| | | |  
November 2011
2011
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
VVA D1 ongeslagen kampioen

Door een 2-8 zege op De Meeuwen is VVA D1 kampioen geworden in de najaarsreeks. En dat zonder een nederlaag. Uiteraard is VVA D1 bijgeschreven in de Galerij der Kampioenen. Voor het verslag van deze wedstrijd....klik hier

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA pakt punt tegen De Meeuwen in boeiend duel

We hadden vandaag graag de Meeuwen de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. Dit lukte helaas niet maar we hebben toch een uitstekend resultaat geboekt tegen een goeie tegenstander. De Meeuwen stond niet voor niets derde op de ranglijst en is gewoon een goeie ploeg die moeilijk te verslaan is. De eerste helft was Meeuwen de betere ploeg en de tweede helft waren wij dat. Kortom een terechte uitslag.

De Meeuwen speelde een paar versnellinkjes hoger dan dat we de laatste weken gewend waren. Bovendien speelden ze zeer fel en zaten er bovenop over het hele veld. Toch verweerden we ons prima en gingen ook gewoon mee in het hoge tempo. Zo werd het een pittige aantrekkelijke partij die tot het eind spannend was.

De eerste doelpoging was voor Meeuwen na 8 minuten maar het schot was voor Eljo geen probleem. In de 15e minuut komt de Meeuwen toch op voorsprong. Een uittrap van Eljo wordt direct weer terug naar voren gekopt. Pieter is net voorruit gelopen en wordt verrast. Hij probeert de spits nog wel vast te houden maar die kan alleen op Eljo afgaan en maakt geen fout, 0-1.
In de 26e minuut een goeie aanval van Meeuwen maar het schot gaat naast. Dan gaan we ook wat terug doen. Een prima voorzet van Frank wordt door Michel op een haar na gemist. Direct daarna een prima voorzet van Michiel vanaf de rechterkant maar niemand kan de bal raken voor een doelpoging. Na een half uur spelen een prima vrije trap van Richardo. De bal gaat echter in het zijnet. Zo blijft het tot de rust 0-1 maar is er het geloof dat we niet kansloos zijn.

Direct na rust wordt Frank weggestuurd op links. Michel duikt op in de 16 maar wordt in de rug gelopen zodat hij de voorzet van Frank mist. De scheidsrechter ziet er echter geen strafschop in. Twee minuten laten moet Eljo op de doellijn redden met zijn voeten als een hoekschop ingekopt wordt. Wij komen echter steeds beter in de wedstrijd en in de 55e minuut is het raak. Frank speelt Michel aan die langs een verdediger glijdt en diagonaal in de verre hoek raakschiet, 1-1. Een prachtige goal en we voelen dat er meer in zit. In de 60e minuut wordt het ook bijna 2-1. Een vrije trap van Frank schampt de kruin van Wouter. Via de onderkant van de lat gaat de bal echter uit het doel.

Dan wordt Meeuwen weer wat sterker maar echte kansen komen er niet. Wij pakken het dan weer over maar krijgen ook geen echte kansen meer. Michiel probeert het nog twee keer van afstand maar de ene keer gaat de bal naast en de andere keer pakt de keeper de bal zonder problemen. Het blijft tot het einde een boeiend duel maar gescoord wordt er niet meer.

We zijn nu op de helft van de competitie en we kunnen toch stellen dat we het uitstekend doen. We staan keurig op een zesde plaats met negentien punten. Alleen van de huidige nummer 1 en 2 hebben we verloren. Het gat met de directe degradatieplaatsen is al 14 punten zodat we prima op koers liggen om volgend jaar ook derdeklasser te zijn. Voor de winterstop hebben we nog Noormannen en Domburg. Aanstaande donderdag spelen we thuis tegen Kapelle en volgende week zaterdag zijn we vrij.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Luctor'88 wint Ko de Winter Fairplay cup 2010-2011

Bron: www.scheidsrechters-nz-beveland.nl

Op een druk bezochte maandagavond in Kleine Stelle te Wemeldinge heeft Luctor'88 voor de tweede maal sinds de invoering in 2004 de Ko de Winter fairplay cup gewonnen. De vereniging uit Heinkenszand deed dat eerder in het seizoen 2007-2008. Bestuurslid Elly van den Dries nam de prijs uit handen van Ko de Winter in ontvangst.

Naast Luctor'88 waren ook SSV'65 (2de), Ouwerkerk (3de), Bevelanders, Wemeldinge en Yerseke genomineerd voor deze prijs.

Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de sportiefste club van Noord- en Zuid-Beveland en Schouwen-Duiveland. Vooorzitter Sjaak Vleugel gaf aan dat door de clubs veel waarde aan de prijs wordt gehecht. "Fair play is een belangrijk deel van het voetbal. Bij het toekennen van de prijs wordt niet alleen naar de eerste elftallen gekeken maar naar heel de club. Als je zo'n prijs krijgt, ben je daar als vereniging natuurlijk blij mee."

De avond werd opgeluisterd door betaald voetbalscheidsrechter Pol van Boekel die een dvd presenteerde die in het begin van dit seizoen werd getoond aan spelers en trainers van BVO's en de media. Met het tonen van de dvd werd getracht om meer begrip te kweken voor de rol van de scheidsrechter maar ook respect te tonen voor de tegenstander. Gezien de overtredingen die wekelijks te zien zijn in Studio Sport moeten we constateren dat lang niet alle voetballers en trainers het idee achter deze dvd hebben begrepen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Hoedekenskerke kan VVA maar 1 helft partij bieden

Op weg naar Hoedekenskerke halen we onze trainer Serge op die bijna een thuiswedstrijd speelt. We hebben het direct over het gevaar van deze wedstrijd, en dat gevaar is Arendskerke zelf. Serge zegt terecht, het is leuk die 8-0 van afgelopen zaterdag tegen Bevelanders maar meer dan 3 punten krijg je er niet voor. Dus het gevaar van onderschatting en gemakzucht ligt op de loer.

Tijdens het digitaal invullen van de spelers door Marco Janse en Willem Aal ging Arendskerke zichzelf omkleden en klaarmaken voor de wedstrijd. Tot verbazing van de spelers ging de tas met de wedstrijdkleding open, en zagen ze een prachtig nieuw uit-tenue. De kleding was net afgekoeld omdat het bijna rechtreeks vanonder de drukpers van onze sponsor drukkerij Capello kwam. Wij willen daarbij Drukkerij Capello en Martin Corstanje hartelijk voor bedanken!!

Eerste helft
Arendskerke ging scherp van start, binnen 5 minuten schoot Michiel met een boogbal op de lat. Maar naarmate de wedstrijd vorderde werden we slordig met het inspelen van de bal en traag in de opbouw. In de 11e minuut schoot H.kenskerke net langs de paal van onze doelman Eljo. Maar direct in de tegenstoot van Arendskerke mocht Niels een vrijtrap nemen die maar net langs de hoofden van Arendskerke scheerden.

H.kerke ging meer druk uitoefenen en wat meer naar voren spelen, ze gingen steeds vroeger druk zetten. Dit resulteerde in een bal die Walter weg wilde werken,maar tegen de tegenstander schoot, in een grote kans voor H.Kerke. Maar de slachter van Arendskerke, genaamd Vinnie, greep keurig in.

We deelden wat speldenprikjes uit via Frank en Michel, maar meer zat er op dat moment niet in. H.kerke ging voetballend goed mee en kwamen steeds meer op de helft van Arendskerke te voetballen, maar echte kansen konden ze niet creeëren. Net voor rust werd Michel gelanceerd door een mooie pass van Michiel richting het doel van H.kerke. Hij sneed prachtig naar binnen waardoor een speler van H.kerke de nieuwe kleding uit wilde testen op kwaliteit. Michel naar liet zich niet kennen en stond snel op waardoor de voorzet alsnog gegeven kon worden op het hoofd van Michiel, maar die kopte helaas de bal niet in de touwen. Gijs (je) ging zich steeds meer op zijn gemak voelen en zetten een paar keer spelers van Arendskerke in gevaarlijke posities vrij op het veld.

Tweede helft
De wissel van Pieter voor Vincent was de eerste wissel die Serge ging toepassen. H.kerke kon de tweede helft maar even mee op het tempo van Arendskerke. De druk voor het doel van keeper Stoel werd steeds groter. Na wat kansen werd dan eindelijk het bevrijdende doelpunt gescoord door onze aanvoerder Walter de Kok. Met een beetje fortuin ging de kopbal van Walter hoog in de verre hoek, 0-1.

Arendskerke lijkt een hele andere wedstrijd te gaan spelen en het slechte voetbal van de eerste helft was opeens veranderd in een fris Arendskerke. Nog geen 2 minuten na het doelpunt van Walter werd Michel diep gestuurd door onze middenvelders, en kon hij recht op keeper Stoel aflopen. Toen hij wilde afdrukken werd Michel gevloerd door een verdediger van H.kerke, dat resulteerde in een rode kaart en een penalty. 0-2 door een goed genomen pingel van Pieter. H.kerke kan het tempo niet meer volgen en ging steeds verder achteruit lopen, in plaats van 1 op 1 te gaan spelen wilde ze alleen maar de score niet verder uit laten lopen. Ja mannen, als je in de derde klasse wilt blijven, lijkt me dit geen juiste instelling!

In de 2e helft kreeg Hoedekenskerke geen speelruimte meer. Hier stoppen Niels (l) en
Danny (r)samen een speler van Hoedekenskerke af
Na een mooie kopbal een kwartier voor tijd van Frank op de lat was hij erg scherp om de bal die terug kwam vanaf de lat alsnog binnen te koppen, 0-3. Niet veel later konden we de score verder uitbereiden, maar Afner die diep gestuurd was moest een aanslag van H.kerke op zijn benen ontwijken, waardoor hij uit balans was om een mooie voorzet af te leveren. Was minimaal een gele kaart waard, maar de scheids hield het bij voordeel en een vermaning richting de speler van de desbetreffende aanslag. In blessure tijd legde Danny zich niet neer met de score die op het bord stond, hij schoot een terugkomende bal van zeker 25 meter snoeihard in de touwen, 0-4.

Het nieuwe uit-tenue was direct goed voor 3 punten, waardoor we nu op 18 punten staan, en eerste in de tweede periode. Zaterdag de wedstrijd tegen de Meeuwen, die ook eerste staan in de tweede periode, maar met een lager doelsaldo.

Kom allemaal onze mannen steunen aanstaande zaterdag, en laat van jullie horen!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Brassband Ecxelsior eerste met primeur

Bron: PZC, maandag 14 november 2011

Brassband Excelsior
uit 's-Heer Arendskerke won zaterdag 12 november de eerste prijs op het KNMF-concours in Zaandam. Excelsior was de eerste brassband in Nederland die uitkwam in de selectie lichte muziek. De Zeeuwse muzikanten onder leiding van dirigent Ger Blom, beschaamden met de critici die betwijfelden of een brassband wel geschikt is voor lichte muziek.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Gijs van Koeveringe op 1 na jongste doelpuntenmaker
van dit seizoen

Bron: Rudestats, donderdag 10 november 2011

Gennaro Eikenhout in spoor van zijn vader Gerrie

Gennaro Eikenhout scoorde zondag bij zijn debuut voor Zeelandia Middelburg. De snelle aanvaller maakte de derde goal in de 3-0-zege op Internos. Opvallend gegeven: ook zijn vader Gerrie debuteerde tegen Internos. En ook hij was toen 16 jaar. Verschil: vader Gerrie (16 jaar 47 dagen) scoorde niet, zoon Gennaro (16 jaar en 167) wel.

Gerrie was er niettemin wel dichtbij. Op 25 maart 1979 viel hij samen met een andere junior Taco van den Velde in bij Middelburg voor Nico Koster en Eric de la Cousine. Hij verzorgde een assist op Kees van der Sluis, die werd gevloerd 'in de zestien'. De strafschop werd door Wim Koster benut. Dat was de aansluitingstreffer (2-1); verder kwam Middelburg niet.

Nee, dan verliep het debuut van zoon Gennaro succesvoller. Met zijn 16 jaar en 167 dagen is hij dit seizoen overigens niet de jongste doelpuntenmaker op de Zeeuwse velden. Vorige maand scoorde Luuk Huige in de vijfde klasse al op 15-jarige leeftijd voor Kwadendamme tegen DZC'09.

Behalve Eikenhout scoorden afgelopen weekeinde nog twee 16-jarigen voor hun club: Kenny Braamse (SVD) en Gijs van Koeveringe ('s-Heer Arendskerke). Camiel Kleppe van WIK'57 blijft met z'n 14 jaar in competitieverband nog altijd de jongste doelpuntenmaker ooit op de Zeeuwse velden. Klik hier voor de ranglijst.

De 15- en 16-jarige Zeeuwse doelpuntenmakers van dit seizoen staan hieronder. Aanvullingen naar rudestats@zeelandnet.nl.

jaar dagen speler club 1e goal
15 259 Luuk Huige Kwadendamme 16 okt´11
16 22 Gijs van Koeveringe ’s-H. Arendskerke 5 nov’11
16 167 Gennaro Eikenhout Zeel. M´burg 6 nov´11
16 172 Kenny Braamse SVD 5 nov´11

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke vermorzelt Bevelanders

Arendskerke vermorzelt Bevelanders kopte de PZC maandagmorgen. Ik kan me niet herinneren dat het eerste elftal van Arendskerke ooit met zulke cijfers gewonnen heeft. Misschien leuk voor onze statistici in de club om dat eens uit te zoeken.

Bevelanders begon direct fel vanaf de aftrap maar na 10 minuten was dat al over. Een hoge bal van achteruit van Vincent werd door Michel prima met de borst gecontroleerd. Michel geeft een prachtige steekpass op Frank die de keeper omspeelt en scoort, 1-0. Vooraf had Serge Frank nog ingefluisterd dat hij hem ook wel eens een keer in zijn boekje wilde noteren en dan weer niet alleen voor een gele kaart. Frank had de boodschap dus beprepen. Het zou niet zijn laatste zijn deze middag.

In de 22e minuut weer een goeie aanval. Opgezet door Wouter die Frank aanspeelt. Frank speelt Michiel vrij die kan uithalen. De keeper redt uitstekend op de keihard knal. Twee minuten later draait Frank uitstekend weg in de 16 en zet zichzelf alleen voor de keeper. Voordat hij kan stiften wordt hij lichtelijk aangetikt en de keeper kan redding brengen. In de 30 minuut is het wel raak. Wouter, die ieder duel wint op het middenveld, trapt de bal blind naar voren. Michel gelooft er in en maakt het de verdediger zo lastig dat deze zich verslikt. In één beweging glijdt hij langs de keeper en maakt de 2-0.

Frank Davids had met zijn 3 doelpunten een belangrijk aandeel
in de zege op Bevelanders
Dan is het de 36e minuut als Gijs zijn eerste doelpunt in VVA 1 maakt. Een hoekschop wordt weggekopt maar Gijs vangt de bal op. Vanaf een metertje of 25 haalt hij vernietigend uit. De bal stuit net voor de keeper die de bal in het dak van het doel duwt, 3-0. Even later moet Gijs bij ons een bal van de lijn halen als Bevelanders een hoekschop neemt. Bevelanders probeert zo op slag van rust nog wat terug te doen. Ze krijgen nog een levensgrote kans als de spits alleen voor Eljo opduikt na een voorzet vanaf de rechterkant. Van dichtbij wordt de bal echter overgeschoten. Zo gaan we rusten met een comfortabele 3-0 voorsprong.

Na de rust zijn we heer en meester. Bevelanders komt er niet meer aan te pas. In de 52e minuut gaat Michel op de solotoer. Hij kan bijna de bal zo het doel inlopen. Zijn inzet is echter net niet hard genoeg maar Frank is attent en maakt zijn tweede van de middag, 4-0. Zes minuten later ! Avner is net in de ploeg gekomen voor Gijs. Blijkbaar ietwat geprikkeld omdat hij niet in de basis stond. Krijgt de bal aangespeeld op het middenveld. Avner gaat direct op de solotoer. Vanaf de rand van de 16 haalt hij vernietigend uit. De bal slaat als een granaat in het doel, 5-0. Een schitterende goal !

In de 62e minuut onderschept Walter maar weer eens een bal. Hij stuurt direct Michel weg. Michel is ijzersterk vandaag en niet van de bal te krijgen. Hij legt keurig af op Frank die zijn derde van de middag maakt, 6-0. Vijf minuten later krijgt Ricardo ook de kans om zijn doelpuntje te maken. Hij is net in de ploeg gekomen en krijgt de bal aangespeeld van Michiel na een uitstekende actie. De inzet van Ricardo is net niet hard genoeg om de keeper te verschalken. Avner probeert het dan nog een keer van een metertje of 40 maar dat is een beetje te optimistisch. De bal gaat echter niet zo heel ver over het doel.

Toch maken we in de slotfase nog de 7 en 8. Eerst is het Frank die op snelheid er door gaat. Het lijkt wel of hij met de week sneller wordt ! Hij wil afleggen op twee vrijstaande VVA'ers maar een verdediger van Bevelanders staat in de weg en werkt de bal in eigen doel, 7-0. Twee minuten voor tijd bekroont ook Michiel een uitstekende wedstrijd met een doelpunt. Walter zet voor vanaf rechts. De bal wordt nog beroerd door een Bevelander en Michiel kopt van dichtbij binnen, 8-0.

We hebben vandaag een uitstekende wedstrijd gespeeld waarbij we Bevelanders nooit de illusie hebben gegeven dat er wat te halen viel. Er waren vele uitblinkers vandaag maar de grote uitblinker was toch wel Michel Harinck met drie assist en een doelpunt. Hij was werkelijk een plaag voor de Bevelanders verdediging.

Er wordt natuurlijk bij dergelijke uitslagen al gauw gezegd dat de tegenstander zo slecht was maar wij waren zeer productief vandaag, 11 kansen, 8 doelpunten en dan doe je het zelf niet zo slecht dacht ik ! Even genieten en snel de knop weer om want aanstaande zaterdag wacht weer een oude bekende, Hoedekenskerke uit ! Een lastige tegenstander voor ons. De laatste vier competitiewedstrijden hebben we niet van ze kunnen winnen. Het wordt tijd dat dit veranderd !!!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie