| | | |  
januari 2010
2010
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Real Madrid winnaar zaalvoetbalinstuif

Zondag 24 januari werd weer de jaarlijkse zaalvoetbalinstuif in de Stenge te Heinkenszand gehouden. Iedereen moest om half 1 aanwezig zijn, zodat we mooi om 1 uur konden beginnen. Als de handbal natuurlijk niet was uitgelopen tot half 2! Zo kon iedereen dus nog mooi een halve wedstrijd handbal zien!

We hadden dit jaar 5 teams en niet de minste zoals Bayern München, die bleken liever niet op zondag te spelen want die zijn met 1 punt in 4 wedstrijden niet verder gekomen dan de laatste plaats!

Dan hadden we ook nog Internazionale, die gingen als een speer van start dus leken een goede zondag te gaan krijgen maar na een paar rust pauzes en een paar biertjes wisten ze toch niet verder te komen dan de 4de plaats.

Dan hadden we nog Manchester City de club met het vele geld maar niet met de beste spelers om mee te doen voor de bovenste plaatsen, zij kwamen dit jaar niet verder dan de 3de plaats.

Dan waren er natuurlijk nog de Old Stars die altijd een mannetje meer in mogen zetten en daar ook goed gebruik van maakten en netjes op de 2de plaats zijn geëindigd. En op nummer 1 dat ook geen verrassing mag wezen voor zo´n grote club als Real Madrid. Zij hadden de beste spelers en keeper van de tournooi. Met 13 doelpunten voor en maar 4 tegen is Real Madrid terecht de kampioen geworden van het onderling zaaltoernooi!

Ik zou bijna de scheidsrechters nog vergeten met Leendert Luinge, Edwin Braamhaar, Danny Blom, en Adrie Nijhuis! Iedereen hartstikke bedankt voor de gezelligheid en de inzet en tot volgend jaar!

Groeten de verslaggever

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke start 2010 met overwinning op Borssele

De eerste wedstrijd na de winterstop. De vraag is dan altijd hoe staan we ervoor. Het was toch weer een aantal weken geleden dat we een wedstrijd gespeeld hadden. We hadden dan wel een zwaar trainingskamp in Londen achter de rug maar verder was het toch vaak aangepast trainen vanwege de weersomstandigheden.

Het was een rommelige wedstrijd. En dat kwam vooral door het voortdurende commentaar op de leiding van Borssele kant. Op iedere beslissing van de scheidsrechter had men wel iets aan te merken tot vervelens toe. De eerste helft was volledig voor ons. We gingen dan ook met een 0-2 voorsprong de rust in daarmee mochten ze bij Borssele in de handjes klappen gezien het aantal kansen dat we kregen.

Na 7 minuten gaf Avner het eerste schot op doel. Dit ging net naast. Drie minuten later mocht Avner een vrije trap nemen net buiten de 16. De bal ging mooi over de muur maar was niet hard genoeg om de keeper in problemen te brengen. In de 15e en 16e minuut schiet Frank tweemaal van afstand op het doel. Het tweede schot kan de keeper net tot corner verwerken. Uit de hoekschop van Frank schiet Danny bij de tweede paal met rechts binnen. Hij heeft nieuwe kicksen aan en deze blijken prima te zitten, 0-1.

Even later een prima actie van Avner over rechts. Zijn voorzet wordt door Stefan teruggelegd op Frank die prima inschiet. De keeper redt echter weer uitstekend. Kort daarna weer een prima kans. Michiel trekt de bal vanaf links voor en de inglijdende Henri schiet net naast. In de 25e minuut is het wel raak. Een prima actie van Henri op links die de bal op Avner aflegt. Vanuit de draai schiet Avner bij de eerste paal binnen, 0-2.

Na een half uur dreigt een speler van Borssele door te breken maar Adriaan is op tijd uit zijn doel gekomen en maakt de aanval onschadelijk. Hij raakt hierbij ook de speler van Borssele die kermend van de pijn blijft liggen. Als Adriaan uit zijn doel komt, kun je ook beter maar een beetje inhouden want die trekt echt niet terug. De speler van Borssele moet het veld verlaten. Hopelijk valt het allemaal mee.

In de 33e minuut een steekbal van Michiel op Avner. Twee man vrij voor de goal maar Avner besluit zelf te schieten. Hij raakt de bal niet goed en schiet half in de grond. In blessuretijd goed storend werk van Stefan die een verdediger de bal ontfutseld. Hij geeft een prima voorzet op Henri die de bal rakelings naast kopt. Even later nog een kans voor Henri maar hij schiet te gehaast. De bal gaat hoog over. Zo spelen we een prima eerste helft en is het jammer dat we niet meer scoren.

Na de thee komt Borssele agressief uit de startblokken. Met hoge ballen en veel fysiek en verbaal geweld proberen ze ons te intimideren. Toch is de eerste kans voor ons 5 minuten na rust. Danny Nieuwenhuyze krijgt de bal in de 16 maar schiet met links hoog over. Blijkbaar zit die rechterschoen toch iets beter dan de linker.

Dan is het toch Borssele die uit een strafschop 1-2 maakt. Wouter loopt een speler op de hielen in de 16 en heel Borssele schreeuwt om een strafschop. De scheidsrechter twijfelt even maar wijst toch naar de stip. Even later wordt het zelfs 2-2. Een lange trap van achteruit valt juist achter onze verdediging en wordt niet goed beoordeeld. De spits van Borssele profiteert dankbaar, 2-2.

We zijn het even helemaal kwijt en dreigen we de wedstrijd volledig uit handen te geven. Gelukkig hebben we nog een paar mannetjesputters op de bank zitten die het ook niet schuwen om hier en daar een tikkie uit te delen en de strijd aan te gaan. Dennis komt voor de niet meer fitte Avner en even later Vinnie voor Edwin. Het spel kantelt weer en we krijgen weer meer grip op de wedstrijd. In de 70e minuut een hoekschop van Frank die bij de tweede paal prima wordt binnengekopt door Wouter, 2-3. Wouter is ongeveer de kleinste speler in de selectie maar weet toch steeds weer met het koppie het net te vinden.

Even later een harde knal op het Arendskerke doel maar Adriaan redt prima. In de 80e minuut wordt Dennis gevloerd aan de rechterkant van het veld. Frank schiet de vrije trap van ver prachtig in de kruising, 2-4. In de 82e minuut wint Pascal een duel in de verdediging en met een splijtende pass stuurt hij Henri alleen op de keeper af. Henri werkt de bal binnen en de wedstrijd is definitief gespeeld, 2-5.

Vlak voor tijd wordt Frank nog hardhandig onderuit geschoffeld. Er ontstaat een opstootje waarbij er over en weer geduwd en getrokken wordt. Gelukkig krijgt alleen de speler van Borssele de rode kaart. De vrije trap wordt nog genomen maar de scheidsrechter blaast maar vlug af voordat het helemaal uit de hand loopt.

Een prima overwinning voor ons in een toch wel vervelende wedstrijd. Na de overige uitslagen gehoord te hebben kunnen we de derde helft gaan spelen met een lekker gevoel. Hiervoor is tenslotte ook hard getraind in Londen. Volgende week weer een topper! Thuis tegen Domburg die gelijk in punten met ons staat.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Dennis op 't Hof winnaar Oliebollentoernooi

Op een besneeuwd zandveld melden zich 19 spelers op zaterdag 2 januari voor het vier tegen vier toernooi individueel. Na wat sneeuwballen gegooi kon Jaap de Ridder de eerste teams samenstellen. Op het harde veld werd er sportief gestreden. Na 12 minuten werden er nieuwe teams samengesteld. Tijdens de grote pauze konden de spelers zich te goed doen aan oliebollen en een Extran.

Even later werd Jaap de Ridder getroffen door een bal bedekt met sneeuw. Een scheve bril en een kapotte neus was het gevolg. Gelukkig was ook de verzorger aanwezig, die de neus kundig oplapte.

Na 5 wedstrijden kon Liesbeth de Ridder de eindstand bekend maken:

1. Dennis op ’t Hof 74 punten
2. Paulus Poortvliet   72 punten
3. Edwin de Kok  55 punten
4. Frank Davidse   54 punten
5. Danny de Jonge/Ronald Janse 52 punten
7. Pascal Beeke   51 punten
8. Michiel Bouwman/Walter de Kok 44 punten
10. Wim Capello   40 punten
11. William Tolhoek   39 punten
12. Stefan van Sabben  31 punten
13. Vincent Nagelkerke   28 punten
14. Wiebe Stevens   25 punten.
15. Teun Stevens   20 punten
16. Yan Sinke   18 punten
17. Pieter de Neef  16 punten

Poedelprijs: Corneel Stevens

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie vond de prijsuitreiking plaats.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Paulus poortvliet ook in 2010/2011 hoofdtrainer van
Arendskerke

Paulus Poortvliet is ook volgend seizoen hoofdtrainer van VV Arendskerke. Hij is nu bezig aan zijn 3e seizoen. Bestuur en spelers zijn blij dat daar in ieder geval nog een jaartje bijkomt. Het goede nieuws werd tijdens de nieuwjaarsreceptie van VV Arendskerke bekend gemaakt.


foto Ruben Oreel

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nieuwjaarsreceptie weer zeer goed bezocht

Het was weer erg druk tijdens de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 2 januari 2010. Meer dan 100 personen namen de gelegenheid waar om elkaar een gelukkig nieuwjaar toe te wensen.

Vlak voor de nieuwjaarstoespraak van de voorzitter was er overigens de prijsuitrijking van het Oliebollentoernooi, met Dennis op 't Hof als verassende winnaar. "Je hoeft dus niet goed te kunnen voetballen om dit toernooi te winnen" werd er bij de uitreiking van de prijzen gezegd.

Net als andere jaren was de toespraak van de voorzitter weer kort en krachtig. In 2010 bestaat de VV Arendskerke 80 jaar en dat feit zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Hij hoopt dat een promotie van één van de senioren elftallen dit jublieum wat glans kan geven. Verder valt er de komende maanden nieuws van de gemeente te verwachten over het wel of niet doorgaan van de aanleg van kunstgras op het trainingsveld. Het laatste nieuwtje was dat hoofdtrainer Paulus Poortvliet er nog een jaartje bijplakt.

De catering was zoals gewoonlijk uitstekend verzorgt en na een aantal hapjes was het de beurt aan de leden van het jeugdbestuur voor de verkoop van de lootjes voor de traditionele nieuwjaarsloterij. Vele sponsoren (en uiteraard het jeugdkader) hebben hun bijdrage geleverd om deze loterij weer tot een succes te brengen. Nadat jeugdvoorzitter aan de aanwezige seniorenleden een oproep had gedaan om zich beschikbaar te stellen voor het fluiten van pupillen wedstrijden, werd begonnen met de verloting. De hoofdprijzen werden live getrokken waarbij de gelukkige winnaar deze direct overhandigt kreeg. De kleinere prijzen werden later voorzien van een nummertje. Er waren weer zoveel prijzen dat waarschijnlijk de meeste mensen wel iets hebben gewonnen.

Na de loterij was het nog een lange tijd erg gezellig. Uit betrouwbare bronnen is vernomen dat omstreeks 22:00 uur er nog steeds mensen aanwezig waren.

De verloting werd mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

Aann. Bedr. Beenhakker Traas ZLM Aann. Bedr. Dostra Goes Makelaar de Nooijer Aann. Bedr. Van Sabben Sportpunt Zeeland Auto demontagebedrijf Otte Rijkswaterstaat Autobedrijf ‘s-Heer Arendskerke Roompot Autobedrijf Auto de Laat Gemeente Goes Autobedrijf Eindewege Multivlaai Bouw en Houthandel de Jonge Van Biemen parfumerie Drukkerij Capello Unique drogisterij Corstanje Assurantiën ICI paris Verswinkel Huisson Vissertoys Installatiebedrijf J.D v.d. Klooster Nonnekens Keukenmontagebedrijf Tolhoek Intersport Korstanje Transportbedrijf Lamb Weston Meijer Vof Kwekerij Westhof Micro Electro ’t Klokuus MAN (Adriaan Tolhoek) Lokerse Metaalvormgeving WEA Rottier Aann. Bedrijf Skania Slager op Wielen en R. Visser Goedhart Heftruckservice De Vlieger Tempo Team Zwaar transport Zeeland Piet van der Meer Rabobank Goes/heer Arendskerke Autobedrijf Blankensteijn Goes d’Opknapperie Schoonheidssalon Novy Toys Schoonheidsspec Marchella C. Meijer BV Jan van Beveren PU Coating en Isolatie

Met het opgehaalde geld kunnen er weer mooie activiteiten voor de jeugd georganiseerd worden.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Jan Paul Saeijs is Arendskerke nog niet vergeten

door Michiel Bouwman, Score, december 2009

Even moet Jan Paul Saeijs nadenken als hem gevraagd wordt naar een zaterdagavond in januari. Of hij nog weet dat hij toen luidkeels werd toegezonden door een aantal (licht beschonken) VVA’ers. ,,Ja, dat weet ik nog wel’’, zegt Saeijs uiteindelijk tegen Score. ,,Ik was toen met mijn familie in Southampton en we wilden ’s avonds in die tent gaan eten. Ik woonde daarboven! Alleen konden we er niet meer terecht, dus gingen we ergens anders heen. Toen zei ik nog dat ik terug zou komen hè? Ja, dat was niet meer gelukt. We moesten steeds verder het centrum in omdat alles al dicht was.’’

Het blijft een mooie herinnering: ’s middags werd Saeijs al toegezongen in het stadion (‘dat heb ik echt niet gehoord, anders had ik jullie wel bedankt’) tijdens de wedstrijd tegen Doncaster Rovers, waarna hij ’s avonds pardoes hetzelfde restaurant komt binnen lopen waarin tientallen Arendskerkenaren zich bevinden. Met als gevolg een vocaal eerbetoon aan de Hagenaar, die niet wist wat hem overkwam. “Ik dacht: wat is dit nou, joh. Staan daar ineens tien van die gasten mijn naam te roepen, haha!”

“Sowieso heb ik daar echt een mooie tijd gehad”, beaamt Saeijs, die er vanuit gaat dat hij in de winterstop vertrekt bij zijn huidige club Roda JC. “Als er een Engelse ploeg komt, ga ik meteen.”

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie