| | | |  
Voetbalkamp 2011

Historie jeugdkamp

Historie voetbalkamp

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL
Voetbalkamp Rucphen 2011 C en D

De weersvoorspelling waren voor het weekend niet al te best en er werd door de organisatie gekeken naar een slecht weer programma. Maar dat viel niet mee. Er is van alles te doen, maar dan zul je wel diep in de geldbuidel moeten tasten. Achteraf viel het gelukkig allemaal mee en kon het programma volledig afgewerkt worden.

Vrijdag
Op vrijdagavond werd er met de (relatief jonge groep) deelnemers vertrokken vanaf het voetbalveld in Arendskerke. Na aankomst in Rucphen waren het de C-junioren die hun intrek namen in het 'varkenskot'. De D's zochten hun slaapplaats op de zolder.

Nadat de partytent was opgezet werd Boer Mies in het zonnetje gezet omdat hij dit jaar 60 jaar was geworden. Hij werd verrast met een 'lang zal hij leven' en enkele Zeeuwse lekkernijen. Intussen waren Sebastiaan, Vincent en Wilco weer richting Arendskerke vertrokken voor de bruiloft van Niels. En toen de voetbalschoenen aan om te starten met het onderlinge toernooi. Er werden prima partijtjes afgeleverd. Niet zo verwonderlijk want er loopt gewoon veel talent rond in Arendskerke. Frank hield de klok in de gaten zodat de partijtjes zoals gewoonlijk wat uit liepen.

Toen het donker was werd gestart met het nachtspel in de bossen: levend stratego. Er werd fanatiek gestreden....maar soms ook behoorlijk vals gespeeld. Overal spionnen die probeerden te achterhalen waar de vlag werd verstopt voordat het startsein was gegeven. Af en toe spetterde het wat, maar onder de bomen bleef het gelukkig droog. Ook was het duidelijk te zien dat een aantal deelnemers het toch wel heel eng vonden....zo'n donker bos. Na terugkomst werd een lekker broodje hamburger weggewerkt, even douchen, een teekje verwijderen en naar bed.
Zaterdag
Al vroeg in de ochtend waren de Arendskerke-gangers al weer terug. En de leiding kreeg verdere versterking: Mauricio, Petra en Carolien. Het waaide nogal en de lucht was donker. Maar veel regen hadden we nog niet gezien.

De D's speelden een wedstrijd tegen de D's van de plaatselijke RSV. Het was een leuke pot met 2 aan elkaar gewaagde tegenstanders. Uiteindelijk was het Arendskerke die wist te winnen. Daarna was het de beurt aan de C's. Die traden aan tegen de C's van Internos. Ook dat was een leuke wedstrijd. Al zat het weer toen niet zo mee, Het begon steeds harder te waaien en uiteindelijk ook te regenen. Het waaide zo hard dat de partytent even werd opgelicht en een metertje verder op weer naar beneden kwam. Het was dus nodig om de tent wat beter vast te zetten om herhaling te voorkomen. Zo gezegd zo gedaan.
Tijdens de middagmaaltijd klaarde het weer zodanig op dat er werd besloten om toch naar Bosbad Hoeven te gaan. Volgens de buienradar zou het allemaal wel meevallen. Maar ook de moderne techniek zit er wel eens naast aangezien er die middag toch wel wat stevige buien vielen.

Het was steeds regen na zonneschijn in Bosbad Hoeven en de wind maakte het er niet warmer op. Toch heeft iedereen het wel naar zijn zin gehad. Wel was het jammer dat de snackbar bij de zwembaden zelf niet open was wegens te weinig bezoekers. Naast Arendskerke was er nog een handjevol ander bezoekers. Voordeel hiervan wel was dat de Super Crater, Sidewinder en Anaconda altijd vrij waren. Aan het einde van de middag werd bezit genomen van de vijver waar je kan waterfietsen en roeien. En dan was er natuurlijk nog het enorme springkussen waar jong (en oud) moeite hadden om te blijven staan.
Bij terugkomst bij Boer Mies werd de (prachtig nieuwe) gasbarbecue aangestoken. Iedereen had honger want er werd prima gegeten. Op een paar barbecue worstjes na was alles op. Daarna even in de rust. Dat gaf de leiding de tijd om het nachtspel voor te bereiden. Uiteindelijk werd er gekozen voor een voetbalvariant van het diergeluidenspel. De leiders kregen elk 2 gedeeltes van een voetbalclubs mee en gingen verspreidt in het bos zitten. De ene leider riep AC en de ander daar achteraan: Milan..etc etc. Zaak aan de groepjes om in een bepaalde volgorde de leiders te zoeken. Dat ging in begin wat moeizaam, maar uiteindelijk kregen ze de smaak te pakken en na een klein uurtje was er een winnaar.

Deze avond stond na het nachtspel een broodje knakworst op het programma. Die werden in recordtijd verslonden. Weer even douchen, teekje wegwerken en slapen.

Zondag
De vaders werden deze ochtend verrast met een gebakken eitje vanwege vaderdag. Vincent kreeg het idee om de overgebleven barbecueworstjes op te bakken. Die overigens prima smaakte. Dat houden we er zeker in.

Na het ontbijt werden de tassen ingepakt en de slaapzalen schoongemaakt. Net als de afgelopen jaren ging dat allemaal eigenlijk vanzelf en een complimentje is hier wel op zijn plaats.

Als afsluitende activiteit werd er een paar wedstrijdjes honk-voetbal en latje-tik gespeeld. Ondanks de zichtbare vermoeidheid werd er toch nog steeds fanatiek gestreden. Omstreeks 11:45 uur was het weer eten: een pastamaaltijd. En dat liet iedereen zich ook weer goed smaken.

De auto's en de kar werden ingepakt en rond 12:30 uur vertrokken we weer huiswaarts waar we een uur later aankwamen in Arendskerke. We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd (en rustig) voetbalkamp. Volgend jaar weer.

   

Vrijdag 17 juni
18:30 uur Vertrek vanaf voetbalveld Arendskerke
19:15 uur Aankomst Rucphen
20:30 uur Toernooi
23:00 uur Nachtspel
24:00 uur Iets lekkers
Zaterdag 18 juni
8:30 uur Ontbijt
10:00 uur Voetbalwedstrijd VVA D - RSV D
11:15 uur Voetbalwedstrijd VVA C - Internos C
13:00 uur Broodmaaltijd
14:00 uur Boschbad Hoeven
18:30 uur Barbecue
23:00 uur Nachtspel
Zondag 19 juni
09:00 uur Ontbijt
09:30 uur Inpakken en opruimen
10:30 uur Voetbalcircuit
12:00 uur Eten
13:00 uur Vertrek uit Rucphen
14:00 uur Aankomst kantine VVA en gezamenlijke sluiting.

Leiders
Peter Wijts, Els Wijts, André Tange, Frank Goedegebure, Vincent Nagelkerke, Frits Bolle, Sebastiaan Verduyn, Danny de Jonge, Wilco Nieuwenhuijze, Mauricio Alarico Espinoza

Deelnemers
Ard Verhage, David Sudaryat, Dejan Goedegebure, Dennis Goedegebure, Jannes Alarico Espinoza, Jari Goedegebure, Jasper de Jonge, Jasper Westplate, Jeroen van Iwaarden, Joep Corstanje, Kaj Fossen, Kenzie van den Berg, Marc Tange, Martijn Bolle, Nico Wijts, Nieck Rooze, Pieter Maas, Raoul Dees, Renz Nijsse, Rick Tange, Robin Goedegebure, Sander Goedegebure, Siem Corstanje, Stephan de Bruine, Tom Antonisse
Kampreglement

Het is ten strengste verboden:

 • gebruik te maken van de brandtrap, daar mag alleen gebruik van gemaakt worden in echte noodgevallen
 • te voetballen in de stal of op de hooizolder
 • te voetballen op het veld voor de stal/boerderij
 • met de matrassen te sleuren, gewoon laten liggen
 • te roken in en nabij de gebouwen
 • met de grijze steentjes te gooien, dus laten liggen
 • op het voetbalveld te komen zonder toestemming
 • te spelen en springen in de greppel langs het voetbalveld
 • te klimmen in de perenboom
 • het terras in gebruik te nemen voor de kantine, dit is voor ons privé
 • aan de haal te gaan met de terrasstoelen van de kantine
 • aan de bloembakken en planten daar aanwezig te komen, gewoon afblijven en laten staan
 • kauwgum onder tafels of stoelen te plakken
 • na 22:00 uur luide muziek te draaien

Wat wel verplicht is:

 • douches na gebruik schoon achterlaten
 • wanneer er een boswandeling wordt gemaakt in avond/nacht…laat de buren van hun rust/slaap genieten
 • wanneer men ’s avonds na een uitstapje weer terugkomt bij de boerderij…doe dat in alle rust
 • Bij het naar huis gaan vooral niet vergeten schoon te maken, daar vallen ook de koffiepotten onder...u treft het schoon aan…de volgende gasten willen ook graag in een schoon vertrek komen

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie