| | | |  
Penalty-sponsor-bokaal 2010

Historie

Bijzondere gebeurtenissenWWW ARENDSKERKE.NL
Jeugd arendskerke scoort voor Flo4Kids

Op zaterdag 5 juni 2010 werd er werd de jaarlijkse penalty-sponsor-bokaal gehouden. Ook dit jaar werd er weer raak geschoten voor een goed doel. Dit jaar was dat Flo4Kids. Van de totale opbrengst van de penalty-sponsor-bokaal gaat 33% naar Flo4Kids.

Het was al lekker warm toen er om 10:30 uur begonnen werd met de voorronde van de penalty-bokaal. Ongeveer 80 jeugdige deelnemers hadden zich laten sponsoren door familie, vrienden, kennissen, buren en anderen.

Elke deelnemers moest weer 15 penalties nemen om proberen in de finale te komen. Per team waren er 3 finalisten. Nadat de voorronde was afgewerkt kregen de deelnemers nog wat te drinken. In het rekencentrum in de bestuurskamer werd intussen hard gewerkt om alles te verwerken.

Iets later dan gepland werd gestart met de finale onder leiding van jeugdvoorzitter André Tange. Maar hij maakte eerst de totale opbrengst van de penalty-sponsor-bokaal bekend. Dat was dit jaar een bedrag van €2500,- en dat is weer een prachtig bedrag. Hiervan gaat dus €833,- naar Flo4Kkids.

Dit jaar stonden tijdens de finale Arno en Jeffy op de goal. En die hadden het behoorlijk warm. Zoals zo vaak was het niet vanzelfsprekend dat de speler die in de voorronde de meeste panalties had benut dat ook deed tijdens de finale. De druk is dan toch een beetje anders.

Er werd keihard gestreden om de hoogste plaats. De concentratie was op ieders gezicht af te lezen. Maar er kan er maar één de winnaar zijn. Nadat de finale was afgelopen kregen de keepers nog een bloemetje als dank voor een medewerking en werd Rick Tange extra in het zonnetje gezet. Hij was degene die dit jaar het meeste sponsorgeld heeft opgehaald.
Tot slot werden de medailles uitgereikt en gingen alle finalisten nog samen op de foto met de beide keepers. We kunnen weer terugzien op een zeer geslaagd penaltybokaal. Alle deelnemers, organisatie en uiteraard de sponsoren worden weer heel hartelijk bedankt.
Einduitslag Penaltybokaal 2010

B1 C1
1 Gijs van Koeveringe
2 Eljo Dooge
3 Ricardo Kriekaard
1 Rens Lokerse
2 Stefan de Bruine
3 Jeroen van Iwaarden
D1 E1
1 Dennis Goedegebure
2 Siem Corstanje
3 Jasper de Jonge
1 Joep Corstanje
2 Kai Fossen
3 Dejan Goedegebure
E2 E3
1 Jeremy Ouweneel
2 Jannes Alarico-Espinoza
3 Marijn Melse
1 Jari Goedegebure
2 Tom Anthonisse
3 Jamiro Dahoe
E4 F1
1 Cyriel Giessen
2 Rick Christiaanse
3 Vincent Verhaegen
1 Mark de Jong
2 Cosmo Moerland
3 Kevin van Eijkeren
F2 F3
1 Luuk Wedding
2 Ivar Burg
3 Wouter Bonefaas
1 Tom Kosten
2 Jaron Geene
3 Michael Kreule
M1  
1 Lars Goedegebure
2 Stijn Baars
3 Rick Janssen
 

Flo4Kids

Flo4Kids is vernoemd naar Florian, de zoon van Taco en Carmen Blankestijn. Hij Lijdt aan Non Ketotische Hyperglycenemie, een zeer zeldzame stofwisselingsziekte. Door tijdige opsporing van diverse stofwisselingsziekten kan men sneller medicatie beginnen en hierdoor de ontwikkeling van deze kinderen verbeteren.

Elke dag worden in Nederland gemiddeld twee kinderen geboren met een stofwisselingsziekte. Veel van deze erfelijke aandoeningen vallen niet onder de reguliere zorg die onder de ziekteverzekering valt. Onderzoek is dan ook vaak afhankelijk van giften of stichtingen. En dat onderzoek is hard nodig, twee van de drie kinderen met een stofwisselingsaandoening overlijden voor hun 18e jaar.

Het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam heeft een speciale afdeling die zich met stofwisselingsziekten bezighoudt, onder leiding van Dokter de Klerk, Met de opbrengt van Flo4Kids willen we graag een verbetering naar medicatie en onderzoek voor kinderen met een stofwisselingsziekte laten uitvoeren.


Meer informatie op www.flo4kids.nl

Als amateur-partner van Feyenoord hebben we ons zelf verplicht om jaarlijks een actie te organiseren waarbij we een donatie doen aan een goed doel.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie