| | | |  
Voetbalkamp 2005

Historie jeugdkamp

Historie voetbalkamp

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL
Voetbalkamp Rucphen 2005 C en D

   

VRIJDAG 1 JULI
Kwart over vijf arriveerden Rinus en Ina Nagelkerke op de Kampeerboerderij van Jan Mies in Rucphen. Eerst werd het brood uitgeladen en de nodige andere spullen. Daarna werd de caravan op de kampeerweide gezet. In Rucphen werd er frites gehaald en snel opgegeten op de camping Ina ging daarna naar de Kampeerboerderij en ik maakte me klaar voor het vertrek naar Vlissingen. (Musical groep 8).

Ondertussen had Ina de deelnemers ontvangen. Iedereen kreeg een slaapplaats toegewezen. Toen alles op orde was werd er tweeling voetbal gespeeld. Dat viel niet mee.
Half elf werd het nachtspel door de leiding besproken. Een aantal spelers moest zich verstoppen met kaartjes genummerd 1 t/m 15. De rest van de deelnemers moesten deze spelers zoeken. En kregen dan het hoogste kaartje. Dit was niet voor iedereen duidelijk. Half één was de groep terug. Ina had gezorgd voor frites. Als leeuwen" vielen de deelnemers aan. Twee uur wilde de leiding naar bed, maar het was nog lang onrustig.

ZATERDAG 2 JULI
Kwart over zeven ging Ina uit bed om voorbereidingen te treffen voor het ontbijt. Vele jongens en meisjes zagen er slaperig uit. De nacht was toch erg kort geweest. Ook de leiding had er last van.

Na het ontbijt werden de voorbereidingen getroffen voor de wedstrijden tegen RBC. We zaten nog aan tafel toen de eerste spelers al arriveerden. Ook de spelers van WA wilden niet onderdoen. Meer dan 45 minuten voor aanvang waren ze al bezig met de warming up. Dit was voor sommige een hele opgave.

De wedstrijd NA/A D - RBC E was een gelijkopgaande wedstrijd onder leiding van Vincent
Nagelkerke, die de wedstrijd wel eens van te grote afstand volgde.
De volgende wedstrijd WA C - RBC D stond onder leiding van Leo Rooze. Hier kon je duidelijk zien dat sommige spelers te weinig nachtrust hadden gehad. Ze waren soms niet vooruit te branden. De einduitslag 3-5 had beter gekund.

De lunch was een lopend buffet. Men kon kiezen uit broodjes worst, kroket, ham of kaas. De honger was niet geweldig., vele broodjes bleven liggen.

's Middags werd er een bezoek aan Bosbad Hoeven gebracht. De temperatuur was niet geweldig maar men heeft zich vermaakt. Half zes kwam de meute terug.

Nadat men was uitgerust kwamen de waterballonnen te voorschijn. Izak Adema was het eerste slachtoffer, maar hij liet het niet op zich zitten. Spoedig had hij steun van
Vincent Nagelkerke. Verschillende keren moest er verkleed worden.

Het weer werkte niet mee voor de barbecue. Er werd lang gedubd, hoe men het zou aanpakken. Toen het eindelijk droog werd, werden de barbecues aangestoken. Weldra brandden ze als een fakkel en stond ieder lekker te bakken. Het smaakte blijkbaar heerlijk want er waren maar 15 satéstokjes over.

Na de barbecue was er een optreden van de meisjes C junioren. Ze hadden een lied gemaakt voor hun leider Izak Adema. Alles klopte wel niet precies maar ze deden het toch keurig. Half elf vertrokken de deelnemers naar het bos om het douanespel te spelen. Jammer, dat de oudsten hier niet fanatiek aan meespeelden. Half één kwam men terug op de kampeerboerderij. Een lekker bakje frites wilde er wel in.

De vermoeienissen van deze dag brak sommigen op. Enkelen raakten hun bed nog niet aan of ze sliepen. De sterkste bleven over, maar die hebben het geweten ook. Een paar slaapzakken moesten het ontgelden. Eén van de leiders heeft deze nacht weinig geslapen.

ZONDAG 3 JULI
ledereen was, hoe slaperig ook, om tien uur aan tafel. Gebakken ei met ham of een gekookt ei wilde er wel in. Na het eten werden de tassen ingepakt en de kamers schoongemaakt. Daarna mochten de deelnemers nog iets voor zichzelf doen. Spoedig was de hele meute aan het voetballen.

Toen de deelname niet meer geweldig was, greep de leiding in. FLESSENVOETBAL. De animo werd weer groter. Twee uur was er nog een koud buffet. De honger was bij sommigen niet meer geweldig. Half vier arriveerde de meute op het voetbalveld. Iedereen bleef totdat jeugdbestuurslid Jaap Fossen de leiding had bedankt voor hun inbreng. De meiden zongen Izak nog een keer toe.

Tot slot bedankte Rinus Nagelkerke de C groep. De groep, die het laatste kamp heeft meegemaakt en voor het grootste gedeelte de vereniging gaat verlaten omdat de vereniging geen mogelijkheid heeft om ze te laten voetballen. Daarna ging iedereen naar huis. De leiding bleef nog een uurtje napraten.

Rinus Nagelkerke   

Vrijdag 1 juli
18:00 uur Vertrek vanaf voetbalveld Arendskerke
19:00 uur Aankomst Rucphen
20:45 uur Tweelingvoetbal
23:00 uur Nachtspel C + D
Zaterdag 2 juli
8:30 uur Ontbijt
9:30 uur Voetbalwedstrijd D-pupillen VVA - RBC
11:15 uur Voetbalwedstrijd C-junioren VVA - RBC
13:00 uur Lunch
14:00 uur Boschbad Hoeven
18:00 uur Terugkomst
19:00 uur Barbecue
23:00 uur Nachtspel C + D
Zondag 3 juli
10:00 uur Ontbijt
11:00 uur Zeskamp - Skippyvoetbal
14:00 uur Koud buffet
15:00 uur Terugreis
15:45 uur Aankomst kantine VVA en gezamenlijke sluiting.
Ouders worden vanaf 15:30 uur uitgenodigd om de afsluiting bij te wonen

Leiders
Kees van Sabben, Rinus Nagelkerke, Ina Nagelkerke, Vincent Nagelkerke, Sebastiaan Verduyn, Leo Marinissen, Leo Rooze, IJzaäk Adema en André Tange

Kampreglement

Het is ten strengste verboden:

 gebruik te maken van de brandtrap, daar mag alleen gebruik van gemaakt worden in echte noodgevallen
 te voetballen in de stal of op de hooizolder
 te voetballen op het veld voor de stal/boerderij
 met de matrassen te sleuren, gewoon laten liggen
 te roken op de hooizolder
 met de grijze steentjes te gooien, dus laten liggen
 op het voetbalveld te komen zonder toestemming
 te spelen en springen in de greppel langs het voetbalveld
 te klimmen in de perenboom
 het terras in gebruik te nemen voor de kantine, dit is voor ons privé
 aan de haal te gaan met de terrasstoelen van de kantine
 aan de bloembakken en planten daar aanwezig te komen, gewoon afblijven en laten staan
 kauwgum onder tafels of stoelen te plakken
 na 22:00 uur luide muziek te draaien

Wat wel verplicht is:

 douches na gebruik schoon achterlaten
 wanneer er een boswandeling wordt gemaakt in avond/nacht…laat de buren van hun rust/slaap genieten
 wanneer men ’s avonds na een uitstapje weer terugkomt bij de boerderij…doe dat in alle rust
 Bij het naar huis gaan vooral niet vergeten schoon te maken, daar vallen ook de koffiepotten onder...u treft het schoon aan…de volgende gasten willen ook graag in een schoon vertrek komen

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie