| | | |  
Nieuws januari 2007
2007
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
2e en 4 elftal in het nieuw

In de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen Tholense Boys speelde VVA 2 afgelopen zaterdag in een nieuwe outfit geschonken door Optiek de Visser te Heinkenszand. Laten we hopen dat dit het begin is van een mooie reeks van ons 2e elftal. Want de punten zijn hard nodig.


In oktober vorig jaar werd ook het 4e elftal in het nieuw gestoken door Autobedrijf Eindewege. Op de foto ziet u eigenaar Bouw van Doezelaar en Peter Kamstra van de sponsorcommisie.


Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Van barkruk tot fopspeen

Soms worden er dingen op de fotografische plaat vastgelegd waarbij je je eigen ogen niet gelooft. Is het echt waar wat ik zie? Denk aan de foto's van het monster van Loch Ness en de verschrikkelijke sneeuwman. Of aan de vele foto's van UFO's. Dergelijke foto's roepen altijd veel discussie op.

Maar de foto die u hier kunt bewonderen door op onderstaande link te klikken is wel degelijk echt. Alhoewel de redactie het in eerste instantie niet kon geloven. Deze persoon is een goede bekende in de VVA kantine waar hij meestal iets anders in zijn handen heeft.

Klik hier

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA laat koploper zweten

Een goed spelend VVA heeft met veel inzet en goed spel laten zien wat we waard zijn en dat heeft Colijnsplaat ondervonden. In de eerste helft een gelijk opgaande strijd, waarin VVA zocht naar goede openingen. Via goed combinatiespel werd de aanval gekozen.

Maar ook de koploper liet zich niet onbetuigd en via gevaarlijke snelle counters kreeg ook onze doelman het nodige werk te verrichten, hetgeen Jeffey ook goed deed. Totdat in de 25e minuut Colijn uit een buitenspelpositie Arjan Verburg voor ons doel zette, die met dit buitenkansje wel raad wist 0-1.De verklaring achteraf was, dat wij tijd hadden om de bal op te ruimen, maar dat verzuimden, waarna Colijn dat wel deed. Zo haal je natuurlijk nooit je voordeel uit een buitenspel situatie waar niet voor gefloten wordt.

Na rust een ander beeld. VVA ging fel van start en zette de tegenstander direct vast. Colijn kreeg het steeds benauwder en hanteerde dan ook graag de lange bal van achter, weg is weg. Het enige wapenfeit van de bezoekers in deze helft was een goed genomen vrije trap op de rand van de zestien van Zoetewei, die op de lat eindigde.

VVA echter reeg de ene aanval na de andere aan elkaar en zette Colijn met de rug tegen de muur. Dan komen er legio kansen, maar de bal mocht er vandaag niet in. Pal voor het eind nog de mooiste acties, een afstandsschot van Stefan van de Velde, dat net naast ging en een poeier van Pieter Adema, die de kruising zocht, echter keeper Meulenberg wist met een knappe redding de punten voor Colijn te behouden.

Goed spelen en dan toch met lege handen staan. De kater was achteraf dan ook groot. Maar toch geeft het vertoonde spel hoop voor de toekomst.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA morst wederom punten tegen Nieuwland

De eerste wedstrijd van het jaar, werd net als de eerste van het seizoen tegen Nieuwland een teleurstelling. Want een veel beter spelend VVA liet in een identieke wedstrijd als de thuismatch zien waar onze eigen tekortkomingen liggen, namleijk scoren. Mensen, wat een kansen om zo'n wedstrijd op je gemak uit te spelen.

In het begin deed het jeugdige Nieuwland nog goed mee, er stond een straffe wind dwars over het veld en dat maakte het voetballen er niet gemakkelijker op, Daardoor waren er inderdaad onnodige foutieve passes, hoewel met name voorin korte passjes ook niet altijd zuiver werden verzorgd. Jeffey had in de eerste helft een tweetal moeilijke situaties, maar was deze goed de baas. Aan de andere zijde had Marnix een goede kans op een prima voorzet van rechts gegeven door Maarten. Zijn inzet spatte echter uiteen op de lat.

Even later weer een prima voorzet van rechts en Richard de Jager kopte fantastisch in, laag naar de hoek. De prima keepende goalie van Nieuwland kon er nog net zijn vingers tegen aan krijgen. Toch zou VVA nog de rust in gaan met 0-1, want vlak voor rust toch een grote fout in de defensie van Nieuwland en Richard kon in schieten.

Na rust een zelfde beeld, Gerben direct alleen voor de keeper, die wederom goed optreedt en zo regen de kansen zich aan een en Nieuwland leek vermoeid af te haken. Dan het laatste kwartier, 2 invallers bij de tegenstanders en wij raken wat geirriteerd, zodoende krijgen we 2 onnodige gele kaarten en zowaar komt Nieuwland nog even opzetten om mischien toch nog een puntje af te snoepen. Hetgeen nog lukt ook, want vlak voor tijd gaan wij achterin in de fout en zie 1-1 is het resultaat.

Dan krijgt het brutaler wordende Nieuwland zowaar ook nog twee kansen op een zege, maar dat zou toch tegen alle verhoudingen in zijn geweest. Maar je weet het mannen, als je zelf niet scoort, doet de tegnstander het wel hoor!

Zaterdag thuis de topper tegen Colijn en dan zal ons vizier op (zeer) scherp moeten staan !

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA begint 2007 met overwinning.

Zaterdag (onder herfstachtige omstandigheden) wint VVA zijn eerste wedstrijd in 2007, van een gehandicapt Hoedekenskerke. In een matige pot, waarin ook de slechte staat van het veld (veel te hoog gras) debet was, begon VVA veel te slap. Kansen kwamen mondjesmaat en ook de tegenstander kwam nauwelijks voor ons doel. Vandaag verdedigd door Jan Willem Maris, die de geblesseerde Jeffey Geuze uitstekend verving. Hoewel hij niet veel te doen kreeg, was hij altijd goed geconcentreerd aanwezig, des te moeilijker voor een keeper!

Vlak voor rust maakten wij een zuivere goal, die om onduidelijke redenen echter werd afgekeurd. Daarna toch de 1-0 uit een corner van rechts die door Richard de Jager uitstekend wordt ingekopt.

Direct na rust, vanaf de aftrap, een scrimmage voor het Hoedekenskerke doel en uitstekend kapwerk van Rudi van der Sluis werd bekroond door een nog mooier afstandschot in de kruising. Onhoudbaar voor de vandaag uitstekende doelman van de tegenstanders, die nog heel wat doelpunten voor VVA voorkwam: 2-0.

Vanaf dat moment was VVA, dat toch voorzichtig begon en zeker geen winstpunten wilde verspelen tegen deze tegenstander, met meer vertrouwen en dirigeerde het spel. Toch sprong het slordig om met de kansen, die zich aaneenregen. Een kwartier voor tijd een foutieve terugspeelbal op de keeper, waar Richard de Jager handig tussen kwam en de keeper behendig omspeelde: 3-0. 5 minuten voor eind weer een goede aanval van VVA , met een uitstekende steekbal door het midden, zette Stefan van Sabben voor de kansloze goalie: 4-0.

Tevreden met de eindstand, niet geheel met het totaalplaatje, maar toch: de winst was binnen en we kijken weer snel vooruit naar volgende week, de uitwedstrijd tegen Nieuwland.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

C-junioren kampioen najaarsreeks

VVA C1 heeft het najaarskampioenschap behaald. In de inhaalwedstrijd tegen Steen werden de bezoekers met 7-0 op zij gezet. Nadat Cortgene/JVOZ in een andere klasse was ingedeeld heeft de ploeg van André Tange en Rudi Westdorp voortdurend de koppostitie gehad. Alleen Heinkenszand C1 kon nog een beetje in het spoor blijven. Omdat deze ploeg hetzelfde aantal punten had dan VVA (maar met een beter doelsaldo maar wel een wedstrijd minder gespeeld) is naar de KNVB een verzoek gedaan om de wedstrijd tegen Steen in te laten halen. Zo kan er geen twijfel bestaan wie de kampioen is.

De VVA C1 wordt nu bijgeschreven in de Galerij der Kampioenen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

35e Jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi
Sportpunt Zeeland weer succes

Eindstanden - klik hier

Sportief
Bijna 1100 jongens en meisjes bevolkten tussen Kerst en Nieuwjaar de zalen van Sportpunt Zeeland in Goes. Het waren de jeugdleden van Apollo, Bevelanders, Goes, ’s-Heer-Arendskerke, Kloetinge, Robur, S.S.V. ’65 en Wolfaartsdijk. In een tijd, dat de velden veelal onbespeelbaar zijn, konden zij in de zaal terecht. Er werd soms fel gestreden voor de overwinning, maar de scheidsrechters hadden weinig moeite alles in goede banen te leiden. Eén van de scheidsrechters merkte op, dat het er erg sportief aan toeging. “Ze haalden zelfs de bal op voor de tegenstanders.” En zo moet dat ook bij een recreatief toernooi, waarbij geen enkele prijs te behalen valt; het gaat alleen om de eer.

Doelpunten
Op vier dagen is er in 3 hallen gespeeld; op 27 december kon alleen hal 3 worden gebruikt, omdat er in de hallen 1 en 2 een korfbaltoernooi gehouden werd. De wedstrijden van de F- en Mini-pupillen werden gespeeld in ‘zaal 4’, het achterste stuk van hal 3, dat door een scherm en netten van de rest van de hal werd afgescheiden.
Er werden 564 wedstrijden gespeeld, waarin 1593 keer werd gescoord. De grootste uitslag was 14 – 2, maar daar stonden een flink aantal doelpuntloze wedstrijden tegenover.
Het 1000e doelpunt werd vrijdag tegen het middaguur gescoord door Maikel de Fouw van Robur F1. Hij werd in het zonnetje gezet en ontving een presentje.
Enkele spelers hadden wat meer pech en moesten de jaarwisseling noodgedwongen rustig doorbrengen, omdat ze een lichte hersenschudding of een verzwikte enkel hadden opgelopen. De grootste pechvogel was Nico Wijts van ‘s-Heer-Arendskerke E3, die een vinger brak. Verder moesten de elke dag aanwezige verzorgers wat pleisters plakken, bloedneuzen stoppen en ijszakken hanteren.

Sponsors
De organisatiecommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van alle deelnemende verenigingen, is erg blij met hoofdsponsor Sportpunt Zeeland. Naast een bijdrage in de zaalhuur ondersteunt Sportpunt de toernooileiding ook op andere manieren. Ook de Goese Sportraad en de gemeente Noord-Beveland steunen het toernooi met een flinke subsidie.
Verder is een aantal bedrijven bereid gevonden één of meerdere uren zaalhuur te sponsoren om de voetballende jeugd in de Kerstvakantie op een zinvolle en sportieve manier bezig en daarmee van de straat te houden. De organisatiecommissie bedankt deze bedrijven ook namens de deelnemers en hoopt ook voor het 36e toernooi weer op hun steun.
De volgende bedrijven hebben door hun steun dit toernooi mede mogelijk gemaakt:

HOOFDSPONSOR: SPORTPUNT ZEELAND
Goese Sportraad
Gemeente Noord-Beveland
Grafisch Bedrijf Goes voor al uw drukwerk; Industriestraat Goes
Zandee Fruit, Noordeinde/Manneeweg in Kloetinge
Eethuis De Vier Linden, Hollanse Hoeve in Goes
De Bruine Hypotheken en Pensioenen, Oostwal 103, Goes.
Haringman Beton, Goes.
IBZ; Installatiebedrijf Zuid, Kamperland
Slagerij Krijger, Wolphaartsdijk
Bakkerij Koster, Wolphaartsdijk.
Bouwbedrijf Breas, Goes
Ruiterplaat Makelaardij, Kamperland
Snackbar ’t Hapje, De Bussel in Goes-Zuid.
De Volkswinkel, achter het postkantoor in Goes
Fabery de Jonge Juweliers
Agrimarkt Sneltank, Goes
Plieger, voor sanitair, badkamers en keukens, Nansenbaan Goes
Lukaart & Nieuwenhuysen Accountants en Adviseurs
Rijwielhandel Verstelle in Kloetinge
Vergo Sport in Vlissingen
Bouwbedrijf J. van de Linde, Kloetinge en Goes
Stichting Vrienden Van Robur
Schipper Accountants, Goes
Van Westen Men’s Wear, Lange Vorststraat in Goes
Fa. Schuit en Zoon Woninginrichting Wolphaartsdijk
Autorijschool Op Weg, Goes
Schildersbedrijf Meesters De Koeijer, Goes
H4A Bouw, Goes
Krijger Koerier Post in Kloetinge
Opel Autoteam Klein Frankrijk in Goes
Bouman Kantoor Totaal, Goes
Supermarkt Clement C 1000, Kamperland
Katsman Rondhout en Tuinhout, Westhavendijk, Goes
Speciaalzaak Simon, Goes
Autofit, Goes
De Flowershop, Oostwal, Goes
Rijwielhandel Rabout Profile, Goes
Slijterij Dominicus, Alliance Vinicole, Voorstad, Goes
Timmerfabriek Wondergem, Middelburg
Constructiebedrijf I.T.M. ’s-Gravenpolder
Klasse Noten, Burgh – Haamstede en Lange Vorststraat, Goes
Palinghandel Kees van de Kreeke, Wolphaartsdijk

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

André van de broek krijgt VVA clubspeld

Tijdens de VVA nieuwjaarsreceptie heeft onze voorzitter de VVA clubspeld uitgereikt aan trainer André van de Broek. André is maar liefst drie keer hoofdtrainer geweest van Arendskerke en is nu bezig aan zijn laatste seizoen. Na dit seizoen hangt hij zijn trainersjas aan de kapstok.

Tijdens alle periodes als trainer heeft André niet alleen oog gehad voor het 1e elftal, maar stond het verenigingsbelang op de eerste plaats. Toen Arendskerke een paar jaar terug plotseling zonder trainer kwam te zitten heeft hij onze vereniging uit de brand geholpen.

Het bestuur wil door uit uitreiken van de clubspeld hier voor haar waardering uitspreken richting André van de Broek. Het zou mooi zijn als we André nog een mooi sportief toetje kunnen geven door het behalen van een periodetitel. Als iedereen daar vol voor gaat hoort dat zeker tot de mogelijkheden.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie