| | | |  
januari 2009
2009
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Biljartwedstrijd spelers-supporters 23 januari 2009

Vrijdag 23 januari heeft de eerste wedstrijd in 2009 plaatsgevonden. De supporters hadden grote moeite om een tiental bij elkaar te krijgen. Er waren vele afzeggingen i.v.m. ziekte, vakantie en andere beslommeringen. Met een aantal gastspelers (5) konden de wedstrijden worden afgewerkt. Toch moesten ook een aantal spelers 4 wedstrijden spelen. Van lekker genieten was geen sprake. Er moest gespeeld, geteld of geschreven worden.

De wedstrijden werden gespeeld tegen het gemiddelde van de vorige wedstrijden. Op deze manier kan een mindere speler winnen van een sterkere. Dit leverde op deze manier vaak spannende wedstrijden op.

Daan Westrate van de spelers maakte de grootste sprong voorwaarts. Hij schroefde zijn gemiddelde op van 55 naar 73, een gemiddelde van bijna 4. Eigenlijk deed Vincent Nagelkerke het nog beter, want hij verdubbelde zijn gemiddelde. Rinus Nagelkerke speelde waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd.

Spelers
Supporters
1e ronde 28 14
2e ronde -17 27
3e ronde 19 21
Totaal
30 62

Ondanks de geweldige prestatie van Daan bleken de supporters toch de sterkste.

Nieuwe gemiddelden volgende wedstrijd:

Bram Wissekerke 22 (22) Wim Goedegebure 16 (16)
Leo Capello 34 (30) Leo Goedegebure 13 (16)
Adrie de Leeuw 19 (20) Marco Goedegebure 17 (11)
Rinus Nagelkerke 18 (19) Wim Capello 16 (24)
Leendert Nieuwenhuyze 17 (21) Peter Eversdijk 15 (15)
Arno de Jonge 25 (21) William Harinck 26 (23)
Bert de Jonge 46 (38) Jaap Maas 15 (16)
Vincent Nagelkerke 8 (4) Hans Verrips 14 (16)
Johan Hollestelle 22 (20) Frank Verwei 12 (14)
Daan Westrate 73 (55)

De volgende wedstrijd is in mei. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Rinus of Leendert.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Jan Poortvliet weg bij Southampton

Jan Poortvliet heeft vrijdag ontslag genomen als trainer van voetbalclub Southampton. Jan deed dat op aandringen van de clubleiding, die ontevreden is over de prestaties. Mark Wotte, die hoofd van de jeugdopleiding is, neemt voorlopig de taken over van Poortvliet.

Lees meer >>>

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Paulus Poortvliet ook volgend seizoen trainer
Arendskerke

Paulus Poortvliet is ook volgend seizoen hoofdtrainer van VV Arendskerke. Paulus is nu bezig aan zijn 2e seizoen. Bestuur en spelers zijn blij dat daar in ieder geval nog een jaartje bijkomt. Het goede nieuws werd tijdens de reis naar Southampton van afgelopen weekend naar buiten gebracht.


foto Ruben Oreel

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Zwemmen in de Roompot, een kort verslag

Zaterdag 10-01 zijn we met 13 auto's met 55 kinderen en een aantal ouders, leiders en trainers om 09.45 vertrokken naar de Roompot. Van te voren was door Mathilda een keurig vervoersschema opgesteld. Helaas een aantal afmeldingen vanwege ziekte.


Het was erg koud toen er vertrokken werd richting de Roompot

Aangekomen in de Roompot (wat voor een auto niet even soepel verliep vanwege een kokende motor),
mochten we vlot naar binnen, het opbergen van de kleding leverde hier en daar nog wat verassingen op. Er moest 1 euro in ipv de aangekondigde 50 eurocent.

Volgens mij hadden alle kinderen en volwassen het goed naar hun zin, er zijn gelukkig geen ongelukken gebeurd. Om ongeveer 14.00 werd de terugreis naar huis aangevangen, enkele waren al eerder vertrokken vanwege het mooie schaatsweer.

Samengevat een geslaagde dag die begin volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Velden Arendskerke liggen er winters bij

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nieuwe vloertegels voor keuken, bestuurskamer,
toiletten en entree

De keuken, bestuurskamer, toiletten en de hal krijgen worden voorzien van een nieuwe tegelvloer. Op dit moment zijn de keuken en bestuurskamer al klaar. De toiletten en de hal volgen komende weken. Voordat de competities weer losbarsten hebben we dus in de gehele kantine een prachtige nieuwe vloer. Met dank aan Jaap Maas die het tegelwerk voor zijn rekening heeft genomen en heel veel werk heeft verzet. En de mensen die het meubilair en apparatuur verzet hebben om het tegelen mogelijk te maken.


Links de vloer in de keuken. Rechts de bestuurskamer.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Aantal spelende leden Arendskerke over de 200

Bij de jaarwisseling heeft Arendskerke 206 spelende leden. Arendskerke is in haar bestaan nog nooit zo groot geweest. Van de leden zijn er formeel 132 jeugdspelers en 74 senior. Onder de jeugdspelers zijn er een aantal die eigenlijk nog onder de (A) jeugd vallen maar reeds bij de senioren spelen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nieuwjaarsreceptie weer goed bezocht

Rond de 100 personen kwamen zaterdag 3 januari naar de nieuwjaarsreceptie van de VV Arendskerke zodat deze dus weer prima bezocht is. Vanaf 16:00 uur was de kantine geopend en konden leden en vrienden van onze vereniging elkaar een gelukkig Nieuwjaar toewensen.

"Arendskerke is een zeer gezonde vereniging" zei voorzitter Jan Loopik tijdens zijn jaarlijkse nieuwjaarstoespraak. Het aantal leden groeit gestaag en ook financieel staan we er goed voor. Het grote aantal jeugdleden zorgt wel voor een vraag naar leiders en trainers. Wel zou Arendskerke eigenlijk minimaal een klasse hoger moeten spelen. Dus daar zit de sportieve uitdaging voor de vereniging, selectie en trainer Paulus Poortvliet.

Inmiddels traditioneel bij de nieuwjaarsreceptie is de jeugdverloting. De opbrengst voor deze verloting komt ten goede van de jeugd. Vele sponsors zijn weer bereid gevonden om hier hun bijdrage aan te leveren. Waarvoor onze hartelijke dank. En natuurlijk ook dank aan alle jeugdleiders (die de sponsoren benaderd hebben) en het jeugdbestuur (voor de organisatie) die weer veel werk verzet hebben.

De lootjes werden weer verkocht de vertrouwde wijze....de laatste 2 cijfers bepalen het bedrag wat voor het lootje betaald moet worden. Sommigen hadden veel geluk....andere wat minder. Maar dat verhoogt allemaal de spanning. Alle lootjes werden uiteindelijk verkocht. Er was zelfs vraag naar nog meer lootjes.

Gezien het grote aantal prijzen zal iedereen die lootjes gekocht heeft wel met een prijs (groot of klein) naar huis toe zijn gegaan. Jeugdvoorzitter André Tange trok samen met Frank Goedegebure de hoofdprijzen. De rest werd getrokken in de bestuurskamer. De op de tafel uitgestelde prijzen werden voorzien van het winnende nummer, Gezien de grote hoeveelheid prijzen was het soms lastig om deze te vinden. Sommige mensen waren wel meer dan 45 minuten bezig om uiteindelijk al hun gewonnen prijzen te vinden.

Al met al kunnen we weer terugkijken op een geslaagde nieuwjaarsreceptie. Dat het zeer gezellig was blijkt wel uit het feit dat omstreeks 19:30 uur een groot deel van de bezoekers nog aanwezig was.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie