| | | |  
Voetbalkamp 2009

Historie jeugdkamp

Historie voetbalkamp

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL
Voetbalkamp Rucphen 2009 C en D

19 juni  

Rond half zeven vertrok de stoet van D-pupillen, C-junioren en B2-junioren richting Rucphen waar inmiddels het traditionele voetbalkamp bij Boer Mies werd gehouden. Dit jaar waren er 32 deelnemers en 8 leiders. De kar van Capello (vrijdagmiddag volgeladen door Leo R, Peter de K., William H. en Peter W.) zat weer tot de nok toe vol.

Veertig minuten laten arriveerde de stoet op het terrein van Boer Mies waar ze werden ontvangen door Els, Nico en Peter die een uurtje eerder waren vertrokken om de boel alvast open te gooien en een bakje koffie te zetten voor de chauffeurs. Iedereen ging meteen een slaapplaatsje zoeken. De C’s en D’s op zolder en de B’s in het “varkenshok”.

De partytent werd weer vakkundig in een recordtempo opgezet boven de zitjes. Nadat iedereen gesetteld was werd er gestart met het programma: een minitoernooi. De spelers werden verdeeld onder vier teams: Brazilië, Italië, Spanje en Nederland waarna het startsignaal klonk. Met vlagen was er prima voetbal te zien. Maar ja….iedereen was nog fit. Uiteindelijk was het Brazilië dat er met de winst vandoor ging.

Vervolgens was het even wachten tot het donker werd zodat we konden starten met het bosspel. Wat zou Vincent N. (hoofd entertainment) in petto hebben? Dat werd dit jaar een gouwe ouwe: levend Stratego. Tijdens het bosspel was het Els W. (hoofd catering) die er voor zorgde dat er broodjes hamburger klaar stonden om de hongerige magen te vullen. Die waren dan ook zo op.

Na deze versnapering onder de douche ging het gros naar de slaapzakken. Een tijdje later gingen ook een aantal leiders proberen wat nachtrust te pakken. Nadat Frank G. de verwarming had uitgedaan (of was het een vliegenvanger?) was het oogjes dicht. Maar het slapen wou niet zo lukken want op zolder was nogal rumoerig. Meerdere malen werd er getracht het wat rustiger te krijgen, maar zonder succes. Danny N. die ook op zolder sliep had er blijkbaar weinig last van en sliep overal doorheen.

Op een gegeven moment was het André T. die naar boven ging en zei dat Boer Mies er genoeg van had en dat we moesten vertrekken. Blijkbaar deed hij dat op een zeer overtuigende wijze want 10 minuten later zaten er al een aantal jongens klaar (ingepakt en wel) om te vertrekken. Afijn…toen was het wel even rustiger maar echt slapen werd er niet gedaan.

20 juni  

Tussen zeven uur en half acht waren de meesten al weer op. Peter W. en Els W. vertrokken naar Rucphen om het brood op te halen. Tijdens het ontbijt waren de eerste tekenen van vermoeidheid al zichtbaar. Ook werd de eerste teek ontdekt. Gelukkig was Peter H. mee die vakkundig deze vervelende beestjes verwijderde. Het hele weekend werden er zo’n 15 teken ontdekt. Vooral Hidde moest het ontgelden.

Iets voor tienen werd er gestart met de wedstrijd tussen VVA D1 en SV Sprundel D1. In de eerste helft was VVA de betere ploeg en bij de rust stond het 3-1. Na rust ging de strijd gelijk op. Toch was het alleen VVA dat nog een keer scoorde. Eindstand 4-1.

Daarna was het de beurt aan de B2. Tegenstander was Internos B2. VVA had het in de beginfase moeilijk maar kwam toch op voorsprong toen een prima uitgevoerde counter knap afgerond werd door Marc. Internos kreeg vervolgens legio kansen maar de bal wou er maar niet in. Maar dat kwam ook door het harde werken door VVA. Tegen de rust kwam Internos weliswaar terecht maar wel gelukkig langszij. Even later gevolgd door de 1-2 en 1-3. Na rust bleek de energy drankjes uitgewerkt te zijn en kon Internos eenvoudig de wedstrijd uitspelen. Uiteindelijk werd het 1-8.

Na de soep met broodjes vertrokken we naar Bosbad Hoeve. Het was wat aan de koude kant, maar toch leek iedereen het goed naar de zin te hebben.
De snackbar deed in ieder geval weer goede zaken. Vervelend was wel de “man met de snor en zijn fluit” die elke keer op zijn fluit blies als er een balletje getrapt werd. Terwijl er werkelijk niemand op het veldje lag. Laat die man toch een echte baan zoeken.

Bij terugkomst werden de barbecues aangestoken. Er werd dit jaar prima gegeten. Er was geen hamburger en sateetje meer over. Na het eten vetrokken we naar het bos voor het avondspel: bosvoetbal. Ondanks dat iedereen wel vermoeid moest zijn werd er behoorlijk te keer gegaan.

Vervolgens was er even een rustpauze waar men dankbaar gebruik van maakte. Een aantal mensen vielen in slaap en wel zo vast dat ze niet meer wakker te krijgen waren. Gelukkig bleven er nog genoeg mensen over om met het nachtspel mee te doen. Dat was dit keer het dierengeluidenspel.
Een hond, haan, kat, ezel verstopten (als tweetal) zich in het bos. Probeer die combinaties maar in het donker te vinden. Bonus beest was het varken.

Tijdens het wachten op het donker bosbad werden André T en Peter W. bijna aangereden door een fietser zonder licht. De fietser moet zich een ongeluk geschrokken zijn toen André T. plotseling voor hem opdook. Hij ging waarschijnlijk meteen naar huis om van ondergoed te wisselen.

Na een dik uur waren alle dieren gevonden en werd er huiswaarts gegaan waar de broodjes knakworst klaar stonden. Er werd weer gedoucht en de meeste vertrokken naar hun slaapzak. Deze nacht verliep een stuk rustiger dan de vorige.

21 juni  

Er werd lekker uitgeslapen en het was al over negenen toen de eerste personen wakker werden. Bij het ontbijt werden de aanwezige vaders verrast met een gebakken eitje. Het was tenslotte Vaderdag en onze hoofd catering was zo attent om daar aan te denken.

En toen was het opruimen geblazen. Spullen inpakken en de rotzooi opruimen. Dat ging overigens op een zeer geordende wijze. Vervolgens werd er gestart met de laatste activiteit en dat was dit keer slagvoetbal. Ongeveer hetzelfde als slagbal alleen dan anders. Iets over twaalven werd de afsluitende maaltijd genuttigd, tortellini en pasta met tomatensaus. Nou dat ging er wel in. Zo’n kamp maakt toch hongerig.

Om een paar minuten over één vertrokken we weer huiswaarts waar Peter de K. en Leo R. ons weer verwelkomde. We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Voor de B-junioren was dit normaal gesproken de laatste keer. Verschillende speler hebben echter aangegeven dat ze volgend jaar als leider mee willen. Dat zal dan zijn op 18-19-20 juni 2010….weer bij Boer Mies.

   

Vrijdag 19 juni
18:30 uur Vertrek vanaf voetbalveld Arendskerke
19:15 uur Aankomst Rucphen
20:30 uur Onderling toernooi
23:00 uur Nachtspel
24:00 uur Iets lekkers
Zaterdag 20 juni
8:30 uur Ontbijt
9:30 uur Voetbalwedstrijd VVA D1 - SV Sprundel D1
11:15 uur Voetbalwedstrijd VVA B2 - Internos B2
13:00 uur Broodmaaltijd
14:00 uur Boschbad Hoeven
18:30 uur Barbecue
20:00 uur Zul je wel zien
23:00 uur Nachtspel
Zondag 21 juni
09:00 uur Ontbijt
09:30 uur Inpakken en opruimen
10:30 uur Voetbalcircuit
12:00 uur Eten
13:00 uur Vertrek uit Rucphen
14:00 uur Aankomst kantine VVA en gezamenlijke sluiting.

Leiders
Els Wijts, Peter Wijts, André Tange, Vincent Nagelkerke, Sebastiaan Verduyn, Danny de Jonge, Frank Goedegebure, Peter Harinck en Danny Nieuwenhuijze

Deelnemers
Stephan de Bruine, Marijn Corstanje, Siem Corstanje, Raoul Dees, Daniel Dekker, Rik Dekker, Frank van Dijke, Jeroen Dijkwel, Edi van Doezelaar, Robert-Paul Frenken, Dennis Goedegebure, Alexander Hamelink, Michel Harinck, Roy Harinck, Danny op 't Hof, Jeroen van Iwaarden, Raymond Kloet, David Korstanje, Ricardo Kriekaard, Rens v.d. Linde, Rens Lokerse, Pieter Maas, Renz Nijsse, Simon Rijk, Geert Roumen, Marc Tange, Robin Traas, Lars Wartena, Hidde Westerweele, Jasper Westplate, Marc Wijts, Nico Wijts


Kampreglement

Het is ten strengste verboden:

 • gebruik te maken van de brandtrap, daar mag alleen gebruik van gemaakt worden in echte noodgevallen
 • te voetballen in de stal of op de hooizolder
 • te voetballen op het veld voor de stal/boerderij
 • met de matrassen te sleuren, gewoon laten liggen
 • te roken in en nabij de gebouwen
 • met de grijze steentjes te gooien, dus laten liggen
 • op het voetbalveld te komen zonder toestemming
 • te spelen en springen in de greppel langs het voetbalveld
 • te klimmen in de perenboom
 • het terras in gebruik te nemen voor de kantine, dit is voor ons privé
 • aan de haal te gaan met de terrasstoelen van de kantine
 • aan de bloembakken en planten daar aanwezig te komen, gewoon afblijven en laten staan
 • kauwgum onder tafels of stoelen te plakken
 • na 22:00 uur luide muziek te draaien

Wat wel verplicht is:

 • douches na gebruik schoon achterlaten
 • wanneer er een boswandeling wordt gemaakt in avond/nacht…laat de buren van hun rust/slaap genieten
 • wanneer men ’s avonds na een uitstapje weer terugkomt bij de boerderij…doe dat in alle rust
 • Bij het naar huis gaan vooral niet vergeten schoon te maken, daar vallen ook de koffiepotten onder...u treft het schoon aan…de volgende gasten willen ook graag in een schoon vertrek komen

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie