| | | |  
juni 2008
2008
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Rommelmarkt weer groot succes

Op vrijdagavond 25 april zijn met 2 tractoren en de nodige vrijwilligers de spullen opgehaald. Deze werden opgeslagen in een koelcel bij Rien Tolhoek. Het leek, dat er iets minder was dan de vorige keer.

Vrijdagmorgen 6 juni werden de tenten en schragen klaargezet. ’s Middags bracht Rien Tolhoek de kisten, die een beetje werden gesorteerd. ’s Avonds kwam een andere groep vrijwilligers, die alles op zijn plaats bracht. Ook moesten er nog zeilen geregeld worden in verband met de regen.

Zaterdagmorgen meldden zich 25 vrijwilligers om kwart over acht. Na een kopje koffie en een bolus werd iedereen ingedeeld bij een verkooppunt. Om negen uur ging het hek open. Na een korte sprint gingen de kopers op onderzoek. Het aantal bezoekers leek minder dan andere jaren. Kwart voor tien deed Peter Kamstra zijn best. Vooraf was het ingeschat door Frank Verwei op € 200 maar het werd uiteindelijk € 385.

Twaalf uur was het afgelopen. Na de broodjes en soep werd alles opgeruimd. De evenementencommissie dankt alle vrijwilligers die meegewerkt hebben om een recordbedrag binnen te halen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Verslag Tennis-toernooi VV Arendskerke

Op zondagmorgen 25 mei, begonnen om 10.00 uur de eerste spelers, op “naar wat wij dachten” een natte, maar dat viel reuze mee (geen plassen), dus droge, maar iets vettige baan met hun eerste wedstrijd.

Er waren weer veel dezelfde gezichten, ja, ja, ook Bram Wissekerke deed weer mee!
Wim Capello deed dit jaar, volgens mij voor de 1e keer mee. Om het geheel toch compleet te krijgen werd op zondagmorgen nog een beroep gedaan op Simon Rijk om mee te spelen, nou die heeft volgens mij heerlijk getennist.

Het bleef “bijna” de hele dag droog.
Rond de middag deed het even een buitje, maar niet hard genoeg om te baan af te gaan. Toen om 16.00 uur de laatste wedstrijden gespeeld waren en de jeugd de baan op mocht, viel de regen met bakken uit de hemel. De kids moesten dus nog ff wachten, maar na een half uurtje konden zij alsnog de baan op.

Hert was volgens mij weer een leuke geslaagde dag, waarbij onze dank natuurlijk uitgaat naar alle deelnemers, maar naar Frank en Janny Verwei in het bijzonder, voor de hapjes etc. en ook Joop v.d. Klooster niet te vergeten, die zijn bardiensten ook weer lekker meedraaide.

Wij hopen jullie volgend jaar weer te zien.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Besluit brandweerpost opschorten

PZC, dinsdag 17 juni 2008

’s-HEER ARENDSKERKE - De Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) heeft de Goese burgemeester Dick van der Zaag en de Goese gemeenteraad gisteren in een open brief opgeroepen de besluitvorming over de brandweerpost 's-Heer Arenskerke op te schorten tot na de zomervakantie.

Volgens de VBV is tot nu toe onvoldoende overleg gevoerd over het nieuwe dekkingsplan voor de Goese brandweer op basis waarvan het Goese college van B en W de (vrijwilligers)brandweerpost in 's-Heer Arendskerke wil sluiten. De vakvereniging stelt voor de komende maanden te gebruiken om te overleggen met Goese brandweervrijwilligers, de dorpsraden van 's-Heer Arendskerke en 's-Heer Hendrikskinderen en de VBV in Zeeland.

De extra voorbereidingstijd zal zichzelf terugverdienen, stelt de VBV, want dan kan er een plan tot stand komen waarvoor wel voldoende draagvlak is.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Kazerne buiten Goes maakt kans

door Frank Balkenende, PZC, maandag 16 juni 2008

GOES - Een meerderheid in de Goese gemeenteraad zal zich komende donderdag sterk maken voor een onderzoek naar een brandweerpost bij 's-Heer Hendrikskinderen, net ten westen van de Deltaweg.

In elk geval moet ook die mogelijkheid in kaart worden gebracht en afgewogen worden tegen de vestiging van een nieuwe post bij het Tiendenplein in Goes-West.

De nieuwe kazerne vervangt de brandweerpost in 's-Heer Arendskerke. Om te zorgen dat de vrijwilligers toch voor de Goese brandweer behouden kunnen blijven, voelen PvdA, GroenLinks, D66, SGP/ChristenUnie en de VVD wel voor een nader onderzoek. Ook met het CDA valt er over te praten, zegt raadslid Guust de Kok.

De twaalf brandweervrijwilligers van de post 's-Heer Arendskerke hebben alternatieven aangedragen, want als de post in Goes-West komt, dan kan een aantal brandweerlieden de opkomsttijd niet halen. Een deel zou kunnen worden ondergebracht bij de brandweer in Heinkenszand, maar daarover bestaat nog geen zekerheid. Om die reden bepleiten ze een post bij 's-Heer Hendrikskinderen.

Burgemeester Dick van der Zaag ontraadde vorige week elk alternatief, omdat een post in Goes-West volgens computerberekeningen het beste scoort qua uitruktijden en dekking van het grondgebied.

Een aantal fracties vindt dat het best een onsje minder kan, als daardoor de twaalf brandweervrijwilligers inzetbaar blijven in Goes.

"Het college zegt dat de post in Goes-West 91,5 procent dekking geeft. Een post in 's-Heer Hendrikskinderen scoort wellicht een paar procenten lager, maar we kunnen dan wel de twaalf brandvrijwilligers behouden. Het college heeft onvoldoende onderbouwd waarom dat niet zou kunnen en ook niet waarom er zes beroepsmensen bij moeten", aldus André van der Reest (SGP/CU).

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Jacco de Feijter nieuwe beheerder jeugdhome

Vanaf volgend seizoen is Jacco de Feijter de nieuwe beheerder van het jeugdhome. Hij volgt daarmee Willy Loopik op die na 15 jaar jeugdhomedienst, waarvan 10 jaar als beheerder, er mee is gestopt. In het eerstvolgend clubblad (komt uit in augustus) zal Willy nog een stukje schrijven.

Jacco is dit seizoen ook toegtreden tot het jeugdbestuur en we zijn zeer blij dat hij deze taak op zich wil nemen. We wensen hem daarbij alle succes.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA jeugd kleurt Oranje


De jeugd van VVA kleurt Oranje vlak voor de wedstrijd Nederland-Roemenië

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Rinus Nagelkerke nieuwe wedstrijdsecretaris

Met ingang van het nieuwe seizoen is Rinus Nagelkerke de nieuwe wedtrijdsecretaris senioren. Hij volgt daarmee Wim Aalbregtse op die deze functie heel veel jaren heeft vervuld.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Geen onderzoek naar brandweerpost 's-H. Hendrikskinderen

PZC, donderdag 12 juni 2008

GOES - Het heeft geen zin om onderzoek te doen naar een brandweerpost bij 's-Heer Hendrikskinderen als alternatief voor een nieuwe post bij het Tiendenplein aan de westrand van Goes.

De Goese burgemeester Dick van der Zaag zei dat gisteren onomwonden in de raadscommissie. Het Goese college van B & W wil 's- Heer Arendskerke opheffen en verplaatsen naar Goes-West. Brandweervrijwilligers uit 's-Heer Arendskerke noemen 's-Heer Hendrikskinderen als alternatief voor een nieuwe post in Goes-West, zodat ze de opkomsttijden kunnen halen. Volgens Van der Zaag scoort een post in Goes-West qua dekking en uitruktijden beter dan elke post die er westwaarts van ligt. Dat is berekend via een computermodel.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Egbert Blok en Hubert van Sabben in selectie Groot-Goes

Negentien spelers uitgenodigd voor wedstrijd tegen Feyenoord
door Rudy Boogert. PZC, zaterdag 07 juni 2008

GOES
- Negentien spelers zijn uitgenodigd om op dinsdag 15 juli als Groot Goes-voetbalselectie aan te treden tegen Feyenoord.

Het duel, dat om 19.00 uur begint, wordt gespeeld op het terrein van zaterdag-eersteklasser Kloetinge.

Voor doelman Christol van Campenhout en Geert Bosschaart geldt de wedstrijd als afscheidscadeau. Van Campenhout verkast na vier seizoenen SSV'65 naar Oosterhout, terwijl Bosschaart na een jaar Goes terugkeert naar hoofdklasser Hoek. Het duel zal onder leiding staan van scheidsrechter Jo-Annes de Bat uit Goes.

De Groot Goes-selectie wordt gecoacht door Karl Vergouwen (nu nog Goes, volgend seizoen Steenbergen), wiens broer Rob met zijn jubilerende bedrijf Rojas Tankers (25 jaar) hoofdsponsor is van het evenement. Bij Feyenoord, met nieuwe trainer Gertjan Verbeek op de bank, zullen Roy Makaay, Luigi Bruins en Jonathan de Guzman ontbreken, omdat zij dan volop in voorbereiding zijn op de Olympische Spelen.

Feyenoord speelde in januari 2006 voor het laatst in Zeeland. Hoofdklasser Hoek verloor dat oefenduel destijds met 2-0.

Selectie Groot Goes: Jaco van der Schee, Erwin van der Woerdt, Niels Kole en Joffrey Geldof (Kloetinge), Christol van Campenhout, Jan Baaijens, Pim Bruins, Christiaan Boon en Rutger Vergouwen (SSV'65), Geert Bosschaart, Rosanno Acton, Shannon Braafhart en Jordy den Toonder (Goes), Erik de Kok en Arnold van Gemerden (Wolfaartsdijk), Egbert Blok en Hubert van Sabben ('s-Heer Arendskerke), Dennis Weijers en Leon Geuze (Robur).

Technische staf: Karl Vergouwen (coach), Jaimy van Bloppoel (assistent-coach), Johan le Conté (leider), Arne van Stigt (verzorging).

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Behoud brandweerauto in 's-Heer Arendskerke'

PZC, 11 juni 2008

’s-HEER HENDRIKSKINDEREN - Zet een manschappenwagen neer in 's-Heer Arendskerke, zodat de brandweerlieden van die post vrijwilliger kunnen blijven. Dat verzoek doet de Vereniging Dorpsbelangen 's-Heer Hendrikskinderen aan het Goese college van B en W. Om sneller uit te kunnen rukken en het gebied beter te kunnen bestrijken, wil de gemeente de post 's-Heer Arendskerke verplaatsen naar westelijk Goes. Een aantal brandweervrijwilligers uit 's-Heer Arendskerke kan dan de opkomsttijd moeilijk halen.

Zij pleiten zelf ervoor de nieuwe post bij 's-Heer Hendrikskinderen neer te zetten. Dan hoeven ze de Deltaweg (met verkeerslichten) niet over te steken, wat de opkomsttijd verkort en minder verkeersgevaar oplevert.

Die locatie heeft ook de voorkeur van de dorpsvereniging in 's-Heer Hendrikskinderen, die overigens ook geen bezwaar heeft tegen een nieuwe post nabij het Tiendenplein in Goes, aan de oostkant van de Deltaweg.

Overigens lijkt het de dorpsvereniging het beste om een manschappenwagen in 's-Heer Arendskerke neer te zetten. Zo'n wagen is het tweede alternatief van de brandweervrijwilligers, die zelf ijveren voor een post ten westen van de Deltaweg.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Wat doet VV Arendskerke in de Kuip??

Op vrijdag 6 juni deed een delegatie van VV Arendskerke mee aan Feyenoord Supporterstoernooi. Initiatiefnemer Mart Roumen maakte onderstaand verslag.

Feyenoord Supporterstoernooi

Het is nu zo'n half jaar geleden. Regenachtige namiddag, ik kon niet voetballen door die vervelende enkel die weer eens niet thuis gaf en uit verveling speurde ik wat Internet-sites af op zoek naar wat nieuws over je favoriete sport, totdat er opeens het volgende bericht verschijnt op www.feyenoord.headliner.nl: 'Inschrijving Feyenoord Supporterstoernooi geopend'.

Eerst las ik dat bericht van een afstandje door en langzamerhand bedacht ik me dat ik me misschien wel in kon schrijven met ons voetbalteam, de B-junioren. Na de stemming in het elftal wat gepolst te hebbben besloot ik het maar gewoon te doen. Nooit geschoten is immers altijd mis. Het was een unieke mogelijkheid die misschien maar 1 keer in de hele geschiedenis van Feyenoord voor komt; voetballen in de Kuip met een zelfgekozen team.

Er waren alleen wel enkele probleempunten, er stond dat de minimale leeftijd 16 jaar was. En dat je de relatie van de speler met Feyenoord moet weergeven. (Clubkaart/Seizoenkaarthouder). Niemand van ons had een seizoenkaart en een enkeling slechts een clubkaart. De kans was, dacht ik, dus gering dat we 6 Juni in De Kuip zouden staan. Ik probeerde er een beetje doorheen te bluffen door onder elke naam de relatie met Feyenoord als 'fan' in te vullen. Blijkbaar heeft het gewerkt, want een halve week later kreeg ik een bevestigingsmail van Feyenoord dat 'VVA' ingeschreven stond in 'Poule H'

De stemming in ons team was goed, iedereen keek ernaar uit en het leek de ideale afsluiter van ons seizoen. Frank en André hadden hun werk afgezegd op die vrijdag en we wilden er met zijn allen een mooie dag van maken.

Maar toen puntje bij paaltje kwam lieten redelijk veel spelers het afweten door werk, school en anderen 'vergaten' terug te mailen... Zo besloten André en Frank zich terug te trekken van het toernooi en dus niet mee te gaan. André heeft zich nog wel van zijn beste kant laten zien door wat senioren te vragen om te rijden en zelf mee te spelen, dank hiervoor nog.

Uiteindelijk kreeg ik van meer en meer spelers te horen dat ze er 'toch' bij zouden zijn en zelfs van zoveel dat we eigenlijk met veel te veel spelers waren, maar dat zorgde ook wel weer voor extra gezelligheid.

Langzamerhand naderde de dag waarop het zou gebeuren. André had Henry, Hubert, Sebas en Egbert bereid gevonden om te rijden van en naar de Kuip en zij zouden dus ook deel nemen aan het toernooi. Avner en ik besloten de avond van tevoren al richting Rotterdam te vertrekken zodat we op tijd daar waren om alles te regelen met aanmelden, kleedkamer en meer van dat soort dingen.

Na overnacht te hebben bij Veerle (zus van Avner) in Rotterdam west, vertrokken wij richting 'Het Feijenoord Stadion' en eenmaal over de maas gekomen zagen wij het indrukwekkende stadion groter en groter worden. Het stadion waar normaal spelers als Van Hooijdonk, Kuyt, Drenthe, Makaay en Van Bronckhorst hun thuiswedstrijden spelen zou voor op zijn minst 15 minuten ons terrein zijn. Weer een halte verder. Hij bleef maar groter en groter worden en het werd hoe langer hoe onrealistischer dat wij in dat stadion als speler zouden acteren.

Halte bereikt, daar stonden we dan, achter ons in de tram stapten Friese Feyenoord supporters uit die precies hetzelfde gevoel hadden. Ongelooflijk. Wij in de Kuip.

Om niet te laat te komen, liepen we richting Varkenoord, waar we ons aan moesten melden en de sfeer was er goed. Al vele supporters waren aanwezig en allemaal in afwachting van hun ´moment van glorie´ zoals Sebas het achteraf noemde. Nog steeds een beetje onder de indruk gingen we zitten op krukken waar vele topspelers ook hun extran hadden weggewerkt.

In het toernooiboekje lazen we dat de eerste wedstrijd om 12 uur begon van ons team.... Jawel.. in de Kuip. We mochten beginnen in de Kuip. We wisten dat de auto's met spelers om 10 uur pas zouden vertrekken dus hadden wij nog alle tijd om rustig rond te kijken op het terrein van de Kuip.

De verbouwing was aan de gang, Alle bussiness seats waren eruit gehaald en heel de tribune daar werd opnieuw opgezet. Wij hadden mooi de tijd om daar even een kijkje te nemen. Eigenlijk was het verboden maar de bouwvakkers aldaar maakten er geen probleem van. Het was een heerlijk uitzicht daar op de heerlijk mooie grasmat van de Kuip.

We gingen eerst nog even wat eten omdat we niet echt ontbeten hadden, en daar hadden we ook alle tijd om eens te bekijken wie er nu allemaal precies wel en niet bijwaren. En wie we waar neer wilden zetten.

Zo rond kwart voor 11 gingen we terug naar de Kuip waar we maar wat gingen zitten in afwachting van de auto's uit Aendskerke. Het werd 11 uur, nog steeds geen auto te zien. kwart over 11, eerste belletjes naar de chauffeurs, maar alles was ok en ze . zouden er zo zijn. half 12, Henry belt: 'Ja we zitten hier in Blijdorp, hoe moeten we rijden naar de Kuip vanaf hier'. Ik weet vaak wel veel van dit soort dingen maar hoe THE FUCK moet ik dat nou weer weten. 5 over half 12 kwamen Sebas en Marcel aanrijden dus haastten we ons naar de kleedkamers (op
Varkenoord) waar we ons in recordtempo omgekleed hebben en onze warming up bestond uit hardlopen van Varkenoord naar de Kuip. Gelukkig kwamen we op tijd aan in De Kuip en konden we na de teamfoto (met inderdaad ons halve team ongeveer) hét veld op.

Het was een heerlijke grasmat, kort gemaaid, misschien ietwat droog, maar kaarsrecht en zonder oneffenheden. De bal rolde als vanzelf van speler naar speler en zelf Marcel, een oer-Ajaxied, kon het niet laten om het heilige gras in de Kuip te kussen.

Maar in de tussentijd nog niets van Henry en passagiers gehoord, zij waren helaas dus niet bij de aftrap in de kuip. Die wedstrijd zelf begonnen we bar en bar slecht, misschien kwam het door de haast, door het stadion of door de slechte warming up, maar het leek nergens op. Na een tijdje hoorde we achter ons dat Henry was aangekomen en ook Egbert en Hubert waren aangekomen. Zo konden zij ook nog hun minuten maken in de Kuip. Roel, Luuk en Kay wilden echter eerst omkleden en kwamen dus pas na de wedstrijd aanzetten en hebben dus niet meer meegespeeld in de Kuip.

We eindigde die wedstrijd met 0-4, maar wel heeft (bijna) iedereen zijn minuten kunnen maken in de kuip en dat is veel meer waard dan die uiteindelijke uitsag.

De volgende wedstrijden waren we met 14 man in totaal waar je er maar 7 op kon stellen, dus werd er veel en doorlopend gewisseld. Deze poulewedstrijden vonden plaats op Varkenoord. Als we door zouden gaan in de poule, dan mochten we nog een keer aantreden in de Kuip, maar dat bleek te hoog gegrepen.

De 2e wedstrijd speelden we redelijk goed maar verzuimde we echte kansen te creeren of de kleine kansen die we hadden af te maken. Eindstand was ondanks het slotoffensief blijven haken op 0-0 en eigenlijk was het een utopie om nog te denken dat we 1es of 2es in de poule konden worden.

Helaas konden we dat niveau niet vasthouden in de 3e poulewedstrijd, helemaal achter op Varkenoord speelden we tegen onszelf, tegen de hitte en vooral barslecht. Zelfs met 7 wissels was iedereen uitgeput na 2 minuten en deze wedstrijd verloren we dan ook redelijk kansloos.

Gelukkig hebben we de eer gered met de laatste wedstrijd, we speelden bij vlagen erg goed en wonnen deze wedstrijd terecht van een toch wel erg zwakker tegenstander. Net niet genoeg om door te gaan maar dit hadden we in eerdere wedstrijden laten liggen.

Na afloop reed Marcel naar huis met degene die 's avonds nog moesten werken en bleven we met een groep over tot de prijsuitreiking en hadden we dus alle tijd om rond te lopen in de Kuip en alles nog eens te bekijken. De finalewedstrijd werd simpel en overtuigend gewonnen door FC Rotterdam, de terechte winnaar, met sprankelend voetbal alles simpel doorlopen.

Na de prijsuitreiking keerden we terug naar Arendskerke en nadat Henry weer eens fout gereden was kwamen we toch nog aan in Sraskerke en kunnen we allemaal terugkijken op een leuke dag, en natuurlijk een unieke ervaring. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze in de Kuip hebben gevoetbald, maar na 6 Juni de B-junioren van Arendskerke wel

Bedankt voor het meedoen allemaal en wat mezelf betreft; misschien was het wel een waardig afscheid als speler van Arendskerke omdat ik ga wonen en studeren in onze hoofdstad.

Dank voor het lezen!

Mart Roumen

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Jan van de Klooster ontvangt de VVA clubSpeld

Tijdens de einde seizoen bijeenkomst kreeg Jan van de Klooster de VVA clubspeld uitgereikt. De inmiddels 35-jarige speler speelde zijn leven lang bij onze vereniging. Als “klein manneke” begonnen en doorgegroeid naar een speler die jarenlang in het 1e elftal acteerde.

Zijn gehele carrière werd Jan achtervolgd door vervelende en langdurige blessures. Vele uren heeft hij doorgebracht met fysiotherapeut (en huidige voorzitter) Jan Loopik. Dat Jan steeds weer terug wist te komen getuigt van een enorme doorzettingskracht en liefde voor het voetbalspelletje en VV Arendskerke. Ook was Jan lid van verschillende commissie en het afgelopen jaar leider/trainer van het 2e elftal. Genoeg reden voor het bestuur om hem toe te voegen aan het rijtje van spelddragers.

Nadat leider van het 1e elftal, Pascal Baijens, hem de speld had uitgereikt zei de duidelijk geëmotioneerde Jan dat hij altijd een Arendskerke man is en zal blijven. Jan zal zijn voetbalcarrière vervolgen in zijn woonplaats Arnemuiden waar zijn zoon bij de pupillen voetbalt.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Einde seizoen in teken van afscheid

Na de wedstrijd VVA 1 - VVA 2 (uitslag waarschijnlijk 4-2..??) op donderdagavond 5 juni, werden er in de kantine een aantal mensen in het zonnetje gezet en werd er afscheid genomen van Jarno van de Kreeke (vertrekt naar Yerseke) en Jan van de Klooster.

Peter Kamstra heeft zijn werkzaamheden voor de sponsorcommissie neergelegd. Vele jaren heeft hij samen met onder meer, Martin Corstanje, vorm gegeven aan het sponsor gebeuren. Als dank voor zijn inzet kreeg Peter een speciaal sweatshirt aangeboden. Peter is momenteel ook nog speler van het 4e elftal en huidig clubtopscoorder. We zijn dus (gelukkig) nog niet van hem af.

André Tange en Frank Goedegebure werden door de voorzitter extra in het zonnetje gezet voor hun inzet bij de begeleiding van de B-junioren tijdens het afgelopen seizoen. Er zijn vorig seizoen veel pogingen gedaan om een jeugdtrainer aan te trekken maar allemaal zonder succes. André en Frank hebben toen de training en leiding op zich genomen en de club is hen daarvoor zeer erkentelijk.

Jarno kreeg van leider Pascal Baijens een shirt met zijn naam aangeboden, met het verzoek om deze tijdens de eerste training in Yerseke aan te doen. Als Yerseke komend seizoen in dezelfe poule komt als Arendskerke zullen we Jarno zeker tegenkomen. Directe tegenstander van Jarno is al bekend. Dat wordt Vincent.

Tot slot werd afscheid genomen van Jan van de Klooster. Namens de aanvoerder van het 2e elftal kreeg hij een ingelijst VVA-shirt aangeboden dat uiteraard wel een prominente plaats in het huis van Jan (in Arnemuiden) dient te krijgen. Ook kreeg Jan nog een cadeau aangeboden door de voorzitter van de EVC, Rinus Nagelkerke. Tot slot kreeg Jan van voorzitter Jan Loopik de VVA clubspeld uitgereikt.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Protest brandweer 's-Heer Arendskerke

PZC, 6 juni 2008

‘s-HEER ARENDSKERKE
- De vrijwillige brandweerlieden in 's-Heer Arendskerke hebben vrijdag de heropening van het verbouwde dorpshuis aangegrepen om te protesteren tegen de dreigende opheffing van hun brandweerpost. Het dorpshuis en de kazerne grenzen aan elkaar.


Foto Vincent Vinkoert

De brandweerlieden hadden spandoeken met niet mis te verstane teksten opgehangen aan kazerne en tankautospuit: 'te koop voor zes beroepskrachten' en 'is hulp snel geboden, dan moet de brandweer van ver komen'. Het Goese college van B & W wil de post verplaatsen naar Goes-West om zo beter het gebied te kunnen bestrijken en sneller te kunnen uitrukken. Ook moeten er bij de Goese brandweer zes beroepskrachten bij en negen vrijwilligers af. De brandweerlieden bepleiten een nieuwe post bij 's-Heer Hendrikskinderen, zodat ze toch op tijd kunnen uitrukken. Goes-West is vanuit 's-Heer Arendskerke net te ver.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

C-junioren vermaken zich prima in de parel

Zaterdag 31 mei sloten de C-junioren het seizoen af met een zwembad-uitje in de Parel te Domburg. Op 3 personen na (Lisa, Robert-Paul en "Henk") was iedereen aanwezig. Danny, William en Peter waren de chauffeurs.

Om 15:00 uur vetrok de stoet naar Domburg. Peter voorop, want die had een TomTom. Eenmaal in Domburg aangekomen bleek het een DomDom te zijn, want ze stranden op een doodlopende weg. De Parel was duidelijk zichtbaar...200 meter verder...maar er zat een groot weiland tussen. Omdraaien dus.

Eenmaal in de Parel aangekomen werd er in een recordtempo omgekleed (bij wedstrijden op de zaterdag gaat dat heel wat langzamer) en meteen het water opgezocht. Het was vrij rustig en de jongens vermaakten zich prima. Vele malen werd er van de grote glijbaan af gegaan. Ook de "vrije val" en het bubbelbad waren zeer in trek.

Geliefd spelletje was het zogenaamde "opstoppertje". Met zijn allen op de glijbaan, zodat het water niet wegkan en dan met zijn allen in één keer naar beneden. De badjuffrouwen waren daar echter attent op. Na een paar waarschuwing werden de glijbanen verboden gebied voor een aantal mannen het 's-Heer Arendskerke.

Simon kreeg een glijbaanverbod toen hij salto's ging maken op de "vrije-val" glijbaan. Er werd door de mannen nog wel getracht excuses aan te bieden (ze zouden het noooooiiiiit) meer doen...maar de badjuffrouwen waren onvermurwbaar.

Om 18:30 uur ging de groep frites eten in het "Bikini" restaurant. Tijdens deze maaltijd kwam de badjuffrouw (die wel streng maar toch dus niet zo "onaardig" was" even haar verhaal doen. Ze legde netjes uit waarom bepaalde zaken in het zwembad niet zijn toegstaan. En als de mannen beloofden geen rare capriolen uit te halen mochten ze weer van de glijbaan. En dat beloofden ze allemaal.

Dus na het eten was het weer volle por van de glijbaan. Om 20:00 uur zouden we weer vertrekken, maar het was moeilijk om de mannen mee te krijgen. En je had het kunnen verwachten...ze gingen toch weer met zijn allen van de glijbaan. En dus werden ze alsnog het zwembad uitgestuurd. Maar dat was een ingecalculeerde actie, want ze moesten tenslotte toch naar huis.

Rond 21:00 uur was de groep weer in 's-Heer Arendskerke. Het was een leuke afsluiting van een over het algemeen geslaagd seizoen. Nu nog de penaltysponsorbokaal (14 juni) het voetbalkamp voor de C-junioren en D-pupillen in Rucphen (20-21-22 juni) en en dan kan iedereen echt met vakantie.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie