| | | |  
Nieuws oktober 2006
2006
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Kapelle 4- VVA 3 gestaakt na beenbreuk speler kapelle

Bron: website www.kapelle36.tk

Wedstrijd tegen Arendskerke gestaakt na blessuredrama
Dubbele beenbreuk wordt Koots fataal

KAPELLE - De wedstrijd tegen Arendskerke werd afgelopen zaterdag abrupt beeindigd nadat Koots een dubbele beenbreuk overhield aan een zeer ongelukkige botsing met de keeper van Arendskerke. Het drama vond plaats rond de 60e minuut bij een 6-1 stand in het voordele van Kapelle 36.

Na de botsing was direct duidelijk dat het goed fout zat. Koots schreeuwde en krijsde het uit van de pijn. Direct werd een ambulance gebeld die even later het veld opreed. Nadat enkele infuusen en dergelijken aan de Koots werden gekoppelt werd de man ingeladen en vertrok de ambulance richting ziekenhuis alwaar de Koots later die dag geopereerd werd.

Een dubbele beenbreuk werd geconstateerd (kuit- en scheenbeen). De operatie duurde 3 uur en is in princiepe goed verlopen. Foto's die later vandaag gemaakt zullen worden moeten uitwijzen of de operatie echt geslaagd is. Naar verwachting zal Koots minimaal 4 dagen in het ziekenhuis moeten verblijven (afdeling S9 direct links om de hoek). Voorlopig is de man nog behoorlijk beroerd en is het hopen op betere tijden.

Wij wensen Koots uiteraard veel sterkte toe en hopen op een voorspoedige revalidatie!

Uiteraard wenst ook de redactie van www.arendskerke Koots (Emiel van Beek) van harte beterschap toe.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Opnieuw zege Arendskerke

De ploeg van André van de Broek heeft de goede reeks van afgelopen weken door weten te zetten door MZVC met 4-2 aan de kant te zetten. Eenvoudig was dat overigens niet, want de beslissende doelpunten vielen pas in de slotfase.

De 1e helft was niet echt aantrekkelijk. Er werd van beide kanten in een te laag tempo gespeeld en de passing was onzuiver. MZVC was zelf de iets betere ploeg, maar grote kansen kreeg het niet. Arendskerke kreeg totaal 2 kansen en die werden beide verzilverd. In de 20e minuut was het Pieter Adema die Arendskerke op voorsprong bracht. De bal werd uit een corner niet goed weggewerkt, kwam voor de voeten van Pieter die niet aarzelde en hard inschoot. De bal verdween in de lange hoek en de keeper was kansloos.

Daarna eigenlijk geen grote kansen en iedereen ging er van uit dat 1-0 de ruststand zou zijn. Tot in de 45e minuuut Walter de Kok de bal op het middenveld veroverde. Hij stuurde Stefan van Sabben weg die met een fraaie voorzet het hoofd van Gerben Eversdijk wist te vinden. Tot zijn eigen verbazing ging de bal over de keeper het doel in. Russtand was dus 2-0.

Na rust was het een heel andere wedstrijd. Het tempo lag veel hoger en er werd meer strijd geleverd. Het was MZVC dat Arendskerke onder druk zette en er kwamen kansen. Arendskerke kwam er even helamaal niet aan te pas. In de 55e minuut kwam MZVC terug in de wedstrijd: 2-1. Een paar minuten later was het al 2-2. Arendskerke was even de kluts kwijt. Waar in de eerste helft er geen vuiltje aan de lucht was, leek Arendskerke de wedstrijd helemaal uit handen te geven.

Gelukkig herstelde Arendskerke zich goed na deze domper. MZVC liet zich weer terug zakken en Arendskerke kreeg kansen. Richard de Jager was een paar keer dicht bij. Ook MZVC kreeg een enorme kans maar doelman Jeffy Geuze stond in de weg toen een speler van MZVC alleen op hem af kwam.

Arendskerke ging voor de winst. In de 80e minuut was het invaller Robin Loopik die (met een beetje geluk) de thuisploeg weer op voorsprong bracht. Uit een voorzet van, de goed spelende, Jarno van de Kreeke werkte hij de bal met zijn lichaam achter de doellijn. In de slotminuten was het Gerben Eversdijk die de defintieve beslissing bracht. Al was het duidelijk buitenspel (maar ja, de grens van MZVC hield zijn vlag naar beneden) de afronding was er niet minder fraai om. Prachtige lob over de keeper.

Even later een goed schot van Walter de Kok, maar de keeper reageerde attent. In de slotminuut nog ene grote kans voor MZVC, maar het vizier stond op onscherp en zo was de eindstand 4-2. Over het geheel gezien een verdiende zege voor Arendskerke.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA bekert verder ten koste van Halsteren

Arendskerke heeft de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. Na 90 minuten was er in de gelijkopgaande wedstrijd tegen Halsteren geen winnaar. Eindstand was 2-2. Strafschoppen brachten vervolgens de beslissing. Arendskerke trok hierbij aan het langste eind en won de strafschoppen serie met 5-4.

Meteen na de aftrap was het Halsteren dat meteen de aanval zocht. De spitsen waren snel en behendig, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Vervolgens was het Arendskerke dat meer overwicht kreeg. De ploeg van André van de Broek combineerde goed en kreeg een paar kansjes.

Halverwege de eerste helft kreeg de prima spelende Gerben Eversdijk een goede kans. Met een mooie beweging kwam hij zijn tegenstander voorbij, koos de korte hoek maar de keeper en de paal stonden in de weg. De bal kaatste terug het veld in waar de oplettende Richard de Jager de 1-0 aantekende.

Na de voorsprong van Arendskerke ging de strijd gelijk op. Redelijk voetbal zonder grote kansen. Helaas ging het vlak voor rust mis toen, door wat geknoei achterin, een speler van Halsteren de bal over doelman Hans Traas kopte.

Na rust was het binnen enkele minuten weer raak voor Halsteren. Blijkbaar was Arendskerke nog niet wakker. Daarna was Arendskerke even de kluts kwijt en mocht blij zijn dat de achterstand niet groter werd. Een bal op de binnenkant van de paal vloog gelukkig de goede kant uit.

Toen was het weer Arendskerke die het initiatief nam. Het was Walter de Kok die uit een voorzet de bal in de kruising kopte. Arendskerke bleef druk zetten en kreeg verschillende goede kansen. Jarno van de Kreeke was dichtbij toen hij uit een vrij trap net naast schoot. De beste kans was voor Richard de Jager die, vlak voor tijd, de bal uit een harde voorzet net over het doel schoot.

Geen verlenging, maar meteen strafschoppen. Deze werden door de spelers van Arendskerke prima genomen. Hans Traas wist een strafschop te stoppen en Pieter Adema mocht de laatste en beslissende strafschop nemen. Pieter hield zijn hoofd koel en schoot Arendskerke naar de volgende ronde.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Dorp wil brandweer behouden

door Rob Paardekam, PZC 20 oktober 2006

’s-HEER ARENDSKERKE - De inwoners van ’s-Heer Arendskerke willen de brandweerpost in hun dorp behouden. De Stichting Overlegorgaan ’s-Heer Arendskerke schrijft dat in een brief aan de gemeente. Die zegt op het moment weinig te kunnen doen.
De toekomst van de post staat ter discussie, omdat er overdag te weinig vrijwilligers beschikbaar zijn. Op zich heeft de brandweer voldoende mensen, maar de meesten werken te ver van het dorp vandaan om overdag te worden ingezet. Daar zijn minimaal zes mensen voor nodig en die zijn er meestal niet.

Overigens wordt de brandweerzorg te allen tijde verzekerd vanuit Goes. Als zich geen oplossing voordoet, is dat waarschijnlijk ook het geval in de toekomst. De post in ’s-Heer Arendskerke verdwijnt dan. Een andere mogelijkheid is dat het dorp in de toekomst bediend wordt vanuit Heinkenszand. De gemeenten Goes en Borsele werken nu al op grote schaal samen als het om de brandweer gaat.

De Stichting Overlegorgaan ’s-Heer Arendskerke - die zich als doel heeft gesteld om de leefbaarheid in het dorp op peil te houden - wil zich echter niet zomaar neerleggen bij het verdwijnen van de post.

In een brief aan het college schrijft ze dat leefbaarheid nauw samenhangt met veiligheid. Een politiebureau heeft het dorp al niet meer en nu dreigt ook de brandweer te vertrekken. De stichting wijst erop dat de brandweer naast haar preventieve functie ook een sociale functie heeft voor ’s-Heer Arendskerke. Zo zijn de brandweerlieden present tijdens de Koninginnedag en andere activiteiten en geven ze regelmatig demonstraties. „De lijntjes zijn gewoon kort“, schrijf de stichting. „Verdwijnt na de winkels, het postkantoor en de bank nu ook de brandweer?“

Machteloos
Burgemeester Van der Zaag kan zich de bezwaren voorstellen, maar zegt machteloos te staan. „Als er overdag niets eens zes mensen beschikbaar zijn, houdt het op“, meent hij. „Bovendien ben ik niet zo onder de indruk van het argument over de sociale functie. Natuurlijk is het aardig dat de brandweer die naast haar hoofdtaak heeft, maar het kan nooit een reden zijn om een korps in stand te houden.“

Het college neemt voorlopig nog geen besluit over het al dan niet sluiten van de post in ’s-Heer Arendskerke. De toekomst ervan hangt nauw samen met het dekkingsplan voor de brandweer in Zeeland. Dat wordt aan het eind van het jaar verwacht.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Grote opkomst herfstactiviteit F- en mini-pupillen


Maar liefst 36 (van de 40) mini- en F-pupillen deden mee aan de herfstactiviteit op woensdagmiddag 18 oktober. In de ochtend zag het er nog niet naar uit (het regende) maar in de middag was het prachtig weer. Kees van Sabben, die de algehele leiding had, was al vroeg in de weer om een spelcircuit op het 1e veld uit te zetten. Nadat de leiders en trainers waren gearriveerd en de ploegjes waren ingedeeld gingen omstreeks 15:00 uur de jongens en meisjes van start.Met veel enthousiasme werden alle spelletjes afgewerkt. Elk spelertje kreeg steeds anderhalve minuut de tijd om hun oefening te doen. En dat is lang genoeg,
Nadat de helft van de spelletjes waren gedaan was er even een korte drinkpauze. Vervolgens ging het weer verder. Om ongeveer 17:00 uur was iedereen klaar en stormden de kinderen de kantine in waar ze door Ina Nagelkerke werden getrakteerd op frites en een frikandel. En na afloop nog een ijsje. We kunnen terugkijken op een mooie en geslaagde middag.In de avond werd er door de E1 en E2 pupillen nog een lichtwedstrijd gespeeld. VVA E1 speelde tegen de E's van Wolphaartsdijk. Eindstand 5-5. De tegenstander van VVA E2, Lewedorpse Boys, was een maatje te groot voor onze jongens. Ondanks het harde werken werd het uiteindelijk 2-7 voor de bezoekers.

Na afloop kregen alle spelers en leiders van zowel VVA als de tegenstanders nog een frietje met frikadel aangeboden en een ijsje als toetje.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA wint weer van Spui (rentree van Walter de Kok)

Geheel in de traditie van de laatste wedstrijden pakte Arendskerke de volle winst tegen Spui door de ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen met 0-1 te verslaan.

Het was zaterdagmiddag een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, het spel ging over en weer. De eerste helft ging gelijk op, maar Arendskerke had toch het betere van het spel. Op een paar kleine kansjes aan beide kanten na, vloog de eerste helft voorbij.

Na de rust werd Arendskerke sterker en ging steeds meer drukken op de helft van de tegenstander. We kregen 10 minuten na de rust een corner mee. Deze werd genomen door Jarno v.d. Kreeke. Het was een mooie strakke corner precies op het hoofd van de erg goed spelende Richard de Jager die vervolgens prachtig ingekopte.

Het mooiste moment moment voor Arendskerke kwam na een kwartier in de tweede helft. Walter de Kok die terugkomt van een lange en zware blessure, kwam voor het eerst dit seizoen weer in actie voor het eerste elftal. Walter speelde achterin en kreeg direct wat rot ballen te verwerken, maar verwerkte de ballen goed. Zijn rentree was meer dan geslaagd.

Spui maakte soms smerige overtredingen van achteren op de enkels van onze spelers. Ze speelden zich zelf uit de wedstrijd doordat ze meer met de, overigens goed fluitende, scheidsrechter bezig waren dan met het spel. We kregen nog een paar kansjes, te weten voor Rudi en Stefan v. Sabben, maar de keeper van Spui had hier geen enkele moeite mee.

In de laaste paar minuten kreeg Spui nog een grote kans (een mooi schot richting de rechter bovenhoek) maar die wist Hans Traas erg mooi te pareren. Door dit mooie resultaat staat Arendskerke nu tweede op de ranglijst.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Willy Loopik stopt als beheerder jeugdhome

Willy Loopik stopt per 1 januari als beheerder van het jeugdhome. Zij heeft deze taak 9 jaar met veel inzet en plezier gedaan, maar het wordt tijd dat een ander het stokje overneemt.
Onder leiding van Willy is in al die jaren het jeugdhome uitgegroeid tot iets wat bij veel verenigingen tot jaloerse blikken heeft geleid. In januari 2006 is het nieuwe jeugdhome in gebruik genomen.

We mogen als vereniging trots zijn dat we een dergelijk jeugdhome hebben. En we zijn Willy bijzonder dankbaar dat zij dit zoveel jaren heeft willen doen.

Zowel het jeugdbestuur als Willy zelf zijn op dit moment bezig om één persoon (of meerdere personen) te zoeken die deze taak op zich wil nemen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

SVD dwingt gelijkspel af

Een wedstrijd met duidelijk 2 gezichten, waarin VVA in de eerste helft domineert en heer en meester is. Na een half uur een voorzet van rechts, waar bij een scrimmage voor het doel Stefan van de Velde met een "Braziliaans" hakje slim 1-0 binnen schiet. Dan een goede aanval van links, waaruit Gerben Eversdijk vrij voor de keeper wordt gezet, die niet aarzelt en goed diagonaal inschiet 2-0.

Interessant is hier om te melden, dat de goed leidende scheidsrechter liet doorspelen na een grove charge op het middenveld op Stefan van de Velde. Even later vergat de scheids echter rood te trekken voor de duidelijk naschoppende ausputzer van SVD.

VVA verzuimt dan meerdere kansen te verzilveren, hetgeen ze in de tweede helft zou bezuren, want na de thee komen de gasten sterk terug en VVA wordt met de rug tegen de muur gezet. Overigens leverde dit nog niet echt kansen op.

Toch was de fysieke kracht van SVD in het tweede deel doorslaggevend en een kwartier voor tijd frommelt goalgetter de Graaf 2-1 binnen in een scrimmage voor ons doel, waarbij VVA zoals wel vaker verzuimt op te ruimen. 2 minuten voor tijd herhalen ze dat en de 2-2 was een feit. Even daarvoor nog een felle charge van Jarno op de eveneens fel spelende SVD middenvelder. Dat gaf nog even wat tumult, maar uiteindelijk was dit de verdiende uitslag.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie