| | | |  
Voetbalkamp 2006

Historie jeugdkamp

Historie voetbalkamp

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL
Voetbalkamp Rucphen 2006 C en D

   

VRIJDAG 23 JUNI
Kwart over zes was het verzamelen op het voetbalveld. Gelukkig waren ook enkele ouders bereid om te rijden. Tegen half acht kwamen de auto’s aan op de Kampeerboerderij, waar ze verwelkomd werden door de kwartiermakers Rinus en Ina Nagelkere. De deelnemers wilden al direct naar hun slaapplaatsen, maar ze moesten nog even wachten op Kees van Sabben met tassen en alle kampbenodigdheden. Toen Kees gearriveerd was vertelde Rinus Nagelkerke over een aantal aandachtspunten waarna de deelnemers een slaapplaats zochten.

Kwart over acht werden de leiders verzameld voor de uitleg van het bosspel (Levende Stratego). De oudste jonhens verdeelden de groep in twee groepen en ze vertrokken naar het bos. Twee groepen probeerden de vlag te pakken te krijgen. De eerste ronde was snel voorbij. De derde ronde duurde het langst. Iedere speler had een rang van het legeren een leven. Werd je door een hogere rang getikt, dan moest je je leven afgeven en een nieuw halen. Meer dan een uur waren ze enthousiast met dit spel bezig.
Terug op de kampeerboerderij stond de limonade al klaar. Spoedig was men weer aan het voetballen.

Elf uur arriveerden Peter en Els Wijts. Nu kon het nachtspel uitgelegd worden. Tijgerjacht, zeven jagers moesten de veertien tijgers opsporen in het donkere bos opsporen. Men was één keer jager en twee keer tijger. Sommige jongens vonden zelfs een zaklicht. Het kwam bij hen niet op, dat de tijger in de boom zat. Luuk Nieuwenhuize was de grote winnaar met 34 tijgers. Als een echte sluipmoordenaar ging hij tekeer.
Terug op de kampeerboerderij moest er eerst gedoucht worden i.v.m. mogelijke teken, daarna werd er een aanval gedaan op de 6 kilo frites. Op de kamers was het nog laat onrustig.

ZATERDAG 24 JUNI
Kees van Sabben liep er vroeg uit. Toen Leo Rooze uit zijn koffie. Half negen zat iedereen aan tafel voor het ontbijt. Het corvee werd door de leiding verzorgd, ondertussen maakten de D’s zich klaar voor de wedstrijd tegen RVC uit Rucphen.

De tegenstander was geen partij voor ons. De doelpunten vielen “als rijpe appelen aan de boom”. Zelfs scheidsrechter Vincent Nagelkerke had moeite om de score bij te houden.
Na de D’s waren de C’s aan de beurt. In het begin was er meer tegenstand, maar daarna had de doelman ook vele malen het nakijken. Na afloop stonden de boterhammen en soep al klaar.

Half twee vertrokken we met vijf auto’s naar Bosbad Hoeven. Het was heerlijk weer en iedereen vermaakte zich uitstekend.

Zes uur waren we terug op de kampeerboerderij. Gezellig werd er nagepraat. Daarna werden de barbecues aangestoken Na een tijdje stond iedereen te bakken. Het vlees, beschikbaar gesteld door René Visser, was van een prima kwaliteit.

Na afloop werd er een grote partij gespeeld. Daarna vertrokken de leiders naar het bos om zich te verstoppen voor het nachtspel DUOgeluiden. Eén van de leiders riep bv. WOEF en de ander WAF of MI en de ander AUW. De geluiden galmden door het bos. Marco Beenhakker en Simon Rijk waren de eersten, die de 16 geluiden hadden verzameld. Kwart over twaalf waren we terug. Na een heerlijke douche waren er nog broodjes worst. Op de slaapkamers was het eerder stil.

ZONDAG 25 JUNI
Negen uur zat iedereen aan de ontbijttafel. De gebakken of gekookte eieren wilden er wel in. Na de afwas was het inpakken en schoonmaken. Nadien werden er spelletjes voetvolley gespeeld. Half één gingen we aan de laatste maaltijd. Salade en brood.
Eén uur werd de thuisreis aanvaard. In de kantine werden we hartelijk ontvangen door de aanwezige ouders. Frits Bolle, de jeugdvoorzitter, bedankte de leiders en reikte hun een bosje bloemen uit. Dit was het einde van weer een geslaagd kamp. Volgend jaar gaan we weer in het zelfde weekend.   

Vrijdag 23 juni
18:30 uur Vertrek vanaf voetbalveld Arendskerke
19:15 uur Aankomst Rucphen
20:30 uur Bosspel
23:00 uur Nachtspel
24:00 uur Frites eten
Zaterdag 24 juni
8:30 uur Ontbijt
9:30 uur Voetbalwedstrijd D-pupillen
11:15 uur Voetbalwedstrijd C-junioren
13:00 uur Broodmaaltijd
14:00 uur Boschbad Hoeven
18:30 uur Barbecue
23:00 uur Nachtspel
Zondag 25 juni
09:00 uur Ontbijt
09:30 uur Inpakken en opruimen
10:30 uur Voetbalcircuit
12:00 uur Eten
13:00 uur Vertrek uit Rucphen
14:00 uur Aankomst kantine VVA en gezamenlijke sluiting.

Leiders
Kees van Sabben, Rinus Nagelkerke, Ina Nagelkerke, Vincent Nagelkerke, André Tange, IJzaäk Adema, Maarten Adema, Leo Rooze, Els Wijts en Peter Wijts

Deelnemers
Eljo Dooge, Michel Harinck, Daniël Dekker, Jeroen Dijkwel, Luuk Nieuwenhuijze, Rik Dekker, Hidde Westerweele, Simon Rijk, Marc Wijts, Tom de Regt, Raymond Kloet, Robert-Paul Frenken, Tim Verrips, Marijn Corstanje, Tim Dekker, Marco Beenhakker, Rick Westdorp, Pim van de Borgt, Wouter Haarsma, Robin Bickelmeijer, Mart Roumen, Tristan Quaak en Kevin Dekker

Kampreglement

Het is ten strengste verboden:

 gebruik te maken van de brandtrap, daar mag alleen gebruik van gemaakt worden in echte noodgevallen
 te voetballen in de stal of op de hooizolder
 te voetballen op het veld voor de stal/boerderij
 met de matrassen te sleuren, gewoon laten liggen
 te roken op de hooizolder
 met de grijze steentjes te gooien, dus laten liggen
 op het voetbalveld te komen zonder toestemming
 te spelen en springen in de greppel langs het voetbalveld
 te klimmen in de perenboom
 het terras in gebruik te nemen voor de kantine, dit is voor ons privé
 aan de haal te gaan met de terrasstoelen van de kantine
 aan de bloembakken en planten daar aanwezig te komen, gewoon afblijven en laten staan
 kauwgum onder tafels of stoelen te plakken
 na 22:00 uur luide muziek te draaien

Wat wel verplicht is:

 douches na gebruik schoon achterlaten
 wanneer er een boswandeling wordt gemaakt in avond/nacht…laat de buren van hun rust/slaap genieten
 wanneer men ’s avonds na een uitstapje weer terugkomt bij de boerderij…doe dat in alle rust
 Bij het naar huis gaan vooral niet vergeten schoon te maken, daar vallen ook de koffiepotten onder...u treft het schoon aan…de volgende gasten willen ook graag in een schoon vertrek komen

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie