden.
Dit leidde uiteindelijk tot de oplossing van het hele spel.
Een markant detail:
Bij het zoeken naar goudstaven in het Poelbos was er nog een zeer bereidwillig meewerkende deelnemer. Hij wist nog een extra bruine goudstaaf neer te leggen in het Poelbos. Hij is gelukkig nooit teruggevonden.

Zaterdagmiddag

Zaterdagmiddag gingen we dit jaar vanwege het twijfelachtige weer niet naar het strand, maar naar de Roompot.
Toen we eenmaal allemaal binnen waren was het voor iedereen lekker tijd om op het gemakje te zwemmen, kletsen, (slapen???), maar vooral lekker bezig te zijn.
Tijdens de terugreis van de Roompot terug naar het kamp zagen een aantal van ons onderweg nog wel iets heel raars. We weten nog steeds niet zeker of we het echt gezien hebben. De meesten van ons hadden toch al wat last van slaaptekort dus het kan verbeelding geweest zijn maar we dachten toch te zien dat kampmoeder Nathalie , terwijl het buiten hard regende, met een paraplu op in een auto zat. We zullen er wel nooit achter komen of dat echt gebeurd is.

Eenmaal terug op het kamp, moest er nog een poosje gewacht worden op de friet, maar daar kwamen eindelijk de 7 emmers friet aan, zodat we konden aanvallen.

Zaterdagavond

Na het eten gingen de F-pupillen Bingo spelen. Er waren vele prijzen te verdelen, maar er waren er een paar geluksvogels bij die meer dan een prijs wonnen. Sommigen wilden er net mee stoppen, toen het winnende nummer op hun kaart viel, dus bleven ze toch nog maar even meedoen.
Voor de E`s en D`s was er een quizprogramma onder deskundige leiding van quizmaster Piet, die er zijn tv-outfit voor had aangetrokken.
Er werd een aanslag gedaan op de artistieke, creatieve vermogens van de drie teams, te weten: De Maffia`s, de Loozers en De Rainbow Six (kun u het nog volgen ?). Een aantal creatieve uitspattingen zullen ons de rest van ons leven bijblijven: electrische tandpasta (wie was dat ook al weer), een onvergetelijk optreden van Jopke (kunnen we inhoudelijk helaas niet verder over uitweiden) en de poedel van Tristan. Een aantal artiesten in spe hebben we er al uit kunnen pikken.

Na de Bingo hebben we nog het Tijgerspel gedaan. Het was eerst de bedoeling dit in het poelbos te gaan doen, maar gezien de vermoeidheid bij velen van de kleinsten, besloten we dit op het voetbalveld zelf te spelen. De F-pupillen moesten in groepjes van drie allerlei dierengeluiden zoeken die bij elkaar hoorden. Mede dankzij de deskundige hulp van de D- en E-pupillen werd ook dit spel tot een succesvol einde gebracht.

Hierna gingen de kleinsten naar bed en de D en E-pupillen gingen naar de Kloot om hier het ballonnenroofspel te spelen.
Dit ging er nogal wild aan toe en we moesten dit dan ook eigenlijk vroetijdig afblazen (ook omdat de ballonnen nogal snel op waren.

Eenmaal terug op het kamp, was het deze avond snel stil in de tenten en kon iedereen genieten van een lekkere nachtrust.

Kaarten
In de nachtelijke uren (kampbegeleidersoverleg) werd er af en toe ook nog wat gekaart. De ene won wat meer dan de ander. Sommigen gingen blut. Een van de begeleiders hoeft de rest van zijn leven waarschijnlijk niet meer te werken. De sfeer leed hier echter niet onder. Het was heel gezellig.

Zondagochtend

Ontbijt vaders
Op zondagochtend (vaderdagochtend) werden de hoofdopperkampvader Adrie en de twee (kamp)vaders Peter en Piet verrast met een heerlijk ontbijt, verzorgd door Sabine, Nathalie en Rita. Een van de andere begeleiders zal de komende drie maanden mogelijk proberen om er voor te zorgen dat hij volgend jaar ook aan deze tafel plaats mag nemen. Als het zover is vermelden we wel om wie het gaat.


Zeskamp
Vanwege het toch wel onbetrouwbare weer besloten we om de zeskamp niet buiten te houden, maar in het Arendshuis. Daar er nogal veel deelnemers waren werden de groepen gesplitst en konde In de hal werd een soort apekooi gedaan waarin de snelste tijd telde en in de foyer werd Lingo gespeeld. Uiteindelijk werden deze twee spelen samengeteld en kwam er een uiteindelijke winnaar naar voren.

Toen was het alweer etenstijd.
Pannekoeken!!!
Er waren dit jaar wel een paar hele bijzondere smaken bij.
Pannekoeken met ammaretto bijvoorbeeld (heerlijk!!!).
Ook de andere pannekoeken smaakten prima en gingen erin als … eh, oh ja, pannekoeken.

Na het eten werden de spullen weer opgeruimd en de tenten een beetje gefatsoeneerd en rond de klok van 2 kwamen de ouders hun kinderen weer ophalen, waar onze jeugdvoorzitter nog een kort toespraakje hield en alle leiders met een bloemetje bedankte.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie