| | | |  
Penaltybokaal 2004

Historie

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL

Op zaterdagochtend 12 juni was het zover: de Penalty-SPONSOR-Bokaal. Het was de eerste keer dat we deze gecombineerde activiteit (penaltybokaal en een financiële activiteit) hadden georganiseerd.

Penaltybokaal
Elke speler neemt 15 penalty’s. Per team gaan de beste 3 spelers door naar de finale. Bij gelijke stand zal er om en om een penalty genomen worden totdat er een winnaar is.

Sponsoring
Een speler kan zich laten sponsoren per gescoorde penalty (totaal 15 penalty’s) of voor een vast bedrag. Per team zal er voor de speler die het hoogste bedrag heeft opgehaald, een kleine attentie zijn.

Keeper
De keeper (dat kan een vaste keeper zijn of juist een wisselende) neemt zelf ook 15 penalty’s. De sponsoring vindt dus op dezelfde manier plaats.

Finale penaltybokaal
Na afloop zal meteen de finale van de penaltybokaal gehouden worden. Alleen spelers die zich hebben laten sponsoren kunnen hier dus aan meedoen.

Opbrengst
De opbrengst van deze activiteit komt ten goede aan de jeugd van onze vereniging. Met dit geld kunnen we dan voor allerlei activiteiten organiseren zoals: jeugdkamp, voetbalkamp, bezoek Feyenoord, bingo, zwemmen in de Roompot, elftalactiviteiten en nog veel meer.

De sponsorkaart
Ieder jeugdlid heeft inmiddels een sponsorkaart ontvangen. Op deze sponsorkaart kan aangegeven worden welk bedrag per gescoorde penalty er gesponsord wordt of er kan een vast bedrag worden opgeschreven. Tijdens de penaltybokaal zal op de sponsorkaart genoteerd worden hoeveel penalty’s er gescoord zijn. Vervolgens zal de speler het bedrag komen innen. Extra sponsorkaarten zijn te verkijgen in de kantine.

Het programma zag er als volgt uit:

10:00 - 11:00 uur E1, E2, E3, C1 en A1
11:00 - 12:00 uur F1, F2, F3, F4 en D1
12:15 uur Finale penaltybokaal


Tot onze grote vreugde was de opkomst van de jeugd zeer goed te noemen. Om 10 uur gingen de A- en C-junioren en de E-pupillen van start. Elke deelnemer moest 15 penalty's nemen. De beste 3 van elk team zou doorgaan naar de finale die later op de dag gehouden zou worden. Als het Nederlands-elftal even had kunnen kijken, zouden ze gezien hebben dat penalty's nemen niet altijd even moeilijk hoeft te zijn. Hoek kiezen, hard schieten en scoren. En dat werd er gedaan. Jeroen Dijkwel (E3) had in de voorronde zelfs de 100% score. 15 penalty's werden vlekkeloos genomen. Niemand anders heeft deze score kunnen evenaren. Vervolgens was het om 11 uur de beurt aan de D- en F-pupillen. Ook daar werd er lekker op los geschoten

Na afloop van deze voorronden bleek dat iedereen ook enorm zijn best had gedaan om zich te laten sponsoren. Per categorie (A,C,D,E en F) kreeg diegene die het meeste sponsorgeld een cadeaubon van €5,-. Het duurde even voordat we de berekend hadden hoeveel geld onze jeugd bij elkaar heeft gebracht. En dat was maar liefst een bedrag van €1569,-. Een bedrag dat onze verwachting enorm overtrof.

De finalisten gingen om 12:15 uur strijden om de penaltybokaal. Het bleek duidelijk dat het niet vanzelfsprekend was dat diegenen die in de voorrondes het gemakkelijkst de penalty's hadden genomen, dat ook zouden doen tijdens de finale. Want dan komt er nog iets anders om de hoek kijken: SPANNING. En dan was er nog het keepersduo Wybrand Boonstra en Arno Wisse die het doel verdedigden. Beider keepers gingen er echt voor om de ballen uit het doel te houden. Net als in de voorronden lieten een aantal spelers aan de toeschouwers zien echte penalty-experts te zijn.


Uiteindelijk waren er natuurlijk winnaars. Zij allen kregen de prijs uitgereikt door onze ceremoniemeester: Rinus Nagelkerke.

De uitslag van de penaltybokaal 2004 is:

A C
1 Pieter Adema
2 Yann Sinke
3 Peter van Reenen
1 Maarten Adema
2 Tristan Quaak
3 Stephanie Hamelinck
D E1
1 Tim Dekker
2 Rick Westdorp
3 Koen van Hoogstrate
1 Tim Verrips
2 Talitha de Leeuw
3 Wouter Haarsma
E2 E3
1 Michel Harinck
2 Alexander Hamelinck
3 Hidde Westerweele
1 Simon Rijk
2 Marijn Corstanje
3 Jeroen Dijkwel
F1 F2
1 Gijs van Koeveringe
2 Frank van Dijke
3 Siem Corstanje
1 Jasper Westplate
2 Dennis Goedegebure
3 David Korstanje
F3 F4-mini
1 Pieter Maas
2 Marc Tange
3 Renz Nijsse
1 Robin Goedegebure
2 Joep Corstanje
3 Ard VerhageWe kunnen terugkijken op een zowel sportief als financieël succesvolle Penalty-SPONSOR-Bokaal. Met dank aan alle leiders, trainers en Willy Loopik (in het jeugdhome) voor hun medewerking. En natuurlijk gaat de meeste dank uit naar al die jeugdleden en sponsoren die een prachtig bedrag bij elkaar hebben weten te krijgen. Met dit geld kunnen we volgend seizoen weer allerlei activiteiten organiseren.


Het Jeugdbestuur

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie