| | | |  
Nieuws januari 2006
2006
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Duiveland raakt de weg kwijt

door Klaas Verspoor, PZC 23 januari 2006

’s-HEER ARENDSKERKE - Duiveland-trainer Jan Heikamp wist op het einde van de wedstrijd van zijn ploeg tegen ’s-Heer Arendskerke niet meer waar hij het moest zoeken. De trainer zag tot zijn ontsteltenis de thuisploeg terugkomen van een 2-0-achterstand om er vervolgens na een bizar laatste halfuur met een 4-2-overwinning aan de haal te gaan.

Duiveland bewees zichzelf zaterdag in de derde klasse A een bijzonder slechte dienst. ’s- Heer Arendskerke werd in Oosterland nog opgerold met 10-0, maar pakte op eigen veld de derde seizoenszege én de laatste strohalm. Duiveland staat nog tiende op de ranglijst met twee punten meer dan de Bevelanders, maar heeft het inhaalduel met hekkensluiter ZSC’62 nog wel voor de boeg. Heikamp zal echter karrenvrachten werk moeten verzetten om zijn ploeg weer op de rails te krijgen. Want dat de nederlaag insloeg als een bom, was duidelijk. Wilmar van der Sande, die wegens een schorsing van Lex Zwang de aanvoerdersband droeg, trok het boetekleed aan. „Bij de goals zaten twee persoonlijke fouten van mij. Ik had beter moeten reageren. Het was bij ons paniekvoetbal en we wisten niet meer wat we moesten doen. Ik ben daar verantwoordelijk voor en deze nederlaag is voor een groot gedeelte aan mij toe te schrijven. Ik miste in de eerste helft ook al een penalty. Nee, het was niet mijn dag!“

Toch ging het te ver om te stellen dat Wilmar van der Sande alleen verantwoordelijk was voor de nederlaag. Voordat ’s-Heer Arendskerke überhaupt aan scoren toekwam, hadden de Oosterlanders tien kansen gecreëerd, waarvan er slechts twee omgezet werden in doelpunten.

Het duel kende zo een bizar verloop en na ruim een kwartier kwam daar een bijzonder voorval bij. Terwijl de haan op de kerktoren van ’s-Heer Arendskerke glom in de winterzon, ontdekte scheidsrechter De Jong een aantal schitteringen bij de bezoekers. Zes spelers van Duiveland moesten zich vervolgens één voor één ontdoen van al het ’blingbling’ dat gedragen werd. Piercings, oorbellen en ringen werden afgeplakt of afgedaan.

Daarvóór had Dennie le Comte al in de derde minuut, na een actie van Leen IJzelenberg op rechts, met zijn rake kopbal de herinneringen aan het eerste competitieduel van de 24e september 2005 doen oprakelen. Na de 0-1 was het vooral aan de achttienjarige doelman Jeffy Geuze te danken dat Duiveland niet verder uitliep. Na ruim een half uur werd Mark de Reus in het strafschopgebied gevloerd, maar vond Wilmar van der Sande tot tweemaal toe de goalie op zijn weg.

Toen Geuze tien minuten na rust zijn enige fout van het duel maakte door zich te verkijken op een afstandschot van Dennie le Comte leek het duel beslist. Leek, want Duiveland raakte daarna op onverklaarbare wijze de weg kwijt en Arendskerke werd onder de impulsen van aanvoerder Walter de Kok en routinier Marco Goedegebure alsmaar sterker. De Kok kopte zijn ploeg naar de 1-2, Goedegebure zorgde met een afstandschot voor de 2-2.

Geklungel bij Duiveland leidde daarna de nederlaag in. Met ieder nog een goal zorgden de aanjagers van de thuisploeg voor de 4-2-eindstand. Duiveland straalde en schitterde zaterdagmiddag aanvankelijk, maar eindigde meer dan flets.

’s-Heer Arendskerke - Duiveland 4-2 (0-1). 3. Dennie le Comte 0-1, 55. Dennie le Comte 0-2, 60. Walter de Kok 1-2, 63. Marco Goedegebure 2-2, 79. Walter de Kok 3-2, 87. Marco Goedegebure 4-2. Scheidsrechter: A.J. de Jong (Heukelum). Gele kaart: Stephan van de Velde (’s-Heer Arendskerke). Aantal toeschouwers: 100.

Duiveland: René Zwart, Mark de Reus (46. Mark IJzelenberg), Bart-Jan van Damme (65. John Bolle), Erik Fierens (84. Jan-Willem Bolle) en Marnix van der Hulle; Jan IJzelenberg, Wilmar van der Sande, Leen IJzelenberg en Marcel de Bruine; Barry Steenpoorte en Dennie le Comte.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA toont veerkracht

Wat we met zijn allen niet hadden durven dromen, kwam vandaag toch uit: winst op Duiveland. Een sportieve revanche voor de 10-0 uit nederlaag, natuurlijk onverteerbaar voor iedere sportliefhebber c.q.- beoefenaar. Maar dat gebeurde toch echt in een thrillerachtige sfeer, die niemand had durven voorspellen, zeker niet na 55 minuten voetbal!

Trainer Andre van de Broek had zijn mannen opgedragen sterk te starten, meteen te scoren en dan consolideren. Maar wat doe je als dat na 4 minuten anders uitpakt en je op 0-1 komt? Hard werken, dat wel en stiekem proberen weer in de wedstrijd te komen.

Tot dat je in de 30e minuut terecht een strafschop tegen krijgt, als wij iemand onreglementair neerhalen binnen de 16. Maar zie, dan komen er oerkrachten boven en onze jonge goalie Jeffy Geuze, inmiddels door enkele wedstrijden achter elkaar 1e keus en dus steeds sterker optredend, keert de (OK, slecht ingeschoten !) strafschop en ook de re-bound wordt voortreffelijk gekeerd.

Dan komt VVA aan bod en via een aantal aantrekkelijke aanvallen komen er kansen. Goede voorzet van Jarno, door Walter net niet binnen getikt en zo nog een aantal kansen. Vlak voor rust moet Vincent Nagelkerke geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen door Gerben Eversdijk.

Na rust vervangt Robin Loopik de moegestreden, maar hard werkende Maarten Adema en gaat VVA goed op zoek naar het vijandige goal. Maar o wee, na 15 minuten een strakke schuiver van 20 meter , waar Jeffy even geen kijk op had (polletje?) en de 0-2 staat op het bord en iedere VVA supporter legt het hoofd in de schoot.

Maar niet onze spelers, want vanaf dat moment lijken wij te zeggen: dat nooit en direct wordt de aanval gezocht en geeft Stefan van Sabben, na een prachtige, strakke voorzet van rechts, een prima voorzet, die door Walter de Kok prima achter de keeper wordt gekopt.

Even later laat Marco Goedegebure (2 dagen eerder nog bij de fysio op de bank met een hamstringblessure, "red ik het nou weer niet zaterdag", waarop de fysio een nieuw apparaat op hem uitprobeert) de keeper met een droge schuiver kansloos: 2-2.

Wat gaan we dan doen? Aanvallen en dus doorgaan! Walter ziet de keeper nodeloos uit zijn goal komen en dropt de bal binnen en even later laat Marco zijn specialiteit nog eens zien: met een prachtig schot van 20 meter in de boven kruising 4-2 !!

Dan is Duiveland murv en beseft, dat VVA vandaag sportief revanche haalt ! Jammer dat dan zo'n tegenstander niet even (sportief) zijn pilsje binnen komt drinken en met de staart tussen de benen afdruipt (zo zijn er meer tegenstanders tegenwoordig, dat hoort echt niet!), immers het is en blijft een spelletje, waarin de sportiviteit voorop hoort te staan, in alle geledingen!

Maar goed, VVA kan weer met vertrouwen op deze mooie overwinning terug zien en verder bouwen. Jongens, kop op en ga zo door, je hebt de supporters vandaag laten zien wat we werkelijk kunnen en dat degradatie dus echt niet hoeft.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke krijgt niet wat het verdiend

VVA had een puntje verdiend in en bij Serooskerke. Zeker de eerste helft bepaalde VVA het wedstrijdbeeld. Hoewel er aan beide kanten bitter weinig kansen vielen, hadden wij met 0-1 de rust in moeten gaan.

Na een kwartier ongeveer verwerkte de Seroos-goalie een bal verkeerd en kregen wij een indirecte rond de penaltystip. Maar daar komt weer onze kwaal van te moeilijk scoren naar voren: terwijl de defensie van Serooskerke nog bezig was zich op de lijn te formeren hadden wij de bal al genomen, snoeihard, dat wel , maar meer dan het raken van een tegenstander zat er niet in. Wellicht was een opwippertje beter geweest. In het dak van het doel is toch moeilijker verdedigen dan over de grond !

Na rust een ander beeld, Serooskerke speelt dse bal op het moeilijk bespeelbare veld toch beter rond en krijgt na 5 minuten een onterecht toegekende vrije trap van links, die door onhandig uitverdedigen per ongeluk voor een verkeerde voet valt: Rooze haalt uit naar de hoek en onze goed keepende Jeffrey Geuze is kansloos.

Na enkele wissels is het laatste kwartier weer voor ons en wanhopig trekken wij op naar het vijandige doel. Verder dan een uitstekende voorzet van links van Marco, die even goed, maar net naast werd gekopt door Walter, kwamen wij echter niet. Door slordig uitverdedigen wordt het dan in de laatste minuut onterecht nog 2-0, maar dat was voor de statistieken.

Mannen, het spel wordt heus beter, as. zaterdag de belangrijke pot thuis tegen Duiveland, hadden we daar nog niet iets mee te verrekenen?.....

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nieuwjaarsspeech voorzitter

Geachte aanwezigen,

Namens het bestuur mag ik U van harte welkom heten op onze Nieuwjaarsreceptie 2006, die al zo mooi begonnen is met de opening van ons nieuwe Jeugdhome. Vele woorden heeft U daar al over gehoord, dus daar hoef ik niets meer van te zeggen.

U ziet wel, VVA heeft veel aandacht voor zijn jeugd, zo zijn er mogelijk ook plannen om later hier iets mee te doen, dat moeten we maar eens goed bekijken, zodat onze jeugd wellicht niet van het dorp moet.

Wat wij erg betreuren is het feit, dat 5 van onze jeugdleden helaas gedwongen bij Luctor moeten spelen, hoe goed ze daar ook worden opgevangen. De oorzaak is bij iedereen bekend. Maar wij volgen deze jongens nauwlettend , zodat zij ook weer z.s.m. bij ons kunnen terugkeren.

Wij staan sportief gezien weer voor een belangrijk half jaar. Wellicht kunnen wij met een Schipper-effect het 3e klasseschap behouden, dat zou mooi zijn. Maar iedereen weet dat wij noodgedwongen hebben moeten verjongen, gelukkig hebben wij ervaren mensen als trainers aan het hoofd en ik ben dan blij U te kunnen mededelen, dat het mij vannacht tegen 3 uur is gelukt met beide trainers, Andre van der Broek en Jaap Bruggeman,een overeenstemming te bereiken, tijdens ons geslaagde trainingskamp in Hoeven,

Echter het bestuur hecht ook heel veel waarde aan de sfeer in de gehele vereniging en juist deze mensen snappen dat heel goed. Wij zijn trots op het feit, dat deze 2 mensen hun medewerking daaraan willen verlenen.

Zo dadelijk komen de twee Japen langs voor de verloting ( Jaap Wisse en Jaap van Fossen, die deze mooie verloting hebben georganiseerd) en ook deze gaat weer geheel naar de jeugd ! Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, wij hebben jeugd , dus VVA heeft de toekomst !

Jan Loopik , voorzitter VVA

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Grootse opening nieuwe jeugdhome

Onder zeer grote belangstelling is op zondag 8 januari het nieuwe jeugdhome geopend. Eerst was er de toespraak van de jeugdvoorzitter, Rinus Nagelkerke.
Uit de aanwezige jeugdleden werd er vervolgens geloot wie samen met Chris en Linda Dekker de daadwerkelijke opening mocht verrichten.
Nico Wijts was de gelukkige, al zal hij dat eerst niet zo gevoeld hebben.

Nadat iedereen zijn jas had aangetrokken werd er verzameld rond het jeugdhome.

Onder de stralende en trotse blik van jeugdhome berheerster Willy Loopik, werden eerst de mooie VVA logo's onthuld. Vervolgens werden de balonnen, die aan de deur waren bevestigd, losgeknipt.

Toen was het de eer aan Chris en Linda Dekker om als eerste het nieuwe jeugdhome te betreden.

Daarna brachten die mini-stars allerlei speelgoed naar binnen dat het jeugdbestuur cadeau heeft gekregen.

Uiteindelijk was niemand meer te houden en stormden de rest van de jeugd naar binnen gevolgd door de rest van de aanwezigen.

Er werd meteen enthousiast gebruik gemaakt van alle spelen waaronder air-hockey, tafelvoetbal, dart-bord en een pool-biljart. De wat kleinere kinderen vermaakten zich prima met een krijtbord en het poppenhuis.

Na verloop van tijd verlieten de "ouderen" het jeugdhome om naar de kantine te gaan voor de nieuwjaarsreceptie, en was het jeugdhome het domein van de doelgroep: de jeugd van vv Arendskerke.

We mogen als vereniging zeer trots zijn dat we zo'n prachtig jeugdhome hebben. Er zullen maar weinig verenigingen zijn die een dergelijk onderkomen hebben voor hun eigen jeugd.

Daarbij hebben we het jeugdhome kunnen realiseren door de inzet en bijdrages van vele mensen die dat belangeloos hebben gedaan. En ook daar mogen we zeer trots op zijn.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nieuwjaarsspeech jeugdvoorzitter

Jongens en meisjes en andere belangstellenden,

Hier staat een trotse jeugdvoorzitter en naast mij Chris en Linda Dekker, die na de opening ook trots zullen zijn, wat wij van zijn sponsoring gemaakt hebben.

Nog steeds zijn wij één van de weinige verenigingen, die voor de jeugd een eigen plek heeft. Ons jeugdhome wordt op een uitstekende manier door Willy Loopik en haar vrijwilligers gerund.

Twee jaar zijn we bezig geweest met plannen om de Corner te vervangen of te renoveren. Zelfs op de internet side van Google lazen we een bericht van Kees van Sabben. Maar het kostenplaatje was te hoog.

Chris Dekker bracht uitkomst. Hij schonk een aantal units. Bovendien kwam de Evenementencommissie met een schenking van 8000,-- Euro. Het grootste struikelblok was toen genomen.

De bouwcommissie onder leiding van Marcel Beenhakker stortte zich daarna vol overgave op de organisatie. Opslag werd geregeld en de sloop werd door vele vrijwilligers uitgevoerd. De afvoer van het oude home was een peulenschilletje voor Huib van Sabben, die nog wel iets kon gebruiken.

Het volgende probleem was het vervoer. Via Frank Verwei was Zwaar Transsport Zeeland bereid dit te regelen. Voor de plaatsing waren ook weer veel vrijwilligers in touw. Eén naam wil ik daar bij noemen Peter de Koster, de kantinebeheerder. Dit had zeker te maken met het feit, dat hij het niet zag zitten de jeugd lange tijd in zijn eigen toko op te vangen.

Toen alles op zijn plaats stond kwamen er andere vrijwilligers aan de beurt. Ik wil twee uitzonderingen noemen. Wat Jaap en Henk Maas gepresteerd hebben is fantastisch. Vele weken waren zij in touw om alles in orde te brengen.

Johan Poelman zorgde voor de aan- en afvoer van de materialen. Leo Rooze, Kees van Sabben en Wim Schrijver verrichten hand en spandiensten. Marco Goedegebure, Gerben Eversdijk en Willem Aalbregtse zorgden voor de verlichting. William Harinck maakte een mooi pad. Zelfs aan de kinderwagens werd gedacht.

Ook vele anderen hielpen, waarbij de schoonmaakploeg en gordijnnaaisters niet vergeten mogen worden. Zelfs een vrouw van 80, die helemaal niets met de voetbal te maken had, deed haar best.

Ook een aantal sponsors deden een duit in het zakje o.a. Jan van Beveren, de trainers André van de Broek en Jaap Bruggeman, Dicky van den Berge voor het leggen van het zeil Leen de Kok diende alleen maar een rekening in voor de gebruikte verf en natuurlijk niet te vergeten Joop van de Klooster, vele uren bracht hij niet in rekening.

Het is weer gebleken “vele handen maken het werk licht”. Ik wil dan ook iedereen bedanken, die op de één of andere manier meegewerkt heeft aan de tot stand koming van ons nieuwe home. Binnenkort ontvangen jullie een uitnodiging waar de jeugdcommissie jullie nog eens apart wil bedanken voor jullie inzet.

Chris en Linda voor jullie hebben wij nog iets speciaals bedacht, want jullie hebben er voor gezorgd, dat we dit hebben kunnen realiseren. Jullie hebben het voorrecht om voor de eerste keer in de geschiedenis van de VVA een VVA wijn te drinken. Onder het genot van een glaasje, kunnen jullie dan nog eens terugdenken aan deze dag. Chris en Linda bedankt.

De officiële opening is nu dichtbij, maar we moeten nog een jeugdlid hebben, die Chris en Linda meehelpen met de opening. Als het goed is heeft elk aanwezig jeugdlid een nummertje gekregen. De gelukkige mag samen met Chris en Linda het jeugdhome openen.

Eerst onthullen we dan twee logo’s, die beschikbaar zijn gesteld door Kees van Sabben en Ina Nagelkerke. Daarna gaat de deur open. Chris, Linda, Willy, ik en het jeugdlid gaan dan als eerste het jeugdhome bekijken. Ondertussen verzoek ik de leiders van de ministars en eventueel F’s hun kroost te verzamelen om de cadeaus die de jeugdcommissie gekregen heeft naar binnen te brengen. Daarna kan iedereen een kijkje nemen in het nieuwe home.

Als dit achter de rug is dan verzoek ik de ouders en andere belangstellenden terug te keren naar de kantine, want dan is het jeugdhome voor onze jeugdleden.
In de kantine begint om !6.00 uur de Nieuwjaarsreceptie met een grote verloting. De opbrengst is bestemd voor de jeugd.

Rinus Naqelkerke

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie