| | | |  
Nieuws augustus 2006
2006
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Veel kanshebbers in loodzware klasse

door Eugène de Kok, PZC 30 augustus 2006

GOES - Loodzwaar is de term die trainers in de mond nemen als het om de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal gaat. Veel van de veertien clubs zijn aan elkaar gewaagd, echte favorieten zijn moeilijk aan te wijzen. ,,Ik kan er zo acht opnoemen die mee kunnen doen om de titel’’, zegt Wolfaartsdijk-trainer Peter Groenewegen.

Een club die tot de kanshebbers wordt gerekend, is die van Groenewegen. Wolfaartsdijk doet al jaren mee en door de promotie van VCK en De Bevelanders lijkt ze titelkandidaat nummer één. ,,Het is soms een ploeg van net niet’’, zegt Groenewegen over zijn selectie. ,,Op het moment suprème lukt het vaak niet. Maar’’, koestert hij hoop, ,,Er zijn wat nieuwe spelers die mentaal sterk zijn. Ik hoop dat zij dat op de rest overbrengen.’’

Het gedegradeerde Spui wordt ook tot de favorieten gerekend. Trainer Erik van Britsom kan er weinig mee. ,,Ik weet niet wat ik moet verwachten, ik ken het niveau niet. Ons doel is om binnen twee jaar terug te keren naar de derde klasse. Dit jaar zal het heel moeilijk worden. Is het dit jaar niet, dan volgend jaar. Dan bestaat de club zestig jaar.’’

Naast Spui is ’s-Heer Arendskerke de tweede, gedegradeerde club in de vierde klasse A. Van een sportieve crisis is echter geen sprake. ,,We willen op korte termijn terugkeren naar de derde klasse, maar een kampioenschap zit er niet in. Dit jaar staat in het teken van de opbouw’’, aldus trainer André van de Broek.

Compliment
Colijnsplaatse Boys deed het vorig jaar goed met een vierde plek. ,,Daarmee verdiende de ploeg een compliment’’, zegt trainer Herman Vermeulen. ,,We hebben nu nagenoeg dezelfde selectie en dus dezelfde doelstelling: bij de eerste vier en een periodetitel.’’

Bart Dierckx van Apollo'69 richt zich op de wat verdere toekomst. ,,Apollo is bezig het elftal te verjongen. We hebben veel jonge spelers door laten stromen. We moeten dus geduld hebben, maar alles dat je nu pakt, is meegenomen.’’

Ook Carlos de Jonge heeft bij Wemeldinge een jonge groep. ,,De gemiddelde leeftijd is 21 jaar. We wilden voor de titel gaan, maar een aantal spelers is vertrokken. Nu mikken we op een 5e plaats.’’

Cadzand, dat haar spits zag vertrekken, kampt met dezelfde problemen, zegt trainer Rudy Cornelis. ,,We hebben een selectie van 14 spelers. Ik hoop net als vorig jaar weer mee te doen voor een periode.’’

Net als De Jonge en Cornelis zag ook Wilco Kwekkeboom een aantal spelers vertrekken. ,,Het lot van een dorpsclub’’, treurt de trainer van Nieuwland. Vorig seizoen greep Nieuwland een periodetitel. Kwekkeboom gaat er niet van uit dat dat dit jaar weer gebeurt. Zijn verwachtingen zijn niet hoog gespannen. ,,Als wij in de middenmoot meedraaien, is dat goed.’’

DFS trainer Wil Wijnands rekent zijn ploeg niet tot de favorieten. ,,Dat is niet reëel'', zegt hij. ,,We hebben een uitgebalanceerd elftal. Als de spelers allemaal fit zijn, kunnen we voor de topdrie gaan. Maar dat is allemaal theorie.’’

Andres de Visser heeft een bescheiden doelstelling met Borssele. ,,We willen het in ieder geval beter doen dan vorig jaar. Toen werden we tiende, dat viel tegen.'' Hoedekenskerke, dat Ronald Zuijdwegt zag komen, wil zich ook verbeteren. ,,Vorig seizoen wilde ik twintig punten halen, dat lukte niet. Nu wil ik dat aantal wel halen’’, klinkt Pearl Doesburg vol vertrouwen.

Erik de Groene is met SVD uit Driewegen nog niet zo ver. ,,Van mij zul je niet horen dat we in het linkerrijtje moeten eindigen. We gaan er eerst een team van maken en proberen om vanuit een systeem te voetballen. Deze jongens moeten meer in hun eigen kwaliteiten gaan geloven.’’

Voor het zaterdagelftal van Goes - waarin de oudste speler 22 jaar is - is leren ook het belangrijkst. ,,Het zijn allemaal lichte mannetjes. Ik verwacht er dan ook niet zo veel van’’, aldus Peter Bleumink. ,,Een plek bovenaan het rechterrijtje zou mooi zijn.’’ Martin de Nooijer van MZVC, waarin de 47-jarige Henk de Nood de oudste is, koestert geen verwachtingen. ,,Als ze ons, op basis van drie gewonnen bekerwedstrijden, tot de favorieten rekenen, mag dat. We zullen zien hoe het gaat.’’

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Water welt op in Mariaputje

door Mieke van der Jagt, PZC 19 augustus 2006

’s-HEER-ARENDSKERKE - Koel, helder, zuiver water welt er op tussen de Oostweg en de rijksweg A58 bij ’s-Heer Arendskerke. Het Onze Lieve Vrouweputje is nog niet klaar, maar het begin is er. Het water is het allerbelangrijkste, want de inrichting met autochtone bomen, struiken en kruiden heeft de initiatiefgroep zelf in de hand.

Het Onze Lieve Vrouweputje, of Mariaputje, ligt niet op de plaats die tot begin jaren zeventig een bescheiden bedevaartsoord was. Aan het water in het poeltje dat daar sinds mensenheugenis was, werden genezende krachten toegeschreven. De maagd Maria zou er verschenen zijn. Gelovigen kwamen er met jerrycans naartoe en geen rooms-katholiek die het naliet om er op weg van en naar Goes een kruis te slaan of er te bidden. Hoewel de geneeskrachtige kwaliteiten van het water nooit bewezen zijn, was het Mariaputje voor de lokale gelovigen in elk geval een plaats van bezinning en dat moet het nieuwe putje ook worden.

Ginny Rentmeester, één van de initiatiefnemers, betreurde het dat het putje bij de ruilverkaveling gewoon is dichtgereden ten behoeve van de agrarische doelmatigheid. Ze kwam met het idee het poeltje opnieuw te graven en kreeg daarvoor steun bij de gemeente Goes. Na een zorgvuldige plaatsbepaling bleek het onmogelijk om het Onze Lieve Vrouweputje op de oorspronkelijk plaats te graven, maar vijftig meter verderop, in dezelfde kreekrug, kon het wel. Een groot probleem, de toegankelijkheid vanaf de weg, kon daarmee ook worden opgelost.

Rentmeester: ,,We hebben eerst boringen gedaan en vervolgens zijn we gaan graven. Met de eerste grepen uit de grond welde het water al omhoog en dat terwijl het erg droog was. Het ligt er nu mooi bij. Ovaal en met een dijkje zodat je de snelweg niet ziet. Het water is schoon en helder, zoals te verwachten viel. Het komt uit de dezelfde zandige kreekrug, waarin het oorspronkelijke putje zat.“ Uit verhalen en oude foto’s blijkt dat er rond het putje heesters stonden maar niet duidelijk is welke. De initiatiefgroep zal komend plantseizoen kiezen voor struiken die van oudsher veel voorkomen in het Poellandschap, zoals meidoorns, sleedoorns en wilde rozen. ,,We gaan wel een beetje letten op de symboliek van bepaalde planten. Het moet weer een plek van bezinning worden, niet alleen voor gelovigen, maar voor iedereen“, aldus Ginny Rentmeester, die verwacht in het voorjaar het Mariaputje feestelijk te kunnen openen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA pupillen naar open dag Feijenoord

Woensdag 2 augustus was het dan zover de open dag van Feyenoord.
4 van onze pupillen Dejan Goedegebure, Jop de Feijter, Kjeld Sandifort en Sander Goedegebure waren uitgeloot om hun bijdrage te leveren aan deze dag.

VVA is namelijk amateurpartner geworden van Feyenoord en dit was de eerste activiteit die georganiseerd werd, de pupillen mochten tijdens de presentatie van de spelers het veld op van de Kuip.

Om half acht vertrokken we met goede moed vanaf het sportveld en omstreeks 9 uur waren we bij de Kuip. Het geduld van de jongens en van de leider zou deze dag aardig op de proef gesteld worden.

Eerst gingen we naar de trainingsvelden voor de repetitie, deze zou om half 10 beginnen maar liep al uit tot half 11 zodat de jongens zonder enige vorm van animatie een uur op een tribune hebben gezeten. Toen de repetitie begon stelde dit ook niet veel meer voor dan een keer het veld oversteken en een poort maken wat al bij al toch ook nog wel een half uur duurde.

Eindelijk konden de jongens terug naar de Kuip om ook nog wat van de open dag te zien en hun frietbon en consumptiebon te gaan besteden. Helaas konden ze de consumptiebon bij de Kuip nergens inwisselen voor frisdrank.Na een uurtje moesten we weer terug naar het veld waar de repetitie was, weer wachten!
Eindelijk terug naar de Kuip waar de jongens weer een uur buiten het stadion hebben staan wachten tot ze eindelijk het stadion in mochten. Het gevolg was dat ze geen wedstrijd hebben gezien en geen helicopter hebben zien landen.Je moet er wat voor over hebben om het heilige gras van de Kuip een keer te hebben betreden.

Het was een prachtig mooi gezicht om 4 spelers van VVA in hun VVA shirt voor 40.000 man over het veld te zien lopen en ik weet zeker dat dit voor deze 4 jongens een geweldige unieke ervaring is geweest. Jammer dat jullie geen aandenken hebben gekregen.

Ondanks dat jullie geduld behoorlijk op de proef is gesteld hebben we een leuke dag gehad.

Frank Goedegebure

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Rabobank sluit vestiging ’s-Heer Arendskerke

door Jeffrey Kutterink, PZC 8 augustus 2006

’s-HEER ARENDSKERKE - De Rabobank Beveland voegt de kantoren in ’s-Heer Arendskerke en Goes samen. Reden is dat minder mensen het kantoor in het dorp bezoeken. Ook wil de bank expertise bundelen op een centrale plek. Inwoners van ’s-Heer Arendskerke kunnen straks wel geld pinnen op het dorp. De samenvoeging gaat in op 1 september en heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. De adviseurs van kantoor aan de Lange Achterweg in ’s-Heer Arendskerke verhuizen naar één van de andere kantoren.

Rabobank Beveland heeft haar dienstverlening en het kantorennet onder de loep genomen. De bak stelt vast dat steeds meer mensen hun dagelijkse bankzaken regelen via telefoon, internet en geldautomaat. Daardoor bezoeken minder mensen het bankkantoor. Die ontwikkeling zet zich in hoog tempo door, aldus de bank, waardoor het niet rendabel is om het kantoor in ’s-Heer Arendskerke open te houden.

Twee ontwikkelingen liggen ten grondslag aan het besluit het kantoor in ’s-Heer Arendskerke te sluiten. Mensen willen snel en gemakkelijk geld kunnen opnemen.

Tegelijkertijd willen ze tijd, aandacht en uitgebreid advies bij het regelen van hypotheken, beleggingen, verzekeringen of financiële toekomstplanning, stelt M. Blankman, directeur particulieren a.i. Rabobank Beveland. Daardoor moet de bank al vaak mensen doorverwijzen naar het kantoor aan de Dam in Goes. Daar zijn bijvoorbeeld spreekkamers.

Als alternatief plaatst de Rabobank in ’s-Heer Arendskerke een geldautomaat met een oplaadpunt voor de chipknip bij zorgcentrum Poelwijck. Ook wordt een Rabobank adviesruimte ingericht in de nieuwbouw van Poelwijck.

Om te voorkomen dat mensen niet weten hoe ze de geldautomaat moeten bedienen, staat er de eerste weken elke ochtend op werkdagen een medewerker van de Rabobank bij de nieuwe geldautomaat.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

(nieuwe) Uitslagenformulieren voor E- en F-pupillen

Met ingang van het nieuwe seizoen 2006/'07 gaat de gehele KNVB over op uitslagenformulieren voor de competitiewedstrijden van de E- en F-pupillen. Het invullen van een wedstrijdformulier per wedstrijd is nu niet meer nodig. Dit scheelt uw vereniging veel schrijfwerk en kosten voor zowel de wedstrijdformulieren op zich als ook de hoge porti van het wekelijks inzenden hiervan.

Toch is het duidelijk, dat de KNVB moet beschikken over de uitslagen. Er komen uitslagenformulieren waarop u van alleen de thuiswedstrijden van de E- en F-pupillen van uw vereniging moet vermelden, het nummer van de poule, waarin uw team uitkomt, het wedstrijdnummer, dan meteen de uitslag, om welk team het gaat (E1, F3, F6 enz.) en de naam + teamaanduiding van uw tegenstander.

Vervolgens dient na afloop van de wedstrijd de leider van de tegenpartij zijn naam in te vullen en handtekening te plaatsen, waarmee hij akkoord gaat met de ingevulde gegevens.

Ook als de wedstrijd is afgelast of als een der partijen niet is opgekomen kan dit op de plaats van de uitslag vermelden (AFG = afgelast of BNO = bezoekers niet opgekomen of TNO = thuisclub niet opgekomen).
Alleen wanneer de wedstrijd is gestaakt moet er alsnog een volledig wedstrijdformulier met spelersnamen e.d. worden opgemaakt, getekend en ingestuurd.

Het uitslagenformulier wordt binnen 3 dagen opgestuurd naar de KNVB te Breda, eventueel samen met de wedstrijdformulieren van de overige elftallen.

Het ligt in de lijn der verwachtingen, dat binnenkort ook de mogelijkheid van het digitaal doorgeven van de uitslagen gerealiseerd wordt. Wanneer hierover meer duidelijk zal de KNVB ons hierover informeren

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie