| | | |  
Jeugdkamp 2009

Historie jeugdkamp

Historie voetbalkamp

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL
Jeugdkamp 2009 E F

Jonge piraten maken de omgeving van ’s-Heer Arendskerke onveilig.

Het jeugdvoetbalkamp van 3,4 en 5 juli op het sportpark te ’s-Heer Arendskerke is zeer succesvol verlopen. Op vrijdagavond rond 18.30 uur verzamelden 39 kinderen en 13 begeleiders op het sportpark en op het hoofdveld stonden 8 grote tenten opgesteld in een halve cirkel. Het thema van het kamp was Piraten.

Na ontvangst was er voor alle deelnemers een mooi zwart T shirt met een piratenkop erop, dit shirt werd het gehele weekend gedragen. De leiding liep zelfs in een compleet piraten pak met de gebruikelijke
oogklep.Het programma werd geopend met een voetbalcircuit door Robin en Ramon. Rond 22.30 uur gingen een groot deel van de F-piraten naar bed en de anderen gingen naar de “Kalood” voor het nachtspel in de duinen. Adriaan het spel Lichtjacht georganiseerd waarbij het licht door de ene groep veroverd moest worden en de andere partij waren de verdedigers. Er waren best enge en spannende taferelen en er werd zelfs gesproken dat er een heuse zwerver in de duinen lag.
Het was dus goed oppassen.

Rond 01.00 uur was het de bedoeling dat iedereen ging slapen, maar daar werd anders over gedacht. Er zijn zelfs een aantal kinderen geweest die de gehele nacht zijn opgeweest.

Zaterdagmorgen om 8.30 uur zat iedereen in de kantine voor het ontbijt. Het programma werd voortgezet met een Moerrasspel, met oversteek over de kalme zee door Sabine, Mieke en Adriaan. Er waren leuke spelen klaargemaakt in het Poelbos, o.a. touwtrekken, hindernisbaan met balk en een waterballonspel. Het tweede gedeelte bestond uit behendigheidspel waarbij er een touw tussen twee bomen was gespannen en men naar de overkant moest lopen met behulp van een bovenhangend touw. Daarna moest er met een vlot (gemaakt door Adriaan) een vijver worden overgestoken.Na dit spel werden we op locatie getrakteerd op friet met snacks door ’t Klok’Uus. Om 14.15 uur enterden we Sportpunt Zeeland waar we tot 17.15 uur het zwembad en omgeving bezet hielden.

Daarna werden we bij thuiskomst op het voetbalveld aan het werk gezet. We moesten voor ons eigen brood zorgen en dit deden we met behulp van deeg dat we aan stokken bevestigden en deze te verwarmen boven een kampvuur. Dit werd mede dankzij Pascal Baijens, die pas laat op de vorige avond werd gevraagd om hulp te bieden, een grandioos succes.Pascal, nogmaals namens iedereen, bedankt!!!.

Het avondprogramma was als volgt; voor de kleinsten een Bingo (Frits) en voor de groten het spel “Mes op tafel” (Sabine, Mieke en Martin) Er was voor iedereen een leuke prijs. (Dank aan Piet v.d. Meer)

Het programma werd voor de groten voortgezet met een dropping. Dit onderdeel was voor de deelnemers een ware piratenbeproeving. Er moest midden in de nacht een flinke wandeling worden gemaakt en dat was voor de meeste kinderen net iets te veel. Toch heeft iedereen het gehaald en dat was een knappe prestatie. Bij thuiskomst op het voetbalveld stond er in de kantine Soep met stokbrood klaar, maar er waren zelfs een aantal kinderen die letterlijk geen soep meer konden zeggen en direct met kleren en al naar bed gingen. Het was deze nacht dan ook al heel snel erg stil rondom het tentenkamp en iedereen heeft tot 8.00 uur ’s morgens doorgeslapen en werden gewekt door het geluid van het klokkenspel van de kerktoren.

Na het ontbijt ging iedereen zijn tent opruimen en zijn spullen bij elkaar zoeken. Daarna was het tijd voor de “Zeskamp” (Martin) Er was een groot opblaasbaar Piratenschip op het veld verschenen en dit was de kern van de rode draad van de “Zeskamp” Jaap verzorgde enterglijbaan van water met groene zeep, zodat het geheel een hele gladde natte boel werd.
Er werd in groepen tegen elkaar gestreden op de enterbaan, funslang, loopbroek en waterkakrace. Dit alles was een groot spektakel.

Het programma werd om 12.30 uur afgesloten met het gezamenlijk eten voor de tent van pannenkoeken. Deze zijn speciaal door verschillende ouders gebakken.

En zo kwam aan een geweldig kampweekend een einde. Mede dankzij het mooie weer, de vele vrijwilligers/ leiders, sponsors en niet te vergeten de goede instelling van de kinderen, is het weer een super onvergetelijk evenement geworden.

De sponsors zijn: Autobedrijf ’s-Heer Arendskerke, Verswinkeltje Huisson, Speelboerderij ’t Klok’Uus, WEA, Carola’s Hairshop, Drukkerij Capello, Van Weelden diving en welding services, Sportpunt Zeeland en Corstanje Assurantiën,   

Vrijdag 3 juli
18:30 uur Verzamelen op het voetbalveld
19:00 uur Melden bij Sabine/Mieke
Spullen wegleggen in de tenten
Afscheid nemen van ouders (heel snel)
20:00 uur Voetbalcircuit
22:30 uur Bedtijd F-piraten
23:00 uur LICHTJACHT 
   
Zaterdag 4 juli
08:00 uur Opstaan, wassen, aankleden
08:30 uur Etenstijd
09:30 uur Moerasspel, oversteek over de kalme zee 
12:00 uur Etenstijd
14:00 uur Van de loopplank in de golven 
17:30 uur Etenstijd (Vreugdevuur)
20:00 uur F-piraten: Piratenbingo
E-piraten: Met het mes op tafel
22:30 uur Bedtijd F-piraten
23:00 uur HET DWAZE KOMPAS 
   
Zondag 5 juli
08:30 uur Opstaan, wassen en aankleden
09:00 uur Ontbijt en aansluitend tenten opruimen
10:00 uur Enteren en Glijen 
12:30 uur Pannenkoeken eten 
13:30 uur Einde voetbalkamp

   

Groep 1  (Landrotten)     Groep 2  (Bootsmannen)
(Hoofdpiraten Adriaan/Mieke) (Hoofdpiraten Martin/Sabine)       
Yona Jolie Coppens Wouter Bonefaas
Joep Corstanje Jamiro Dahoe
Jay Goedegebuure Cyriel Giese
Tristan Hoogerland Robin Goedegebuure
Jan Lokerse Thomas de Jong
Nieck Rooze Ina van Kleunen
Vincent Verhage  
   
Groep 3   (Kapers)           Groep 4   (Dekzwabbers)        
(Hoofdpiraten Cees/Ramon) (Hoofdpiraten Rianne/Robin)
Tom Antonisse Martijn Bolle
Ivar Burg Rick Cristiaansen
Jannes Espinoza Niels Eikeren
Dejan Goedegebuure Jop de Feijter
Siem van Hekken Jouri de Jonge
Rick Tange Alex Traas
   
Groep 5 (Stuurmannen)   Groep 6   (Zeerovers)  
(Hoofdpiraten Frits/Jaap) (Hoofdpiraten Jacco/Marco)
Kevin Eikeren Jari Goedegebuure
Kaj Fossen Sam Goedegebuure
Sander Goedegebuure Olga Huisson
Twan van Oosten Sven van Oosten
Dies Korstanje Joost Rumste van
Ard Verhage Liz Korstanje
   

   

Frits Bolle, Martin Corstanje, Mauricio Espinoza, Sabine Loopik, Rianne van Oosten, Adriaan Tolhoek, Paula Bonefaas, Ramon Dahoe, Cees Ars, Jaap Fosse, Robin Loopik, Jacco de Feijter, Marco Goedegebure, Mieke v.d. Kreeke

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie