| | | |  
Jeugdkamp 2004

Historie jeugdkamp

Historie voetbalkamp

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL
Jeugdkamp 2004 E F


   

Op 9-10-11 juli is er weer het jaarlijkse jeugdkamp voor de E en F- pupillen gehouden. Het kamp werd weer gehouden op het voetbalterrein van Arendskerke waar we weer onze tenten opgezet hebben. Het weer was de hele week slecht geweest maar gelukkig konden we de tenten in een droge periode opzetten. Dit werd net als andere jaren weer gedaan door een aantal leden van de scouting Heinkenszand.
Het VVA jeugdkamp werd mede mogelijk gemaakt door:
Autobedrijf Arendskerke
Bouw- en Houthandel de Jonge
Corstanje Assurantiën
Capello
WEA
Van Weelden Diving and Welding Services
de Roompot
Scouting Heinkenszand

Vrijdag
Vanaf 18:30 druppelden de eerste kinderen en hun ouders binnen. Gelukkig was het ook tijdens dit tijdstip droog zodat iedereen rustig de tenten kon inrichten. Nadat alle ouders verdwenen waren, werd in de kantine iedereen welkom geheten. Vervolgens kregen alle deelnemers en leiders een speciaal voor het jeugdkamp gemaakt t-shirt. Vervolgens met zijn alle even op de foto en toen kon het jeugdkamp daadwerkelijk beginnen. Voor de vrijdagavond stond er een voetbalcircuit op het programma. Net als andere jaren werden alle deelnemers weer in ploegjes verdeeld. Er werden door deze ploegjes een aantal spelletjes afgewerkt zoals gekostumeerd voetbal, auto-trek-race, iets met hoepels en penalty-vak schieten. Toen het programma afgewerkt was werd er door iedereen (jeugd en leiders door elkaar heen) nog een partijtje gevoetbald.

Toen was het bedtijd voor de F-pupillen. Niet dat ze meteen gingen slapen, maar de bedoeling was dat ze in ieder geval in hun slaapzak gingen liggen. Aangezien de meeste tenten er na een uur al verandert waren in een complete chaos was het vinden van de pyjama's en de toiletspullen een hele kunst.
Tijdens het naar bed gaan van de F-pupillen werden de E-pupillen in de kantine geïnstrueerd over de dropping. Er werden 2 groepen gemaakt die allebei een eigen weg zouden gaan volgen. De deelnemers (+ een tweetal leiders) werden geblinddoekt in een auto gezet en ergens gedropt. Het weer werd er niet beter op. Het begon te regenen en het was maar goed dat we de jongens een dikke trui en jas aan hadden laten trekken. Eén ploeg hield het na een tijdje voor gezien en belde naar de kantine met het verzoek of we ze op wilden komen halen. Dat was nog nooit gebeurd en de ploeg werd daarom ook met boe-geroep onthaald toen ze de kantine binnen kwamen. Daar stond een lekkere warme kom soep op hun te wachten. De andere ploeg deed wel hun plicht en kwam een half uur later dodelijk vermoeid aan in de kantine. Even soep en een broodje en toen was het bedtijd.

Zaterdag
Ontbijten om 8:30 uur. Iedereen keek een beetje slaperig uit z'n ogen maar ze waren allemaal present. We stapten vervolgens in de auto om naar het (2e) Poelbos te rijden. Daar gingen we het 'Zweedse Loopspel' doen. Er waren door het hele Poelbos een aantal vragen opgehangen die in een bepaalde volgorde beantwoord moesten worden. Na vijf vragen gedaan te hebben moest teruggekeerd worden naar een centraal punt, waar gecontroleerd werd dat er niet vals gespeeld werd. De vragen hingen nogal wat ver uit elkaar dus werd er heel wat afgelopen.
Na ongeveer één uur bezig te zijn hadden de weergoden wat voor ons in petto. Wat begon als wat miezerige regen eindigde in een enorme hoosbui. Sommige groepen kregen zelfs te maken met hagel. In het begin kon je nog wat schuilen onder de bomen maar al gauw hielp dat niet meer. Aangezien iedereen behoorlijk nat was besloten we er maar een eind aan te maken en terug te keren naar Arendskerke. Daar aangekomen konden er droge kleren worden aangetrokken en gelukkig brak het zonnetje weer door en kon iedereen weer opwarmen.

Toen was het frites eten in de kantine. Ina Nagelkerke was bereid gevonden om de frites te bakken. Er werd voor ongeveer 11 kilo frites naar binnen gewerkt. Na het eten was er even een vrij programma. Iedereen kon even doen wat ie zelf wou.

Om 15:45 vertrokken we naar de Roompot waar we tot 20:00 uur zouden blijven. We hadden vrij kaartjes gekregen en daar waren we heel blij mee. Eten (bolussen, broodjes, chips) en drinken (melk en fris) hadden we meegenomen. Er werd door iedereen constant in het water gelegen wat resulteerde in heel veel rode oogjes en vermoeide gezichten.

Na aankomst in Arendskerke werd er voor de F-pupillen nog een bingo gehouden en was er voor de E-pupillen het spelprogramma 'met het Mes op Tafel' gepresenteerd door Piet Princen. Hierbij werden de E-pupillen in verschillende groepjes ingedeeld die het tegen elkaar op moesten nemen. Dmv vragen beantwoorden en het slim inzetten van speciale VVA-euro's kon uiteindelijk de winnaar de befaamde 'Mes op Tafel' trofee in ontvangst nemen.

Het was weer bedtijd voor de F-pupillen. Het zoeken van de pyjama's ging net zo moeilijk als de avond ervoor, maar het slapen ging stukken sneller. De E-pupillen gingen nog naar het Poelbos voor het 'Dierengeluiden-spel'. Er werd in eerste instantie wat gemopperd over het feit dat er weer gelopen moest worden, maar toen we in het wel hele donkere Poelbos de dieren moesten gaan zoeken werd het toch wel spannend. Knap lastig, zo zonder licht. Het duurde even voordat iedereen in de gaten had dat je stil moest zijn om de dieren te kunnen horen, maar toen hadden ze de smaak te pakken. Wel bleven ze angstvallig dicht bij elkaar lopen. Uiteindelijk kreeg elke groep, de E's waren verdeeld over drie groepjes, alle dieren te pakken. Vervolgens terug naar het voetbalveld en na een broodje worst ging iedereen naar bed.

Zondag
We werden wakker toen het behoorlijk regende. Na het ontbijt werd het gelukkig wat droger en we besloten toch maar om de grote 'Wim en Dick-zeskamp' op het voetbalterrein te houden. Met dien verstande dat we het programma wat in zouden korten en we de 'natte' spelletjes niet zouden doen of tot het laatst bewaren. De rode draad was weer een mini-survival baan. Elk team moest het tegen elkaar opnemen. Verder was er 'het Vliegend tapijt', een skippybal-race en ' de Bal aan de Voet'. Bij het laatste spel moet er op twee zwemvliezen met een bakje aan de voorkant twee balletjes een circuit afgelegd worden zonder dat de balletjes uit de bakjes vliegen. Helaas duurde dat per serie nogal lang zodat de concentratie bij de niet deelnemende teams wat minder werd.


Doordat het nogal fris was werd besloten om het natte gedeelte maar over te slaan. Na de drie spelen en de wedstrijden op de survival-baan eindigde twee teams op de eerste plaats. Een echte finale moest er dus komen. Deze werd uiteraard uitgevochten op de survival baan. Uiteindelijk was het team 1 ( Eljo, Alexander, Jeroen D, Gijs, Siem en Pieter) die nipt de overwinning pakte op team 3 (Luuk, Marc W, Ricardo, Renz en Dennis). Na afloop van de zeskamp werden de tenten alvast een beetje opgeruimd. Tassen inpakken, luchtbedden leeg etc.

Vervolgens pannenkoeken eten in de kantine. Er waren weer een aantal ouders bereid gevonden om pannenkoeken te bakken en er werd behoorlijk van gegeten. Om 14:00 uur kwamen de ouders hun kinderen weer ophalen. Intussen konden de gemaakte foto's bekeken worden op de televisie in de kantine.

Tot slot werd door de jeugdvoorzitter de leiders bedankt voor hun inzet en was het jeugdkamp ten einde. Het was weer zeer geslaagd weekend en we denken dat iedereen het weer enorm naar zijn zin heeft gehad.
Tot een volgend jaar....!!!!


   

Vrijdag 9 juli
19:00 uur Verzamelen op het voetbalveld
Spullen wegleggen in de tenten
Afscheid nemen van ouders
20:00 uur Voetbalcircuit
22:30 uur Bedtijd F-pupillen
23:00 uur Dropping E-pupillen

Zaterdag 10 juli
08:00 uur Opstaan, wassen, aankleden
08:30 uur Etenstijd
09:30 uur Zweeds loopspel
12:00 uur Etenstijd
13:00 uur Zwemmen in de Roompot
18:00 uur Etenstijd
20:00 uur F-pupillen: Bingo
E-pupillen: met het Mes op Tafel
22:30 uur Bedtijd F-pupillen
23:00 uur Nachtelijke verrassing voor de E-pupillen

Zondag 11 juli
08:30 uur Opstaan, wassen en aankleden
09:00 uur Ontbijt en aansluitend tenten opruimen
10:00 uur De Grote Wim en Dick Zeskamp
12:30 uur Pannenkoeken eten
14:00 uur Einde voetbalkamp

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie