| | | |  
Nieuws november 2006
2006
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
AndrÉ van de Broek stopt als trainer

André van de Broek zet aan het einde van het seizoen een punt achter zijn trainerscarrière. André is nu voor het 3e achtereenvolgende seizoen trainer en is maar liefst 3x hoofdtrainer geweest van het 1e elftal. Onder leiding van André promoveerde Arendskerke in 1994 naar de 2e klasse, dit is nog steeds het sportieve hoogtepunt van onze vereniging.

Ook Jaap Bruggeman, trainer van het 2e elftal, heeft te kennen gegeven dat dit ook voor hem het laatste seizoen is.

Het hoofdbestuur kan dus op zoek naar een volledig nieuwe technische staf.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

GPC maar ÉÉn helft op scherp

door Ron de Waal, PZC 27 november 2006

VLISSINGEN - Alleen in de eerste helft van de ontmoeting tegen ’s-Heer Arendskerke in de derde ronde van de districtsbeker wist GPC Vlissingen het klasseverschil in een ruime score uit te drukken. Na rust geloofde de thuisploeg het wel en wist een dapper Arendskerke de stand een zeer acceptabel aanzien te geven: 4-2.

Hij had er vooraf zo op gehamerd, maar uiteindelijk werd trainer Edwin Kriens slechts één helft behoorlijk op zijn wenken bediend. „De jongens wisten dat de scherpte er vanaf het begin moest zijn. Van gemakzucht of onderschatting mocht geen sprake zijn“, aldus de oefenmeester van GPC. „De intentie was er voor rust wel degelijk, maar het tempo lag toen al te laag. Helaas gingen we steeds minder geconcentreerd spelen en ontwikkelde zich een heel matig duel van onze kant.“

Op een voorzichtige openingsfase na had Arendskerke-trainer André van de Broek weinig reden tot klagen. „We toonden in het begin teveel ontzag voor de tegenstander, die in competitieverband twee klassen hoger speelt. Toch is het geen schande om hier met 4-2 te verliezen.“

Vrijwel meteen vanaf het begin nam GPC, dat een handvol spelers om uiteenlopende redenen miste, het heft stevig in handen. Arendskerke werd met de rug tegen de muur gezet en mocht al in de vijfde minuut van geluk spreken dat Wessel Leijer een voorzet van Wouter Vermeulen net niet tot een doelpunt wist om te zetten.

Tien minuten later was het wel raak, toen Ronald Kloppenburg vrij mocht oprukken. Met een knap schot, dat de paal nog schampte, was de openingstreffer een feit: 1-0.

Arendskerke leek even de kluts kwijt. Meteen vanaf de aftrap werd er balverlies geleden, waarvan de thuisploeg optimaal profiteerde. Joey van Zalen werd na een korte combinatie door het midden alleen voor keeper Jeffey Geuze van Arendskerke gezet. Hij maakte geen fout: 2-0.

Na een klein halfuur spelen kregen de bezoekers nog een domper te verwerken toen aanvoerder Walter de Kok geblesseerd het veld moest verlaten. De Bevelandse ploeg bleef zich daarna dapper verweren, maar kon aanvallend nauwelijks enige potten breken. Kort voor rust wist Joey van Zalen de marge voor GPC nog te vergroten, door goed voorbereidend werk van Wessel Leijer af te ronden: 3-0.

Snelle goal
Een deel van de toeschouwers dat voor rust de straffe wind trotseerde, bleef na de hervatting in de kantine achter. Op de snelle goal (4-0) van Wessel Leijer na, misten ze daarna bitter weinig en kregen daarmee het gelijk aan hun zijde. GPC leek het welletjes te vinden, hetgeen Arendskerke in staat stelde zich nadrukkelijker te laten gelden.

Na een minuut of twintig werd invaller Maarten Adema geen strobreed in de weg gelegd om van grote afstand uit te halen. Keeper Henry Guingo, die Léon Weeda na rust verving, verkeek zich op het schot dat door de wind een vreemde curve meekreeg: 4-1. Even later liet de communicatie tussen Guingo en Rico Witsenburg zwaar te wensen over bij een verre uittrap van Jeffey Geuze. Gerben Eversdijk profiteerde dankbaar van het misverstand in de laatste linie van de thuisploeg: 4-2.

GPC zette daarna nog wel even aan, maar wist niet meer tot scoren te komen. Trainer Kriens maakte er weinig woorden aan vuil. „De spelers weten zelf heel goed dat dit niet goed was.“ Bij Arendskerke was niemand er rouwig om dat het bekeravontuur ten einde was. „Ik had vandaag liever competitie gespeeld“, besloot André van de Broek.

GPC Vlissingen - ’s-Heer Arendskerke 4-2 (3-0). 15. Ronald Kloppenburg 1-0, 16. Joey van Zalen 2-0, 39. Joey van Zalen 3-0, 49. Wessel Leijer 4-0, 67. Maarten Adema 4-1, 73. Gerben Eversdijk 4-2. Scheidsrechter: V. Wagenaar (Goes). Gele kaart: Marnix van Hulle (Arendskerke). Aantal toeschouwers: 75.

GPC Vlissingen: Léon Weeda (45. Henry Guingo); Marik Waterman, Maarten Peene, Rico Witsenburg, Wouter Vermeulen (63. Niels Westerterp); Joey van Zalen, Ronald Kloppenburg, Jeroen van Ommen; Erik de Ruijter (86. Sven Ronde), Wessel Leijer en Danny Bömer.

’s Heer Arendskerke: Jeffey Geuze; Lennard Westerweele, Pieter Adema, Walter de Kok (26. Jarno van de Kreeke), Marnix van Hulle; Richard de Jager, Stefan van de Velde, Rudy van de Sluis, Stefan van Sabben; Robin Loopik (45. Maarten Adema) en Gerben Eversdijk.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke is uitgebekerd

Arendskerke is uitgeschakeld in het bekertoernooi. In een sportieve wedstrijd ging Arendskerke met 4-2 onderuit tegen GPC Vlissingen.

Na het fluitsignaal was het GPC Vlissingen dat het initiatief naar zich toe trok. De 2e klasser voetbalde makkelijker dan Arendskerke en kreeg dan ook een paar goede kansen. Toch voetbalde ook Arendskerke behoorlijk mee en werd in de beginfase absoluut niet weggespeeld. Maar toen GPC in de 18e minuut op voorsprong kwam en een paar minuten later weer doel trof, was Arendskerke even de kluts kwijt. GPC bleef komen en wist voor de rust nog één keer te scoren. Arendskerke kreeg de gehele eerste helft eigenlijk geen goede kans.

Meteen na rust werd het 4-0. Een afstraffing hing in de lucht. Maar niets was minder waar. De mannen van André van de Broek stroopten de mouwen op en gingen vol op de aanval spelen. GPC liet zich wat terugzakken en er kwamen kansen. Maarten Adema maakte de 4-1 door de keeper van GPC met een fraai afstandschot te passeren. Met nog 20 minuten te spelen was het even later Gerben Eversdijk die geklungel in de GPC verdediging genadeloos afstrafte: 4-2. De spanning was weer een beetje terug.

De spanning had nog hoger kunnen worden als Maarten Adema iets meer geluk had gehad bij een slim genomen vrije trap. Hij kreeg de bal aangespeeld, kwam vrij voor de keeper, maar de bal ging net naast. Beide elftallen kregen vervolgens nog wat kansen maar er werd niet meer gescoord.

Ondanks het krachtverschil werd Arendskerke door de 2e klasser absoluut niet weggespeeld. GPC was dan wel de betere ploeg maar het lukte Arendskerke toch om een paar goede kansen te creëren en dat biedt perspectief voor de toekomst.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA D1 pakt najaarstitel

Door een 5-2 overwinning op naaste conccurent Krabbendijke D1 heeft VVA D1 afgelopen zaterdag de najaarstitel binnengehaald. Eenvoudig ging dat overigens niet. Doordat er behoorlijk wat spanning op de benen stond kwam de ploeg van de trainers William Harinck en Danny de Jonge op een 0-2 achterstand. Maar na de rust stelde VVA D1 orde op zaken en trok alsnog de overwinning naar zich toe.

Klik hier voor het wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA pakt stijgende lijn weer op na kleine onderbreking

Gisteren tegen Apollo was voor VVA toch weer een krachtproef voor de subtop, immers onze gasten stonden op de 2e plaats. Eerder werd verloren van Wemeldinge en Wolfaartsdijk, waardoor de 2e plek direct uit het oog werd verloren. Wilden we de aansluiting behouden dan moest hier vandaag gewonnen worden.

De eerste helft was tamelijk tam, waarbij Apollo zijn beste kans had rond de 10e minuut, toen de linksbuiten geheel vrij werd gespeeld en schuin voor het doel rakelings langs schoot. In het laatste gedeelte moest de jonge goalie van Apollo (16 jaar!) een keer goed gestrekt naar de hoek voor een goed ingekopte bal door Walter. Ook Richard kon vlak voor doel koppend niet de goede richting vinden, dus kansjes waren er.

Na rust begon VVA steeds beter te voetballen en konden onze mannen elkaar beter vinden. Enig wapenfeit van Apollo was een goed genomen vrije trap, ongeveer 20 meter schuin voor ons doel. Gelukkig voor ons spatte deze op de lat uiteen.

Maar VVA bepaalde het spel en toen er bij Apollo 2 mensen werden gewisseld, leek het dat er bij de gasten iets knapte, want toen werd bijna iedere aanval van VVA een kans en doelpunt.

Eerst liet scheidsrechter van Belzen goed doorspelen op vermeend buitenspel van Gerben, maar dat kon niet, omdat de laatste man van Apollo een gevaarlijk steekballetje van Richard maar half verwerkte, zodoende kon Gerben Eversdijk vrij op de keeper afsnellen en faalde niet 0-1.

Niet veel later kon Stefan van der Velde de hele Apollo verdediging uitspelen en ook hij mocht vrij doorlopen en aarzelde niet 0-2. Weer niet veel later, na ook nog wat kansen die bijna doelpunt werden, weer een steekbal op Yann Sinke, die geheel vrij voor de keeper kwam en ook niet faalde 0-3. (aan deze aanval zat overigens wel een buitenspel luchtje!)

Dus achteraf kwam VVA hier vandaag goed aan de punten, hoewel Apollo op een gegeven moment ook wel wat mee werkte. Maar dat dwongen wij ook min of meer af, dus mannen, zet deze weg voort!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA onderuit in derby

In een lang vergeten derby ging VVA onderuit tegen het hooggeplaatste Wolfaartsdijk. VVA speelde gelukkig heel wat beter dan een week daarvoor, zonder echt tot reële kansen te komen. Ook de tegenstander kon zijn hoge plaatsing vandaag niet waarmaken.

In de eerste helft begonnen de tegenstanders goed en moest Jeffey enkele malen handelend optreden. Maar langzaamaan kreeg VVA wat meer vat op het spel en kwam vaker voor de goal. Maar die ene actie wilde maar niet uit de koker komen. Vlak voor rust een slecht uitverdedigen op het middenveld en de bal kwam op rechts bij de geheel vrijstaande buitenman van Wolfaartsdijk, die op zijn beurt een goede strakke voorzet gaf. Eén tegenstander tegen een keeper en twee VVA verdedigers zorgden er toch voor, dat de laatsten elkaar in de weg liepen en de derde er mee van door ging 0-1. Een slecht moment om mee te gaan rusten.

Na de thee had onze trainer de manschappen toch weer op scherp gekregen, want de tweede helft had VVA geheel in haar macht. Wolfaartsdijk beperkte zich tot counters, die natuurlijk naarmate de tijd vorderde steeds gevaarlijker werden. Want VVA moest aanvallen en deed dat ook, alleen ook nu weer ontbrak het geluk. Een keer nog kon Robin een bal krullen, echter enkele centimeters teveel naast en over.

Veel verdere wapenfeiten waren niet vermeldenswaardig, zodat deze derby met 0-0 een beter lot had verdiend, helaas was het niet zo voor VVA, dat nu volgende week tegen Apollo zal moeten vechten om de middenpositie te behouden.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Wemeldinge winNaar in matig duel

VVA had vandaag een dag waarin niets lukte. Wemeldinge was niet veel beter, maar de spelers waren feller in de duels, kreeg de betere kansen en uiteindelijk was de overwinning voor de thuisploeg dan ook dik verdiend.

De wedstrijd, die een kwartiertje later begon omdat de scheidsrechter niet kan warm lopen als niet eerst de pasjes zijn gecontrolleerd, was vanaf het begin een strijd tegen een agressief en vroeg verdedigende tegenstander. VVA kwam dan ook direct na de opbouw al snel in de problemen en kon de voorwaartsen niet bereiken. Tal van kansen hielp de thuisspelende ploeg om zeep, vaak uit scrimmages voor het doel van VVA en uit corners.

Met veel geluk haalden we de 0-0 bij rust, hoewel in de laatste 5 minuten Arendskerke 2 unieke kansen kreeg om op voorsprong te komen. Eerst kwam Marnix goed op de rand van de zestien op en kwam goed naar binnen, echter het schot daarna miste kracht en richting. Even daarna een corner van links, waaruit Richard op ongeveer een meter van de doellijn kon binnentikken. Maar de inzet was te slap zodat de keeper kom ingrijpen.

Na rust een gelijk beeld onzerzijds, maar ook Wemeldinge bleek te berusten in een bloedeloze 0-0. Ondanks dat VVA na een tweetal omzettingen, Rudi voor Stefan van Sabben en Hubert voor Maarten (Maarten was al in de eerste helft gewisseld wegens een blessure) iets meer greep had op het middenveld, creëerden wij geen enkele kans meer, behoudens een goede mogelijkheid voor Robin om van buiten de zestien het lege doel te treffen.

Maar vandaag had ook onze goalie niet zijn beste dag, want zijn voortzettingen waren niet krachtig genoeg. Nadat hij nog een doorgebroken speler van een doelpunt afgehouden kwam uit een van deze voortzettingen dan ook de 1-0. De afgeslagen bal werd vanaf links direct door het midden gespeeld zodat Bolle alleen voor Jeffey kwam te staan. Deze aarzelde niet en schoot feilloos binnen.

Vlak voor tijd nog een vrije trap van links , die iedereen miste behalve de invaller van Wemeldinge Bouterse, die knap raak kopte. Toen was de nederlaag een feit en wij staan weer met beide benen op de grond, ons afvragend waar het misgegaan is of is het gewoon voetbal?

Ook ons tweede kon het vandaag niet redden tegen WHS :1-3, zodoende moesten de punten thuis behaald worden door het derde ( 3-1 winst) en het vierde ( 4-2 winst)

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie