| | | |  
Nieuws september 2006
2006
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
VVA wint verdiend bij Cadzand

VVA startte vandaag voortvarend bij het op gelijke hoogte staande Cadzand. Wij zetten de tegenstander al vroeg vast, maar echte kansen ontbraken in de eerste helft door de vaak onzuivere eindpass.

Ook het stug verdedigende Cadzand deed niet veel, totdat hun enige gevaarlijke aanvaller na een half uur recht op onze doelman Jeffey kon opstomen, doordat onze verdediging even vergat niet op lijn te verdedigen. Echter Jeffey blokkeerde bekwaam deze inzet en uit de directe tegenstoot kon Gerben Eversdijk bijna de 0-1 aantekenen. maar helaas voor VVA was deze inzet net te krachteloos.

Maar trainer Andre van de Broek zette zijn mannen in de rust recht (meer tempo, speel ze zoek, we laten hier geen punten liggen vandaag ) en met vertrouwen begonnen we aan de tweede helft, waarin echter Cadzand wellicht dezelfde boodschap had meegekregen ( of zijn we afgeluisterd..), dus die eerste 10 minuten waren volledig voor de mannen uit Cadzand, zonder echter heel gevaarlijk te worden.

Na een kwartiertje werd VVA dan ook wakker en begon ons offensief. In de zestiende minuut bereikte Wouter de Kort Robin Loopik, die net over de middellijn aan de linker flank stond. Op pure snelheid snelde hij op het vijandige doel af, onderweg 2 verdedigers afschuddend en oog in oog met de doelman van Cadzand haalde hij verwoestend met links uit : 0-1.

VVA rook meer en de ene na de (mooie ) andere aanval kwam langs, waarbij 10 minuten later Robin zijn stunt van zo even herhaalde en op links de achterlijn haalde. Met een strakke , harde , lage schuiver werd Gerben Eversdijk bereikt, die vlak voor de doelman doeltreffend binnen tikte 0-2.

Toen leek VVA even een tijdje gas terug te nemen, waarin warempel Cadzand bij een voorzet via een op het achterhoofd belandde bal deze in het net zag verdwijnen, boven de iets voor zijn doellijn staande Jeffey Geuze. Ja, dan maak je t jezelf toch nog even moeilijk, maar VVA wenstte zich hier niet bij neer te leggen en 5 minuten voor het eindsignaal werd uit een corner van rechts de aflketsende bal schitterend ineens op de pantoffel genomen door Richard de Jager, die hiermee reeds zijn 2e goal dit seizoen laat aantekenen.

Mannen, een leuk presentje voor de jarige trainer ! Hiep Hiep Hoera ! En VVA stoomt op naar de gedeelde 3e plaats !

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA verslaat Borssele

Achteraf bezien een vrij regelmatige overwinning op het met 1 punt onderaanstaande Borssele, 3-0. Toch liet het zich in het begin van de wedstrijd daar niet naar uit zien, want de eerste 20 minuten waren eigenlijk voor Borssele, dat met een (te) grote inzet VVA aftroefde.

Er waren enkele spelers bij de tegenstanders, die op het randje speelden, maar wij waren op dat moment toch weer te laks om dit te beantwoorden als ploeg zijnde. Het had dan ook zo maar gekund dat we op 0-1 kwamen, toen een speler van Borsele vrij voor Jeffey kwam (duidelijk vanuit een buitenspel situatie) maar er werd niet gevlagd. .Gelukkig voor ons schoot hij op de paal, dus kwamen wij met de schrik vrij.

Toen gingen we fanatieker voetballen en kwamen er kansjes. Een kopbal van Robin uit een goede corner van Jarno maar net over en enkele goede schoten. We moesten tot 10 minuten voor rust wachten op de bijzonder fraaie goal van good old Richard de Jager. Van achteruit kwam de splijtende pass op Richard, die het gat in dook, zeker niet in buitenspel. De goalie kwam twijfelend zijn doel uit, hetgeen Richard zag en met een fraaie lob loodste hij VVA naar 1-0.

Na rust pakten wij het weer energiek op en er kwamen kansen. Toch moesten we tot ongeveer 25 minuten voor tijd wachten op de bevrijdende tweede goal. Maar die kwam en hoe! Een schitterend genomen vrije trap van ongeveer 25 meter voor goal door Jarno van de Kreeke verdween als een streep in de kruising. De doelman was volstrekt kansloos.

VVA was nu los en de ene aanval na de andere voor het vijandelijke doel. Na een goede combinatie op rechts werd Robin nog voor de goal gezet, helaas kwam hij niet goed met zijn passen uit en schoot tegen de doelman, waarbij hij zich wat blesseerde aan de knie. Zijn vervanger was Danny de Jonge, die na een jaar blessures ook weer op de weg terug is. Een identieke aanval als zojuist zette Danny voor de goal vanaf links en hij schoot feilloos in. Zo werd het uiteindelijk toch nog een verdiende zege met 3-0.

Uitblinker vandaag was zonder twijfel onze doelman Jeffey Geuze, die steeds meer een persoonlijkheid staat te worden in de goal. Goed coachend leidt hij de achterhoede en doet wat hij moet doen. Door omstandigheden misten wij 3 basisspelers, maar gelukkig bleken de vervangers dit niveau ook goed aan te kunnen, dus voor de toekomst moeten we hier moed uit putten.

Helaas hierdoor moest ons tweede uit naar Tholense Boys ook verzwakt aantreden en verloor met 3-1, maar er had meer ingezeten zei men, dus ook daar stijgt het niveau.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

DFS heeft te weinig dragende spelers

door Ko de Ridder. PZC 19 september 2006

BURGH-HAAMSTEDE - De voetballers van DFS konden zaterdag in het duel met ’s-Heer Arendskerke geen vuist maken. Een nederlaag (2-1) was het gevolg. Door dit verlies neemt DFS nu de achtste positie in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal in.
Aanvoerder Huib Nortier van de thuisploeg legde na afloop de vinger op de zere plek. „Het is jammer dat wij te weinig dragende spelers hebben. Het gebrek aan ervaring en voetbalintelligentie breekt ons op.“

’s-Heer Arendskerke kwam zaterdag al in de derde minuut op voorsprong. Stefan van Sabben haalde op links de achterlijn, waarna hij de bal voor het doel bracht. Robin van Loopik was de afmaker: 0-1. DFS was verrast, maar had nog alle tijd om terug te komen. Het leek erop dat dit ook snel zou lukken. De ploeg speelde met passie en in een behoorlijk tempo. De goal bleef echter uit.

’s-Heer Arendskerke kreeg in de 30e minuut een strafschop, toen Stefan van Sabben in het strafschopgebied werd gevloerd. Stefan van de Velde liet DFS-doelman Leander Rouw hierna van elf meter kansloos: 0-2. DFS tapte in de tweede helft uit een ander vaatje. „Als ik het positieve eruit haal, dan ben ik tevreden over de tweede helft. Wij gingen toen meer druk uitoefenen“, vond trainer Wil Wijnands.

In de tweede helft was DFS sterker, maar Remco Rotte en Lennart Padmos konden het net niet vinden. In de 80e minuut werd Lennart Padmos neergelegd binnen het strafschopgebied. Strafschop. René van der Linde nam zijn verantwoording en passeerde fraai Arendskerke-doelman Jeffy Geuze. DFS drong hierna nog aan, maar de gelijkmaker kwam er niet.

DFS-’s-Heer Arendskerke 1-2 (0-2). 3. Robin van Loopik 0-1, 30. Stefan van de Velde 0-2 (strafschop), 80. René van der Linde 1-2 (strafschop). Gele kaarten: Marco Bergsma, René van der Linde (beiden DFS), Huber van Sabben, Rudi van de Sluis, Stefan van de Velde, Pieter Adema (allen ’s-Heer Arendskerke). Scheidsrechter: H.C. Verhoeff (Alblasserdam). Aantal toeschouwers: 120.

DFS: Leander Rouw; Marco Bergsma, Gerard Boshoven (84. Maris Bom), René Brusse, Ronald Braam, Lennart Padmos, René van der Linde, Martijn Boot (75. Robbert van der Loos), Huib Nortier, Remco Rotte en Jeroen Dalebout.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA revancheert zich met winst op DFS

In een uitstekende eerste helft komt VVA al binnen 3 minuten op 0-1 voorsprong door een goede voorzet van links, die door Robin Loopik goed wordt afgewerkt. VVA zet de tegenstander al vroeg onder druk en DFS weet zich geen raad met dit nu wel agressieve VVA. Nu worden de duels dus wel gewonnen en is er goede inzet.

Na een half uur een goede combinatie door het midden rond de zestien en een VVA middenvelder wordt gevloerd: terecht vanaf de 11 meter de 0-2 door aanvoerder Stefan van der Velde, die zijn verantwoording neemt.

Na rust een sterk aandringend DFS , dat eigenlijk niet al te veel gevaarlijke situaties voor ons doel creëert, alleen na 5 minuten moest onze goed keepende Jeffey gestrekt naar de hoek. Maar VVA weet zich niet meer zo goed de kansen uit counters uit te spelen. Na een minuut of 20 in de 2e helft vallen Robin en Maarten uit. Ze worden vervangen door Stefan de Weerdt en Wouter de Kort. DFS wordt sterker. Helaas was er een ondoordachte ingreep bij ons achterin voor nodig om DFS via de strafschop op 1-2 te brengen.

Toen werd het nog spannend ook, temeer daar de scheidsrechter het ook even niet meer wist te handhaven, terwijl er in feite niets aan de hand was. Dit had nog 4 (meest) onnodige gele kaarten tot gevolg. Maar goed, we staan weer in het linker rijtje en daar horen we toch zeker thuis, mannen!

Gelukkig kon ook VVA 2 vandaag zijn eerste overwinning vieren door een goede wedstrijd te spelen tegen Yerseke 3 : 4-0. Een uitslag die er niet om liegt.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke zwaar onder de maat

Gistermiddag had Arendskerke weer eens zo'n dag (toevallig als de zon lekker schijnt?) dat wij niet vooruit te branden waren. Een ongeinspireerd spelende ploeg, sjokkend en sjouwend over het veld. Terwijl je ze op de training het gras ziet opvreten. Natuurlijk was Colijn een goede ploeg, maar ieder duel was voor de tegenstander, dat zegt genoeg jongens! Ook al kamt Arendskerke met de nodige blessures (Walter, Vincent, Wouter en Marnix) het kan beter.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat het na 3 minuten 1-0 werd en na 13 minuten de
2-0 werd binnen geschoten. Toen pas werden we een beetje wakker en uit de eerste de beste aanval maakte Gerben het goed af, Hij kwam vrij voor de keeper en schoor beheerst de 2-1 binnen. VVA zette door en bijna hadden we de gelijkmaker, een goede voorzet van links nam Robin direct op zijn slof, een wereldgoal was het geweest, zij het dat de bal 5 cm naast de paal in het zijnet kwam.

Toen sloeg het noodlot toe. In de zestien werd een hard schot afgevuurd op het doel, helaas recht op Jan af. Die uiteraard in een reflex zijn armen voor zijn gezicht hief. Een zware BLUNDER van de scheidsrechter als gevolg: strafschop! Dit is gezichtsbescherming, scheidsrechter. Hij vergat ook nog geel te geven, maar het was wel de ommekeer in de wedstrijd: 3-1.

Even later een identieke situatie bij ons voor, een bal op de armen van een Colijn-verdediger, ja wat denk je, natuurlijk geen strafschop!

Na rust is bij VVA de organisatie geheel weg en krijgt Colijn vrije doorgang. Het is aan de goed keepende Jeffey te danken dat het weer niet een Duiveland-uitslag werd. Ongehinderd konden de Colijnspelers een voor een aanleggen: 4-1, 5-1 en 6-1.

Het laatste kwartier werd VVA weer wat wakker, toen inmiddels good-old Rudi van der Sluis was ingevallen. Iedereen bij VVA moet maar eens een voorbeeld nemen aan deze speler, qua mentaliteit. Wellicht de kleinste van het veld heerst hij over ieder duel, springt hij in de lucht hoger dan wie ook. Waarom? Omdat Rudi de bal wil hebben en daar ook alles voor doet en nog op een normale manier ook, zonder kaarten te krijgen!

Dan vindt Colijn het ook wel welletjes en verslapt wat, waardoor VVA nog een paar goed uitgespeelde kansen weet te creeren, waaruit Robin 6-2 scoort en Stefan van Sabben in een scrimmage 6-3. hetgeen ook de eindstand werd.

Mannen, dit was zwaar onder de maat en de instelling bij sommigen is nog het ergst! Besef dat het voor de meegereisde supporters en bestuursleden ook niet om aan te zien is. We spelen nu 2 klassen lager maar het resultaat is nog niet veel beter. OK, we weten wat we missen en dat we een ploeg in opbouw zijn, maar opbouwen doe je niet op deze manier. Volgende week wacht weer een zware wedstrijd, DFS uit. Laat dan zien dat je er voor wilt gaan.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Pupillen Arendskerke op de foto met Kalou

Het als een tijdje geleden maar de redactie wilde u deze foto niet onthouden. Op de foto staan een aantal van onze pupillen samen met Salomon Kalou. De toenmalige voetballer van Feijenoord was in Goes in het kader van de Wereldwinkeldag op 13 mei 2006. Deze keer stonde de Wereldwinkeldag in het kader van de kinderarbeid in de Derde Wereld. Meer info kunt u vinden op www.wereldwinkels.nl.


Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

's-Heer Arendskerke bekert verder

HOOFDPLAAT - De voetballers van 's-Heer Arendskerke hebben zich gisteravond geplaatst voor de tweede ronde van de districtsbeker. De ploeg had daarvoor aan een 1-1-gelijkspel bij Hoofdplaat voldoende. 's-Heer Arendskerke kwam al na vijf minuten op voorsprong door een afstandsschot van Robin Loopik. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar in de tweede helft nam Hoofdplaat het initiatief. Tien minuten voor tijd werd dat beloond met de gelijkmaker van Jean-Paul van Hoeve. Een tweede Zeeuws-Vlaamse treffer zat er niet in, waardoor 's-Heer Arendskerke verder mag bekeren.

(Bron: PZC, 6 september 2006)

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA morst 2 punten

In de eerste wedstrijd in deze voor ons nieuwe vierde klasse startte VVA goed en gretig. Vooral in de eerste helft liet VVA goed verzorgd voetbal zien met uitstekende aanvallen.

Al na 5 minuten een goede breedte pass van Robin Loopik op Richard de Jager, die knap in schoot, echter de bal belandde op de lat en ook de rebound van Gerben Eversdijk eindigde via de paal naast, jammer. Daarna nog een drietal goede aanvallen met dito kansen, echter ze waren aan onze aanvallers vanmiddag niet besteed.

In de 39e minuut weer een fraaie voorzet van Robin vanaf rechts, die precies bij de voor Jan van der Klooster ingevallen Maarten Adema kwam, die in een keer wel heel fraai inschoot: 1-0

Na rust zakte VVA wat terug en kon Nieuwland wat meer komen. Na een kwartier een zondagsschot van R. Feleus, snoeihard in de kruising, mooie goal, Jeffey was kansloos. Het was op dat moment het eerste schot van de tegenstanders op onze goalie.

VVA schrok wakker, maar kon niet meer die combinaties vinden. Toch kregen we een kwartier voor tijd nog een goede mogelijkheid, een strafschop, nadat onze captain Stefan van de Velde binnen de zestien werd geduwd. Jarno van de Kreeke nam resoluut de bal en miste jammerlijk.

Jammer mannen, want vandaag was de winst zeker binnen handbereik, maar goed, het eerste punt is binnen en volgende week beter.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie