| | | |  
Nieuws juni 2005
2005
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Jubileum speech voorzitter EVC en Jeugdcommissie

Toen de EVC 3 jaar geleden met het bestuur om de tafel ging zitten werd het conceptprogramma drastisch ingekort. In de ideeën die ik aan het papier had toevertrouwd, werd driftig gestreept. Dit was voor mij geen enkel probleem, want het was een discussiestuk. Ik vond het belangrijker, dat vele mensen er achter zouden staan. Het moest een feest worden voor niet alleen de vereniging maar voor het hele dorp. Activiteiten die gestreept werden waren o.a. nachtvoetbal, autoörïentatietocht, wandelvierdaagse en het Goese kampioenschap. Het Goese kampioenschap, dat vorige week is verspeeld had de EVC organisatorisch al op papier.

Op de avond van het overleg werd een voorlopig programma samengesteld. Toen echter de begroting ter sprake kwam, had het bestuur grote vraagtekens. Maar de EVC beloofde het bestuur alles te financieren. De EVC zou sparen voor de benodigde financiën. Het enige wat de EVC van het bestuur verlangde was om zich garant te stellen voor het eventuele tekort.

Toen dit na enige discussie geregeld was, ging de EVC verder aan het werk. Er werden organisatieschema’s voor elk onderdeel opgesteld. Bijna op elke vergadering kwamen deze ter sprake. Er werd gestreept en aangevuld. Net zo lang tot we met de schema’s uit de voeten konden. Toen kregen de verschillende commissieleden de verschillende activiteiten toegewezen. Zelf legde ik de eerste contacten bv. Met Poelwijk, de basisschool, het theaterbureau, enz. Andere commissieleden met de gemeente en muzikanten. Zo kreeg het programma steeds meer vorm.

Vele organisatiepunten lagen zodoende al meer dan een jaar vast. Bijna liep het nog fout met de basisschool. Zij wilden in dezelfde week een schoolkamp organiseren, maar na overleg werd de datum gewijzigd.

De EVC zocht ook contact met de sponsorcommissie en niet zonder resultaat. Ten eerste wil ik noemen de prijzen in natura, die zij geregeld hadden. Want dankzij hun inbreng bracht de verloting tijdens het familietournooi 472,-- euro op. Ten tweede de financiële inbreng. Voorzitter ik mag U namens de sponsorcommissie een cheque van € 2000 overhandigen.

Voorzitter dit bedrag mag niet in de algemene middelen terecht komen maar moet gereserveerd worden voor een nieuw jeugdhome. U weet dat dit aan vervanging toe is. Wij zijn één van de weinige verenigingen, die in het bezit zijn van een jeugdhome. De afgelopen 15 jaar heeft dit zijn nut al bewezen. Ik weet dat u er als bestuur mee bezig bent en de EVC hoopt, dat dit bedrag U een steuntje in de rug geeft.

Wij mogen tot nu toe terugkijken op een zeer geslaagd jubileum. Een klein smetje was de gemeente. Afgelopen maandag werd het parkeerterrein volgestort met zand. De jeugd van het dorp heeft hier met volle teugen van genoten. Woensdagmiddag werd dit zand over het veld uitgereden tijdens een activiteit van de jeugd. Waarom moest dit nou juist deze week gebeuren. Velen spraken hierover hun verwondering uit.

Als jeugdvoorzitter wil ik tot slot nog een woordje tot U richten. Tijdens het 60 jarig jubileum heb ik het woning beleid in het dorp aangekaart. Sindsdien is er geen huis meer gebouwd. Wij zijn maar een kleine vereniging, maar we hebben een bloeiende jeugdafdeling. Nou bloeiend, we hebben het komende jaar geen A en B junioren. Kan de VVA hier iets aan doe? Dan is het antwoord NEE. Dit heeft te maken met het woning beleid.

De jeugdcommissie profiteert nu optimaal van de nieuwe wijk. Maar als ik als jeugdvoorzitter het aantal aanmeldingen voor de crèche hoor, dan baart mij dit zorgen. Gelukkig hebben we goede contacten op Nisse en ’s Heer Hendrikskinderen. Als ik de toekomst over 10 jaar moet voorspellen, dan zal het in de senioren weer een top zijn. Voor de jeugd zie ik de toekomst somber in.

Rinus Nagelkerke

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Jubileum Speech voorzitter

Beste mensen, hartelijk welkom namens Bestuur en leden van de voetbalvereniging s Heer Arendskerke,

75 jaar voetbalclub is niet niks,een teken dat je een stabiele club bent. Wij hebben net als andere clubs ups en downs gekend, maar altijd zal voorop blijven staan dat hier alles gebeurt door vrijwilligers en eigen leden. Dat betekent dat wij wel eens spelers zien gaan naar clubs waar een vergoeding wordt gegeven, dat is dan zo.

VVA heeft de toekomst, als wij kijken naar onze rijke jeugdafdeling. Zij moeten de jongens gaan vervangen van de gouden generatie, die VVA in de toenmalige 2e klasse heeft gebracht en waar wij nu langzamerhand afscheid van gaan nemen. Daarom ook heeft het bestuur gemeend dat het eerste grote project een nieuw jeugdhome zal zijn, waar wij de schenkingen dan ook voor gaan gebruiken, hartelijk dank hiervoor.

75 jaar, dan zijn er geen oud gedienden meer, zoals wij ook in recent verleden mensen moesten missen, die veel voor VVA hebben gedaan. Maar VVA zal altijd op mensen kunnen rekenen, zoals we ook nu weer hebben gezien bij de voorbereiding van dit jubileum.
Zoals Rinus net heeft verteld hopen Wij ook als bestuur dat de gemeente snel zal gaan nieuwbouwen , want ook voor onze toekomst is dat natuurlijk belangrijk. Wij zien nu, dat wij de komende jaren geen A en B junioren hebben, dat is heel jammer. Wel weten wij nu, dat wij op dit sportpark zullen blijven voorlopig.

75 jaar , de historie heeft u kunnen lezen in het prachtige jubileum boek , dat huis aan huis is verspreid in het dorp. Oude foto’s, genieten van de verhalen van oude makkers, die elkaar hopelijk vandaag weer tegenkomen, want ook daar heeft VVA een traditie : het is een grote familie en de leden die wegtrekken, komen ook altijd weer terug op een dag als vandaag. Voor hen is het gemakkelijk onze prachtige website te volgen, zodat zij altijd op de hoogte blijven van ons reilen en zeilen.
Deze week staat open voor het hele dorp , vva probeert het hele dorp te betrekken hierbij, zo waren de bejaarden hier maandag, was er voor de jeugd een clown en vooral veel voetbal , aangereikt door de gebroeders de Nooyer.


Voorzitter vv Arendskerke,

Jan Loopik

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Rinus, Wim en Peter in het zonnetje gezet

Tijdens de jubileum receptie werden een 3 tal personen even extra in het zonnetje gezet. Peter de Koster ontving de "VVA-speld" van onze vereniging. Hij was al in functie bij het 65 jarig jubileum en vanaf zijn jeugd voetballend lid bij ons. Peter staat al jaren lang 52 zaterdagen per jaar in de kantine en heeft ook tijdens het jubileum veel werk verzet.

Daarnaast kregen Rinus Nagelkerke en Wim Aalbergtse een oorkonde uitgereikt. Ze zijn vanaf heden "Lid van Verdienste". Rinus is 35 jaar betrokken bij de organisatie van onze jubilea en is de drijvende kracht geweest bij het Kerstzaaltoernooi. Hij is al 25 jaar voorzitter van de jeugd- en de evenementencommissie.
Wim zit sinds 1959 in het bestuur. Hij heeft daar alle funkties gedaan en is ook nog kantinebaas geweest, samen met zijn vrouw.

Van harte gefeliciteerd...!!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Jaap's eerste dagen van het jubileum

Zaterdag 11 juni begon al heel vroeg. Om 8:15 paraat op het veld omdat de clinic voor de mini´s vroeg begon. Wat een speciaal talent hebben die gebroeders De Nooijer trouwens. Alle mini´s moesten hun naam zeggen en echt waar.... de gebroeders wisten tijdens de clinic van zo´n 45 minuten precies wie welke naam had. Ook met de andere jeugdelftallen was dat zo...wat een goede manier om snel kontact te krijgen.

Na de middag de start van het familietoernooi. Dat was wel zeer verhelderend, want ik wist niet eerder dat bepaalde personen familie van elkaar waren (of mogelijk nog in de toekomst worden? ..Robin?). Verder heb ik diverse miskende talenten gezien, zoals fietser Menno die ook blijkt te kunnen voetballen. En waarom hebben we geen dameselftal bij VVA? Ik heb genoeg jong en wat ouder talent gezien om zo mee te draaien in de top van het damesvoetbal.

Na het familietoernooi was de BBQ. Die heb ik zelf niet meegemaakt, want we moesten de kinderen wegbrengen om te gaan logeren (zodat we zelf de rest van de avond/nacht geen zorgen hadden). Bij terugkeer in de tent rond een uur of zeven konden we zien dat er goed gegeten werd (Leen: speklapjes zijn normaal niet zwart hoor...).

Ook de muzikale omlijsting was perfect. Ik heb nog niet zoveel DJs gezien die zelf luid meeblaeren in de microfoon (ik heb Tiesto dat nog nooit zien doen). Enfin, de stemming zat er goed in, zeker ook door die boys en girls uit Arnemuiden. En later op de avond gingen een aantal mensen helemaal los (je weet wel, dan gaan ze dansen op de tafels).

Zondag natuurlijk rustdag zoals dat hoort. En helaas.. maandag mocht ik niet aanwezig zijn, want dat was alleen voor 55+ uit het dorp. Jammer, ik heb nog nooit het Westkappels accordeon kwartet gehoord. Wie kan er verslag van doen?

Dinsdag waren er 2 voetbalwedstrijden (VVA A - JVOZ B-junioren en VVA 2 - JVOZ A-junioren), daar was van onze kant niet veel eer te behalen, ondanks goede moed en inzet. Ik ben gestopt met tellen bij 5-0 (bij beide wedstrijden), maar de uitslag zal wel anders geweest zijn.

Woensdagmiddag mocht ik weer niet van de partij zijn, want nu was het alleen voor de jeugd. Gelukkig hebben mijn kinderen me kunnen vertellen wat er allemaal aan de hand was met die clown. Toch superleuk voor die gasten.

Woensdagavond waren er ook weer 2 wedstrijden ( VVA D - JVOZ <11 jaar en VVA C - JVOZ <12 jaar ) en daar ging het allemaal aardig gelijk op. Goed voetbal en inzet van onze kant, waarbij wel opviel dat er veel individueel talent rondloopt bij JVOZ. Alleen moeten ze bij JVOZ <11 jaar nog even uitleggen hoe buitenspel werkt, ja die Ftjes zijn natuurlijk ook niet gewend om op een groot veld te spelen. En ik heb ook het idee dat ze bij JVOZ <12 jaar niet echt gewend zijn om tegen dames te spelen.... jawel...die kunnen ook tegen een bal schoppen.

Dat was het voorlopig.... nog donderdag, vrijdag en zaterdag te gaan (en dan nog opruimen natuurlijk).

groeten, Jaap Fossen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Finale Playback-show trekt veel toeschouwers

De finale van de playback-show werd aansluitend aan het voetbalcircuit gehouden. Er waren veel mensen aanwezig om dit aanstormend talent uit Arendskerke te bewonderen. De kinderen haalden alles uit de kast om een zo mooi mogelijke show op te voeren. Dat de kwaliteit hoog was, bleek uit het feit dat de jury, bestaande uit Nathalie Kodde, Rinus Nagelkerke en Jan Loopik, zeer veel moeite hadden om de winnaars te keizen. Er waren 2 categoriën: solist en groep.

De winnaars werden uitendelijk wel uitgekozen, maar eigenlijk mag iedereen wel gezien worden als winnaar.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Voetbalcircuit groot succes

Vrijdagavond was het weer de beurt aan de jeugd van vv Arendskerke. Ongeveer 70 jeugdleden melden zich om 19:00 uur op het voetbalveld. Onder leiding van Kees van Sabben werd daar een voetbalciruit afgewerkt. Bij de spelletjes waren niet alleen de voetbalkwaliteiten van belang, maar men moest ook goed het koppie erbij houden. Met name bij het dribbel-poortjes spel was naast de techniek ook een goede conditie hard nodig.

De spelers waren van te voren in groepjes ingedeeld. Alle leeftijdscategorieën door elkaar heeb. Gezien het enthousiasme tijdens het voetbalcircuit en de postieve reacties achteraf, kunnen we terugkijken op een gslaagde activiteit.

Na het voetbalcircuit kreeg elk jeugdlid nog een herinnerings medaille uitgereikt ter gelegenheid van het jubileum met de incriptie: 75 jaar VV Arendskerke

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA verliest van Groot Borsssele

Groot-Borssele was op donderdagavond te sterk voor VVA. De ploeg, die bestond uit spelers van verschillende verenigingen, versloeg de jubilaris met 3-5. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd die avond nog heel gezellig.


Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA C en D houdt goed stand tegen JVOZ

Nadat afgelopen dinsdag het 2e elftal en de A-junioren behoorlijk voor hun broek hadden gekregen door de JVOZ jeugd, was het vanavond de beurt aan de D-pupillen en de C-junioren.

De D-pupillen moesten het opnemen tegen de E-jeugd van JVOZ. Michel Harinck en Marijn Corstanje, die ook bij de JVOZ voetballen deden met de D-pupillen van VVA mee. En dat ging helemaal niet slecht. JVOZ was voetballend misschien wel beter, maar VVA was toch wat fysieker. De eerste helft ging de wedstrijd behoorlijk gelijk op. De ruststand was 2-1 in het voordeel van VVA. De tweede helft was duidelijk voor JVOZ. Toch was het in een spaarzame aanval VVA dat op 3-1 kwam. Uiteindelijk werd het toch nog 3-3. Maar iedereen kan terugkijken op een goede wedstrijd.

De C-junioren moesten aantreden tegen de D-pupillen van JVOZ. Ook hier waren de spelers van JVOZ een stukje beter. Toch was het VVA dat op voorsprong kwam. Aangezien de redactie niet twee wedstrijden tegelijk kan kijken houdt het verslag hierbij op. De eindstand was volgens de redactie 3-7.


Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Clown vermaakt jeugd

Woensdagmiddag was het de beurt aan de jongere jeugd. De jeugd van Arendskerke, maar ook van de omliggende dorpen, waren hier voor uitgenodigd. De opkomst, zeker bij de eerste en jongste groep, was zeer behoorlijk. De redactie was zelf niet aanwezig, dus een echt verslag kan er niet gemaakt worden. Wel is uit betrouwbare bronnen vernomen, dat de kinderen het enorm naar hun zin gehad hebben.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA 2 en VVA A1 krijgen klop van JVOZ jeugd

Op een prachtige dinsdagavond was de jeugd van JVOZ veel te sterk voor de beide elftallen van Arendskerke. De A-junioren delfde het onderspit tegen de B-junioren van JVOZ.

Hetzelfde lot onderging het 2e elftal dat tegen de A-junioren van JVOZ speelde.


Over de uiteindelijke uitslagen waren de meningen verdeeld. Zeker is wel dat Arendskerke geen een keer doel heeft weten te treffen. De zeges van JVOZ waren dan ook meer dan dik verdiend.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Accordeonkwartet vermaakt "oudere jeugd" Arendskerke

Na allerlei activiteiten voor de jeugd was het vanavond de beurt aan de wat "oudere jeugd" van Arendskerke. In de feesttent trad het Westkappels Accordeonkwart op. De bewoners van Poelwijck waren voor deze avond ook uitgenodigd. Ze werden opgehaald door onze C-junioren.

Na de koffie en cake begon om ongeveer 19:30 het kwartet te spelen. Er werd door de aanwezigen flink meegezongen met de oud hollandse liedjes. Tijdens de avond kregen de aanwezigen nog een hapje en een drankje aangeboden.

Om 21:45 werden de bewoners van Poelwijck weer terug gebracht door de C-junioren en zit de 3e dag van het jubileum erop .

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Indeling 3e klasse A seizoen 205-2006

De competitieindeling van de 3e klasse voor het seizoen 2005-2006 is als volgt:

Bruse Boys
Duiveland
FC Dauwendaele
's- Heer Arendskerke
Heinkenszand
Nieuwdorp
Serooskerke
SKNWK
Spui
Veere
WHS
ZSC'62

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Gebroeders de Nooijer geven voetbalclinic

Op zaterdagochtend kwamen de gebroeders de Nooijer naar Arendskerke voor een voetbalclinic voor onze jeugd. Van de mini's tot de C-junioren. De mini-pupillen waren als eerste aan de beurt. Gevolgd door de F-pupillen. Daarna de E-pupillen en tot slot een gezamenlijke groep van de D-pupillen en de C-junioren. De opkomst was zeer hoog.

De mini's speelden een lange partij. De overige categoriën kregen van Dennis en Gérard allerlei trainingsvormen voorgeschoteld. Het enthousiasme van de jeugd was duidelijk zichtbaar. Iedereen had het enorm naar zijn zin en deed enorm zijn best.

Wat iedereen erg opviel was dat Dennis en Gérard enorm goed zijn in het onthouden van de namen van de spelers. Na het voorstelrondje (voordat de groep met de trainingsarbeid kon beginnen) leek iedereen een goede bekende van de gebroeders. Ze spraken de spelers feilloos met de juiste naam aan.Wat de F-pupillen overigens opviel is dat de beider broers wel heel veel op elkaar lijken. "Het zou wel eens een tweeling kunnen zijn.."

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde ochtend.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Heinkenszand winnaar stratenvoetbal

De eerste activteit die voor het jubileum op het programma stond was het stratenvoetbal. Er deden maar liefst 14 teams mee. Het 14e team bestond uit een aantal D-pupillen die zich spontaan aan hadden gemeld. Winnaar was uiteindelijk het team uit Heinkenszand, dat in de finale te sterk was voor de Noordweegseweg.

De eindstand:

1. Heinkenszand
2. Noordweegseweg
3. Oude Rijksweg
4. Vermetstraat
5. Boudewijnstraat A
6. Boudewijnstraat B
7. Slotstraat
8. Landweg
9. Colijnsplaat
10. Eindewege
11. 's-Heer Hendrikskinderen
12. Torenring
13. Lange Achterweg
14. D-pupillen
Na het stratenvoetbal werd er nog lang feestgevierd in de tent op het voetbalveld. Tussen de muziek door werden er sketches opgevoerd.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie