| | | |  
Maart 2008
2008
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Dikverdiende zege Arendskerke op Nieuwland

Slechts een kwartiertje had Nieuwland daadwerkelijk wat in te brengen tegen VVA. Het laatste kwartier van de eerste helft werd Jeffy 2 à 3 keer op de proef gesteld, maar hij kon zijn doel schoonhouden. Toen was de stand al 0-1 door een eigen doelpunt. 10 minuten na rust schoot Frank Davidse een vrije trap fraai binnen en daarmee was de wedstrijd gespeeld. VVA had nog enkele kansen, maar gescoord werd er niet.

Nieuwland-VVA 0-2 (0-1)
’10 0-1 Eigen doelpunt
’55 0-2 Frank Davidse

De volgende elf begonnen aan de wedstrijd:
Jeffy Geuze, Yann Sinke, Pascal Beeke, Vincent Nagelkerke, Dennis op ’t Hof, Walter de Kok, Stefan v/d Velde, Frank Davidse, Michiel Bouwman, Egbert Blok, Wouter de Kort.
Op de bank namen plaats: Hubert v. Sabben, Jarno v/d Kreeke en Stefan v. Sabben

Arendskerke begon goed aan de wedstrijd en was steeds een stapje sneller en een tandje feller dan Nieuwland, dat vorige week verrassend wist te winnen bij de Noormannen. VVA nam na 10 minuten op het prima veld de leiding. Dennis op ’t Hof gaf een splijtende pass in de diepte, waar Wouter achteraan sprintte. Onder druk gezet was de Nieuwlandse verdediger in paniek en in plaats van de bal terug te spelen op de keeper, over de achterlijn te schieten of over de zijlijn te werken schoot hij deze in eigen doel. Een snelle 0-1, en dat is toch een stuk makkelijker voetballen.

Vol goede moed ging Arendskerke onverstoord door met het spel bepalen. De thuisploeg werd afgetroefd op agressie en wist geen gevaar te stichten. De gasten daarentegen, voor de gelegenheid spelend in rood ‘Yese-achtig’ shirt, hadden enkele goede kansen. Een rollertje i.p.v. een schot van Michiel, Frank raakte de lat uit een vrije trap, en Egbert zag zijn poging gekeerd worden door de keeper. De laatste minuten voor rust kroop Nieuwland meer uit de schulp. Jeffy werd enkele malen getest. Zo kon hij ternauwernood een bal uit de kruising plukken en was er een hectische situatie na een corner. Gescoord werd er niet en met 0-1 gingen we rusten.

De tweede helft bracht eigenlijk hetzelfde spelbeeld. VVA kwam nauwelijks in de problemen, de driemansdefensie met Yann, Pascal en Vincent stond prima werk te verrichten.

Na 55 minuten bracht Frank de stand op 0-2 na een fraaie vrije trap die in de verre kruising krulde. Van enige opluchting was wel sprake, getuige zijn eerste reactie: ‘eindelijk!’. In het vervolg van de 2e helft vielen er nog goede kansen te noteren voor Michiel en de ingevallen Jarno maar de teller kwam niet verder dan 2.

Al met al een verdiende zege voor de mannen van Paulus Poortvliet.
Dinsdag spelen we thuis voor de Feyenoord-cup tegen Serooskerke, zaterdag wacht de kraker tegen Wolfaartsdijk…weer een halve finale!

Feitjes:

  • Voor de statistici onder ons, sinds Borsele-thuis had Frank niet meer gescoord dus zijn reactie was enigszins begrijpelijk…
  • VVA speelde in rode shirts van Nieuwland omdat we geen reserveshirts bijhadden..
    -Jeffy hield voor de 4e keer dit seizoen de ‘nul’
  • VVA is nu 6 wedstrijden op rij ongeslagen..

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke maakt het zichzelf onnodig lastig

Blij met de drie punten, maar ontevreden over het spel. Dat was de gemiddelde mening na afloop. Arendskerke won weliswaar met 3-2, maar de overwinning kwam uiterst moeizaam tot stand. Invaller Denny de Jonge werd matchwinner.

Opstelling:
Jeffy Geuze, Yann Sinke (55’ Hubert v. Sabben), Walter de Kok, Pascal Beeke, Vincent Nagelkerke (80’ Denny de Jonge), Wouter de Kort (55’ Stefan v/d Velde), Frank Davidse, Dennis op’t Hof, Michiel Bouwman, Egbert Blok, Gerben Eversdijk.

Arendskerke – SVD 3-2 (1-0)
41’ 1-0 Egbert Blok
60’ 1-1 John den Herder
65’ 1-2 Hendrik Bosselaar
67’ 2-2 Michiel Bouwman
88’ 3-2 Denny de Jonge

Arendskerke begon goed aan de wedstrijd met vijf corners op rij. Daaruit werd gekopt en geschoten maar gescoord werd er niet. Duidelijk was dat VVA vandaag het spel moest gaan maken, en daar wil het nog wel eens moeizaam gaan. Op het hobbelige veld kwamen passes niet aan en lag het tempo te laag om de gasten het vuur aan de schenen te leggen.
Na een halfuurtje was de eerste uitbraak van SVD een feit, Louran Bosselaar ontsnapte aan de verdediging maar stuitte op Jeffy.

Tot de rust kwamen er legio kansen voor de thuisploeg, zo schoot Wouter uit de draai naast, kopte Egbert rakelings voorlangs en waren schoten uit de tweede lijn van Frank en Michiel onzuiver. Vlak voor rust kwam toch de bevrijdende 1-0 op het bord. Wouter zette goed door op rechts en bracht de bal voor, waar Egbert via z’n rechter én linkerbeen de bal binnenwerkte. 1-0 was de ruststand, maar het mocht duidelijk zijn dat het net zo goed 6-1 had kunnen staan.


Uitblinker bij SVD was doelman Rens Groefsema

In de tweede helft gingen beide ploegen verder waar ze gebleven waren. Na 55 minuten had Gerben een prima kans op 2-0 na een actie van Egbert, maar tot tweemaal toe lag de keeper in de weg. In poging de score verder op te voeren voerde Paulus een dubbele wissel uit: Stefan en Hubert kwamen erin voor resp. Wouter en Yann.

Maar waar Arendskerke bleef falen in de afwerking, sloeg SVD toe. Op de een of andere manier slaagde een ‘rode’ erin om de bal voor te krijgen waar John den Herder de bal binnen kon tikken. Hierna bleek het vertrouwen van de ploeg van Erik de Groene een beetje terug te komen en waren de rollen –heel even- omgekeerd. SVD probeerde te combineren en kwam even later uit een cornet op 1-2. Hendrik Bosselaar kopte goed binnen.
Een fikse domper voor de thuisploeg, maar het geloof was er. Immers, de voorgaande wedstrijden werden er steeds punten gepakt in de slotfase. Een paar minuten later was het alweer 2-2. Michiel kon de bal na een lichte scrimmage binnen punteren.

Vanaf dat moment volgde een waar beleg van de thuisploeg. De keeper stond geweldig te keepen en het ontbrak Arendskerke ook aan het nodige geluk. Achtereenvolgens slaagden Walter, Michiel, Egbert, Frank er niet in om te scoren.
VVA had inmiddels de laatste troef ingebracht; Danny verving Vincent. En Danny, die eerder het 2e al naar de overwinning had geschoten, sloeg ook hier toe. Na een scrimmage schoot hij de bal met links in de lange hoek binnen. De ontlading bij de thuisploeg was oprecht, want het was een (onnodig) lastige middag geweest.

Duidelijk mag zijn dat er volgende week tegen MEVO beter met de kansen om moet worden gesprongen. Overigens presteert die ploeg uit beter dan thuis…maar aan de thuiswedstrijd bewaren we geen goede herinneringen. In de race om de derde periode zal er gewonnen moeten worden!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA pakt punt na 2-0 achterstand

Zaterdag stond de kraker in en tegen Wemeldinge op het programma. De heenwedstrijd op Arendskerke was in 4-2 voor de thuisploeg geëindigd. Ondanks de overwinning bleek Wemeldinge een goed voetballende ploeg, zij het wat wisselvallig.

Paulus stuurde de volgende elf het veld in: Jeffy op doel, Yann, Walter, Pascal en Vincent in de achterste linie. Op het middenveld Jarno, Frank, Stefan v.Sabben en Michiel. Voorin stonden Egbert en Gerben. Wissels waren Wouter en Stefan v/d Velde. Dennis was geschorst na zijn 4e gele kaart in de wedstrijd tegen Hoedekenskerke.

Zowel Wemeldinge als VVA begon matig aan de wedstrijd met weinig hoogtepunten. De thuisploeg had wel het betere van het spel op het hobbelige veld waar ook de wind het voetballen lastig maakte. Na een halfuurtje had de thuisploeg de kans om de score te openen via Pieter Bolle, maar zijn inzet belandde op de lat. De rebound was voor een mee opgekomen middenvelder maar zijn schot werd van de doellijn gehaald.

Na 36 minuten nam de thuisploeg de leiding. De spits van de Roden werd aangespeeld in de zestienmeter, draaide weg van zijn bewaker en verschalkte Jeffy met een schuiver in de lange hoek. Als vier minuten later Yann ongelukkig hands maakt, belandt de bal op de stip. Pieter Bolle laat Jeffy kansloos en Wemeldinge neemt een comfortabele 2-0 voorsprong.


Pieter Bolle laat keeper Jeffy Geuze kansloos

In de rust was duidelijk dat er een strijdbaarder en agressiever VVA op het veld moest komen, wat ook zou gebeuren. Wouter verving Yann en de gasten gingen over op een aanvallend maar risicovol 3-4-3 systeem.

Na een minuut spelen in de 2e helft had de aansluitingstreffer al op het scorebord kunnen staan, maar het schot van Michiel trof slechts onderkant lat. Frank deed nog een poging om een doelpunt te claimen bij de scheidsrechter, maar tevergeefs. De toon was in ieder geval wel gezet. VVA won de duels, was feller en Wemeldinge kon er slechts sporadisch uitkomen, en dat leverde dan weinig gevaar op.

Aan de andere kant lukte het VVA ook niet echt om uitgespeelde kansen te krijgen, het bleef veelvuldig de lange bal gebruiken in de hoop dat-ie een keer goed zou vallen.
In de 65ste minuut was daar dan toch de aansluitingstreffer. Een voorzet van Jarno viel over iedereen heen bij de 2e paal. Daar stond Michiel op de goede plek en –via de hand, eerlijk is eerlijk- kreeg hij een niet te missen kans: 2-1.

Arendskerke rook bloed en probeerde nog meer pressie te spelen. Wemeldinge probeerde via counters een derde treffen te forceren door een snelle aanvaller in te brengen, maar verder dan een schot van de ‘16’ kwam het niet. Deze werd dan ook goed gepakt door Jeffy.

De wedstrijd was inmiddels wat grimmiger geworden (gele kaarten Wouter en Gerben, toeschouwer die het nodig vond tijd te gaan rekken) toen Stefan v/d Velde Gerben verving.
VVA probeerde wel via combinaties richting doel te komen, maar dat ging uiterst moeizaam. De gelijkmaker, na een minuut of 80, viel uit een standaardsituatie. Jarno gaf een hoekschop strak voor, Wouter liet de bal ‘bewust gaan’ en Pascal kreeg een zuivere assist op zijn naam door bal kopklaar te plaatsen voor Michiel. Met een boogje verdween de bal onder de lat en bracht zo de 2-2 eindstand op het bord.

Achteraf gezien een terecht gelijkspel, het is alleen jammer dat Wolfaartsdijk wist te winnen in Westkapelle waardoor VVA een plaatsje is gezakt.

Volgende week wacht SVD thuis. De eerdere wedstrijd in Driewegen eindigde in 1-5, maar dat wil niet zeggen dat het weer zo zal gaan. Zij wachten nog altijd op de eerste zege van het seizoen en zullen gebrand zijn om drie punten te pakken.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA jeugd naar Feijenoord - NEC

Op zondagmorgen 2 maart was het om kwart over 11 een drukte op het voetbalveld, dat maak je echt niet vaak meer mee. De jeugd t/m de D-pupillen gingen met leiders en nog een aantal begeleiders, met 75 man naar de wedstrijd Feyenoord – NEC, waarvoor we van het Feyenoord jeugdproject kaarten hadden ontvangen. Omdat we met 75 personen waren, en dit niet allemaal in een gewone bus kan, gingen we dit keer met een dubbeldekker.

Eerst lopen naar de Oude Rijksweg en daar instappen was makkelijker voor de bus, dan door het dorp rijden. In de bus werden de eerste broodjes al snel genuttigd. In de buurt van Bergen op Zoom werden we nog gepasseerd door B1 die naar Ajax ging.

In de buurt van Roosendaal kreeg iedereen iets te drinken en om even voor enen waren we in Rotterdam. Na een kleine wandeling naar het stadion, moesten we ff zoeken naar de juiste ingang (vak G). Velen moesten voor de wedstrijd, maar een aantal ook tijdens, nog ff naar de wc.


Even wachten voor de ingang....

In de eerste helft zaten we achter het doel van Timmer. Na een goede start van Feyenoord, stortte de wedstrijd in, Velen van ons hadden een voorsprong van Feyenoord in de 15e, 17 of 19e minuut voorspeld, maar het werd echter 0-1 in de 16 minuut. Vlak voor rust kwam Feyenoord op gelijke hoogte, zodat we met een 1-0 ruststand gingen plassen/eten/drinken etc.

We dachten dat we in de 2e helft aan de goede kant zaten wat betreft de doelpunten.
Nou dat viel dus ook tegen, 2 doelpunten erbij, maar aan de andere kant. 1-3 voor NEC.
De wedstrijd was niet echt hartverwarmend, maar ja een mens kan niet alles hebben hè.

Nog een rondrit door Rotterdam en langs een aantal nepsmurfen, moskee, sex- en coffeeshops naar Arendskerke terug. Onderweg nog wat te drinken en een zakje chips en rijden maar. Wij hopen dat onze jeugdleden in ieder geval een leuke dag hebben gehad en dat we volgende keer misschien eens naar een winnend Feyenoord kunnen gaan.

Was getekend …

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie