| | | |  
Penalty-sponsor-bokaal 2009

Historie

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL
Jeugd arendskerke scoort voor War Child

Op zaterdag 13 juni 2009 werd er weer de jaarlijkse penalty-sponsor-bokaal gehouden. Onder perfecte weersomstandigheden (droog, windstil, niet te warm, niet te koud) werd iets over tienen gestart met de voorronden. De meeste teams waren ruim vertegenwoordigd. Alleen bij de B1, B2 en C1 viel de opkomst helaas wat tegen. Totaal deden ruim 80 spelers mee.

Na het nemen van 15 penalty's gingen per team de beste 3 spelers naar de finale. Tussen de voorronden en de finale werd er in het "rekencentrum" hard gewerkt om alle sponsorkaarten te verwerken. Want naast het sportieve gedeelte is er aan de penaltybokaal ook een financiële actie gekoppeld.

De afgelopen weken zijn vele jeugdspelers van deur naar deur gegaan om zich te laten sponsoren. 35% van de opbrengst wordt dit jaar geschonken War Child. De rest gaat naar de jeugd van onze vereniging. Met dit geld kunnen we dan voor allerlei activiteiten organiseren zoals: jeugdkamp, voetbalkamp, bezoek van voetbalwedstrijden in het betaald voetbal, bingo, zwemmen in de Roompot, elftalactiviteiten en nog veel meer.

Alle finalisten en de keepers samen op de foto
De sponsor-penalty-bokaal heeft dit jaar rond de €2500,- opgebracht. Hiervan gaat €850,- naar War Child. En dat is een prachtig bedrag. Met dank aan de spelers en uiteraard de sponsors..!!!

De finale
Tijdens de voorronden werd het doel nog verdedigd door de 'eigen' keepers. Maar tijdens de finale moesten de spelers het opnemen tegen de keepers van het 1e en 2e elftal: Jeffy Geuze en Adriaan Tolhoek.

Onder grote belangstelling werd onder leiding van jeugdvoorzitter André Tange de finale gehouden. Er werd gestart met de Mini's en geëindigd met de B1.

Speciale vermelding is hier wel op zijn plaats voor Jeremy Ouweneel (rechts op de foto). Van de 18 genomen penalty's (15 in de voorronden, 3 in de finale) was zijn score 100%. Dus als bondscoach Bert van Marwijk nog een penalty nemer nodig heeft, dan moet hij meer even contact met ons opnemen. Voor een leuk bedrag lenen we Jeremy wel een keer uit.

Nadat alle finales waren gehouden werd er overgegaan tot de prijsuitreiking. De keepers Jeffy en Adriaan werden bedankt voor hun inzet. Alex Traas (E1) werd extra in het zonnetje gezet. Hij was degene die het meeste sponsorgeld bij elkaar wist te brengen: €108,20. Iedere finalist kreeg vervolgens een medaille uitgereikt. Tot slot werd er nog een groepsfoto gemaakt. We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Tot volgend jaar....

Alex Traas werd extra in het zonnetje gezet omdat hij van alle spelers
het meeste sponsorgeld wist samen te brengen
De uitslag van de penaltybokaal 2009 is:

B1 B2
1 Hidde Westerweele
2 Eljo Dooge
3 Jorn van Doezelaar
1 Edi van Doezelaar
2 Gijs van Koeveringe
3 Rens van der Linde
C1 D1
1 Stefan de Bruine
2 Geert Roumen
3 Jeroen van Iwaarden
1 Jasper Westplate
2 Dennis Goedegebure
3 Siem Corstanje
E1 E2
1 Tom van Kleunen
2 Robin Goedegebure
3 Dejan Goedegebure
1 Kai Fossen
2 Jan Lokerse
3 Julia van Koeveringe
F1 F2
1 Jop de Feijter
2 Rick Tange
3 Jari Goedegebure
1 Jeremy Ouweneel
2 Steven van den Broek
3 Rick Christaansen
F3 F4
1 Liz Korstanje
2 Vincent Verhaegen
3 Joeri de Jonge
1 Mik Joosse
2 Jay Goedegebure
3 Ivar Burg
M1 M2
1 Stijn Baas
2 Tom Kosten
3 Jaron Geene
1 Luuk Wedding
2 Michael Kreule
3 Adriaan Feijtel

Mede dankzij deze actie is War Child in staat om de hulpverlening voort te zetten. En dat is heel belangrijk. Wereldwijd worden jaarlijks 250.000 kinderen ingezet in gewapende conflicten. War Child helpt de oorlog uit een kindsoldaat te halen. Met dans, muziek, theater en sport leren zij hun emoties uiten en hun oorlogservaringen te verwerken. Ook helpt War Child hen weer een plek te vinden in de gemeenschap. Tijdens de oorlog zijn kinderen en volwassenen soms tegenover elkaar komen te staan. Door gezamenlijke creatieve activiteiten op te zetten, brengen we hen weer samen. Zo bouwen zij aan wederzijds respect en vertrouwen. Hiermee legt War Child de basis voor een vreedzame samenleving.

Meer informatie op: www.warchild.nl en op de speciale kidssite: www.kidsforwarchild.nl

Als amateur-partner van Feyenoord hebben we ons zelf verplicht om jaarlijks een actie te organiseren waarbij we een donatie doen aan een goed doel.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie