| | | |  
nieuws December 2007
2007
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Paulus Poortvliet winnaar Oliebollentoernooi

Zaterdag 29 december organiseerde de evenementencommissie het 4 tegen 4 individueel oliebollentoernooi. 25 Spelers lieten zich inschrijven. Na een spannende strijd op een goed bespeelbaar veld volgde in de kantine de prijsuitreiking, Natuurlijk met oliebollen van Ina Nagelkerke. Voor de derde prijs moest er nog airhockey gespeeld worden tussen Vincent, Pascal en Wouter. Het bleef lang gezellig in het Jeugdhome.

Uitslag:

1. Paulus Poortvliet 112 punten
2. Corneel Stevens 100 punten
3. Wouter de Kort 89 punten
4. Vincent Nagelkerke 89 punten
5. Pascal Beeke 89 punten

Poedelprijs: Lennart Westerweele 32 punten.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Extreme makeover voor onze kantine

Het mag dan wel winterstop zijn, dat geldt niet voor de bouwcommissie. Vorige week is gestart met de verbouwing van de kantine. De gehele bar wordt vervangen, de muren worden gedaan en er komt een hele nieuwe vloer in. Het zit in de planning dat het grootste gedeelte van de verbouwing voor de nieuwjaarsreceptie (dus op 5 januari 2008) klaar is. Onder bezielende leiding van de voorzitter van de bouwcommissie Marcel Beenhakker lijkt alles volgens schema te verlopen. Met dank aan de mensen die momenteel elke dag heel hard aan het werk zijn.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA jeugd overhandigt cheque aan Sophia

Op 19 december werd door de VV Arendskerke een cheque van € 850,- overhandigt aan het Sophia Kinderziekenhuis. Dit bedrag was in juni 2007 tijdens de sponsor-penalty-bokaal door de VVA jeugd bij elkaar geschoten. In het kader van ons amateur-partnerschap met Feyenoord heeft het jeugdbestuur besloten om dit bedrag te schenken aan het Sophia Kinderziekenhuis. Niek Rooze, Pieter Maas, Nico Wijts, Rianne Rooze en Peter Wijts waren hierbij namens VV Arendskerke aanwezig.

Na aankomst in het Sophia Kinderziekenhuis werden we hartelijk ontvangen door een medewerkster van Stichting Vrienden van het Sophia Kinderziekenhuis. Deze stichting is opgericht om extra gelden bijeen te brengen. Er werd ons een drankje aangeboden en we kregen uitleg over de historie van het Sophia Kinderziekenhuis en het werk wat de Stichting vrienden van het Sophia doet. Niek, Pieter en Nico stelden allerlei vragen: Hoe oud is het ziekenhuis? Hoe groot is het ziekenhuis? Hoeveel bedden zijn er? Zijn er nog meer kinderziekenhuizen, wat etc. etc. En uiteraard konden zij ook hun verhaal doen over de wijze waarop het geld was binnengehaald.

Voordat we aan de rondleiding begonnen, overhandigden we symbolisch de cheque van
€ 850.- en dat moment werd uiteraard vastgelegd (zie foto).

Tijdens de rondleiding konden we een kijkje nemen in onder meer de bioscoop, de TV- en radio studio, het Internet café en op enkele afdelingen. Er wordt veel gedaan om het Sophia niet te veel op een ziekenhuis te laten lijken. De muren zijn vaak prachtig beschilderd en er worden overal veel vrolijke kleuren gebruikt. Overal staan beelden, grote poppen en speelgoed. Alles staat dus in het teken om het verblijf van de kinderen (en ouders) zo aangenaam mogelijk te maken. Op dit moment is men ook bezig met de bouw van het Ronald McDonald Huis, het logeerhuis voor ouders van kinderen die in het Sophia worden behandeld.

De overheid en de zorgverzekeraars dragen in belangrijke mate wel bij in de financiering van behandelingen. Maar voor een optimale begeleiding van de ouders, voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden, voor onderwijs en ontspanning van de kinderen is veel extra geld nodig. Dus zijn giften als de onze zeer welkom.

Na afloop werden we nogmaals hartelijk bedankt voor onze bijdrage en vetrokken we weer terug naar Zeeland, een hele ervaring rijker. Het geld dat we geschonken hebben wordt in ieder geval goed gebruikt. Met dank aan al die jongens en meisjes die daar in juni hun best voor gedaan hebben.

Meer info Vrienden van het Sophia: http://www.vriendensophia.nl

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Paulus Poortvliet ook volgend seizoen trainer VVA

Paulus Poortvliet is ook volgend seizoen hoofdtrainer bij VV Arendskerke. Paulus nam vorig seizoen het stokje over van André van de Broek en is dus bezig aan zijn eerste seizoen bij Arendskerke.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA wint zonder goed te spelen

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Cadzand om de oversteek te maken naar ´s heer Arendskerke. De heenwedstrijd was geëindigd in 2-5, maar dat was geen reden om al uit te gaan van een overwinning. VVA begon in een gewijzigde opstelling door afwezigheid van Egbert (ziek), Frank (blessure) en Stefan v.d. Velde:
Jeffy in de goal; Vincent, Pascal, Dennis en Wouter achterin; op het middenveld Michiel, Walter, Jarno en Stefan v.S. Voorin Denny de Jonge en Gerben. Wissels waren Yann en Hubert.

Arendskerke begon tegen de traditie in de eerste helft naar de kantine toe. Het spel kwam moeizaam op gang maar de thuisploeg had wel een veldoverwicht. De eerste grote kans was voor Gerben: door een fout van de keeper kon hij de bal tegen de touwen werken…….van het vangnet. Op redelijk bizarre wedstrijd wist hij de kans dus niet te benutten en bleef het 0-0.
Al na 10 minuten moest Cadzand de eerste wissel gebruiken: de doelman raakte geblesseerd na een duel met Denny (die naar eigen zeggen niets fout deed) en werd vervangen door een veldspeler. Opvallend was dat deze veldspeler zijn werk als keeper beter deed dan zijn voorganger…

Desondanks nam de thuisploeg toch de leiding. Michiel was alert nadat de keeper toch de fout inging na een corner van Jarno. Het was weliswaar niet de mooiste goal, maar hij zit erin en dat telt.

In plaats van (zoals in de heenwedstrijd) door te drukken en de score op te voeren, viel VVA wat terug en daarmee het hele niveau van de wedstrijd. Kansjes waren er nog wel, Denny die de bal niet lekker meekrijgt, Stefan v. Sabben die weigert de trekker over te halen na een prima aanval….zonde, want je zal net zien dat je dan een tegengoal krijgt. En jawel, vrij snel na rust is het raak bij een spaarzame uitval van de gasten. Een vrije trap wordt in de lange hoek geplaatst door Peter Nieskens.

Direct erna een memorabel moment: er werd gescoord met het hoofd door……Gerben Eversdijk. Hoe dat mogelijk is vraagt het gros van de toeschouwers zich nog steeds af, al had hij zelf een simpele verklaring: “ik kon niet meer bukken”. Zijn kopbal ging met een mooi boogje over de keeper en daardoor kwam VVA dus weer op voorsprong, 2-1.

Inmiddels zijn Hubert en Yann dan in de ploeg gekomen voor resp. Dennis en Denny. Arendskerke controleert het duel, maar tot goed voetbal komt het zelden. Het slotakkoord, en daarmee ook de nekslag voor Cadzand, komt van Walter die alweer zijn 4e penalty van de competitie binnenschiet. Hij bepaalt daarmee de eindstand op 3-1.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA E1 pakt op overtuigende wijze het kampioenschap

Door een 13-3 zege op naaste concurrent Kapelle E1 heeft VVA E1 het najaars-kampioenschap op haar naam gebracht. VVA dat speelde zonder de geblesseerde Nico Wijts (pols gebroken tijdens schaatsen) had genoeg aan een gelijkspel maar koos meteen na de aftrap voor de aanval. Dat resulteerde al heel snel in een 4-0 voorsprong. Kapelle kwam er de eerste 15 minuten helemaal niet aan te pas en leefde een beetje op toen de eerste kans werd benut. De hoop werd echter snel de kop in gedrukt toen VVA meteen daarna de 5-1 maakte. Dit was tevens de ruststand.

Na rust kwam VVA eigenlijk niet meer in de problemen. De ene mooi aanval na de andere en dito goals volgde elkaar op. Uiteindelijk werd het 13-3. Het kampioensschap is de bekroning van het prima voetbal wat VVA E1 dit najaar heeft laten zien. Het is misschien wel de meest getalenteerde groep van dit moment. In het voorjaar wordt door deze spelers de stap gemaakt naar het grote veld. We zijn benieuwd hoe dat zal gaan.

Lees meer >>


Mannen…gefeliciteerd en uiteraard worden het team bijgeschreven in de Galerij der Kampioenen

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Kampioensfeest D2

's-Heer Arendskerke, 8 december 07

Zaterdag is het eindelijk zover we kunnen ons kampioensfeest houden echte werkt het weer niet mee en wordt onze laatste competitie wedstrijd tegen Wemeldinge afgelast echter ons feest gaat gewoon door Om 12.15 is iedereen aanwezig de trainers Rob, Mauricio en Martin (jammer genoeg is Peter Eversdijk er niet bij) het hel team en de sponsors en ouders.

Mathilda houd een toespraak en bedankt trainers, sponsors en spelers. Iedereen krijgt een mooie handdoek uitgereikt met de tekst dankzij mij werd vva D2 najaarskampioen 2007. de sponsors staan er ook op vermeld dit zijn: ’t Klokuus, auto bedrijf 's-Heer Arendskerke, assurantie bedrijf Corstanje en drukkerij Capello, sponsors bedankt.
Vervolgens verzorgt transport bedrijf Kees op’t hof een tour door het dorp, heel Arendskerke weet nu dat we kampioen zijn (Kees bedankt).

De tocht eindigt bij 't Klokuus waar we door de familie Lokerse enorm verwend worden met snacks drank en lekker uitleven, zelfs ontvangen we lunchpakketten mee want we gaan als afsluiting naar Tilburg om de wedstrijd Willem 2- Ajax te volgen. Het is slecht weer en iedereen hijst zich in regenkleding en er wordt weer gezongen VVA gaat nooit verloren en een lied van Martin wat ik niet durf op te schrijven, afijn ze weten daar dat we er zijn.

Het is een spannende wedstrijd die uiteindelijk door Ajax met slecht voetbal toch gewonnen wordt met 2-3. We zijn rond 23.00 uur weer thuis en kruipen dan snel in onze warme bedjes om te herstellen van deze mooie wat nattige dag en vol inspiratie voor het nieuwe seizoen.

Ik mag zeggen dat de Coaches ( Mathilda, Jaap en Cees) zeer tevreden zijn en een leuk seizoen achter de rug hebben waarin iedereen veel inzet getoond heeft, dat is toch echt VVA, allen bedankt en succes van het voorjaar.

De coaches.

Naar de elftalpagina >>

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Onnodig verlies VVA tegen Borsele

Op een moeilijk bespeelbaar veld ging VVA zaterdag onderuit tegen Borsele: 2-1.
Ondanks dat er een veldoverwicht was en dat we genoeg kansen hadden, lukte het niet om 3 punten mee te nemen.

VVA begon met de volgende 11:
Jeffy, Yann, Stefan v/d Velde, Vincent, Wouter, Michiel, Walter, Jarno, Stefan v. S, Egbert en Frank.

Onder het toeziend oog van een stuk of 40 toeschouwers begon VVA een beetje mat aan de wedstrijd, maar wist en het toch binnen de 10 minuten op voorsprong te komen.
Wouter zette prima door op links, ging de ‘16’ binnen, over het been van een tegenstander waarop de scheidsrechter de bal op de stip legde. Captain Walter maakte z’n 6e goal van de competitie en is daarmee mede-topscorer naast Frank.

Walter de Kok brengt Arendskerke op voorsprong

VVA krijgt verder enkele kansjes maar tot doelpunten komt het niet. Aan de andere kant wordt de uitstekend keepende Jeffy wel gepasseerd maar het doelpunt wordt (terecht?) afgekeurd wegens buitenspel. De ruw spelende Borsselenaren zijn zichtbaar niet blij met deze beslissing en gaan af en toe over de scheef in de duels. De kaarten blijven echter op zak bij de scheidsrechter.

Kort erna komt de thuisploeg toch op 1-1, een snel genomen vrije trap beland in de zestienmeter waar een aanvaller gretig naar de grond gaat na licht contact met Jarno. De daarop volgende strafschop wordt benut door Daniel Bijerlijn.

Vlak voor rust krijgt VVA twee prima kansen om 1-2 en/of 1-3 te maken maar wordt er gefaald in de afwerking. Eerst ontsnapt Michiel aan de rechterkant maar i.p.v. zelf te schieten legt hij de bal niet goed terug op Jarno waarop de kans verkeken is. Even daarna gaat Egbert mooi langs z’n man maar schuin voor de goal mikt hij de bal op de binnenkant van de paal. Het blijft bij 1-1, ook omdat Jeffy aan de andere kant een schot stijlvol (show?) uit de lucht plukt.

In de rust wordt Egbert vervangen door Gerben. Na rust is de eerste kans voor Borsele, maar de vrije trap wordt prima gepakt door Jeffy. In het vervolg van de 2e helft komen er legio kansen voor de blauw-witten maar het net wordt niet gevonden. Eerst raakt Jarno de bal van dichtbij niet goed en schiet naast. Even later een corner van links die naast wordt gewerkt door Michiel. Na een uur spelen poogt Frank de keeper te verassen maar hoewel deze de bal niet klem heeft blijft het gevaar beperkt.

Uit een corner van Jarno kan Walter dan nog een keer vrij koppen, maar helaas gaat deze naast. Pascal komt dan voor Wouter en Denny voor Stefan v. Sabben. De druk houdt aan, maar zoals zo vaak in het voetbal valt de goal dan aan de andere kant.

Slordig balverlies op het middenveld stelt de aanvallers van Borsele in staat om razendsnel 1-op-1 met Jeffy te komen en een van de spitsen prikt de bal binnen, 2-1.
Het deksel op de neus dus voor Arendskerke, wat duur puntverlies is…

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Sinterklaas bezoekt jeugd arendskerke

Zaterdag 1 december heeft de Sint en zijn Pieten rond de klok van 10 de kantine van VVA bezocht, waar ongeveer 50 kinderen zaten te wachten. Voordat de Sint arriveerde hebben de kinderen onder begeleiding van Marco enkele Sinterklaasliedjes gezongen. Vervolgens werd iedereen naar voren geroepen waar hij of zij toegesproken werd door de Sint.

Om 11 uur werd er nog een wedstrijdje rennen gedaan. Wie kon er harder rennen als de Pieten? Onduidelijk is wie deze wedstrijd gewonnen heeft. Daarna kreeg iedereen een cadeautje.

Rond de klok van 11.30 was het feest weer voorbij en ging iedereen weer huiswaarts. Het was een geslaagde ochtend, mede dankzij de muzikale begeleiding van Marco en enkele leiders. Heren allen bedankt voor jullie hulp!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie