| | | |  
Nieuws juni 2006
2006
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Arendskerke officieel Amateurpartner Feyenoord Rotterdam

Arendskerke heeft een overeenkomst gesloten met Feyenoord Rotterdam waardoor het zich met ingang van het nieuwe seizoen Officieel Amateurpartner van de Rotterdamse club kan noemen. Hiermee bevindt Arendskerke zich in goed gezelschap van talloze amateurverenigingen uit geheel Nederland die zijn ingegaan op dit unieke initiatief van Feyenoord.

De samenwerkingsovereenkomst richt zich niet op het technisch gebied, maar is uitsluitend bedoeld om vanuit Feyenoord haar waardering uit te spreken naar het amateurvoetbal in Nederland. Daarnaast hoopt de Rotterdamse club de binding met haar achterband in het land te vergroten. Vanuit de overeenkomst vloeien enkele verplichtingen voor Arendskerke voort, maar die staan niet in verhouding tot de voordelen die de samenwerking biedt voor onze vereniging en haar leden. Zo kunnen onze jongste leden en onze vrijwilligers een keer gratis een thuiswedstrijd bezoeken. Ook is de kans groot dat Arendskerke zendtijd krijgt in Feyenoord TV, een programma dat in het nieuwe voetbalseizoen dagelijks te zien zal zijn via KPN IP TV. Verder kunnen we rekenen op kortingen op diensten die Feyenoord aanbiedt.

Het officiële startschot wordt gegeven tijdens de Open Dag van Feyenoord op woensdag 2 augustus. Vier pupillen van Arendskerke lopen dan een ereronde op het veld en worden tevens betrokken bij de presentatie van de nieuwe selectie van Feyenoord.

Feyenoord heeft reeds toegezegd dat de activiteiten die gezamenlijk ondernomen zullen worden zich ongetwijfeld zullen uitbreiden. Het bestuur van Arendskerke verwacht dan ook veel van het samenwerkingsverband en is ervan overtuigd dat het voor zowel onze vereniging, onze leden en Feyenoord Rotterdam bijzonder veel voordelen zal opleveren. Wij zijn er dan ook trots op zich Officieel Amateurpartner van Feyenoord Rotterdam te kunnen noemen!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Ouder-kind wedstrijden

De start was wat rommelig bij de ouder-kind wedstrijden op woensdagavond 7 juni. Dat had mede te maken met het feit dat er van te voren zeer onduidelijk was wie er allemaal mee zouden doen. Er hadden zich niet veel spelers/ouders opgegeven maar op de avond zelf kwamen er toch nog een behoorlijk aantal bij.

Iets later dan gepland werd er dan ook gestart met de wedstrijden. Iedereen had het zichtbaar goed naar het zin (wat wil je ook met dat mooie weer) dus uiteindelijk kwam het allemaal goed.

Wat precies de uitslagen van de wedstrijden waren is niet bekend, maar dat doet niet zo ter zake.


Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Poelwijck viert jubileum gepast

PZC 9 mei 2006

’s-HEER ARENDSKERKE - De feesttent bij zorgcentrum Poelwijck in ’s-Heer Arendskerke staat al klaar. Het vijftig jaar geleden opgerichte ’rusthuis’ viert het jubileum op gepast wijze, met festiviteiten vanaf dinsdag voor iedereen die bij Poelwijck betrokken is of in het verleden is geweest, een actie, voor een goed doel, een symposium over ouderzorg en een oecumenische dienst.

Het symposium is vrijdagmiddag om 13.30 uur en heeft als titel ’ouderenzorg in de toekomst: concurrentie of samenwerking?’ A. van de Kreeke van de bouwheer van zorginstellingen, het College Bouw, en C. Kleijwegt van het ministerie van Volksgezondheid zijn onder anderen als sprekers uitgenodigd.

Het goede doel dat Poelwijck aan de feestweek heeft gekoppeld, is een kleinschalig ontwikkelingsproject in Ghana. „Het ontbreekt daar aan voorzieningen die wij zo gewoon vinden, zoals waterleiding“, legt Poelwijck-directeur Hans van der Smissen deze keuze uit. Het project is niet zomaar uitgekozen. De uit Heinkenszand afkomstige Marleen van Asselt is eraan verbonden.

Met een oecumenische dienst worden volgende week zondagochtend vanaf half elf de feestelijkheden afgesloten.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Vriendenteam naar de derde klasse

Door Dennis van Bergen, BN-DeStem 6 juni 2006

PRINSENBEEK – De verwarring na afloop was aanmerkelijk boeiender dan het duel zelf. Was Beek Vooruit dankzij de 4-0-zege op ‘s Heer Arendskerke nou gepromoveerd of niet? Na enkele minuten wachten kwam het verlossende antwoord: ja! Door de winst van Bevelanders op Yerseke spelen de Bekenaren na de zomer in de derde klasse.

„Eigenlijk ben ik zwaar geblesseerd“, zo bekende Johan Gabriëls na het slaapverwekkende potje tegen ’s Heer Arendskerke. Om die reden liet hij het nemen van een penalty voor wat het was tijdens de verplichte strafschoppenserie, die op dat moment eigenlijk al niet meer relevant was. Zijn kuitkwetsuur weerhield hem er echter niet van om op te draven tijdens het promotieduel tegen de Zeeuwen. Immers, het consequente roulatiesysteem van Beek Vooruit houdt geen rekening met namen. Wie aan de beurt is om te spelen, speelt. Ook Johan Gabriëls. En dat ging niet de hele wedstrijd op rolletjes. Beek Vooruit was weliswaar negentig minuten de baas van ’s Heer Arendskerke, het ontbeerde de vriendenploeg lange tijd aan doelpunten. Waar het aan lag? „Aan de voorzetten“, knipoogde Johan in de richting van aangever Arno Gabriëls, die de mening van zijn broer natuurlijk bestreed.

Hoe dan ook: Beek Vooruit had het lastig tegen de stugge Zeeuwen, die alleen in theorie nog konden promoveren. De bereidheid was er overigens wel degelijk bij de thuisclub. In tegenstelling tot de leeftijdgenoten van het bierteam van Baronie, is dit elftal van voormalig topamateurs, oud-NAC’ers en andere oude rotten nog tamelijk serieus met het spelletje bezig. Er is slechts één overeenkomst tussen beide formaties: het gemekker onderling en tegen de scheidsrechter. Vooral als de wedstrijd niet loopt, zoals zaterdagmiddag dus. Waar er in de eerste helft nog enkele goede kansen werden gecreëerd (waarvan één succesvol afgerond door Arno Gabriëls), was het na rust allesbehalve indrukwekkend wat de routiniers lieten zien. De druk op ’s Heer Arendskerke was er voortdurend, echt wankelen deden de bezoekers nauwelijks. En normaal gesproken had De Jager na een uur voor de gelijkmaker gezorgd. Het was aan de weergaloze reflex van Alexander van der Heijden te danken dat Beek Vooruit z’n voorsprong behield. De doelman, die ooit begeerd werd door Feyenoord, tikte het geplaatste schot op ‘onmogelijke’ wijze over de deklat. Zijn collega aan de overkant keepte beduidend minder overtuigend. Niet dat hij echt blunderde, maar punten pakken deed hij allerminst. Zes minuten voor tijd had de sluitpost van ’s Heer Arendskerke het nakijken op een inzet van de zojuist ingevallen Jos van Meer.

Even later waren zijn handschoenen niet bestand tegen een poging van Johan Gabriëls, de aanvaller die in de slotseconde ook de 4-0 voor zijn rekening nam uit een voorzet van broer Arno. Eind goed al goed dus. Want dankzij het verlies van Yerseke promoveert Beek Vooruit naar de derde klasse.

Een mijlpaal voor Johan Gabriëls. In zijn tijd bij Baronie werd de Van Hanegem look-a-like weliswaar regelmatig kampioen, op de platte kar mocht hij tot dusver nog nooit. „Wij gingen in die tijd altijd op een open bus door de straten van het Ginneken“. Aan het slot van zijn voetballoopbaan was het dan eindelijk zo ver: dankzij een glansrijk verlopen nacompetitie beleefde hij, samen met zijn makkers, eindelijk een rondrit op het befaamde boerenrijtuig.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Doek valt definitief voor Arendskerke

Arendskerke is gedegradeert en komt volgend seizoen uit in de 4e klasse. Zaterdag zou er in de wedstrijd tegen Beek Vooruit een wonder moeten gebeuren om degradatie te voorkomen. Er zou met grote cijfers gewonnen moeten worden van de ploeg uit Prinsenbeek en daarnaast zou Bevelanders van Yerseke moeten winnen. Maar wonderen bestaan niet altijd. Arendskerke verloor met 4-0 en omdat ook Yerseke onderuit ging promoveren zowel Bevelanders als Beek Vooruit naar de 3e klasse.

Ondanks de geringe kansen wilde Arendskerke een goede partij neerzetten. Wie weet konden we onze collega's uit Yerseke een handje helpen. De sfeer voorafgaand aan de wedstrijd tegen Beek Vooruit was een beetje geïrriteerd. Men voelde zich niet echt welkom en werd op een achterveld weggestopt omdat er op de andere velden een toernooi werd gehouden. Dat veld werd overigens weer afgekeurd door de scheidsrechter (er moest dus toch gespeeld woorden op het hoofdveld) wat weer leidde tot irritatie bij de thuisploeg.

Zeker 8 minuten te laat werd er uiteindelijk afgetrapt. Beek Vooruit was in de beginfase de betere ploeg en Arendskerke mocht van geluk spreken dat het niet vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam. Dat doelpunt bleef dus uit en ondanks dat de zeer jonge ploeg van Arendskerke voetballend en fysiek wat minder was dan de tegenstander ging de wedstrijd behoorlijk gelijk op.

De irritatie bij Beek Vooruit, dat moest winnen om zeker te zijn van promotie, nam in de loop van de 1e helft toe. Er werd veel gezeurd tegen de scheidsrechter wat tot gevolg had dat twijfelachtige duels in het voordeel van Arendskerke waren. Een kleine onachtzaamheid in de verdediging van Arendskerke zorgde er echter voor dat een speler van Beek Vooruit een paar meter voor de doelijn helemaal vrij stond en de 1-0 kon inschieten.

Na de rust was het weer Beek Vooruit die de aanval zocht. Arendskerke kwam een aantal keren goed weg. Na 10 minuten was deze storm voorbij en pakte Arendskerke het initiatief en was enkele keren dicht bij de gelijkmaker. De beste kans was voor Richard de Jager die dichtbij kon inkoppen. Maar de keeper stond in de weg.

De kansen bleven komen maar het scoren gaat Arendskerke niet echt goed af., En als je zelf niet maakt....Beek Vooruit deed dat wel. In de slotfase zelfs nog 3 keer. Ondanks dat Beek Vooruit verdiend de overwinning pakte, een beetje geflatteerd was de 4-0 dus wel.

Maar toch heeft deze jonge ploeg van Arendskerke laten zien wel te kunnen voetballen. Dat geeft hoop voor de komende jaren. Er zal gebouwd moeten worden aan een nieuwe ploeg. Als we als vereniging met zijn allen de schouders er onder zetten moet het mogelijk zijn om binnen afzienbare tijd weer te terug te keren in de 3e klasse. Maar we moeten de jeugd wel de kans geven. Een beetje geduld is daarom op zijn plaats.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie