| | | |  
VVA-Nieuws jan- feb-mrt 2003
2003
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Opnieuw winst Arendskerke

Arendskerke pakte dit weekend voor de 3e keer op rij een zege. Nu werd thuis met 2-0 gewonnen van Terneuzense Boys. Door deze zege is Arendskerke opgeklommen naar een fraaie 6e plaats en staat het nog maar 3 punten verwijderd van de 2e plaats. Met nog vier wedstrijden te gaan kan dit een mooie afsluiting van het seizoen worden. Koploper Rillandia maakte geen fout, het won erg moeizaam van NOAD`67 door een doelpunt vlak voor het eind van de wedstrijd. Arnemuiden blijft volgen nu won het met 1-0 van Kapelle. Seolto staat nog steeds 3e nu bezegelde het vrijwel het lot van Tholense Boys. De Zevenbergenaren wonnen met 3-1 Door dit resultaat is Tholense Boys vrijwel zeker gedegradeerd. Ook voor Dauwendaele ziet het er slecht uit. Er werd thuis maar liefst met 0-5 verloren van AZVV. Ook Zaamslag pakte de volle winst. er werd thuis met 1-0 gewonnen van Dinteloord.

Arendskerke 2 verloor met 0-3 in Vlissingen van GPC 2. Arendskerke 3 speelde verassend met 2-2 gelijk tegen Tholense Boys 3. Arendskerke 4 tenslotte speelde ook gelijk. Het werd 2-2 tegen Kapelle 5.

Arendskerke ruim langs Dauwendaele


Arendskerke pakte gisteren een eenvoudige 1-6 overwinning bij Dauwendaele. Na een 0-1 ruststand gingen na rust alle remmen los bij Arendskerke. Eerst kwam Dauwendaele nog terug tot 1-1 maar daarna was het Arendskerke die de wedstrijd makkelijk uitspeelde en na een eenvoudige 1-6 overwinning liepen. Arendskerke loopt nu verder weg van de degradatiezorgen en kan zich bijna weer opmaken voor weer een verblijf in de 2e Klas. Voor Tholense Boys lijkt het doek zoal gevallen gisteren verloor het met 0-1 van AZVV en door dat Zaamslag en AZVV wonnen is het gat nu 6 punten met Zaamslag en 7 met Dauwendaele.

Arendskerke 2 won de uitwedstrijd in Koudekerke van VCK 2 met 1-3.

Arendskerke 3 ging in een puur degradatieduel onderuit tegen Wemeldinge 3 met 0-1. Arendskerke staat voorlaatst met 1 punt voorsprong nog op Wemeldinge 3.

Arendskerke 4 moest naar Bruse Boys 5 het werd in de topper 7-2 voor Arendskerke 4( later meer)


Schipper redder in nood


(uit de PZC van vrijdag 14 maart 2003)
door Ron de Waal

`s-HEER ARENDSKERKE - Zes jaar nadat hij zijn trainersloopbaan had beëindigd, is hij weer terug op het oude nest. Nadat trainer Marien Schroevers en zaterdag-tweedeklasser `s-Heer Arendskerke vrij plotseling afscheid van elkaar namen, werd de inmiddels 56-jarige Jack Schipper bereid gevonden om het seizoen af te maken. "Noem mij maar Schipper-in-nood." Aan het einde van het seizoen neemt Jack Wijnands het weer van hem over.

De vrijdagavond voorafgaande aan het competitietreffen met Arnemuiden ging tegen middernacht de telefoon in huize Schipper in Vlissingen. Het was voorzitter Jan Loopik van `s-Heer Arendskerke met een zeer dringende vraag. "Ik werd gevraagd om de volgende dag als coach op de bank plaats te nemen tijdens de wedstrijd tegen Arnemuiden", vetelt Jack Schipper. "Er bleek tussen Marien Schroevers en enkele bestuursleden een dusdanig conflict te zijn ontstaan, dat Marien direct opstapte. Ik heb eigenlijk meteen toegezegd om te helpen. Ik ken de club natuurlijk goed, ik speel nog altijd in een lager elftal en sta geregeld langs de kant te kijken. Ik heb mijn clubhart laten spreken."
En zo stond Jack Schipper, zes jaar nadat hij zijn trainerskloffie bij Arendskerke aan de wilgen had gehangen, weer langs de zijlijn als coach. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik die situatie met Marien niet aan had zien komen. In mijn ogen is een relatief klein probleem uitgegroeid tot een principekwestie, waar uiteindelijk alleen maar verliezers uit tevoorschijn zijn gekomen. Uiteraard heb ik Marien vrijwel direct gebeld om te melden welk verzoek mij bereikt had. Ik heb hem hoog zitten, dus het was wel zo netjes om even contact te hebben. Gelukkig had Marien er geen enkel probleem mee dat ik het ging doen."
Wat de gelouterde oefenmeester bij de Bevelandse formatie aantrof, was een moeilijke situatie. Alle spelers liepen teleurgesteld rond. "De koppen moesten dezelfde richting op, en ik kon alleen maar hopen dat ze meer dan honderd procent inzet toonden. Het is een verdienste van de ploeg dat ze hiertoe in staat waren. Van die 2-0-zege droom je van tevoren alleen maar van. En ik vind het eigenlijk een eerbetoon aan Marien, omdat de groep het met hem eens was."
Door de overwinning op titelkandidaat Arnemuiden kruipt Arendskerke weer uit de gevarenzone. Maar er wachten de ploeg van Schipper nog zes zware beproevingen. "We hebben nu twintig punten, ik schat dat daar nog zeven bij zullen moeten komen om te overleven."

Lijfsbehoud
Aan de ervaring van Jack Schipper als trainer zal het in ieder geval niet liggen op de weg naar lijfsbehoud. Liefst 28 jaar zat de Vlissinger in het trainersvak. Bij zowel Arnemuiden, RCS als Zierikzee was hij vijf jaar werkzaam, op een niveau waar de betreffende verenigingen nog steeds acteren. ''Maar wat ik natuurlijk ook nooit meer vergeet, is het jaar dat ik als assistent van Bert Pentury bij VCV Zeeland aan het betaald voetbal mocht ruiken'', zegt hij trots. "Ik heb in die laatste zes jaar dat ik geen club meer trainde nog wel wat aanbiedingen gehad, maar echte behoefte om er opnieuw in te springen had ik niet meer. Het mentale gedeelte is in de loop der jaren zo verandert, dan het nogal eens botste met mijn principes."
Totdat dus voorzitter Loopik van Arendskerke aan de telefoon hing. "Ik kom er nog wekelijks, dus dat is wel een voordeel. Veel hoef ik ook niet te veranderen. Mijn grootste aandachtspunt zal de mentale weerbaarheid van de groep zijn. Als die voldoende blijkt te zijn, en we spelen verder gewoon naar onze mogelijkheden, dan blijven we naar mijn idee in deze klasse", denkt Schipper.


Arendskerke verrast Arnemuiden


Een heroïsch spelend VVA (met reden) onder leiding van de interim-trainer Jack Schipper. Eerste helft een duel van 2 slecht spelende, kort dekkende elftallen, met weinig uitgespeelde kansen. 2e helft een beduidend scherper spelend VVA, dat via Frank Goededebure en de uitstekend invallende Wouter van Gilst een drietal kansen creëerden, waarvan binnen 1 minuut Arnemuiden het slachtoffer werd : 1-0 door Marco Goedegebure , invallend na een beenblessure en 2-0 via Ard Eversdijk. Daarna verzuimde Jan van der Klooster nog oog in oog met Lennard Meulmeester 3-0 aan te tekenen. De vreugde na afloop is groot, het onbegrip eveneens. Voor VVA een zwarte dag met alleen verliezers, maar wel met 3 punten. Intensief overleg met het bestuur en belangstellenden wordt maandag gevoerd.

Opstelling VVA : Arno Wisse , Dennis op t Hof, Vincent Nagelkerke, Walter de Kok, Ard Eversdijk, Jan v/d Klooster, Stefan v/d Velde, Mark Nieuwpoort, Frank Davidse, Frank Goedegebure,Richard de Jager. Reserve: Wouter van Gilst, Marco Goedegebure en Rob Landa )


Marien Schroevers gestopt als hoofdtrainer VVA

Vrijdagavond heeft trainer Marien Schroevers, na een onderlinge onenigheid over samenstelling van selectie met anderen, besloten met onmiddellijke ingang te stoppen als trainer bij VVA. Dit heeft in goed onderling overleg plaats gehad . Jack Schipper neemt de leiding tot het einde van het seizoen.

Arendskerke 1 - Bruse Boys 1 (Oefenwedstrijd)


Arendskerke pakte vanmiddag een makkelijke overwinning. Thuis werd het maar liefst 6-1 tegen Bruse Boys dat wel een ontzettend zwakke indruk maakte. Bij rust was het nog maar 1-1. Na rust maakte Arendskerke binnen een minuut een einde aan de Bruse illusies en maakte 2 goals. Frank scoorde vanmiddag 3 maal , Jan van de Klooster 2 en Mark Nieuwpoort maakte er ook nog 1. As Zaterdag speelt Arendskerke voor de competitie tegen Arnemuiden en reken maar dat het er dan anders aan toe zal gaan dan vanmiddag.

De A Junioren speelde vanmiddag vriendschappelijk tegen Krabbendijke A1. Met 6 B Junioren in de ploeg ging Arendskerke A 1 met 5-0 ten onder . Vooral na rust vielen 2 B Junioren op. Keeper Jeffrey Geuze en Johan Dekker maakte een prima indruk tegen deze fysiek veel sterkere ploeg.


Arendskerke - Goes 2-2

Gisterenavond speelde `s Heer Arendskerke vriendschappelijk tegen Zondag 3e Klasser Goes. Na een 0-2 achterstand werd het 2-2 door goals van Wouter de Kort en Marco Goedegebure. as Zaterdag spelen we vriendschappelijk tegen Bruse Boys. Volgende week moet Arendskerke het opnemen tegen Arnemuiden thuis.

Arendskerke 1 wint met 2-1 van Zaamslag


Vanmiddag pakte Arendskerke een zwaar bevochten 2-1 overwinning tegen Zaamslag. Het eerste kwartier creerde Arendskerke volop mogelijkheden en kwam het na 12 minuten op een 1-0 voorsprong door een kopbal van Patrick Nieuwenhuijze uit een voorzet van Frank Goedegebuure. Hierna kregen Ard Eversdijk en ook nog eens Marco Goedegebuure grote kansen om de voorsprong uit te breiden maar telkens stond de voortreffelijke doelman Bart Corstanje van Zaamslag in de weg. Niet veel later werd het zelfs 1-1 door een grote fout op het middenveld kon de bal ongehinderd bij Menno de Deckere komen die doelman Wybrand Boonstra passeerde. Zaamlsag kreeg een paar minuten later zelfs nog een grote mogelijkheid op de 1-2 maar de bal uit de vrije trap van Mark de Kunder belandde gelukkig op de paal. Na rust zakte het spel steeds verder mede door het schandalig slechte fluiten van scheidsrechter Bos uit Eindhoven. Arendskerke kon niets goed doen bij de scheids met als dieptepunt de gele kaart voor Marco Goedegebure die door een verdediger van Zaamslag onder uit werd geschopt in de 16 meter tot ieders verbazing gaf hij geen pingel maar een gele kaart voor Marco. Het duurde tot 5 minuten voor het einde voordat Marco Goedegebuure de 2-1 maakte na een schitterende actie van wederom Frank . Hierna kreeg Wouter de Kort nog een grote mogelijkheid maar voor een leeg goal schoot Wouter over. Gelukkig floot scheidsrechter Bos hierna af waardoor Arendskerke een nuttige overwinning pakte.

Opstelling Arendskerke: W Boonstra , D op`t Hof , W de Kok , A Eversdijk , R de Jager , J vd Klooster , S vd Velde , M Goedegebure , F Davidse, F Goedegebure , P Nieuwenhuijze
Opstelling Zaamslag: B Corstanje , D de Haan , J Pijpelink , N Klaassen , P Dieleman , M de Dekker , T Tissink , R Lauret , M de Kunder , P Hamelink , P Dieleman

Statistieken:
1-0 Patrick Nieuwenhuijze
1-1 Menno de Dekker
2-1 Marco Goedegebure
geel: A Eversdijk , M Goedegebure , P Nieuwenhuijze

Scheidsrechter:
C . Bos uit Eindhoven

Arendskerke 2 speelde vanmiddag tegen het klas hoger spelende Kapelle 2. Het werd een 3-0 overwinning voor Arendskerke 2. Peter Kamstra en twee maal Richard Barendse maakten de goals.


VVA gelijk tegen Rillandia


Arendskerke speelde vanmiddag verdienstelijk gelijk met 1-1 tegen Rillandia. Jan van der Klooster scoorde de goal maar er had vandaag veel meer in gezeten. Arendskerke kreeg de betere kansen en een ruime overwinning had gekunnen tegen de nummer 1.

Arendskerke 2 won vanmiddag mmet 3-2 van WHS 2. Na een 1-1 ruststand doelpunt van Richard Barendse uit een perfecte voorzet van Jarno van der Kreeke. Na rust kwam Arendskerke op 2-1 door een penalty van Andre Tange, Richard Barendse maakte zelfs nog 3-1. WHS kwam hierna nog terug door 3-2 uit een penalty. Arendskerke miste met een 3-1 voorsprong nog een penalty Gerben schoot de bal te zacht in die door de goede keeper van WHS werd gestopt.

Arendskerke 3 ging vanmiddag met 2-5 tenonder in en tegen Kruiningen 3. Arendskerke 4 tegen Wolfaartsdijk 4 werd afgelast. Evenals RCS A 2 tegen Arendskerke A 1.

Jack Wijnands nieuwe trainer VVA

Jack Wijnands wordt komend seizoen de nieuwe Hoofdtrainer van `s Heer Arendskerke. Jack Wijnands is momenteel assistent trainer bij de vv Oostkapelle. Voor Oostkapelle was Wijnands ondere andere trainer van Zeeland Sport en Apollo``69. Jack Wijnands volgt Marien Schroevers op die 3 jaar trainer van Arendskerke is geweest.

Nieuwjaarsloterij

Nog nooit zo´n grote opbrengst. Het zal de komende jaren moeilijk zijn dit record te breken. Vijf jaar geleden was het Jeugdbestuur al tevreden, maar dit jaar was de opbrengst het dubbele. De organisatoren (Peter Nieuwenhuize en Jaap Wisse) hebben een geweldige prestatie geleverd.
Deze opbrengst was alleen maar mogelijk door het grote aantal prijzen, dat beschikbaar werd gesteld. Het Jeugdbestuur wil IEDEREEN hartelijk bedanken voor de wijze waarop ze hun steentje hebben bijgedragen aan deze record opbrengst.