| | | |  
Nieuws december 2006
2006
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Uitslag oliebollentoernooi

24 Spelers van de verschillende elftallen deden mee aan het oliebollentoernooi 4 tegen 4 individueel op zaterdag 30 december 2006. De uitslag is als volgt:

  1. Tim Verrips 121 punten
  2. Yann Sinke 119 punten
  3. Dennis op 't Hof 108 punten
  4. Jan van de Klooster 105 punten
  5. Leendert Nieuwenhuize 99 punten
  6. André Tange 97 punten
De poedelprijs ging dit jaar naar Hans Verrips (9 punten).

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nico Wijts breekt vinger tijdens kerstzaalvoetbal

Nico Wijts (speler van VVA E2) heeft tijdens de laatste wedstrijd van het jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi zijn linker wijsvinger gebroken. Nico was keeper en kreeg vlak voor het einde van de wedstrijd een schot op doel te verwerken. Hij wist de bal uit zijn doel te houden maar dat ging dus ten koste van een pijnlijke vinger.

Na controle in het ziekenhuis bleek de vinger gebroken te zijn. Nico zit nu in het gips en is minimaal 4 weken uitgeschakeld.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA vrijwilligers naar Feyenoord - Wisla Krakau

In het kader van het Feyenoord amateurpartnerschap konden 24 vrijwilligers van VVA op woensdag 13 december kostenloos de UEFA-cup wedstrijd Feyenoord - Wisla Krakau bezoeken.

We vertrokken om 18:00 uur met de bus van het voetbalveld. Onze hoofdsponsor, van Garderen en Dekker, was zo vriendelijk om de kosten van deze bus voor zijn rekening te nemen. Een bedankje is hier wil op zijn plaats.

In de bus bleken niet alleen maar Feyenoord supporters te zitten. Ook een aantal supporters van Ajax voelden zich niet te groot om de Kuip te bezoeken. "Voetbal verbroedert" is hier wel op zijn plaats.

Lekker vroeg kwamen we in Rotterdam en waren dus ruimschoots op tijd in het stadion.De wedstrijd was niet uitverkocht maar de sfeer was daar niet minder om. We zaten in een vak met meer vrijwilligers die uitgenodigd waren. Gelukkig voor Feyenoord en hetNederlandse voetbal wist Feyenoord de Polen met 3-1 op zij te zetten. Een terechtte overwinning, maar dat het allemaal niet vanzelf ging heeft iedereen kunnen zien.

Op de terugweg was de sfeer in de bus uiteraard opperbest. Daar moet wel bij opgemerkt worden dat de Ajacieden beduidend luidruchtiger waren dan de Feyenoord-supporters. Onduidelijk is waar door dat kwam.

Rond 00:30 uur kwamen we weer in Arendskerke aan. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond. Laten we hopen dat Feyenoord vaker aan ons denkt.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

E-pupillen VVA bezoeken AJAX - AZ'67

Het is zondagochtend 9.00 uur en het is al aardig bedrijvig bij VVA Een aantal gespannen jochies rennen rond en met name de AJAX outfit overheerst. Er wordt eerst nog gezongen voor William want die kreeg gisteren zijn bul uitgereikt hij krijgt namens de E pupillen een mooie voetbalkaart en een boek (hoe geef ik training? - nee over het selectie beleid van Van Basten).

Tien ouders worden ongeduldig en vragen naar de kaartjes, de route beschrijving en de auto-indeling. Aan alles is gedacht dus kunnen de zes auto’s om 9.15 vertrekken. We rijden keurig achter elkaar aan en arriveren zonder problemen en oponthoud vlak bij de Amsterdam Arena. Alleen Joop zet z’n auto ergens anders.

We verzamelen bij de Ajax fan shop en gaan dan naar vak A waar we in vak 418 rij 16 zitten. We hebben een mooie plaats schuin naast de goal en naast de AZ- supporters. De lunchpakketten worden genuttigd en de blazen geleegd. Dan starten beide ploegen met de warming- up en is er een Ajax pupil die op de middenstip meedoet aan het record balletje hoog houden. Onze E-pupillen zien dat ze nog even moeten oefenen voordat ze zich op kunnen geven. Deze jongen houdt meer als 1000 keer de bal hoog, geweldig. We dachten bijna dat ze de daarom de wedstrijd moesten uitstellen, maar gelukkig kon hij de bal ook van z’n schoen laten glijden.

Dan begint de wedstrijd. Iedereen is gespannen. Er wordt met papieren snippers gegooid en met rolletjes papier (iets kleiner als toilet papier). Onze jongens hadden daar ook de nodige van bemachtigd, want die lagen op de eerste stoelen. Ajax zet AZ onder druk maar mist kansen. Eindelijk wordt het dan 1-0 door Heitinga.

De 2e helft geeft een ander beeld. AZ heeft goed gewisseld en gaat gelijk gevaarlijker combineren. Dit leidt tot een doelpunt van Arveladze. De Ajax supporters zijn stil, maar het blijkt dat niet iedereen van ons voor Ajax is er wordt ook gejuicht voor AZ. Deze komen zelfs voor met 2-1. Dan gaat Ajax weer aanvallen en worden ze beloond met een mooie goal van Huntelaar. Het blijft spannend tot het eind, maar het blijft 2-2. Een mooie wedstrijd.

We wachten even tot het vak wat leger is en verlaten rustig de Arena. Er zijn kinderen die geld mee gekregen hebben dus er wordt een bezoekje aan de Ajax shop gebracht daar is het erg druk en erg duur. De meeste kijken alleen maar. We maken een paar foto’s van de hele groep en gaan terug naar de auto’s daar krijgen we van Marnus een drankje aan geboden (’t Klok’Uus) wat prima smaakte.

Vervolgens rijden we naar Goes waar we nog een bezoekje aan de MAC brachten. De juffrouw achter de balie stond even gek te kijken toen we 28 friet, 28 hamburgers en 28 cola bestelden. Maar ieder kreeg op tijd zijn eten zelfs nog een ijsje toe. Mede dankzij sponsor bloemisterij Wisse kunnen terugkijken op een geslaagde dag waar volgens mij iedereen van genoten had. We waren ongeveer 19.10 weer veilig thuis.

Chauffeurs en ouders hartelijk dank voor jullie tijd en energie.

Kees

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Paulus poortvliet nieuwe trainer Arendskerke

Paulus Poortvliet wordt de nieuwe trainer van Arendskerke. De oud-speler van Arendskerke en huidige trainer van Volharding volgt André van de Broek op die na dit seizoen zijn trainersjas aan de kapstok hangt. Paulus en Arendskerke zijn een verbintenis aangegaan van 1 seizoen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

SInterklaas bezoekt VVA en mist penalty

Zaterdag 2 december rond de klok van tien arriveerde de Sint met 4 Pieten bij de kantine van de VVA. De kinderen zaten al vol spanning te wachten en zongen met medewerking van Marco Goedegebure enkele Sinterklaasliedjes.

De sint riep de kinderen in groepjes naar voren en wist over elk kind wel iets te vertellen
toen de kinderen allen een kado hadden uigepakt besloot de Sint dat hij nog een strafschop wilde nemen, allemaal naar buiten dus. Jammer voor de Sint hij miste. Een Piet schoot wel raak.Mooi in de kruising, klasse.

Daarna weer terug naar binnen, waar we nog wat liedjes zongen. Het was een geslaagde ochtend met dank aan Marco voor de muzikale begeleiding

Rianne Rooze

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA maakt geen fout tegen Goes

Zoals vantevoren aangegeven had VVA tegen GOES maar een opdracht: winnen. Gezien de rangschikking was dat normaal en dan moet je dat ook maar kunnen doen. Vooraf met wat blessures begonnen we voortvarend aan dit karwei. GOES bleek een goedwillend, jong team te hebben, dat voor dit niveau net nog wat te kort komt, maar in ieder geval de positieve instelling heeft om te blijven voetballen, waarvoor hulde.

Na 4 minuten bracht Stefan van Sabben de verdediging in de war en kon zo van dichtbij profiteren 1-0. In de 8e minuut kon Gerben van dichtbij aanleggen 2-0. Even leek VVA mee te gaan met de tegenstander, maar net voor rust kon Rudi van der Sluis uit een goed genomen corner van rechts, ongehinderd goed inkoppen 3-0.

Na rust een zelfde beeld. VVA pakt direct het initiatief en na 10 minuten kan Rudi van der Sluis een goede solo door de gehele verdediging doeltreffend afronden 4-0. Even later brengt Gerben zijn totaal die middag ook op 2, door vrij voor de keeper deze met een strakke schuiver te passeren 5-0.

Vlak voor tijd brengt ook Stefan van Sabben zijn dagtotaal op 2: links in de punt van de zestien doet hij een ongevaarlijk lijkende doelpoging, echter het schot was toch harder dan de doelman dacht en onverwachts laat hij hem onder zijn armen door glippen: 6-0

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie