| | | |  
Oktober 2011
2011
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Teleurstellend gelijkspel VVA bij Nieuwland

Een teleurstellend gelijkspel vandaag al hadden we voor hetzelfde geld nog met lege handen gestaan als Nieuwland in de slotfase de 2-1 had gemaakt. Van het goede spel van de eerste competitiewedstrijden was niets terug te zien. Het was steeds net niet scherp en secuur genoeg om Nieuwland pijn te doen. Door het gelijke spel komt Nieuwland in iedere geval niet dichterbij.

In de eerste helft waren er maar weinig kansen. Het spel ging wat op en neer en misschien waren we wel iets sterker maar tot uitgespeelde kansen kwamen we niet. Het eerste schot op doel was van Nieuwland in de 5e minuut en 5 minuten later kopt Wouter een hoekschop over het doel. In de 21e minuut komt Nieuwland er gevaarlijk uit. Ze zoeken steeds de nummer 10 die sterk aan de bal is. Via hem wordt een goeie aanval opgezet maar Danny kan net op tijd redding brengen met een sliding als een speler dreigt in de schieten.

Het gevaarlijkste moment is van Avner in de 34e minuut. Een vrije trap wordt op miraculeuze wijze nog uit het doel gewerkt bij de tweede paal. Even later heeft Avner nog een keer de 0-1 op de schoen als Michiel na een goeie actie over links teruglegt. Avner schiet helaas naast het doel. Zo gaan we rusten met een brilstand.

De eerse vijf minuten na de rust starten we weer slecht. Weer snel balverlies en aan opbouwen komen we niet toe. Toch is het in de 53e minuut raak als Niels met links voorzet. Een verdediger beroert de bal met het hoofd. De keeper is verrast en gaat onder de bal door. De bal komt precies voor de voeten van Wouter die binnenschiet, 0-1. En dan lijkt het of we beter in de wedstrijd komen. We kunnen wat meer druk zetten op de Nieuwland verdediging maar echte kansen komen er niet. In de 63e minuut een afstandschot van Michiel wat via een verdediger rakelings naast het doel gaat en dan zakt het allemaal weer wat in bij ons. Nieuwland profiteert hiervan en komt in de 70e minuut op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf links wordt bij de tweede paal binnengekopt.

We doen dan nog wel iets terug maar het zit er gewoon niet in vandaag. De juiste scherpte ontbreekt. Avner krijgt nog een kans in de 75e minuut als hij doorbreekt maar besluit zelf te schieten terwijl hij miscchien wel had moeten vooleggen op een inkomende Frank. Pieter probeert het in de 90e minuut van afstand maar de keeper tikt de bal net over het doel. Vervolgens breekt Nieuwland gevaarlijk uit en kan onze verdediging ten koste van een hoekschop net redding brengen. Nieuwland mag dan tot vier keer toe nog een hoekschop nemen wat tot gevaarlijke situaties voor het doel lijdt. Gelukkig krijgen zij de bal er ook niet in en blijft het 1-1.

Volgende week komt Bevelanders op bezoek. Een oude bekende uit de vierde klas. Een taaie tegenstander maar waartegen zeker mogelijkheden zijn.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

OOstkapelle te sterk voor arendskerke

Een grote nederlaag vandaag. Oostkapelle was duidelijk een maatje te groot. Geen schande want als je als promovendus uit de vierde klasse tegen de degradant van vorig seizoen uit de tweede klasse speelt weet je dat dit een keer kan gebeuren. Oostkapelle is duidelijk verder dan wij en dat kwam dan ook in het veld tot uitdrukking. Al hadden we natuurlijk liever gezien dat de nederlaag wat lager was uitgevallen.

Bij Oostkapelle staat nog een oud VVA trainer aan het roer. Kees v/d Sluis had zijn mannen op scherp gezet. Ongetwijfeld had hij z'n mannen op het hart gedrukt dat tegen VVA het al meer ploegen moeilijk gehad hebben dit jaar. Ze trokken dan ook fel van start en dat leverde in de 7e en 8e minuut gelijk al een tweetal kansen op. De eerste werd goed gepakt door Eljo en de tweede werd over het doel gestift.

Toch komen wij op voorsprong. In de 10e minuut ontfutselt Michel de bal van een verdediger van Oostkapelle en gaat aan de dribbel. Speelt Frank aan die met een prachtig steekpass Avner in staat stelt op uit te halen. Die bedenkt zich geen moment en schiet snoeihard binnen. Vijf minuten later is het echter al gelijk. Oostkapelle krijgt een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De bal wordt gevaarlijk de 16 ingedraaid en van dichtbij binnengekopt, 1-1.

In de 27e minuut krijgen wij een vrije trap te nemen dicht bij de cornervlag op de helft van Oostkapelle. Avner neemt de bal niet goed en Oostkapelle komt er razendsnel uit. Twee seconden later ligt de bal bij ons in het net, 1-2. Voor rust maakt Oostkapelle nog twee doelpunten en is de wedstrijd gespeeld. Eerst wordt via een goed lopende aanval de bal binnengekopt en even later is het Pieter die een vrije trap van Oostkapelle verkeerd op zijn schoen krijgt en de bal in eigen doel werkt.

Doelpuntenmaker Avner vd Westen in duel met een speler van Oostkapelle
Na de rust krijgen we direct de mogelijkheid om de marge te verkleinen als Avner alleen voor de keeper komt. Helaas schiet hij naast het doel. Oostkapelle heeft minder moeite met scoren. In de 52e minuut wordt het 1-5 als een voorzet vanaf rechts van dichtbij wordt binnengetikt. Vlak voor tijd krijgen we nog een kans als Frank besluit het maar eens op snelheid te proberen. Met de bal aan de voet loopt hij de laatste verdediger eruit maar strandt op de keeper. Niet veel later maakt Oostkapelle de 1-6.

We zullen deze wedstrijd maar vlug vergeten. De komende drie tegenstanders staan allemaal in het rechterrijtje. Het is belangrijk dat we nu de punten gaan pakken. Zo kunnen we een goeie stap zetten richting onze doelstelling, handhaving in de derde klasse !!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke vergeet te winnen bij AZVV

Vorige week onder tropische omstandigheden en vandaag onder moerassige omstandigheden weer een goed resultaat. Hoewel, we gingen eigelijk toch met een kleine kater naar huis omdat er ook een driepunter ingezeten heeft. Ook in Axel had het al veel geregend voor de wedstrijd en het veld was dan ook behoorlijk drassig op plaatsen en werd het weer een zware wedstrijd. Toch hebben we ons weer prima geprensenteerd tegen een ploeg die vorig jaar nog in de tweede klasse speelde.

De eerste kleine kans is voor AZVV. In de 6e minuut dreigt de spits van AZVV meteen gevaarlijk te worden maar Vincent maakt met een perfecte sliding de kans onschadelijk. In de 16e minuut een vrije trap van Avner vanaf de linkerkant van het veld. De bal wordt weggekopt maar komt bij Walter die goed zijn lichaam gebruikt en doorgaat in de 16 meter. De lage voorzet komt bij Stefan die met een subtiele voetbeweging de bal tergend langzaam naar de verre hoek stuurt, 0-1. Twee minuten later wordt Wouter de diepte ingestuurd op rechts. Wouter speelt Frank aan die Avner recht voor de keeper zet. Avner schiet helaas de unieke kans op 0-2 naast het doel. Zo zijn we goed aan de wedstrijd begonnen. AZVV heeft dan misschien optisch een veldoverwicht maar zijn totaal niet gevaarlijk. Wij hebben contrôle over de wedstrijd en er lijkt geen vuiltje aan de lucht.

Toch kakken we zo'n 10 minuten voor de rust wat in. De passing wordt slordiger en dat brengt AZVV beter in de wedstrijd. In de 39e minuut komen ze op gelijke hoogte als een vrije trap van dichtbij binnengekopt wordt. De organisatie stond even niet goed en daar maakt de spits handig gebruik van, 1-1. Drie minuten later weer een goeie kans voor AZVV maar Eljo, die vandaag de geblesseerde Jeffy vervangt, duikt de bal fraai uit de hoek. Zo gaan we rusten met een 1-1 stand.

Na rust komen we gelijk goed uit de startblokken. Eerst krijgt Frank een uitstekende kans om uit te halen maar zijn schot gaat net naast. Twee minuten laten is het Avner die alleen op de keeper mag afgaan maar hij schiet helaas op de keeper. Na een kwartier spelen is het AZVV dat weer wat terugdoet. Een bal wordt hard voorgezet en maar net gemist door de spits. In de 72e minuut komen we op 1-2. Een hoekschop van Avner wordt door Walter hard ingekopt. De verdediger beroerd de bal met de hand en de scheidsrechter geeft een strafschop. Pieter schiet feilloos binnen. Helaas is het enkele minuten later weer al 2-2. AZVV krijgt een vrije trap te nemen op eigen helft omdat Michiel een speler aan zijn shirt trekt voordat deze uitbreekt. De vrije trap wordt echter zo slecht genomen en belandt aan de andere kant van het veld over de zijlijn. De scheids laat hem echter overnemen omdat hij nog niet klaar was met het noteren van de gele kaart voor Michiel. Deze keer nemen ze de vrije trap wel secuur. Via de rechterverdediger wordt de spits aangespeeld die meteen wegdraait en binnenschiet, 2-2.

Michiel Bouwman startte, na een afwezigheid (wegens een blessure)
van 2 wedstrijden, weer in de basis
foto: www.azvv.nl
Wij voelen dat er meer in zit en gaan op zoek naar de overwinning. Avner krijgt de kans om samen met Frank de laatste verdediger uit te spelen maar maakt helaas een verkeerde keuze en de kans wordt verprutst. Twee minuten voor tijd zet Michiel voor vanaf links. Frank kan er net niet goed bij. Raakt de bal nog wel met de punt van de schoen maar de bal gaat helaas naast. AZVV kopt vlak voor tijd een bal nog van dichtbij over het doel en daar blijft het bij.

Een punt in een uitwedstrijd is natuurlijk niet slecht maar er had meer ingezeten. Volgende week komt Oostkappel op bezoek. Weer een mooie tegenstander. Op basis van het spel van afgelopen weken kunnen we deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Edwin de Kok nieuwe voorzitter VV Arendskerke

Het was eigenlijk al bekend maar maandag 3 oktober werd het formeel bekrachtigd; Edwin de Kok is de nieuwe voorzitter van Arendskerke. Hij volgt Jan Loopik op die deze functie maar liefst 16 jaar heeft bekleed.

Frits Bolle is de nieuwe vice-voorzitter en Marco Jansen de nieuwe vice-penningmeester. Tot slot is Henry van Gilst de nieuwe voorzitter van de bouwcommissie. Al deze taken werden uitgevoerd door Jan Beenhakker die dit jaar is afgetreden.

Zoals al eerder gemeld is bestuurslid Pascal Baijens de nieuwe wedstrijdsecretaris voor de senioren. Het bestuur is dus weer helemaal compleet. 9 man sterk en daar mogen we best een beetje trots op zijn.

De redactie wenst de kersverse bestuursleden heel veel succes toe.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Zand erover

Afgelopen weekend zal elke speler het wel gemerkt hebben. Er lag veel zand op het veld. Heel vervelend, maar wel noodzakelijk.

Het zogenaamde "bezanden" gebeurt om tijdens de winterperiode een vettige bovenlaag tegen te gaan. Na deze bezandingsronde zullen er velden belucht worden. Tijdens dit beluchten worden er een soort messen door de grond getrokken. Hierdoor blijven er visueel strepen achter op het veld. Dit doet echter geen afbreuk aan de vlakheid van de velden. Bovenstaande wordt elk jaar gedaan.

Nu het de afgelopen dagen geregend heeft zal de overlast en het schurend gevoel voor komend weekend veel minder zijn.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke pakt punt tegen koploper

Een prima resultaat tegen misschien wel de best voetballende ploeg uit onze klasse. De uitslag was ook verdiend. We hebben zelfs een aantal uitstekende kansen gehad om zelfs drie punten te halen. Aan de andere kant kropen we ook een aantal keren door het oog van de naald als VCK een paar uitstekende kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen.

De wedstrijd werd gespeeld onder tropische omstandigheden. Het leek wel hartje zomer. Vanaf de aftrap trekt VCK meteen ten aanval. In de 7e minuut lossen ze het eerste schot op doel. Één minuut later is het echter Avner die dreigt door te breken als hij goed doorgaat op een lange bal van achteruit. De verdediger laat zich aftroeven maar trekt aan de noodrem voordat Avner alleen op de keeper afgaat. Frank schiet de vrije trap een metertje naast het doel.

In de 12e minuut neemt Avner een corner vanaf links en mikt de bal op het hoofd van Stefan. Die kopt van dichtbij binnen, 1-0. Drie minuten later is het weer gevaarlijk als Avner opnieuw een corner neemt vanaf links. De afgeslagen bal wordt door Michel met een halve omhaal terug op doel geschoten en gaat net naast de kruising.

Dan begint VCK weer meer aan te dringen. Doordat wij steeds slordig zijn met inspelen op onze spitsen komen we steeds weer onder druk te staan. In de 25e minuut is het bijna 1-1 als VCK een vrije kans krijgt. De ingeschoten bal gaat rakelings langs de paal. Vijf minuten later is het Pieter die met een prachtige dieptebal Michel wegstuurt. Michel gaat alleen op de keeper af maar mikt de bal naast het doel. Dit was een unieke kans op de 2-0. Twee minuten later weer een counter. Vooraf was afgesproken om wat teruggetrokken te spelen en met snelle aanvallen via Frank en Avner eruit te komen. Dit lukt ook een paar keer aardig. Frank bedient Avner die na een goeie actie via een VCK speler naast schiet.

Tien minuten voor de rust een uitstekende redding van Jeff die een ingeschoten bal vanaf de 16 over het doel tikt. Twee minuten later nog maar eens als een speler ineens wegdraait in de 16 en Jeff weer een uitstekende redding verricht. In de 40e minuut worden we weer gevaarlijk als Avner Frank aanspeelt. Het schot van Frank gaat helaas naast. Toch krijgen we op slag van rust een domper te verwerken. Een corner van VCK wordt eerst nog afgeslagen maar in tweede instantie hoog voorgebracht. Bij de tweede paal wordt de bal binnengekopt, 1-1.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. VCK maakt het spel maar wij breken toch een aantal keren gevaarlijk uit. Direct na rust is het Avner die er op snelheid vandoor gaat en goed aflegt op Frank. Frank mikt de bal net naast de kruising. In de 50e minuut is het weer Avner die Frank aanspeelt en in staat stelt om op doel te schieten. Het vizier van Frank staat deze middag niet op scherp want hij schiet de bal voorlangs het doel. In de 72e minuut de eerste serieuze kans voor VCK maar Vinnie gooit zich precies op tijd voor de ingeschoten bal.

Met dan nog een kwartier te spelen krijgt Peter van Reenen die koud in het veld is de kans op 2-1. De keeper redt echter uitstekend met de punt van de schoen op de ingeprikte bal van Peter. Vijf minuten voor tijd een misverstand in onze verdediging en een VCK speler komt vrij voor Jeff. Jeff redt echter uitstekend. Één minuut later mogen ze weer doorgaan op de rand van buitenspel. Na wat heen en weer gebal komt een VCK speler vrij op enkele meters van het lege doel. De bal wordt echter heel slap ingeschoten en Jeff kan de bal gemakkelijk oprapen. Dit was ook de laatste mogelijkheid voor VCK. De warmte heeft zijn tol geëist en VCK heeft net al sons geen krachten meer op er nog een laatste slotoffensief uit te persen.

Er is door ons keihard gewerkt voor een goed resultaat. Mannuh Proficiat !! Aanstaande zaterdag weer een mooie tegenstander als we naar AZVV afreizen in Axel

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie