| | | |  
Jeugdkamp 2002

Historie jeugdkamp

Historie voetbalkamp

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL
Jeugdkamp 2002 E F

Ik wil dit jaar eens beginnen met het bedanken van de kinderen en de leiders die ervoor gezorgd hebben dat het wat mij betreft een schitterend kamp geworden is. We begonnen dit jaar zoals gebruikelijk op vrijdag. De tenset stonden jaar al gereed stonden en het was heerlijk weer.

Nog een verschil zat hem in de leiders.
Dit jaar was Arjan er weer bij en hadden we Martin Corstanje en Danny de Jonge als nieuwkomers.

Na het nodige pompen verlieten de ouders het terrein en begonnen wij met een groepsfoto.

Hierna gingen we het voetbalcircuit afleggen dat door Vincent prima verzorgd was.
Dit zou eigenlijk door Vincent en Arno gedaan worden, maar door een dubbele beenbreuk kon Arno dit haar jammer genoeg niet mee. Veel sterkte met het herstel Arno.Klik op de foto om deze te vergrotenNog even in het kort de leiding: Adri de Leeuw, Piet van Liere, Peter Wijts, Martin Corstanje, Arjan de Roo, Vincent Nagelkerke, Johnnie Hoekman, Stefan Dijkema, Wouter de Kort en Danny de Jonge
De kampmoeders c.q. leidsters: Rita Beenhakker, Nathalie Eversdijk en Sabine Loopik.

En de deelnemers in groepen:

Groep 1:
Maarten Adema, Tristan Quaak, Roy Gijzel, Rik Dekker, Jeroen Dijkwel en Lars Wartena.
Groep 2: Sander Adriaanse, Stephanie van Sabben, Pim v.d. Borgt, Michael Willemse, Luuk Nieuwenhuijze en Hidde Westerweele
Groep 3: Robbin Bickelmeijer, Carola de Jonge, Rick Westdorp, Job Almekinders, Nigel
Sandifort en Ricardo Kriekaard
Groep 4: Kevin Dekker, Roel de Kok,, Kay v.d. Berg, Talitha de Leeuw, Marijn Corstanje
enTom de Regt
Groep 5: Niek Dekker, Savannah Sandifort, Tim Dekker, Pim van Liere, Simon Rijk en
Marc Wijts
Groep 6: Avner v.d. Westen, Jopke v.d. Borgt, Marco Beenhakker, Eljo Dooge, Robbert-Paul
Frenken en Raymond Kloet.

Bij het voetbalcircuit waren er verschillende onderdelen waaronder o.a.: Penalty schieten, dobbelsteen mikken, pillonnen rapen terwijl de bal zo hoog mogelijk in de lucht geschoten moest worden, en duizelig doel schieten.
Dit spel werd gewonnen door groep 1, voor groep 2, groep 3, groep 4, groep 6 en groep 5.
Klik op de foto om deze te vergrotenHierna kon de jeugd nog een beetje ballen en wat spelen, waarna om ongeveer 11.15 drie groepen van de E- en D-pupillen zich gereed maakten voor de dropping, terwijl de F-pupillen zich gereed maakten om naar bed te gaan. Hierbij was echter een tent die niet kon slapen zonder hun leider.

Er werden 3 groepjes gevormd nl. groep 1 onder leiding van Wouter, Johhny, Stefan en Danny, groep 2 onder leiding van Piet en Rita en groep 3 onder leiding van Vincent en Sabine.
Ze werden allemaal ongeveer 7 kilometer van de boerderij van Arjan de Roo gedropt, waar ze naar toe moesten lopen, alwaar ze nog wat te eten kregen.

De eerste groep was vrij snel terug (ongeveer anderhalf uur), de tweede groep kwam ongeveer een half uurtje later en de groep van Piet en Rita hebben het meest gelopen van allemaal, want deze groep dacht de tv-toren te hebben gezien in Goes en de Mc Donalds, (Piet zei nog: sinds wanneer komen er vlammen uit de Mc Donalds?), maar dit mocht niet baten, ze waren op den duur in Borssele. Onderweg moesten ze nog zoveel mogelijk plaatsnamen in Nederland die met een A beginnen opnoemen. Dit leverde een paar leuke plaatsen op, zoals: Achterhoek, Arnestein, Arneville, Answest, ’kAdamme. Groep 2 had hierbij de meeste namen voor groep 1 en 3.

Ze moesten onderweg ook nog een leuke kamp-yel verzinnen. Deze werd overduidelijk door groep 3 gewonnen. Voor de liefhebbers van yellen, deze is te verkrijgen bij A3. Om ongeveer drie uur kwam de laatste groep op het kampterrein aan. Hierna bleef het nog een poosje onrustig, maar ik geloof toch dat we meer geslapen hebben dan vorig jaar.

Zaterdag

Toen we om zaterdagmorgen wakker werden was het nog behoorlijk rustig rond de tenten. Zelfs bij de F-pupillen lagen er nog een paar te slapen.

Na het ontbijt gingen we met z’n allen naar het Poelbos om de Kodro-games (het loop je zoek spel) te doen. Vooral de deelnemers van de dropping vonden dit heerlijk, want op deze manier konden ze hun spieren nog een beetje loslopen. Het was namelijk de bedoeling om kriskras door het Poelbos nummers en voorwerpen te zoek die daar normaal niet thuishoren.

Sommige dingen waren voor de meeste teams wel erg moeilijk te vinden, maar uiteindelijk hadden ze alles gevonden. Er moest, zoals de laatste jaren gebruikelijk, weer iemand nodig naar de wc midden in het bos, maar na een aantal vijven en zessen is ook dit gelukt.

Na de lunch met soep ging iedereen zijn zwemspullen pakken om naar de Roompot te vertrekken.
Het was nog iets te koud voor het strand. De ouders die gereden hebben, nogmaals hartelijk bedankt!!!
In de Roompot was het behoorlijk druk, maar de meesten lagen al snel in het water. Er waren er ook weer een aantal die er bijna niet uit geweest zijn.

Eenmaal terug op het kamp had iedereen grote honger, maar de leden van de Josti-band moesten hun bus nog starten om de friet te gaan halen, zodat er nog even gewacht moest worden. Dit werd door velen gebruikt als tijd voor een kort dutje.
04.11.2008 n en de D- en E-pupillen beginnen aan het dart- en sjoeltoernooi. Er waren 2 dartborden en 3 sjoelbakken beschikbaar. Bij het sjoelen waren hoge scores te zien.
De VVA-Sjoel Masters had de volgende drie deelnemers op het podium:Tim Dekker en Avner v.d. Westen (3) (beiden 104), Maarten Adema (2) (108 en winnaar was Kevin Dekker (109).

Bij de VVA-Dart Masters was het ook spannend en werd er af en toe verrassend goed gegooid. De podiumplaatsen waren voor: Stephanie van Sabben (3), Sander Adriaanse (2) en winnaar hierbij was: Savannah Sandifort. De winnaars van deze Masters mochten van toernooileider Piet een fraaie beker in ontvangst nemen.

Hierna stond het vuur-water-spons-spel op het programma. We hebben besloten dit onderdeel te schrappen en wel om twee redenen: ten eerste zagen de meeste deelnemers er zo afgepeigerd uit dat een wandeling naar het Poelbos en daar achter elkaar aan rennen voor de meesten wel erg moeilijk zou gaan en de tweede reden was dat het behoorlijk begon te regenen.

De F-pupillen gingen hierna aan de slag met de sjoelbakken en dartborden en de ouderen gingen lekker in het jeugdhome spelen of zomaar wat rondhangen en uitrusten.

Om ongeveer 23.00 uur vertrokken de E- en D-pupillen richting de Kaloot om daar het Levend Stratego onder leiding van Wouter, Stefan, Danny en Johnny te spelen. De deelnemers werden in twee ploegen verdeeld.

Het was er koud en winderig, maar we hebben toch drie spelletjes gedaan. Bij het eerste spel was de val al snel veroverd, maar bij de twee duurde het aanzienlijk langer. Hierna was de stand gelijk. Beide teams hadden een keer gewonnen dus moest het derde spel de beslissing brengen.

Terug op het kamp kregen ze nog wat te drinken en hierna gingen ze om ongeveer 01.00 uur naar bed. Het was deze avond veel vroeger stil dan de vorige.

Zondag

Zondagmorgen stond de zeskamp van Co en Louis op het programma.
Het weer was schitterend voor dit onderdeel en de teams hadden er ook zin in. Bij elk spel werd eerst een grondige uitleg gegeven en speelden elke keer twee teams tegen elkaar.
We begonnen met de hindernisbaan die als rode draad door de zeskamp heen liep. Bij dit onderdeel speelde elk team een keer tegen elkaar.

Hierna gingen we het helmenspel spelen. Hierbij moesten ze met z’n zessen allemaal een helm op die aan elkaar vast zaten. op deze manier moesten ze een bal die bovenop in het midden lag zo snel mogelijk naar de overkant brengen.

Klik op de foto om deze te vergrotenHierna weer de hindernisbaan en als derde onderdeel moesten ze een bal door middel van een buizensysteem zo snel mogelijk naar de overkant brengen, zonder dat deze eraf viel. Hierna weer een rondje hindernisbaan en als vierde was de funbroek aan de beurt. Bij dit spel kwam al een klein beetje water om de hoek. Hierbij moesten er vier teamleden in een broek kruipen die aan elkaar genaaid was. In de kontzakken van die broek moest het vijfde teamlid sponzen gevuld met water stoppen. Deze moesten zo snel mogelijk naar de overkant alwaar het zesde teamlid deze zo goed en snel mogelijk boven de emmer uit moest knijpen. Dit werd op tijd gespeeld. en winnaar was diegene die het meeste water in de emmer had.Hierna weer de hindernisbaan en het 5e spel leek wel iets op het vorige, maar ditmaal moesten ze individueel in een broek met in de kontzakken twee sponzen. Hiermee moesten ze in een speciekuip vol met water gaan zitten zodat de sponzen goed vol zogen.

Na een bepaald parcours moesten ze deze op een stoel boven een emmer zo goed mogelijk weer leegdrukken. Hierna de laatste rondes hindernisbaan. Alleen was de baan dit keer ingesmeerd met water en groene zeep, zodat het wel iets moeilijker werd.Toen iedereen dit een aantal keren gedaan had en bleek dat er twee teams gelijk geëindigd waren, moest de leiding de beslissing brengen. Danny verloor hierbij zijn bril uit het oog, maar al met al liep het nog redelijk goed af.

Klik hier voor meer zeskamp

Bij de lunch waren er bijna te weinig pannenkoeken. Iedereen had honger van de hele ochtend vliegen en rennen. Ze gingen er dan ook in als zoete koek. Ook de leiding werd dit jaar weer verwend met heerlijke likeurpannenkoeken. Heerlijk.
Bij deze willen wij ook de moeders c.q. vrijwilligers hartelijk bedanken voor het bakken van deze heerlijke smulpartij.

Na het eten ging iedereen zijn/haar spullen een beetje bij elkaar zoeken. Toen dit gedaan was werd iedereen naar binnen geroepen in de kantine, alwaar wij gelijk de foto’s op de televisie konden bekijken die door Piet gemaakt waren. Hartstikke leuk. Deze foto’s zijn trouwen te verkrijgen op cd-rom bij Piet van Liere pvliere@fysionet.nl.
De jeugdvoorzitter bedankte de leiders en deelnemers en ouders hartelijk en hierna kregen de leiders nog een bloemetje en de kinderen een ijsje.

Dit kamp zat er alweer op. Het was voor mij een zeer geslaagd kamp, waarin weinig tot geen vervelende of nare dingen gebeurd zijn en ik hoop dat jullie het ook zo ervaren hebben. Ik wil iedereen nog bedanken die ik nog niet bedankt heb en misschien tot volgend jaar.Oh ja, nog een aantal wist-u-datjes:
Wist u dat:
Rita een lekker wijf is,
Arjan z’n tanden met Arnica poetst,
Peter wel bierflessen kon tillen,
Danny en Wouter zich lang opmaken,
Simon kwam vragen hoe laat het kussengevecht begon,
de F1-pupillen altijd gezamenlijk naar de wc gaan,
Arjan en A3 graag in het orkest van dirigent Piet willen komen spelen,
de wc’s in de kantine nu wel erg schoon zijn,
Piet bij elk spel z’n eigen spelregels heeft,
Arjan tijdens Triviant in slaap valt,
de foto’s op cd-rom verkrijgbaar zijn,
ik het kamp dit jaar heel leuk vond.

Zondagochtend – de zeskamp
Het weer was geweldig, die zondagochtend. Een lekker zonnetje, misschien iets te veel wind maar voor de rest prima. Dat hadden we wel nodig aangezien we met de onderdelen van de zeskamp (het zou door tijdgebrek een vijfkamp worden) wel wat nat zouden kunnen worden. We zouden in ieder geval beginnen met een aantal onderdelen waar men niet nat van zou worden. De indeling van de teams was hetzelfde als de rest van het weekend. Dus iedereen was goed op elkaar ingespeeld.

Per onderdeel zouden 2 teams met elkaar strijden om de overwinning. Voor een overwinning kreeg het team 10 punten. De overige teams konden dan toekijken en even uitrusten van hun eerdere inspanningen. Klik op de foto om deze te vergroten

Als rode draad door de zeskamp heen was er de mini-survivalbaan (luchtkussen). Een soort competitie waarbij elk team elk ander team een keer tegen kwam. Martin deed de presentatie van het geheel. Hij deed dat op een manier die deed sterk deed denken aan Co Adriaanse. De rest van de dag heette Martin dan ook Co.

We begonnen dan ook met de eerste ronde van de mini-survivalbaan. Team tegen team. Nadat een lid van het team de survivalbaan had bedwongen moest men onder een klein doeltje door kruipen (de meeste kwamen niet laag genoeg en namen soms het doeltje mee), om een pion heen lopen, terug sprinten en de volgende persoon aantikken zodat die kon starten.

Na de mini-survival baan was er het doorgeefbal spel. Hierbij moet men samenwerken door een bal over een bepaalde afstand te verplaatsen zonder dat deze de grond raakte. Elk team lid (3 heen en 3 terug) kreeg een metalen frame waar de bal vrij in kon rollen. Door steeds de bal door te ‘rollen’ naar het volgende teamlid kan de bal verplaatst worden. Als de bal de grond raakte moest het team weer overnieuw beginnen. En dat gebeurde regelmatig.

Dan weer een ronde van de mini-survivalbaan. Iedereen kreeg nu de baan steeds beter door en de tijden werden daarom steeds beter.
Vervolgens was er het helmenspel. Ieder lid van het team kreeg een helm op. Maar die helmen waren met elkaar verbonden met een frame waarop een bal werd gelegd die men moest vervoeren zonder dat ie er af viel. Van pion tot pion met een 360 graden draai in het midden.Het lengte verschil tussen de leden van de teams maakten het er extra lastig op. De groten onder hen moesten soms bijna op hun knieën om e voor te zorgen dat de kleinere onder hen de helm op hun hoofd konden houden. De teams die het meest rustig bleven waren vaak het snelst over de finish. Na afloop weer een ronde van de mini-survivalbaan.

Aangezien de temperatuur wat aan het stijgen was konden de natte spelletje beginnen. Als eerste was er de ‘funbroek ‘. Hierbij moeten 4 personen samen in 1 broek. Deze broek bevat aan de achterkant een aantal zakken waarin sponsen gedaan worden. De bedoeling is dan om zoveel mogelijk water van het ene punt naar het andere te brengen in een bepaalde tijd. De sponsen werden nat gemaakt, in de broek gestopt, de 4 in de broek liepen zo’n 25 meter en de sponsen werden aan het eind leeg geperst in een emmer.
Toen was er weer de mini-survivalbaan. Maar dit keer werd de baan vanaf de andere kant genomen. Dat was even wennen.

Als laatste was er de ‘waterkakrace’. Per team kreek men 1 broek, waarin op de achterzijde ook weer een aantal zakken zaten waarin sponsen gestoken konden worden. Elk lid moet de broek aantrekken, in een teil met water gaan zitten en een bepaalde afstand afleggen. Aan het einde moest men op een stoel gaan zitten waaronder een emmer stond. Zodat het water in de sponsen in de emmer terecht komt. Elk lid van het team zou aan de beurt komen. Dus het ging helemaal niet om de tijd. Maar dat hadden de teams niet in de gaten. Ze gingen als een gek te keer. Iedereen die de broek aan kreeg en in de teil ging zitten haalden letterlijk een natte broek.

Tot slot was er nog een keer de survivalbaan. We hadden de baan nat gemaakt met als gevolg dat ie spek, maar dan ook spek glad was. Het was dus moeilijk om er over heen te komen. Sommigen bleven zelfs vast zitten omdat ze geen grip hadden. Iedereen die over de baan ging werd getracteerd op vele emmers water. Aan het einde was iedereen dan ook zeiknat.

Nadat we de einduitslag hadden berekend bleek dat twee teams als eerste waren geëindigd. Een wedstrijd tussen twee teams bestaande uit ‘kampleiders’ moest de uiteindelijke beslissing brengen. Het ging er nogal wild aan toe. Er sneuvelde een bril en het was een wonder dat iedereen er verder zonder schade van af kwam. Et was in ieder geval een rommeltje. Wie nu eigenlijk de grote winnaar was zal voor altijd een geheim blijven. De wedstrijdjury bepaalde uiteindelijk welk team als winnaar werd uitgeroepen. Daarnaast is het uitslagschema ook nog eens kwijtgeraakt. Dus in dit stukje kan de uiteindelijke uitslag helaas niet bekend gemaakt worden. Maar het was in ieder geval een geslaagd evenement en daar gaat het tenslotte om.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie