| | | |  
Voetbalkamp 2012

Historie jeugdkamp

Historie voetbalkamp

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL
Voetbalkamp Rucphen 2012 C en D

Vrijdag
Dit jaar werd het voetbalkamp voor de D's en C's weer traditioneel gehouden bij Boer Mies in Rucphen. Net als vorig jaar waren de weersvoorspellingen niet erg best. Omstreeks half zeven vertrok de stoet auto's rrichting Rucphen. Ruud was dit keer de "kartrekker" maar moest onderweg halt houden omdat de inhoud van de kar niet helemaal goed verdeeld was. Hierdoor arriveerde hij wat verlaat bij Boer Mies.
Nadat de spullen waren uitgeladen en de partytent was opgezet begon het wat te regenen. En wel zo hard dat de geplande voetbalwedstrijden werden uitgesteld. Maar geen nood....met Vincent "Brandsteder" in de gelederen werd de tijd al snel opgevuld met spelletjes. Tegen half tien werd het uiteindelijk toch nog droog en konden de wedstrijden toch nog afgewerkt worden. En de jongens hadden er zin in want er werd fanatiek gevoetbald.

Toen het donker genoeg was vertrok de groep richting het bos voor het "Vuur, Water Spons" bosspel. De vermoeidheid van de wedstrijden zat blijkbaar nog wat in de beentjes want het tempo lag wat aan de lage kant. Na afloop een broodje knakworst, douchen en naar bed. Nou ja...wel naar bed...maar geslapen werd er de eerste nacht niet echt veel.

Pechvogel van de avond was Cyriel die zijn hoofd had gestoten aan een kastje in de kleedkamers en even naar de huisartsenpost in Etten-Leur moest om zich te laten behandelen. Beetje lijm er op, tulband aanleggen en weer terug. Voor Cyriel dit weekend geen voetbalwedstrijd en niet zwemmen.

Zaterdag
Op de zaterdagochtend staan altijd 2 voetbalwedstrijden op het programma. Zo ook dit jaar. De D's speelden tegen de D's van RSV en de C's moesten het opnemen tegen de C's van Beek Vooruit. Dit jaar bleken dat pittige tegenstanders want, ondanks dat er door Arendskerke prima werd gespeeld, werden beide wedstrijden verloren.

Na de lunch op weg naar Bosbad Hoeven. Altijd weer een sport om zoveel mogelijk korting te krijgen. Aangezien het weer niet onaardig was kon iedereen zich goed vermaken. Er werd gezwommen, gedoken, gegleden, gewaterfietst en geroeid. En uiteraard deed de plaatselijke snackbar ook weer goede zaken.
En natuurlijk weer met zijn allen op het springkussen. Dat zijn beste tijd wel gehad lijkt te hebben want regelmatig was de lucht uit het kussen verdwenen. Joeri de Jonge bewees dat de mensheid in de toekomst misschien toch kan leren vliegen. Als je maar genoeg onderdruk hebt.

Terug bij Boer Mies waar de barbecue van stal werd gehaald. Tijdens de barbecue werd afscheid genomen van Els en Peter die dit jaar voor het laatst de organisatie van het voetbalkamp op zich hadden genomen. In de rest van het weekend werden echter veel pogingen gedaan om dit besluit terug te draaien.

Iedereen liet de hamburgers en sateetjes (ook dit jaar weer kosteloos verzorgd door René Visser) goed smaken. Inmiddels had Ruud een beamer geinstalleerd zodat er om kwart voor negen ook nog naar een voetbalwedstrijd gekeken kon worden. Het signaal was in eerste instantie niet zo goed. Maar daar had Ruud snel wat opgevonden. De antenne werd op een een uiteinde van een bezemsteel bevestigd die op zijn beurt met tie-rips aan de tent werd vastgemaakt.
Na de voetbalwedstrijd maakte iedereen zich op voor het nachtspel. Op veler verzoek was het deze keer weer levend Stratego. Na afloop nog een broodje hamburger wegwerken en een poging wagen om te slapen. Dat ging iets beter dan de nacht ervoor.

Zondag
De zondagochtend werden we wakker met een lekker zonnetje. Aangezien het vaderdag was kregen de aanwezige vaders een lekker gebakken eitje. Na het ontbijt werd er opgeruimd en schoongemaakt en vervolgens gestart met een paar partijtjes voetbal. De vaart was er hier en daar wel uit en af en toe zag je iemand lekker op het veld liggen.

De ochtend werd traditoneel afgesloten met pasta en tomatensaus. Precies volgens schema vetrokken we weer richting Zeeland. We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Met dank aan alle deelnemers en leiders. Volgend jaar weer....

   

Vrijdag 15 juni
18:30 uur Vertrek vanaf voetbalveld Arendskerke
19:15 uur Aankomst Rucphen
20:30 uur Toernooi
23:00 uur Nachtspel
24:00 uur Iets lekkers
Zaterdag 16 juni
8:30 uur Ontbijt
10:00 uur Voetbalwedstrijd VVA D - RSV D
11:15 uur Voetbalwedstrijd VVA C - Beek Vooruit C
13:00 uur Broodmaaltijd
14:00 uur Boschbad Hoeven
18:30 uur Barbecue
23:00 uur Nachtspel
Zondag 17 juni
09:00 uur Ontbijt
09:30 uur Inpakken en opruimen
10:30 uur Voetbalcircuit
12:00 uur Eten
13:00 uur Vertrek uit Rucphen
14:00 uur Aankomst kantine VVA en gezamenlijke sluiting.

Leiders
Peter Wijts, Els Wijts, André Tange, Frank Goedegebure, Vincent Nagelkerke, Frits Bolle, Sebastiaan Verduyn, Danny de Jonge, Wilco Nieuwenhuijze, Ruud de Jonge, Marc Verhaegen, Eljo Dooge, Ricardo Kriekaard.

Deelnemers
Tom Antonisse, Martijn Bolle, Jasper Bonefaas, Rick Christiaansen, Joep Corstanje, Siem Corstanje, Jamiro Dahoe, Raoul Dees, Kaj Fossen, Cyriel Giese, Dejan Goedegebure, Dennis Goedegebure, Jari Goedegebure, Robin Goedegebure, Sander Goedegebure, Jeroen van Iwaarden, Jasper de Jonge, Jouri de Jonge, Jan Lokerse, Rens Lokerse, Pieter Maas, Merlijn Maat, Renz Nijsse, Jeremy Ouweneel, Kjeld Sandifort, David Sudaryat, Marc Tange, Rick Tange, Jarno Tolhoek, Vincent Verhaegen, Ard Verhage, Jasper Westplate, Nico Wijts.
Kampreglement

Het is ten strengste verboden:

 • gebruik te maken van de brandtrap, daar mag alleen gebruik van gemaakt worden in echte noodgevallen
 • te voetballen in de stal of op de hooizolder
 • te voetballen op het veld voor de stal/boerderij
 • met de matrassen te sleuren, gewoon laten liggen
 • te roken in en nabij de gebouwen
 • met de grijze steentjes te gooien, dus laten liggen
 • op het voetbalveld te komen zonder toestemming
 • te spelen en springen in de greppel langs het voetbalveld
 • te klimmen in de perenboom
 • het terras in gebruik te nemen voor de kantine, dit is voor ons privé
 • aan de haal te gaan met de terrasstoelen van de kantine
 • aan de bloembakken en planten daar aanwezig te komen, gewoon afblijven en laten staan
 • kauwgum onder tafels of stoelen te plakken
 • na 22:00 uur luide muziek te draaien

Wat wel verplicht is:

 • douches na gebruik schoon achterlaten
 • wanneer er een boswandeling wordt gemaakt in avond/nacht…laat de buren van hun rust/slaap genieten
 • wanneer men ’s avonds na een uitstapje weer terugkomt bij de boerderij…doe dat in alle rust
 • Bij het naar huis gaan vooral niet vergeten schoon te maken, daar vallen ook de koffiepotten onder...u treft het schoon aan…de volgende gasten willen ook graag in een schoon vertrek komen

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie