| | | |  
Voetbalkamp 2013

Historie jeugdkamp

Historie voetbalkamp

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL
Voetbalkamp Rucphen 2013 C, D en B

In het weekend van 14-16 juni 2013 werd weer het traditonele voetbalkamp voor D-pupillen en C-junioren gehouden bij Boer Mies in Rucphen. Omdat de B-junioren het vorig jaar zo goed naar hun zin gehad hebben gingen ook zij nog een jaartje mee. Dit jaar waren er 37 deelnemers.

Meteen na aankomst in Rucphen zochten de mannen hun slaapplaats op en werd de partytent neergezet. Rond half negen werd er gestart met een onderling toernooi. 4 teams speelden onderlinge partijtjes van ongeveer 20 minuten. Er werd tot het laatste minuut fanatiek gevoetbald.
Na afloop ging iedereen in de rust en zich voorbereiden voor het nachtspel. Aangezien het helder weer was (en bijna de langste dag) was het even voor middernacht dat er richting het bos werd vertrokken. Dit keer had Vincent het diergeluidenspel weer uit de kast getrokken. De B-junioren verstopten zich in het bos om de dieren na te doen.

In de tussentijd bakten Els, Frank en Peter de hamburgers. Net toen de laatste hamburger klaar was kwam de groep weer terug. De broodjes hamburger gingen er goed in.

Vervolgens iedereen onder de douche en elkaar controleren op teken. En dat was wel nodig ook want er werden heel veel gevonden. Sommige zaten op lastig te verwijderen plekken. De tekentang kwam goed van pas en de de ene teek naar de andere werd verwijderd. Door de grote hoeveelheid teken werd meteen besloten om op zaterdagavond geen bosspel meer te doen. En de volgende keer na het douchen...schone kleren aan doen en niet dezelfde die in het bos werden gedragen.

Na de "teken verwijderingscampagne" ging iedereen slapen. Nou ja...een poging doen tot.

We werden wakker met een lekker zonnetje. Vincent en Peter reden al vroeg naar de supermarkt om brood te kopen. Het ontbijt smaakte prima. In de tussentijd arriveerde de spelers van Zundert. Tegenstander van de D's (aangevuld met een aantal C's). De met grote aantallen meegkomen ouders werden verwelkomd met een kopje koffie.

Helaas ging het toen een beetje regenen maar gelukkig was het vlak voor de wedstrijd weer droog. Voor de aftrap nog met zijn allen op de foto en toen gingen de spelers los. De zeer aantrekkelijke wedstrijd eindigde uiteindelijk in 6-6.

De B's (en een aantal C's) speelden een wedstrijd tegen Internos. In de beginfase konden de spelers van Internos die van Arendskerke nog wel een beetje bijbenen, maar uiteindelijk was het een grote zege voor de blauw-witten.

Iedereen werkte vervolgens nog een paar broodjes weg en er werd vertrokken naar Boschbad Hoeve. Na stevige onderhandelingen kon er bij de kassa wat korting afgedwongen worden en mochten we naar binnen.

Het weer was wat wisselvallig. Wel droog maar veel wind en af en toe een zonnetje. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ook de snackbar deed weer goede zaken.
Na terugkeer bij Boer Mies en een uurtje relaxen werd de barbecue aangestoken. De mannen hadden honger want al het vlees werd die avond opgegeten. Vervolgens met zijn allen op een groot scherm naar Jong Oranje-Jong Italië gekeken. Helaas dit keer geen succes voor Oranje.
Als alternatief voor het bosspel werd er een bezoekje gebracht aan de kermis in Rucphen. We gingen te voet en kwamen en bij aankomst bleek een aantal attracties al gesloten. Gelukkig waren de botsauto's nog open. We kochten een groot aantal munten en de mannen vermaakte zich prima. Na afloop vertrokken de D's en C's richting Boer Mies en vermaakte de B's en een aantal leiders zich nog een paar uurtjes in het plaatselijke café. En toen weer slapen.

Dit keer een prima nacht en was het weer ontbijten. Vincent bakte voor de snelle vogels een lekker eitje. Na het ontbijt was het opruimen geblazen. Tassen en slaapzakken inpakken en de slaapruimtes geveegd. Toen alles op orde was werd gestart met de ochtendactiviteit. Dit keer een rustige ochtend met een aantal spelletjes zoals latje trap. Omdat we iets ieder terug wilden gaan als andere jaren ivm het optreden van Jeugdcircus Hogerop in Arendskerke, werd de warme middagmaaltijd overgeslagen en kreeg iedereen een broodje knakworst.
De terugreis verliep voorspoedig. Bij aankomst in Arendskerke was de voorstelling van het Jeugdcircus al begonnen. De voorstelling was erg leuk. Helaas stond een aantal dagen later in de krant dat de het Jeugdcircus opgeheven wordt. Erg jammer.

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd voetbalkamp. Met dank aan de leiders en natuurlijk alle deelnemers. Volgend jaar is er al weer geboekt: 20-21-22 juni 2014.


   

Vrijdag 14 juni
18:30 uur Vertrek vanaf voetbalveld Arendskerke
19:15 uur Aankomst Rucphen
20:30 uur Toernooi
23:00 uur Nachtspel
24:00 uur Iets lekkers
Zaterdag 15 juni
8:30 uur Ontbijt
10:00 uur Voetbalwedstrijd VVA D/C - Zundert D
11:15 uur Voetbalwedstrijd VVA C/B - Internos B
13:00 uur Broodmaaltijd
14:00 uur Boschbad Hoeven
18:30 uur Barbecue
23:00 uur Nachtspel
Zondag 16 juni
09:00 uur Ontbijt
09:30 uur Inpakken en opruimen
10:30 uur Voetbalcircuit
12:00 uur Eten
13:00 uur Vertrek uit Rucphen
14:00 uur Aankomst kantine VVA en gezamenlijke sluiting.

Leiders
Peter Wijts, Els Wijts, André Tange, Frank Goedegebure, Vincent Nagelkerke, Frits Bolle, Danny de Jonge, Ruud de Jonge, Eljo Dooge, Ricardo Kriekaard.

Deelnemers
Alex Traas, Ard Verhage, Cyriel Giese, Dejan Goedegebure, Dennis Goedegebure, Dion Harinck, Jan Lokerse, Jari Goedegebure, Jarno Tolhoek, Jasper Bonefaas, Jasper de Jonge, Jasper Westplate, Jeroen van Iwaarden, Joep Corstanje, Jouri de Jonge, Kaj Fossen, Kenzie van den Berg, Kjeld Sandifort, Marc Tange, Marijn Melse, Martijn Bolle, Merlijn Maat, Nico Wijts, Nieck Rooze, Pieter Maas, Raoul Dees, Rens Lokerse, Renz Nijsse, Rick Christiaansen, Rick Tange, Robin Goedegebure, Sam Goedegebure, Sander Goedegebure, Siem Corstanje, Tom Antonisse, Vincent Verhaegen
Kampreglement

Het is ten strengste verboden:

 • gebruik te maken van de brandtrap, daar mag alleen gebruik van gemaakt worden in echte noodgevallen
 • te voetballen in de stal of op de hooizolder
 • te voetballen op het veld voor de stal/boerderij
 • met de matrassen te sleuren, gewoon laten liggen
 • te roken in en nabij de gebouwen
 • met de grijze steentjes te gooien, dus laten liggen
 • op het voetbalveld te komen zonder toestemming
 • te spelen en springen in de greppel langs het voetbalveld
 • te klimmen in de perenboom
 • het terras in gebruik te nemen voor de kantine, dit is voor ons privé
 • aan de haal te gaan met de terrasstoelen van de kantine
 • aan de bloembakken en planten daar aanwezig te komen, gewoon afblijven en laten staan
 • kauwgum onder tafels of stoelen te plakken
 • na 22:00 uur luide muziek te draaien

Wat wel verplicht is:

 • douches na gebruik schoon achterlaten
 • wanneer er een boswandeling wordt gemaakt in avond/nacht…laat de buren van hun rust/slaap genieten
 • wanneer men ’s avonds na een uitstapje weer terugkomt bij de boerderij…doe dat in alle rust
 • Bij het naar huis gaan vooral niet vergeten schoon te maken, daar vallen ook de koffiepotten onder...u treft het schoon aan…de volgende gasten willen ook graag in een schoon vertrek komen

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie