| | | |  
Nieuws februari 2006
2006
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Voetbal én school in Vlissingen

door Jan Dagevos, BN/De stem, 24 februari 2006

VLISSINGEN – De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) en Scheldemond slaan de handen ineen. Vanaf augustus worden talentvolle voetballers ondergebracht op de Vlissingse scholengemeenschap. Op deze manier zouden ook Zeeuws-Vlaamse talentjes in de gelegenheid gesteld kunnen worden hun sport te combineren met school. Scheldemond, dat ruim 1100 leerlingen telt, heeft zich de laatste jaren flink op het sportonderwijs gestort. De openbare scholengemeenschap met de afdelingen vmbo, havo en vwo kent sinds 2003 sportklassen, waarbij leerlingen extra uren bewegingsonderwijs volgen. De directie probeert nu ook een Lootschool (Landelijk overleg onderwijs en topsport) te worden.

De roosters op dergelijke scholen worden dusdanig aangepast dat de leerling alle kansen krijgt om sport op topniveau uit te oefenen. Verder is er onder meer begeleiding van een topsportmanager en studiecoördinator.

Eugène Fagg, directeur onderwijs van Scheldemond: „Dit initiatief past in ons beleid. JVOZ wil een goede voetbalopleiding bieden, wij willen de kinderen een goede schoolopleiding geven. We kunnen elkaar versterken.“ De spelers van de JVOZ worden komend seizoen op Scheldemond geplaatst. Daar krijgen ze faciliteiten (onder meer huiswerkbegeleiding, flexibel lesrooster, afspraken over repetities, individuele en maatschappelijke begeleiding) aangeboden. Door die opzet zijn de jonge voetballers in de gelegenheid ’s middags te trainen. De initiatiefnemers van de Zeeuwse voetbalopleiding willen komend seizoen drie á vier keer per week op de velden in de buurt van de school gaan trainen. „We trainen nu met die jongens in de avonduren in Kortgene“, zegt Dennis de Nooijer, die samen met zijn broer Gérard en Dolf Roks JVOZ vormgeeft. „Dat betekent dat ze laat thuis komen. Van huiswerk maken komt dan niet veel meer. Nu we met de school gaan samenwerken, kunnen ze overdag trainen en worden ze tevens in staat gesteld om hun huiswerk te maken.“

Verplicht
JVOZ richt zich in eerste instantie op de D-pupillen en C-junioren. Daarna is het de bedoeling dat ook andere categorieën (A- en B-junioren) volgen. Iedereen die wordt toegelaten tot de voetbalopleiding - er gaat een selectie aan vooraf - wordt verplicht voor Scheldemond te kiezen. „Deze school creëert de faciliteiten, dus daar moet je dan ook voor gaan“, vindt Dennis de Nooijer. „Trouwens bij clubs als RBC, Feyenoord of NAC werkt het niet anders. Die vinden dat het talent ook in de buurt naar school moet. Natuurlijk is het voor sommige talenten een eindje rijden, maar je mag er ook wel iets voor over hebben. Dat hoort ook bij het talent zijn. Toen ik naar Sparta ging zat ik drie tot vier keer per week anderhalf uur in de trein.“

JVOZ en Scheldemond beleggen op 7 maart een informatie- avond voor de ouders. Eind maart worden de voetbalverenigingen ingelicht over de opzet.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Oud-bestuurslid Sjaak van der Linden overleden

Op 20 februari 2006 is op een leeftijd van 66 jaar geheel onverwachts overleden:

Sjaak van der Linden

Sjaak was jarenlang lid van het hoofd- en jeugdbestuur van onze vereniging. De jeugd was zijn passie en daarbij is hij voor ons van onschatbare waarde geweest. De spelvreugde en plezier van de jeugd stonden voor hem voorop. De resultaten waren mooi meegenomen.

Doordat zijn gezondheid het niet meer toestond, heeft hij enkele jaren geleden zijn functies bij het hoofd- en jeugdbestuur neer moeten leggen. Wel draaide hij nog mee met de bestuurskamerdienste
n op de zaterdagmiddag.

We zullen Sjaak gaan missen en wensen Jannie, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Op zaterdag 25 februari is er de crematieplechtigheid in de aula van het rouwcentrum "de Bevelanden", Geldeloozepad 20 te Goes. Deze plechtigheid begint om 10:30 uur.

Bestuur en leden van VV Arendskerke

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA verrast Dauwendaele

Een goed spelend VVA start goed tegen Dauwendaele en creëret al snel kansen. Ook Dauwendale komt goed voor de goal dus het wordt een leuk opgaande wedstrijd.

In de 20e minuuut lost Jorrit Schuursma een schot van 20 meter, dat houdbaar lijkt, maar helaas voor ons juist naast de paal belandt : 1-0. Maar VVA komt terug en in de laatste minuut voor rust kan Gerben Eversdijk een fout in de verdediging van Dauwendale afstraffen door een solo goed af te ronden en een passje te geven naar, de vrij voor de lijn staande, Marco Goedegebure.

Na rust een sterk startend VVA, dat tal van kansjes krijgt , doch tot een kwartier moet wachten op de 1-2. Marco schiet net binnen de zestien raak, via de paal en het achterhoofd van R. Telusas, de keeper. Deze heeft het vervolgens koud gekregen, want daarna is VVA nog sporadisch over de eigen helft geweest.

Corner na corner geven we weg, maar onze stugge verdediging houdt stand, tegen een op dat moment onmachtig Dauwendale, dus wij nemen de punten lekker mee naar huis, uitzicht houdende op lijfsbehoud!

Goed gedaan mannen, karakter , inzet en goed voetbal waren vandaag de ingrediënten, volgende week wacht de koploper !

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Verslag zaalvoetbalinstuif Heinkenszand

Zondag 5 februari werd het traditionele onderlinge zaalvoetbaltoernooi gehouden. Volgens oud-trainer Jan de Roo, die ook van de partij was, misschien wel de 20e editie.

De deelname was dit maal minimaal. Nog nooit was de opkomst zo laag. Slechts 18 spelers hadden zich opgegeven en 1 dame, onze verzorgster Corina Tange.

Het was een spannende strijd. Vooral de wedstrijden tegen de Old Stars waren de moeite waard. Met name keeper Toon Tange liet zich gelden. Wel moest hij tussen door een paar keer verzorgd worden. De teams hadden toch wel moeite met een speler meer in het veld. De Old Stars slaagden er als enige team in te winnen van de latere winnaars.

Uitslagen Eindstand Topscoorders
Old Stars – Ajax 2-2
PSV – Feijenoord 3-4
Old Stars – Feijenoord 3-2
Ajax – PSV 1-6
Old Stars – PSV 0-3
Ajax – Feijenoord 3-3
Old Stars – Ajax 4-2
Feijenoord – PSV 4-3
Feijenoord – Old Stars 4-2
Ajax – PSV 2-3
Old Stars PSV 1-2
Ajax – Feijenoord 4-6
1. Feijenoord 13 punten
2. PSV 12 punten
3. Old Stars 7 punten
4. Ajax 2 punten
Ramon Dahoe 8
Rudi Rijk 7
Yan Sinke 6
Wim Goedegebure 6
Wouter de Kort 6
Leendert Nieuwenhuize 5

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Verslag zwemmen in de Roompot

Op 4 februari was er weer het jaarlijkse uitje naar de Roompot. We zouden eerst op een andere dag gaan (in januari) maar ze waren bij de Roompot vergeten door te geven dat het zwembad op die dag dicht was voor een renovatie. Alle uitnodigingen waren al de deur uit en dat betekende veel extra werk voor organisator Adri de Leeuw.

Door deze rommelige voorbereiding was de opkomst wat minder. Met name bij de jongste jeugd (mini-pupillen) was de opkomst minimaal. Dat de senioren moesten voetballen kan ook een negatief effect hebben gehad. Toch gingen we met zo'n 85 personen richting Kamperland waar we omstreeks 10:00 uur aankwamen.

De afgelopen jaren waren de eerste uren in de Roompot volledig voor de zwemmers uit Arendskerke. Dit jaar was het wat drukker met andere bezoekers. Maar dat mocht de pret niet drukken. Vele malen zat de glijbaan verstopt door de jeugd van Arendskere. De badmeester konden fluiten wat ze wilden...even later was het weer raak.

Omstreeks 14:30 uur was iedereen weer terug in Arendskerke. De meeste kinderen met hele kleine chloor-oogjes.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie