| | | |  
Nieuws mei 2006
2006
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
VVA hard onderuit

De laatste strohalm werd gisteren dan toch uit handen gegeven. In een wedstrijd van alles of niets kon VVA de eerste helft, na een moeizaam begin, dan toch het initiatief naar zich toe trekken. Desondanks waren de kansen voor beide goals sporadisch.

Een van de weinige kansen was voor Robin, toen die in goede scoringspositie voor de goal werd gezet vanaf links. De bal rolde echter te traag (hoe is het mogelijk onder deze slechte, regenachtige omstandigheden?) en zijn schot werd dan ook door een Yerseke-verdediger bekwaam geblokt.

Na rust direct een dreun, die we eigenlijk niet meer te boven kwamen. In een scrimmage voor de goal, na een corner, een bal die voor ons doel blijft hangen. Niemand kan er bij, totdat Jordi den Toonder dacht: dan zet ik er mijn schoen maar tegen 0-1.

VVA wil aandringen, krijgt wat kleine kansjes, maar kan niet echt een vuist maken. En dan gebeurt er iets dat ons regelmatig overkomt: dan gaan we drukken en in plaats van de gelijkmaker krijgen we er in 5 minuten nog 2 om de oren! Na goed uitgespeelde kansen/counters van Yerseke zijde wordt het dan nog 0-2 en 0-3.

Uithuilen en opnieuw beginnen, mannen en proberen volgend jaar met verzorgd voetbal met een jonge ploeg weer de draad op te pakken, meer zit er niet op. Laten we daar volgende week dan maar mee beginnen in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Beek Vooruit!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Slechte start VVA

Als je de nacompetitie met succes wil afronden is een goede start een daalder waard. Met die wetenschap togen wij naar Kamperland, maar ook wetende dat we een sterk uitgedunde selectie hadden. In deze periode steeds meer geschorsten, geblesseerden en andere jongens die er om uiteenlopende redenen niet bij zijn. Als je dan ook nog bedenkt, dat er 3 met de handrem erop speelden, vanwege zeer verse blessures en herstelperiodes, is het niet gek, dat je zelfs als 3e klasser het moeilijk hebt tegen een 4e klasser, die een fysiek sterke ploeg op de mat kon bijeen brengen.

De start was geheel voor de Bevelanders, binnen een kwartier 2 schoten op de paal en een doelpunt was het resultaat 1-0. VVA kon daar aanvallend bitter weinig tegen in brengen en kon dan ook door een lucky goal gelijk komen. Vrije trap op zo'n meter of 20 recht voor het doel werd genomen door Robin Loopik en de bal werd in de muur van richting veranderd 1-1.

Met die stand gingen we rusten , maar direct na rust kwamen de Bevelanders weer sterk voor onze goalie en voor de 2e keer moest hij buigen voor een inzet van dichtbij, waarbij onze verdediging niet geheel vrij uit ging. Wanhopig op zoek naar die gelijkmaker en waarachtig, ze komen, de kansen. Robin slalomt nog een keer dwars door de verdediging en niemand durft hem neer te leggen. Helaas ging zijn eindschot enkele centimeters naast.

Na nog een aantal mindere kansjes van onze kant was het slot weer geheel voor de Bevelanders, die zich zelf daarmee met 1 been in de 3e klasse kunnen wanen. Twee hoge voorzetten worden niet goed verwerkt en tot 2 maal toe van dichtbij ingeschoten.

Eindstand dus 4-1. Qua veldspel wat geflatteerd, qua kansen benutten geheel verdiend. De penalty's werden nog door VVA met 3-4 gewonnen. Volgende week tegen Yerseke thuis vecht VVA zijn echt laatste kans uit, want alleen winst geeft dan nog uitzicht op lijfsbehoud. Enkele jongens zijn dan weer terug, anderen weer weg misschien, we zullen wel zien wat het wordt.....

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Sponsorloop groot succes

Zaterdagochtend half tien werd het startschot gegeven voor de sponsorloop. Totaal deden er 57 jongens en meisjes mee. Het weer was uitstekend: niet te warm en niet te koud.

Elk jeugdlid moest 30 minuten rondjes om het veld lopen. Diegene die de meeste rondjes zou lopen en diegene die het meeste sponsorgeld zou binnenhalen zou een cadeaubon krijgen. Daarnaast kreeg elke deelnemer een aardigheidje ter aanmoediging. Voor de mini's en de F's waren er leuke cadeautjes. De E's, D's en C's kregen ter aanmoediging een consumptiebon.

Als eerste waren de mini-pupillen aan de beurt. Aangemoedigd door vele ouders klonk om 9:30 het startschot. Ze gingen als een speer van start en het tempo lag in het begin erg hoog. Maar dat tempo zakt na verloop wat terug. Er was 1 man die er echter met kop en schouders boven uit stak: Rick Tange. Als een echte marathonloper liep hij in een half uur maar liefst 15 rondjes. Daar kunnen veel senioren leden heel jaloers op zijn.

Daarna was het de beurt aan de F-pupillen. Zelfde verschijnsel als bij de mini-pupillen. In het begin een hoog tempo wat later inzakte. Ook hier liep iemand van de familie Tange de meeste rondjes. Marc Tange liep maar liefst 18 rondjes. Toch eens even navragen wat in huize Tange gegeten wordt.

Vervolgens was het de beurt aan de D-pupillen. De opkomst in deze groep was wat aan de karige kant. Laten we hopen dat dit de volgende keer wat beter is. Verstand komt met de jaren, want deze groep ging wat rustiger van start en iedereen liep zijn eigen tempo. Na 2 rondjes onstond er een kopgroep, bestaande uit Marijn Corstanje, Michel Harinck en Hidde Westerweele. Vlak voor tijd wist deze laatste uit de kopgroep los te komen en dus het meeste aantal rondjes te noteren: 19 stuks.

Als laatste ging een combinatie van E-pupillen en C-junioren van start. Hier een bliksemstart van de E-pupillen en de C-junioren die wat rustiger van start ging. Overigens hadden de C-junioren, naast de individuele lopers, zich als team laten sponsoren. Bij de E-pupillen was het heel lang spannend. Jeroen van Iwaarden en Danny op't Hof liepen heel lang samen vooraan. Uiteindelijk had Jeroen de langste adem en kwam als eerste over de finish. Zowel Jeroen als Danny liepen het mooie aantal van 20 rondjes.

Bij de C-junioren was er een duidelijke winnaar. Marco Beenhakker liep 21 rondjes. Dat was het grootste aantal rondjes dat tijdens de sponsorloop werd gelopen.

De uiteindelijke opbrengst overtreft onze verwachtingen: meer dan €2000,- !!!
Grootverdiener is Jari Goedegebure die maar liefst €100,- bij elkaar wist te lopen. Tijdens de penaltybokaal zal Jari nog een cadeaubon worden aangeboden.

Alle deelnemers nog even op een rij:

Mini-pupillen
Rick Tange (15 ), Yona Coppens (11), Jamie Veltmeijer (9), Tristan Hoogerland (10), Ina van Kleunen (12), Rick Christaansen (8), Tom Anthonisse (11), Jari Goedegebure (14), Remco Fierloos (12) en Sander Goedegebure (12)

F-pupillen
Dennis Goedegebure (14), Nick Rooze (9), Julia van Koeveringe (10), Rosanne Hoogerland (10), Jarno Fierloos (12), Kaj Fossen (11), Martijn Bolle (10), Raoul Dees (14), Marc Tange (18), Robin Goedegebure (13), Jannes Alarico Espinoza (10), Tessa Wartena (9), Nico Wijts (14), Jasper Westplate (16), Tom van Kleunen (10), Alex Traas (15), Dejan Goedegebure (15), David Sudaryat (13), David Korstanje (16), Joep Corstanje (13) en Jan Lokerse (12)

E-pupillen
Siem Corstanje (19), Lars Wartena (17), Niek Harinck (12), Gijs van Koeveringe (19), Geert Roumen (16), Pieter Maas (15), Renz Nijsse (18), Jeroen van Iwaarden (20), Danny op 't Hof (20), Kevin Nijsse (18), Edi van Doezelaar (14) en Frank van Dijke (16)

D-pupillen
Marc Wijts (16), Michel Harinck (18), Jeroen Dijkwel (15), Marijn Corstanje (18), Raymond Kloet (14), Eljo Dooge (15), Hidde Westerweele (19) en Rens van der Linde (16)

C-junioren
Pim van de Borgt (17), Christaan Wijnholds (19), Marco Beenhakker (21), Roel de Kok (16), Kaij van de Berg (16), Job Allemekinders (17), Tim Verrips (16) en Tim Dekker (16)

Alle deelnemers en sponsoren worden door het jeugdbestuur hartelijk bedankt voor hun inzet en hun bijdrage aan deze sponsorloop.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Slim en sluw Noad is na zege zeker van derdeklasserschap

door Ko de Ridder, PZC 7 mei 2006

KRUININGEN - De spanning was zaterdag om te snijden op sportpark De Kruse Mat in Kruiningen. ’s-Heer Arendskerke en Noad’67 vochten daar om een plek in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Noad was na 120 minuten zeker dat het volgend jaar op hetzelfde niveau acteert. Het elftal uit Sint Phillipsland won na verlenging met 3-1. Verliezer ’s-Heer Arendskerke moet nog drie wedstrijden tegen vierdeklassers spelen voordat het weet of het volgend jaar ook in de derde klasse uitkomt.

Noad-trainer Ton van der Spaan was goedlachs na afloop. De trainer was blij dat hij zich afgelopen zaterdag tactisch had voorbereid tijdens het duel van ’s-Heer Arendskerke met Spui. „De eerste twintig minuten hebben we ze bewust het spel laten maken. Daarna hebben we het initiatief overgenomen. Ook in de tweede helft zijn we zo begonnen. Ik denk dat we slim en sluw hebben gespeeld“

Van der Spaans jonge team wilde knokken voor een goed resultaat. De 19-jarige aanvoerder John van Splunter speelde als voorstopper een foutloze wedstrijd en ging voorop in de strijd. „Wat in de competitie niet lukte, ging nu wel goed. Wij hebben allemaal keihard gewerkt. Niet lullen, maar poetsen.“

’s-Heer Arendskerke ging vanaf de aftrap op jacht naar de openingstreffer. Kansen waren er voor Jan van de Klooster, Gerben Eversdijk en Jarno van der Kreeke. Maar in de 24e minuut tekende Danny Steyn de 1-0 voor Noad aan. Pas in de 75e minuut kwamen de Bevelanders op gelijke hoogte. Na een corner van Stephan van de Velde werd de afvallende bal ingeschoten door Van der Kreeke. ’s-Heer Arendskerke leefde weer, het had weer hoop. Maar de spelers van ’s-Heer Arendskerke lieten zich te snel afleiden door scheidsrechterlijke beslissingen en vuurwerk van hun eigen supporters. De blauw-witten konden het initiatief niet vasthouden en moesten na 90 minuten genoegen nemen met een 1-1-stand. De verlenging was vanaf het begin voor Noad. In de 105e minuut kwam Noad weer op voorsprong. Een afvallende bal werd vanaf ruim 20 meter schitterend ingeschoten door Martijn Reijngoudt. De Fliplanders beslisten het duel twee minuten later. Na een aanval op rechts kreeg Lars Steyn de bal in zijn bezit en de topscorer rondde het bekwaam af.

’s-Heer Arendskerke-Noad ’67 1-3 (0-1 1-1), na verlenging. 24. Danny Steyn 0-1, 75. Jarno van der Kreeke, 105. Martijn Reijngoudt 1-2, 107. Lars Steyn 1-3. Scheidsrechter: J.H.M. Klerkx (Waalwijk). Gele kaart: Jeroen Reijngoudt, Stefan Fonteijne (beiden Noad’67) en Jarno van der Kreeke (’s-Heer Arendskerke). Aantal toeschouwers: 200. Bijzonderheid: door een blessure werd scheidsrechter Klerkx in de 80e minuut vervangen door J. Pekaar (Baarle-Nassau).

’s-Heer Arendskerke: Hans Traas; Wouter de Kort, Hubert van Sabben, Walter de Kok (52. Maarten Adema), Stephan van de Velde; Jan van de Klooster (107. Yan Sinke), Ard Eversdijk, Gerben Eversdijk, Robin Loopik (35. Dennis op ’t Hof); Pieter Adema en Jarno van der Kreeke.

Noad’67: Michael Hartogs; Bram Filius, John van Splunter, Johan Reijngoudt, Remco Buijs; Stefan Fonteijne (96. Robin Kot), Martijn Reijngoudt, Lars Steyn, Menno Fonteijne; Jasper van Dijke en Danny Steijn (80. Koen van Dijke).

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Pech breekt VVA op tegen NOAD'67

Pech, pech en nog eens pech...

Goed gemutst togen we naar Kruiningen voor de beslissende promotie/degradatiewedstrijd tegen Noad ' 67. Wederom gesteund door onze vele supporters en ook het weer was goed, dus we gingen er eens voor zitten.Het eerste kwartier zagen we een goed spelend en gretig Arendskerke, waarin kansen komen. Walter de Kok kopt op de bovenkant de lat, een afvallende bal wordt door Robin Loopik snoeihard net naast geschoten en zo komen er nog wat kansjes. NOAD wacht af , verdedigt en krijgt na een half uur zijn eerste kans, die er prompt ook in gaat. Een voorzet van rechts wordt ongehinderd ingekopt. Deze dreun werkt nog lang door bij VVA, zeker nog verder als vlak voor rust Robin er af moet met een hinderlijke voetblessure.

Na rust gaat NOAD steeds meer het spel dicteren en ook beter combineren. Zo gretig als we vorige week waren, zo mat oogde het gisteren. Sommigen waren niet vooruit te branden en dan kwam het toch nog als een verrassing als Jarno van de Kreeke een kwartier voor tijd van rechts een harde knal op het doel geeft, die door een NOAD verdediger ongelukkigerwijs achter zijn eigen doelman verdwijnt.


Dan staan de koppies weer goed en krijgen we weer kansen, Gerben, Maarten, Ard en Dennis komen toch heel dicht in de buurt van de goal, maar de rust op het goede moment ontbreekt. Vervolgens nog een bepalende factor: de goed leidende scheidsrechter Klerkx krijgt een zweepslag en moet zich laten vervangen.

Niet veel later valt er nog onheil boven VVA uit. Bij een vrije situatie ligt daar ineens Walter te krimpen van de pijn : achillespees geheel af en nog diezelfde avond lag onze trotse aanvoerder op de operatietafel ! Zo veel pech op een dag wordt VVA fataal.

In de eerste verlenging een zondagsschot, waar de goed keepende Hans Traas geen antwoord op had 1-2, dan is ons verzet gebroken. Wouter de Kort heeft nog een vinger uit de kom, die Corina gelukkig weer terug kreeg, maar we komen er niet meer bovenop. Als we dan toch nog wat proberen, valt ook nog de 1-3 uit een counter.

Bovenop alle ellende ook nog eens een vervangende scheidsrechter, die helemaal geen kaarten op zak had en dus ook geen rode kaart kon geven aan een NOAD speler, die heel openlijk Wouter natrapt, wie weet wat dat nog voor veranderingen had gegeven, maar goed mannen, dit was verspeeld en we gaan de nacompetitie in, toch nog hopende op een goede afloop!

Walter, sterkte met je revalidatie !

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Walter de Kok zwaar geblesseerd

In de wedstrijd tegen NOAD'67 is Arendskerle aanvoerder, Walter de Kok, zwaar geblesseerd geraakt aan zijn achillespees. Hij werd met een brancard afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek de pees volledig afgescheurd te zijn. Dezelfde avond is Walter nog geopereerd. De redactie wenst Walter veel sterkte toe met zjin revalidatie.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Rens Lokerse breekt pols

Rens Lokerse uit de E2 heeft zaterdagochtend tijdens een toernooi bij SSV'65 zijn pols gebroken. Rens was deze ochtend gastspeler van de de E1 pupillen en kwam tijdens een wedstrijd ongelukkig ten val. Ondanks de schrik wist E1 wel de toernooizege te behalen. De redactie wenst Rens van harte beterschap.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendhuis blijft aan Torenring

door Frank Balkenende, PZC 4 mei 2006

’s-HEER ARENDSKERKE - ’s-Heer Arendskerke behoudt zijn dorpshuis aan de Torenring. Het Goese college van burgemeester en wethouders kiest ervoor het dorpshuis te renoveren, zodat het weer vijftien tot twintig jaar meekan.
Dat kost 375.000 euro. Met het besluit komt het college tegemoet aan de wens van de meeste inwoners, die een nieuw dorpshuis op het terrein van zorgcentrum Poelwijck niet zien zitten.

Het is noodzakelijk op korte termijn het Heer Arendhuis op te knappen. De cv-ketel is twintig jaar oud en drijft de stookkosten enorm op, wat een aanslag is op het budget van het dorpshuisbestuur, de Stichting Culturele Voorzieningen ’s-Heer Arendskerke.

Daarnaast zijn de plafonds van met name de horecaruimte te laag, waardoor het dorpshuis niet voldoet aan de richtlijnen in de Drank- en Horecawet.

De gemeente heeft drie varianten laten onderzoeken. De eerste is het dorpshuis renoveren. In het tweede scenario is gekeken of het mogelijk is mee te liften met de ontwikkelingen van Poelwijck, dat op zijn terrein nieuw gaat bouwen. Het is de bedoeling dat daar ook een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang in komt, evenals de peuterspeelzaal.

Poelwijck is daarover in gesprek met Stichting Kinderopvang De Bevelanden. Het nieuwe Poelwijck wil tevens dorpelingen, met name ouderen, voorzieningen aanbieden, vandaar dat in het nieuwe complex ook plaats is voor een informatiepunt, een seniorensoos en een horecavoorziening. De gedachte achter verplaatsing van het dorpshuis is dus niet zo vreemd. De derde variant is complete nieuwbouw op een te kiezen locatie.

De laatste mogelijkheid is meteen afgevallen. Nieuwbouw vergt de voor Goes enorme investering van 1,8 miljoen euro.Een ander minpunt is dat er momenteel geen geschikte locatie in het dorp is. Aan nieuwbouw aan de Torenring, op de huidige locatie, kleeft het bezwaar dat de brandweer moet verkassen. Die zit nu, weliswaar gescheiden, onder het dak van het Heer Arendhuis.

Ook aan de Poelwijck-variant zitten te veel haken en ogen. Integratie is op zich mogelijk, maar Poelwijck wil een kleinere zaal (100-150 vierkante meter) dan het dorpshuisbestuur denkt nodig te hebben (225 vierkante meter). Een ander nadeel is dat het zorgcentrum geen plaats ziet voor een gymlokaal op haar terrein. Dat gymlokaal doet nu tevens dienst als grote zaal in het Heer Arendhuis. Elders een apart gymgebouw neerzetten, is volgens Adriaanse volstrekt onrendabel, want basisschool Het Schengehof maakt er maar zeven uur per week gebruik van.

Clustering maakt zowel Poelwijck als de gemeente bovendien huiverig als het gaat om de rust van bewoners van Poelwijck.

Verkeersbewegingen
Festiviteiten en activiteiten, nodig voor een gezonde exploitatie van het dorpshuis, zullen tot laat in de avond voor aan- en afloop, de nodige verkeersbewegingen en dus lawaai zorgen.

Integratie in Poelwijck kost zo’n 1,4 miljoen euro en dan is de zaal eigenlijk te klein en is er nog het op te lossen probleem van de gymaccommodatie. Geen haalbare kaart dus.

Het college komt zo automatisch uit bij renovatie van het dorpshuis. Bezoekers van een vorig jaar gehouden informatieavond spraken daar al hun voorkeur voor uit. Ook het dorpshuisbestuur en de Stichting Overlegorgaan ’s-Heer Arendskerke steunen deze variant, laat de wethouder weten. Het is verreweg de goedkoopste oplossing (375.000 euro), die geen bijkomende problemen oplevert. Doel is het horecadeel onder te brengen in de ruimte van de (vertrekkend) peuterspeelzaal. Daarmee lijkt de gemeente verhoging van het dak van de kleine zaal uit te sparen, maar het streven is toch het dak iets op te trekken, waardoor de kleine zaal (nu horecadeel) beter verhuurbaar wordt. De rest van het investeringsbedrag is nodig voor kleinere zaken zoals vernieuwing van de ketel en de keukeninrichting.

Het Heer Arendhuis kan zo weer vijftien tot twintig jaar mee. Adriaanse houdt niettemin in het achterhoofd dat te zijner tijd nieuwbouw van het dorpshuis kan worden gecombineerd met de bouw van een nieuwe basisschool in 2021 of nog later.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Jaap Wisse weer clubtopscoorder

Net als vorig seizoen is Jaap Wisse clubtopscoorder van Arendskerke. Het was spannender dan vorig seizoen. Jaap was toen met 35 treffers duidelijk het meest succesvol.

Lange tijd was het spannend. Wim Goedegebure heeft een tijd de koppositie gehad, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Jaap. Daar moet echter wel bij vermeld worden dat Wim de laatste paar competitiewedstrijden door een blessure niet in actie kon komen.

De eindstand van de competitie 2005/2006 is als volgt:

Nr
Naam speler Aantal doelpunten
1
Wisse, Jaap 19
2
Goedegebure, Wim 13
3
Kreule, Patrick 13
4
Tange, André 13
5
Gilst, Henry van 10
6
Rijk, Rudie 10
7
Baarends, Richard 9
8
Goedegebure, Marco 9
9
Doezelaar, Bouw van 6
10
Eversdijk, Gerben 5
11
Adema, Maarten 4
12
Capello, Wim 4
13
Eversdijk, Peter 4
14
Hof, Chiel op 't 4
15
Kok, Walter de 4
16
Weelden, Edgar van 4
17
Eenennaam, Vincent van 3
18
Tolhoek, William 3
19
Velde, Stefan van de 3
20
Verduyn, Sebastiaan 3
21
Alarico Espinoza, Maurcio 2
22
Gilst, Wouter van 2
23
Jager, Richard de 2
24
Jonge, Danny de 2
25
Kreeke, Jarno van de 2
26
Nieuwenhuijze, Danny 2
27
Sabben, Hubert van 2
28
Stevens, Teun 2
29
Bruin, Henri de 1
30
Dahoe, Ramon 1
31
Dekker, Johan 1
32
Eversdijk, Ard 1
33
Fossen, Jaap 1
34
Janse, Marco 1
35
Jonge, Adrie de 1
36
Klooster, Jan van der 1
37
Loopik, Robin 1
38
Nieuwenhuijze, Leendert 1
39
Sabben, Stefan van 1
40
Sinke, Yann 1
41
Slotboom, Bart 1
42
Verrips, Rik 1
43
Wedding, Pim 1

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Spui komt klappen niet te boven

door Barry van der Hooft, PZC 1 mei 2006

NIEUWDORP
- Als twee ploegen in een beslissingsduel strijden tegen degradatie kunnen de taferelen na afloop al voor de wedstrijd worden ingevuld. Aan de ene kant een team dat dol wordt van vreugde, aan de andere kant een selectie die uitgeteld op het veld ligt. Zo was het zaterdag ook in Nieuwdorp, waar ’s-Heer Arendskerke feestvierde nadat het Spui weer terug naar de vierde klasse had gestuurd. De Bevelandse formatie had evenals een week eerder in de reguliere competitie aan één treffer voldoende om Spui van zich af te houden. Toen maakte ’s-Heer Arendskerke één minuut voor tijd het enige en winnende doelpunt, waardoor de ploeg op de laatste speeldag alsnog samen met Spui op de tiende plaats eindigde. Een beslissingsduel moest daarom de ploeg aanwijzen die samen met ZSC’62 naar de vierde klasse zou degraderen. ’s-Heer Arendskerke wilde echter niet zo lang op een beslissing wachten, als zeven dagen eerder het geval was geweest.

De ploeg van trainer André van de Broeke maakte de bedoelingen vanaf de eerste minuut duidelijk. Het blufte Spui af in de duels, ontving twee gele kaarten voor keiharde overtredingen en verzilverde vervolgens de eerste echte kans. Jeroen Bottinga bracht redding op een inzet van Robin Loopik, maar bij de rebound was de doelman kansloos: 1-0. Spui had het daarna vooral aan Bottinga te danken dat het niet tegen een grotere achterstand aankeek.

De Zeeuws-Vlamingen probeerden wel terug in de wedstrijd te komen, maar het spel was lange tijd te onrustig om er lijn in te krijgen. Over de flanken kon Spui niet gevaarlijk worden en mede daardoor stonden de spitsen Remco Hamelink en Alex Meijer op een eiland. Pas na rust, met middenvelder Patrick van de Boogaart voor verdediger Mark Spaans, kon het de druk opvoeren en moest ’s-Heer Arendskerke zich tot counters beperken. Vrijwel iedere kans werd door Bottinga onschadelijk gemaakt, waardoor Spui kon blijven hopen op een goed resultaat.

Doelsaldo
Een gelijkspel zou voldoende zijn voor de ploeg, ook na een verlenging. Dan zou namelijk het doelsaldo uit de competitie beslissend zijn en daarbij had Spui de beste papieren. Bij het jagen op dat ene, verlossende doelpunt werd vooral naar Alex Meijer gezocht, maar de topscorer had het geluk niet aan zijn zijde. Eerst kopte hij na een verre inworp van dichtbij over, om vijf minuten later vanaf slechts enkele meters weer koppend de paal te raken. Het was meteen de laatste kans voor Spui, dat na het laatste fluitsignaal teleurgesteld afdroop.

Terwijl de fanfare in het centrum van Nieuwdorp de Koninginnedagfestiviteiten opfleurde, likten de spelers enkele honderden meters verderop hun wonden. „De klap was vorige week al groot“, erkende speler/ trainer Hugo Meeusen even later. „Toch hebben we de groep er afgelopen week op gewezen dat we echt niet minder waren. We moesten vandaag proberen voetballend het verschil te maken, maar dat is er niet uitgekomen.“

De degradatie van Spui was vooral een gevolg van de zwakke tweede seizoenshelft. In tien competitiewedstrijden kwam de ploeg tot slechts twee overwinningen. En dat ene benodigde puntje om ’s-Heer Arendskerke in de stand achter zich te houden, wist Spui in de slotfase van de competitie maar niet in de wacht te slepen. „Je ziet het vaker bij een ploeg die onderaan staat“, zei Meeusen. „Dan krijg je klap op klap en dat gaat meespelen in het hoofd.“

’s-Heer Arendskerke kan volgende week definitief lijfsbehoud zeker stellen, als het Noad’67 treft, de nummer tien van de derde klasse B. De verliezer van dat duel moet nog in de slag moet met drie periodekampioenen uit de vierde klasse. „Volgende week moet het te doen zijn voor ons“, zei matchwinnaar Robin Loopik vol zelfvertrouwen. „We gaan met de week beter spelen en op Marco Goedegebure na is iedereen fit. Als we er dan ook voor blijven werken, geef ik ons een goede kans tegen Noad’67.“

’s-Heer Arendskerke-Spui 1-0 (1-0). 20. Robin Loopik 1-0. Scheidsrechter: A.C. Deurloo (Tholen). Gele kaart: Vincent Nagelkerke, Stefan van Sabben, Dennis op ’t Hof (allen ’s-Heer Arendskerke) en Patrick van de Boogaart (Spui). Aantal toeschouwers: 350.

’s-Heer Arendskerke: Hans Traas; Walter de Kort, Vincent Nagelkerke, Pieter Adema, Ard Eversdijk; Stefan van de Velde, Hubert van Sabben, Jan van de Klooster (79. Gerben Eversdijk), Stefan van Sabben; Robin Loopik (87. Dennis op ’t Hof) en Walter de Kok.

Spui: Jeroen Bottinga; Michel Fieret (30. Arjan Kalisvaart/67. Richard de Vos), Hugo Meeusen, Mark Spaans (46. Patrick van de Boogaart), Danny van Waes; Martin Kalisvaart, Erik Loof, Ludwig Kalisvaart, Jelmer de Pooter; Remco Hamelink en Alex Meijer.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie