| | | |  
Nieuws april 2006
2006
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
VVA ontloopt rechtstreekse degradatie

Arendskerke leeft nog....Spui degradeert
Voetballend gezien was het soms niet al te best. Maar de strijd en de spanning maakte veel goed. Gesteund door zeer veel supporters werd Spui met 0-1 verslagen. Spui degradeert hierdoor naar de 4e klasse. Arendskerke heeft alles (weer) in eigen hand.

Op neutraal terrein in Nieuwdorp moest het gebeuren. Weer tegen Spui, net als vorige week. Ook nu moesten we weer winnen. Bij een gelijkspel (na verlenging) zou VVA de klos zijn omdat Spui in de competitie een beter doelsaldo heeft. VVA gaat goed van start en zet Spui met de rug tegen de muur. Soms zijn we fysiek ook sterker dan Spui, 2 gele kaarten zijn ons deel, waarvan die van Stefan van Sabben sterk overtrokken was.

Spui komt er nauwelijks uit en hoewel we soms wat te gehaast speelden en daardoor wat slordig, komen de kansen vanzelf. Zoals na een half uur een verre ingooi van links Walter vrij zette op links, hij kijkt en ziet Robin Loopik naar binnen trekken. Voorzet en Robin schiet goed in, echter tegen de borst van de vandaag uitblinkende keeper van Spui, maar hij kan Robin niet stoppen als de bal terug stuit van zijn borst en Robin zo kan inschieten 1-0. Uitzinnige vreugde bij VVA, maar we gaan door. Vlak voor rust weer een prima voorzet van links en Stefan van de Velde kopt vallend met een snoekduik de bal in de verste hoek, maar weer die duivelse keeper, die er net zijn hand achter weet te zetten.

Na rust komt Spui er iets uit en kunnen wij counteren. Dat doen we ook en er komen weer kansen, maar die bal wil er maar niet in. Dan de laatste 10 minuten, waarin Spui denkt "alles of niets" en de mannen komen! Sterk in de lucht voorin en met 3 prima schoten op het wederom prima verdedigde goal door Hans Trraas, die alles wegranselt en slechts een keer de lat boven zich nodig had ! Dan fluit de goed leidende scheidsrechter Deurloo af en is het feest !!

Volgende week gaan we naar Kruiningen, tegen een oude bekende : NOAD. Mannen, bedankt voor jullie inzet en succes volgende week!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

4e kampioen, 2e degradeert

Waar het 1e elftal er in slaagde om directe degradatie (voorlopig) te vermijden, daar viel het doek voor ons 2e elftal. Er werd met 1-4 verloren van SKNWK en daardoor komt ons 2e elftal volgend seizoen uit in de 3e klasse.

Het 4e elftal speelde tegen en in Serooskerke gelijk met 1-1. Dat was genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Een afvaardiging van het hoofdbestuur was aanwezig om de felicitiaties over te brengen en bloemen aan de spelers te overhandigen. Vervolgens was er een zege tocht door het dorp. Het gehele elftal reed op een trekker met aannhanger door het dorp richting het sportpark van 's-Heer Arendskerke. Daar werd in de kantine verder feestgevierd.

Uiteraard wordt dit elftal bijgeschreven in de Galerij der Kampioenen


Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

binn
VVA pakt laatste kans

Op de laatste wedstrijddag van deze competitie moest VVA vanmiddag van Spui winnen om tenminste gelijk te komen met Spui en zodoende een beslissingswedstrijd te forceren voor de 2e of 3e plek van onderen. VVA ging van meet af aan goed van start, maar echte kansen zijn schaars. Spui verdedigt stevig en laat zo al vroeg zijn bedoelingen voor vanmiddag zien.

Rond de 30e minuut een fraaie kans voor VVA als een voorzet van links door Robin Loopik ineens op de volley snoeihard wordt ingeschoten, maar de katachtige redding van de doelman was net zo fraai. VVA blijft aandringen en heeft zeker een veldoverwicht, zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen.

Na rust zijn de eerste 10 minuten voor Spui en moet doelman Hans Traas, die het weer voortreffelijk deed vandaag, tot 2x toe handelend ingrijpen, een keer zelfs ver van zijn doel vandaan. Dan neemt VVA weer het heft definitief in handen en gesteund door de voltallige selectie van het zonet kampioen geworden 4e elftal (proficiat mannen! ), die in de rust op een trekker van de hoofdsponsor achter het doel zijn neergezet, zoeken wij steeds weer het vijandige doel op. Nu rijgen de kansen aaneen, Walter , Robin en Jarno krijgen kansjes, maar soms zit er een polletje in de weg, soms is de doelman een sta-in-de-weg.

Maar de Spionkop achter ons doel mist zijn doel niet en fanatiek aangemoedigd fungeren zij als 12e man.VVA geeft zich niet gewonnen en 10 minuten voor tijd gaat trainer Andre van de Broek alles uit de kast halen. Gerben en Dennis worden naar voren gedirigeerd en achterin wordt het 1 op 1. Dan de 89e minuut. Een vrije trap van rechts van Pieter Adema weet precies het hoofd te vinden van good-old Stefan van de Velde , tussen 20 hoofden door weet hij de juiste plek te vinden;1-0. Uitbundig laat de spionkop zich gelden en VVA geeft dit niet meer uit handen.

Volgende week zaterdag zeer wrs. 17 uur op Nieuwdorp wederom tegen Spui wordt deze zinderende competitie voor ons beslist. VVA hoopt op zo veel mogelijk supporters!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Frits Bolle nieuwe jeugdvoorzitter

Frits Bolle is de nieuwe voorzitter van het jeugdbestuur. Hij volgt Rinus Nagelkerke op die na een hele lange tijd (zeker 20 jaar) het als jeugdvoorzitter voor gezien houdt. Frits is tevens lid van het hoofdbestuur en leider van de F3 pupillen.

Tot het einde van het seizoen zal Rinus nog wel de vergadering van het jeugdbestuur bijwonen zodat de voorzitters taken goed overgedragen worden. Het jeugdbestuur zal nog op passende wijze van Rinus afscheid nemen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA verliest van Veere

Dunner en dunner... ja, het draadje wordt steeds dunner, maar is nog niet door. Wellicht wordt de competitie voor VVA nog lang, want alleen winst volgende week tegen onze directe opponent Spui geeft ons een laatste kans en wel een beslissingswedstrijd tegen datzelfde Spui!

Er moest van Veere gewonnen worden, dat echter zijn zinnen had gezet op de derde periode. Dat was ook goed te zien, want de mannen uit Veere gingen furieus te keer in het eerste kwartier, hetgeen ook direct 2 mooie goals opleverde. Zij waren, zeker in dat begin, technisch bekwamer en speelden een tempo te hoog voor VVA. Het gemis van Marco was natuurlijk voelbaar, maar ondanks dat iedereen zijn stinkende best deed, was dit terecht.

Kregen we dan helemaal geen kansen? Ja zeker, vlak voor rust werd bij Veere in paniek een kopbal van de lijn gehaald, Jarno had nog 2 goede diagonale schoten, maar dan die precisie he mannen..en dat beetje geluk, dat dit jaar toch al niet op onze lat huist.

Na rust een fel startend VVA, een Veere dat de wedstrijd dacht te controleren, maar wij krijgen kansen en worden sterker, totdat dan aan de andere kant eigenlijk onverwachts de 0-3 valt uit een gemakkelijk weggegeven vrije trap van de scheidsrecter, die, ondanks dat hij goed floot, toch weer twee gele kaarten denkt te moeten geven in een wedstrijd, die daar totaal niet om vraagt!

Dan valt ook nog de 0-4 uit een scrimmage voor ons doel, niemand weet wie deze goal mag bijschrijven en rest ons de taak, de gedachten naar volgende week te tillen. Succes mannen, laat ons nog wat zien !

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Heinkenzand - VVA: dubbel verlies

Zaterdag had de zegedag moeten worden in de strijd tegen lijfsbehoud, in en tegen Heinkenszand. VVA opende heel sterk en met wat meer precisie hadden we voor kunnen komen, op een overigens matige voetbalmat. Maar na 10 minuten een uitbraak van Heinkenszand en een diagonaal schot wordt bij ons niet goed verdedigd, via de binnenkant paal 1-0, Hans Traas, die wederom sterk keepte, was kansloos.

Direct daarna een heerlijk vloeiende aanval van rechts, waar Gerben precies Stefan van Sabben weet te bereiken, die de bal strak en laag achter doelman Blommaert schuift 1-1.
Dan de ergste dreun voor VVA: bij wederom een goede voorzet van rechts via Gerben lijkt Marco koppend te scoren, echter hij miste net, kwam in de lucht in (lichte) botsing met de doelman en komt vervolgens heel slecht neer. Een ijselijk gegil waart over het veld en even later wordt Marco ondersteund van het veld gedragen. Afwachten wat de schade is, maar het ziet er niet naar uit dat Marco dit seizoen nog inzetbaar is.
Met invaller Robin als zijn plaatsvervanger gaat VVA weer verder richting doel. Robin heeft alle tijd om van de rand van de zestien in te schieten, echter hij raakt de bal niet goed.

Na rust een aandringender Heinkenszand, maar Hans Traas weet zijn doel bekwaam schoon te houden. Dan een 20 minuten voor tijd. Walter blokt op rechts, maar klapt door zijn enkel: de tweede tegenslag vandaag en dan hoopt alles wat VVA een warm hart toedraagt, dat we maar met 1-1 gaan afsluiten.

Spui stond op dat moment 2-2. Maar het mocht niet zo zijn! In de laatste minuut profiteert de naar voren gedirigeerde rechts back Marijn van Liere van slordigheid bij ons achterin 2-1 en tot overmaat van ramp in de laatste minuut extra tijd ook nog 3-1! Een half uur later (hoe zo gelijk beginnen ?) vernemen we, dat ook onze opponent Spui in de laatste minuten dit lot moet ondergaan tegen Serooskerke 3-4. Dus mannen, het lijntje is nog dun, maar nog niet door! Laat zaterdag tegen Veere thuis zien wat we waard zijn !

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Jan van de Klooster blijft geloven in lijfsbehoud

door Ron de Waal, PZC 7 april 2006

’s-HEER ARENDSKERKE - In de strijd tegen degradatie wordt het de komende drie weken erop of eronder voor ’s-Heer Arendskerke. Bij de zaterdag-derdeklasser, die momenteel de voorlaatste plaats bezet, is echter geen sprake van paniek. In de voorbije seizoenen werd al vaker succesvol met dit bijltje gehakt. Dat ze opnieuw in een penibele situatie zijn beland heeft middenvelder Jan van de Klooster niet echt verbaasd. De 33-jarige speler zag al ver voor de winterstop het onheil alweer naderen. „Omdat we al meteen vanaf het begin met veel tegenslag te maken hadden. Verschillende spelbepalende jongens hadden te kampen met diverse blessures, en met een smalle spelersgroep vang je dat niet zo snel op“, vertelt Van de Klooster.

Toch ziet de routinier wel degelijk opnieuw mogelijkheden om de degradatiedans te ontspringen met zijn ploeg. „Tegen de winterstop kwamen spelers als Walter de Kok, Marco Goedegebure, Ard Eversdijk en ikzelf weer terug bij de groep, en gelukkig zag je toen snel tekenen van herstel.“ Desondanks staat Arendskerke nog steeds op een plaats die recht geeft op rechtstreekse degradatie. „Het is dit seizoen weer nipter dan vorig seizoen, want toen hadden we het herstel iets eerder ingezet. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we weer die veerkracht tonen om ons te handhaven“, stelt Jan van de Klooster.

De pijlen worden vooralsnog gericht op de tiende plaats, waar Spui nu staat. „Die moeten we dan sowieso de laatste wedstrijd in eigen huis verslaan. Daarnaast zullen we in ieder geval minimaal nog één keer gelijk moeten spelen. De veilige negende plaats van Duiveland is nu nog even te ver weg.“

Morgenmiddag wacht voor de Bevelandse ploeg eerst de uitwedstrijd bij Heinkenszand, waarna ook nog het thuisduel met Veere volgt. „Met honderd procent inzet moeten we dit seizoen goed af kunnen sluiten.“

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

SKNWK levert wanprestatie

door Ko de Ridder, PZC 3 april 2006

’s-HEER ARENDSKERKE - Met het 1-1-gelijkspel, dat reeds bij rust was bereikt, kreeg SKNWK een puntje als dank voor het meedoen. Op basis van ’eigen bijdrage’ hadden de Nieuwerkerkers dat punt niet eens verdiend. De thuisclub maakte als enige aanspraak op de volle buit en deed zichzelf met het 1-1-gelijkspel tekort. Hij werd uitbundigd gezoend bij het verlaten van het speelveld. De SKNWK’er Leon Goedegebure was het middelpunt. Goedegebure: „Dat was niet vanwege het resultaat. Ik ben vandaag jarig.“ De eerlijkheid gebood te zeggen dat Goedegebure nog een van de betere spelers was aan de kant van SKNWK. Voor de thee was hij vaak aanspeelbaar, deed goed werk bij de hoekschoppen en scoorde.

SKNWK stond niettemin al heel snel op achterstand. Binnen een minuut was de bal op links bij Jarno van de Kreeke terechtgekomen. Gesteund door de harde wind (dwars over het veld) knalde hij de bal snoeihard voorbij SKNWK-doelman Leon Quik: 1-0 voor ’s-Heer Arendskerke.

De eerste daad van SKNWK kwam in de elfde minuut toen na een goede corner van Ronald van Vossen de bal werd ingekopt door Leon de Bruine; echter zonder resultaat. In de 17e minuut kopieerde Van de Kreeke zijn actie uit de eerste minuut bijna. Zijn ingeschoten bal sprong nu echter via de linkerdoelpaal terug het veld in. Pech voor Van de Kreeke, de poging was niettemin fraai.

In de 21e minuut probeerde Ronald van Vossen het van afstand, maar doelman Hans Traas van Arendskerke verwerkte de bal tot corner. Uit de door Leon Goedegebure vanaf links genomen corner dacht heel SKNWK dat er gescoord was. In een drukbezet doelgebied had de scheidsrechter echter gezien dat de bal de doellijn niet had gepasseerd.

Toch hing er voor SKNWK iets in de lucht. Martijn Neele belaste zich met een vrije trap van ongeveer twintig meter. De bal kwam bij Leon Goedegebure en die sleepte de bal als het ware langs de Arendskerkse defensie en bracht de stand op 1-1.

Blonk de eerste helft al niet uit in goed spel, de tweede helft spande de kroon. Arendskerke had vooral in het centrum van de verdediging in Wouter de Kort en Pieter Adema een goede bezetting. SKNWK bracht Sytze Stins (voor Leon Goedegebure) en Kees-Jan van Nieuwenhuize (voor Wouter de Jonge), maar ook zij zagen geen kans de wedstrijd een wending te geven.

De onmacht van SKNWK deze middag werd extra aangetoond toen in de zeventigste minuut ’s-Heer Arendskerke met tien man kwam te staan. Vincent Nagelkerke werd na zijn tweede gele kaart met rood weggezonden door scheidsrechter Vermeulen. Zelfs van deze manmeersituatie kon SKNWK niks maken.

SKNWK-trainer Adriaan Nieuwenhuijse was niet alleen teleurgesteld, maar ook boos: „We kunnen goed ballen, maar op de momenten dat we er moeten staan, geven we de laatste weken niet thuis. Het was vandaag een wanprestatie van het totale collectief. We hadden geen enkele speler die net dat ietsje meer wist te brengen.“

„We moeten ons niet verschuilen achter de schorsingen van Mark den Haan en Gert-Jan Tierie (beiden één wedstrijd) en de blessure van Christiaan van Vossen. Je weet dat je in deze fase van de competitie niets cadeau krijgt en dat je zelf moet strijden voor elk punt. Nu is het moment voor ons om ’s goed in de spiegel te kijken en bij onszelf te rade te gaan. Misschien kunnen we dan nog iets afdwingen in de resterende twee wedstrijden.“

’s-Heer Arendskerke-SKNWK 1-1 (1-1). 1. Jarno van de Kreeke 1-0, 30. Leon Goedegebure 1-1. Scheidsrechter: C. Vermeulen (Moerdijk). Rode kaart (2x geel): 70. Vincent Nagelkerke (’s-Heer Arendskerke). Gele kaart: Marco Goedegebure (’s-Heer Arendskerke), Frank Boere, Martijn Neele, Ronald van Vossen, Kees-Jan van Nieuwenhuizen (allen SKNWK). Aantal toeschouwers: 100.

SKNWK: Leon Quik, Frank Boere, Martin Huisman, Maarten Padmos, Martijn Neele, Leon de Bruine, Leon Goedegebure (61. Sytze Stins), Wouter de Jonge (61. Kees-Jan van Nieuwenhuize), Emiel Kuijten, Ronald van Vossen, Leon Pollemans.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA verliest weer niet

Met een straffe wind over het veld zou het een moeilijke wedstrijd worden voor beide ploegen en dat kwam uit. Echter VVA startte nog nooit zo voortvarend als nu, want niemand van SKNWK had de bal nog beroerd toenn Jarno van de Kreeke er na 13 seconden 1-0 van maakte. Door goed in te schieten van de linker punt van de zestien.

10 minuten later herhaalde hij deze stunt, echter nu kwam de bal van de binnenkant paal helaas voor ons het veld weer in. Aan de andere kant hachelijke situaties voor het VVA doel, vandaag fantastisch bemand door Hans Traas, die de geblesseerde Jeffey verving.

Hans deed dat zeer bekwaam en moest een keer gestrekt naar de kruising om een gevaarlijk schot van SKNWK middenvelder er uit te rammelen. SKNWK werd steeds sterker en wij moesten terug. Zodoende viel de 1-1 uit een scrimmage voor ons doel daarom niet geheel onverwacht.

Na rust kwam er meer evenwicht in de strijd, die rommelig werd geleid door de man in het zwart, die 7 gele kaarten uitdeelde in een wedstrijd, die daar in het geheel niet om vroeg. Zodoende kwam er ook geen fijn spel op de mat en tot overmaat van ramp moest Vincent er een kwartier voor tijd af met 2x geel ( omdat de eerste veel te gemakkelijk werd gegeven).

Met 10 man kwam VVA verrassend nog goed voor het doel, maar er kwam geen verandering meer in de stand. Door deze en andere uitslagen hebben wij onze naaste belagers weer in het vizier en hebben wij het dus nog geheel in eigen hand. Volgende week een lastige uitwedstrijd in en tegen de buren: Heinkenszand. Hans Traas alvast hartelijk bedankt voor zijn steun aan het eerste !

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie