| | | |  
Nieuws maart 2006
2006
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
VVA doet wat 't moet doen: winnen

VVA zet zijn ongeslagen reeks voort, door zaterdag van ZSC te winnen. Op papier niet zo'n lastige klus, leek het, immers de Scharendijkenaars zijn reeds gedegradeerd, maar je moet 't toch maar doen.

Een straffe wind dwars over het veld leek alles moeilijk te maken, maar vanaf de aftrap hadden wij de thuisploeg in onze greep. Onze keeper Jeffey heeft zegge en schrijve 2 ballen gehad in de eerste helft. Na 10 minuten een knap doorkomende Marco Goedegebure, vanaf links, hij omspeelt 2 man en schiet hard binnen 0-1.

Daarna een reeks kansen, o.a. van Robin, die te gehaast inschoot, een knal van Marco onderkant lat eruit, een kopbal van Walter van de lijn gehaald en ga zo maar door. Toch maakte Marco nog zijn tweede goal, ook weer een knappe inschuiver. Het was niet te zien dat hij tot donderdag nog op bed had gelegen met keelontsteking (of was hij juist goed uitgerust??).

Na rust een zelfde beeld, hoewel ZSC met de wind in de rug nu iets vaker voor ons doel kwam, waardoor wij lekker konden counteren. Dan maakt Marco heel knap zijn derde goal als een aanval van ZSC wordt ontregeld.

Direct daarna laat hij zich vervangen door Maarten en dan komen ook Dennis en Hubert er nog in en kan Walter uit een goed genomen vrije trap net buiten de zestien hard en laag inschieten 0-4.

Een knappe overwinning mannen en hoewel de concurrentie ook won is ons zelfvertrouwen groeiende en zien wij uit naar de volgende finale, want dat zijn het allemaal, de laatste 4 wedstrijden.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Competitieleider Wim Schoe overleden

WESTKAPELLE - Wim Schoe, competitieleider van het district Zuid I van de KNVB, is maandagavond thuis in Westkapelle op 49-jarige leeftijd overleden. Schoe, die sinds augustus 2005 zwaar ziek was, trad in 1974 in dienst van de toenmalige KNVB-afdeling Zeeland, waar opleidingsfunctionaris en competitieleider was.

Na de opheffing van de afdelingen ging hij in 1996 in Breda voor het KNVB- district Zuid I werken. Hij begon als competitieleider zaterdagvoetbal, terwijl ook een deel van de organisatie scheidsrechterszaken tot zijn taken hoorde. Later hield hij zich louter bezig met de competitieleiding, inclusief beker- en juniorenvoetbal.

(Bron: PZC 22 maart 2006)

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Reactie gastenboek mbt plannen JVOZ

Onderstaande reactie komt van het gastenboek en is een reactie op het nieuwsitem "JVOZ gaat met eigen jeugdteams voetbalcompetitie in" van 9 maart 2006.

KNVB: Bij monde van districtsmanager Wim Jagt kwam er een antwoord, waaruit blijkt dat de KNVB niet staat te juichen bij alle plannen van de voetbalschool. Jagt zegt zelfs zich zorgen te maken over de activiteiten van de JVOZ.

Verder laat hij alle Zeeuwse clubs weten dat er voor en tijdens het opstarten van de activiteiten van de JVOZ vele gesprekken zijn gevoerd met het drietal, maar dat het helaas niet tot enige vorm van samenwerking is gekomen. „Ook wij“, zo schrijft Jagt, „hadden destijds het gevoel en idee dat sprake was van idealistische motieven om via extra training de al wat betere voetbalkwaliteiten (nog) verder te ontwikkelen. Ondanks afspraken daarover heeft men dit seizoen ook geen toestemming gevraagd voor het spelen van vriendschappelijke wedstrijden met de door hen (extra) getrainde spelers van verschillende verenigingen. En zonder toestemming is dat reglementair ook niet toegestaan.“

Jagt hekelt in het schrijven ook het optreden van Gérard de Nooijer. Hij zegt teleurgesteld te zijn over de oneigenlijke benadering van ouders en spelers. Een gevoel dat nog versterkt werd, toen Gerard de Nooijer dus bekendmaakte dat de JVOZ met een C- en D-elftal in de competitie uit wil komen. Dat zou kunnen betekenen dat al die spelertjes overschrijving aan moeten vragen naar de stichting, onder welke naam die dan ook opereert of gaat opereren.

Jagt stelt expliciet dat het jeugdvoetbal bij de voetbalverenigingen thuischoort en niet bij de (commerciële) voetbalscholen. ‘Pupillen moeten in de eigen omgeving met vriendjes, vriendinnetjes en klasgenoten trainen en spelen.’

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

JVOZ gaat met eigen jeugdteams voetbalcompetitie in

door Jan Dagevos, PZC 8 maart 2006

VLISSINGEN - De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) gaat komend seizoen met enkele teams de competitie in. De initiatiefnemers achten dat beter voor de ontwikkeling van de talenten. JVOZ is hiervoor een samenwerking aangegaan met de voetbalvereniging Cortgene. Talentvolle en geselecteerde spelers uit de regio kunnen sinds de zomer van 2004 bij de JVOZ terecht voor hun voetbalopleiding. Gérard en Dennis de Nooijer en Dolfs Roks verzorgen in samenwerking met andere oefenmeesters wekelijks trainingen op de velden van VV Cortgene.

De initiatiefnemers zijn na anderhalf jaar tot de conclusie gekomen dat de opleiding in een behoefte voorziet, maar de huidige formule wordt niet als ideaal ervaren. Zodra de spelers getraind hebben, keren ze terug in de schoot van hun eigen amateurvereniging en spelen ze wedstrijden. Dat gebeurt echter lang niet altijd op (top)niveau. „Sommige talenten spelen met hun club in de tweede klasse“, zegt Dennis de Nooijer. „Dat is geen schande, maar voor de ontwikkeling van zo’n talentje kan dat funest zijn. Je wordt alleen maar beter als je onder weerstand, dus op een hoog niveau, speelt.“

De leiding van de JVOZ heeft daarom besloten nu met een aantal leeftijdscategorieën de competitie in te gaan. Het streven is om twee D-pupillenteams en één C-juniorenelftal te vormen. „Er zit veel potentie in deze lichting“, stelt Dolf Roks, „en de jongens zijn op een leeftijd dat er nog veel rendement uit te halen is. Je kunt er nog jaren mee aan de slag.“

De ploegen gaan onder de naam VV Cortgene/JVOZ de competitie in. De verwachting is dat de voetbalbond de teams op het niveau van de hoofdklasse/eerste klasse laat instromen. Er wordt gespeeld op de accommodatie in Kortgene. Het bestuur en de leden van de voetbalvereniging Cortgene zijn akkoord met de plannen. De voetbalbond is inmiddels ook op de hoogte van het nieuwe initiatief. In de seizoenen daarna zullen er ook B- en A-juniorenteams worden gevormd. De E-pupillen daarentegen blijven bij hun eigen club spelen, maar krijgen wel trainingen aangeboden door de JVOZ.

„We doen dit heus niet om de clubs te zieken“, zegt Dolf Roks. „We doen dit ook niet om er zelf beter van te worden. Nee, het gaat om die kinderen. We willen ze een kans geven om iets te bereiken. Onze missie is om jongens voor het betaalde voetbal af te leveren.“

De nieuwe opzet van de JVOZ zal bij de Zeeuwse amateurclubs weerstand oproepen, zo weten de initiatiefnemers nu al. De verenigingen zijn immers bang om hun talenten te verliezen. „Het gaat natuurlijk om het kind zelf“, vindt Dennis de Nooijer. „Als iemand goed is, moet je hem niet tegenhouden om nog beter te worden? En als-ie niet naar ons gaat, dan gaat-ie wel naar RBC of NAC.“

De JVOZ probeert zich op deze manier nadrukkelijker dan voorheen te profileren. Twee weken geleden werd al bekend dat de voetbalopleiding in zee gaat met de Vlissingse scholengemeenschap Scheldemond. Talenten van de JVOZ worden op die school in de gelegenheid gesteld hun sport met studie te combineren. Ze krijgen faciliteiten, zoals huiswerkbegeleiding, een flexibel lesrooster, individuele en maatschappelijke begeleiding, aangeboden. Door die opzet zijn de jonge voetballers in de gelegenheid ’s middags op de velden in de buurt van de school te trainen.

„En met die jongens gaan we dus de competitie in“, legt Dennis de Nooijer uit. „Er wordt drie é vier keer per week getraind en op zaterdag een wedstrijd gespeeld. Volgens ons is dat de ideale combinatie.“

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Belabberd optreden Bruse Boys

door Klaas Verspoor, PZC 6 maart 2006

’s-HEER ARENDSKERKE - John Panhuysen uit Amsterdam bezoekt al ruim twintig jaar ieder weekeinde twee voetbalwedstrijden. De hoofdstedeling reist voor zijn hobby door heel Nederland, maar had zaterdagmiddag duidelijk de verkeerde wedstrijd uitgekozen. ’s-Heer Arendskerke tegen Bruse Boys eindigde in een 2-2-gelijkspel, maar was vooral van Bruse Boys-kant van een belabberd niveau.

Panhuysen liep tien minuten voor het einde van de wedstrijd al richting de uitgang van het sportpark om na afloop van het duel zo snel mogelijk richting bushalte te vertrekken. Vanaf zijn plek, vlak voor de kantine, zag hij dat het venijn van de wedstrijd in de staart zat. Met twee doelpunten, eerlijk verdeeld over beide partijen, voelde de fervente voetballiefhebber zich toch nog een beetje de winnaar van de middag.

De grote verliezer daarentegen was Bruse Boys, dat een unieke kans om verder afstand te nemen van SKNWK en Serooskerke onbenut liet. De koploper uit de derde klasse A kwam voor het inhaalduel met één punt voorsprong naar ’s-Heer Arendskerke en dacht daar even - op het gemakje - vier punten van te maken. Van meet af aan bleek echter al dat Bruse Boys, zonder de geschorste Marco Ketting, de geblesseerde Alex Andeweg en de gepasseerde Eric Giljam, de juiste wedstrijdinstelling niet had. ’s-Heer Arendskerke bleek overal een stapje feller in de duels en het punt was dan ook het minste dat de degradatiekandidaat verdiende.

Wilko Hanzen, routinier en laatste man bij Bruse Boys, zag tot zijn grote ongenoegen hoe zijn ploeg maar niet aan voetballen toe kwam. „Ik kan er niet veel van maken. Nee, ik kan niks goeds over vanmiddag opnoemen“, reageerde hij nog op het veld.

Bruse Boys-trainer Nico Schoute zorgde ondanks het resultaat toch nog voor een positieve klank. „De eerste twintig minuten speelden we goed, maar na de 0-1 was het gebeurd. We hadden de 0-2 moeten maken, maar brachten te weinig. Ik had het gevoel dat het nog een beetje carnaval in de hoofden van mijn spelers was. Mentaal moet het snel goed komen, want we gingen in het veld ook tegen elkaar lopen zeiken. Dat vond ik een slechte zaak en dat moeten we in de toekomst zien te voorkomen.“

Schoute had tegen Arendskerke voor George Geluk een centrale plek op het middenveld bedacht, maar dat pakte slecht uit. De middenvelder slaagde er niet in om het spel naar zich toe te trekken. „Tegen Spui deed hij het juist heel erg goed. Maar George, en ook Gerard (Vogel) en Peter (Willemse), zat vandaag niet in de wedstrijd.“ Schoute vergat daarbij nog een aantal namen te noemen.

In de eerste twintig minuten creëerde Bruse Boys nog wel wat kansjes. Zo leverde een aantal voorzetten van de zijkanten gevaarlijke situaties op en schoot Mats Willemse een vrije trap via de bovenkant van de lat over de goal. In de twintigste minuut kwam Bruse Boys aan de leiding. Doelman Mark Giljam bediende met een snelle spelhervatting Mats Willemse die snel Daan Jumelet aanspeelde. De opgekomen verdediger zag op links Léon Bal vrij staan en hij zorgde - ietwat gelukkig - met een bekeken schot over doelman Jeffrey Geuze voor 0-1. Bruse Boys vergat daarna te voetballen en speelde daarmee Arendskerke in de kaart. De 1-1, die zeven minuten voor rust uit een rebound werd gescoord door Gerben Eversdijk, was verdiend. In de blessuretijd van de eerste helft leverde Gerben Eversdijk namens de thuisploeg nog een waarschuwingsschot.

Overeind
Na rust kwam de geblesseerd geraakte Thomas Groeneveld niet meer terug bij ’Bru’ en daarmee werd er nog meer voetballend vermogen ingeleverd. In de 57e minuut hield keeper Giljam zijn ploeg nog overeind bij een kopbal van Gerben Eversdijk. Vijf minuten later kopte Eversdijk na een voorzet van Marco Goedegebure over. Bij zijn eerste balcontact behoedde invaller Rudo van den Berge Bruse Boys voor een achterstand door Goedegebure van scoren af te houden. Een kans voor Jarno van de Kreeke was illustrerend voor het overwicht van Arendskerke, dat vól voor de overwinning ging. Zeven minuten voor tijd werd de ploeg beloond toen aanvoerder Walter de Kok tussen drie Bruenaren de slimste was: 2-1.

Bruse Boys leek wakker geschud en kwam met opportunistisch spel nog aan de gelijkmaker. Een vrije trap van Mats Willemse, vanaf de zijkant van het veld, werd door Rudo van den Berge als laatste beroerd en verdween achter Geuze in het doel. Daarna hadden George Geluk en Gerard Vogel Arendskerke nog groot onrecht aan kunnen doen, maar het tweetal miste in blessuretijd opgelegde kansen.

Walter de Kok van Arendskerke kon het gelijkspel wel waarderen. De aanvoerder zag zijn ploeg de achterstand op Spui tot vier punten verkleinen. „Een overwinning zat er ook wel in, maar een gelijkspel tegen de koploper is niet slecht. Dit was over de hele wedstrijd gezien wel een terechte uitslag, want echt veel kansen heeft Bruse Boys hier vandaag niet gehad.“

En John Panhuysen? Die ging met zijn veroveringen, een programmablaadje en een jubileumboek, ietwat teleurgesteld terug naar Amsterdam.

’s-Heer Arendskerke - Bruse Boys 2-2 (1-1). 20. Léon Bal 0-1, 38. Gerben Eversdijk 1-1, 83. Walter de Kok 2-1, 89. Rudo van den Berge 2-2. Scheidsrechter: H. van Meerkerk (Streefkerk). Gele kaart: Jarno van de Kreeke (’s-Heer Arendskerke). Aantal toeschouwers: 90.

Bruse Boys: Mark Giljam, Daan Jumelet, Wilko Hanzen, Olaf Willemse (68. Rudo van den Berge) en Ralph van den Ouden (64. Eric Giljam); Mats Willemse, George Geluk, Thomas Groeneveld (46. Jan-Peter Dekker) en Léon Bal; Peter Willemse en Gerard Vogel.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA pakt punt tegen koploper Bruse Boys

In de eerste helft een gelijk opgaande partij, waarbij na een kwartier de bezoekers op 0-1 komen. Een uitgekiende lob van de rand van de zestien, over de iets voor zijn doel staande Jeffy, ( waar was de linksback ?). Weliswaar met een te lichte bal (!), maar dat werd gecorrigeerd door de scheidsrechter.

Voor rust niet veel wapenfeiten, behalve dat VVA weer heel strijdlustig was, hetgeen toch nog de verdiende gelijkmaker opleverde. Walter schoot strak in, de keeper kon niet goed verwerken en Gerben was attent 1-1.

Na rust een sterk aandringend VVA tegen een zwak Bru. Halverwege kwam VVA dan ook verdiend op 2-1 door een knappe goal van Walter, die van links goed werd aangespeeld, enkele spelers uitkapte en inschoot.

Helaas nam Bru hier toch geen genoegen mee en toog op naar ons goal, waar dan 4 minuten voor tijd de gelijkmaker via een van onze spelers ongelukkig er in ging. Even daarvoor nog een mooi schot van Jarno, maar net naast.

Mannen, het was goed, ga zo door , dan komt het toch nog goed.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie