| | | |  
December 2011
2011
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
RCS prolongeert titel Kerstzaalvoetbaltoernooi

Bron: PZC, dinsdag 27 december 2011

GOES - RCS heeft tweede kerstdag in Sportpunt Zeeland in Goes de veertigste editie van het Auto De Laat kerstzaalvoetbaltoernooi gewonnen.
De zondag-tweedeklasser uit Oost-Souburg versloeg in de finale SSV'65 met 2-1 dankzij doelpunten van André Siereveld en Morad Bobouh. SSV'65 kwam via Ibi El Uarichi op voorsprong. De ploeg uit Goes moest toch het hoofd buigen voor RCS, dat zijn titel in het kerstzaalvoetbaltoernooi prolongeerde.

Lees meer>>>

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Kersttoernooi viert nu écht veertigste editie

Bron: Rudy Boogert (PZC), 23 december 2011

Ik denk dat ik eruit ben. Vorig jaar heb ik de discussie aangezwengeld over het aantal Kerstzaalvoetbaltoernooien dat ’s-Heer Arendskerke heeft gehouden. Omdat de veertigste editie werd gevierd, wilde ik de complete historie in kaart brengen. Tijdens het uitpluizen kwam ik echter veel te veel niet passende edities tegen.

Door de jaren heen heeft de organisatie verschillende volgordes gecommuniceerd, waardoor de telling door elkaar gehusseld is. Zowel in 1980 als in 1981 werd bijvoorbeeld de negende editie gecommuniceerd, in 1989 werd gesproken over de zeventiende editie, drie jaar later over de 22e. Maar over één ding was men het wel eens: de eerste editie is gehouden in 1970.

Mijn conclusie is nu echter dat het toernooi in 1972 pas voor het eerst is gehouden. Daarvoor heb ik een aantal redenen. De eerste is vrij banaal: In oude kranten is niets te vinden over het toernooi van vóór 1972. De oudste melding is de aankondiging van het toernooi kort voor de Kerst van 1972. Dat bericht staat bovenaan dit blogbericht.

Ten tweede heb ik in oude verslagen teruggevonden dat het kerstzaalvoetbaltoernooi bedacht is door Gilles Sohier toen hij trainer van ’s-Heer Arendskerke was. Volgens mijn gegevens is Sohier in 1972 trainer van de club geworden. In de voorgaande twee jaren was Piet Simpelaar de trainer van ’s-Heer Arendskerke.

Als derde argument voer ik Jan Blok op, gewezen goalgetter van Wolfaartsdijk en thans voorzitter van die club. Hij heeft zijn carrière nauwkeurig bijgehouden in plakboeken. De eerste melding daarin van het zaalvoetbaltoernooi is in 1972. ‘Zijn’ Wolfaartsdijk won toen de finale van Goes met 4-0. Dat was juist de finale die volgens betrokkenen in 1970 werd gespeeld. Niemand kon me zwart op wit tonen dat er in 1970 daadwerkelijk gespeeld. Volgens mij zat men dus twee jaar fout. Dat kan zeggen de betrokkenen, want de archieven van destijds zijn verdwenen.

Deze drie argumenten optellend kom ik tot de conclusie dat het toernooi niet in 1970 maar in 1972 voor het eerst gespeeld is. Dat betekent tegelijkertijd dat het evenement dit jaar zijn veertigste editie beleeft. En het grappige is dat dat jubileum vorig jaar ook al gevierd is. Ik kan het natuurlijk ook mis hebben, maar voorlopig geloof ik in deze theorie.

De 39 voorgaande edities werden door de volgende clubs gewonnen:

# club(s)
7 Goes en ’s-Heer Arendskerke
6 Kloetinge
4 Dauwendaele
3 Wolfaartsdijk
2 Patrijzen, Kapelle, Nieuwdorp, RCS
1 SSV’65, Yerseke, Vlissingen, Jong Ambon

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Serge Beulens ook volgend seizoen trainer VVA

Serge Beulens is ook volgend voetbalseizoen hoofdtrainer bij VV Arendskerke. Het bestuur en de oefenmeester bereikten overeenstemming over een eenjarige verbintenis. Serge is aan zijn eerste seizoen bezig bij VV Arendskerke en staat netjes in de middenmoot.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Rode kaart Peter van Reenen geseponeerd

De rode kaart van Peter van Reenen, die hij opliep in de wedstrijd tegen Domburg, is geseponeerd. Hij kreeg deze kaart wegens natrappen. In de verklaringen van Peter, de betrokken tegenstander en bestuursleden van VVA en Domburg bleek echter duidelijk dat van natrappen geen sprake was. Enkel van een beetje duw en trekwerk.

In dezelfde wedstrijd kreeg ook Danny Nieuwenhuijze direct rood. Tegen deze kaart heeft het bestuur bezwaar aangetekend. Er is in deze zaak nog geen uitspraak van de tuchtcommissie geweest.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Voorzitters aan de schoonmaak

VVA voorzitter Edwin de Kok en voorzitter van de sponsorcommissie, Martin Corstanje, namen twee weken terug het voortouw bij het schoonmaken van de reclameborden. Met een borstel en een emmertje werd het ergste vuil verwijderd. In het voorjaar zullen ze nog eens goed gedaan worden. Op de foto pakt Edwin het bord van Feyenooord aan waarvan de kleuren waren in de loop van de jaren al zijn verdwenen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA verliest laatste wedstrijd van 2011

Na de wedstrijd tegen de Meeuwen stonden we bovenaan in de tweede periode. Twee competitiewedstrijden verder met twee nederlagen op rij kunnen we dat uit ons hoofd zetten in ieder geval. Vorige week tegen De Noormannen liep het al niet en vandaag was dat eigenlijk weer het geval. Te veel spelers waren niet in vorm. Daarnaast speelden bij een aantal spelers toch kleine « pijntjes » op zodat ze niet fit aan de wedstrijd begonnen. Jammer want we hadden een groot gat kunnen slaan en ons voor de winterstop al veilig kunnen spelen.

Domburg was de eerste helft veel feller dan ons. In de 2e minuut geven ze al een eerste waarschuwing. Een gevaarlijk schot wordt door Eljo maar net over de lat getikt. Toch krijgen wij ook wat kleine kansjes om op voorsprong te komen. In de 11e minuut stuurt Wouter Michel de diepte in. Michel zet hard voor maar de bal wordt door twee inglijdende spelers ternauwernood gemist. In de 25e minuut krijgen we een vrije trap te nemen op de rand van de 16. Pieter schiet echter hoog over. Twee minuten later een goeie aanval via Stefan die Michel aanspeelt. Het schot van Michel is echter niet hard genoeg om te keeper in gevaar te brengen.

In de 32e minuut komt Domburg bijna op 0-1 als Eljo een bal loslaat. De speler die de bal wil inschieten wordt zwaar gehinderd en valt maar gelukkig ziet de scheidsrechter er geen strafschop in. Even later weer een enorme kans voor Domburg maar de ingeschoten bal gaat net naast. In de 37e minuut is het wel raak. Een voorzet vanaf rechts wordt ingekopt. Eljo zit er nog wel aan maar de bal gaat toch over hem in het doel, 0-1. Dit is ook de ruststand en op dat moment ook verdiend omdat het bij ons allemaal veel te gezapig gaat.

Na de rust een feller Arendskerke. Na een kwartier in de tweede helft krijgt Michiel een enorme kans als hij aangespeeld wordt door Michel en vrij is om in te schieten. Michiel draait en kapt echter te veel waardoor de verdediger nog redding kan brengen. We zijn de tweede helft dan wel beter dan Domburg maar kunnen bijna geen uitgespeelde kansen creeëren. Domburg komt er ook nog een paar keer gevaarlijk uit waarbij Eljo tot twee keer toe uitstekend redding brengt. In de slotfase lopen we nog tegen twee rode kaarten aan. De overigens goed leidende scheidsrechter lijkt het spoor nog even bijster te raken als hij Danny rood geeft na een overtreding aan de zijkant van het veld. Hier had geel ook op zijn plaats geweest. Peter krijgt ook direct rood na een partijtje vrij worstelen in het strafschopgebied van Domburg.

Zo sluiten we de eerste seizoenshelft toch nog af met een kleine kater. Hoewel ‘s avonds in de Heartbreak was deze snel weggespoeld en is er weer voldoende zelfvertrouwen getankt voor de tweede seizoenshelft. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop is op 4 februari 2012 uit naar Veere. Belangrijk om daar punten te pakken want daarna wachten een aantal zware wedstrijden als we de bovenste ploegen treffen. Maar we hebben nog een aantal weken voor het zover is waaronder het weekendje Brugge in het weekend van 20, 21 en 22 januari 2012.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Verdiende zege Noormannen op Arendskerke

De derde nederlaag van het seizoen. Vooraf waren we nog optimistisch over onze kansen. Thuis hadden we de Noormannen ook verslagen en ze hadden tot nu toe vijf punten minder dan ons verzameld. Helaas bleek al gauw dat we niet in de wedstrijd zaten en te veel spelers onder hun niveau presteerden. De Noormannen won dan ook verdiend.

De eerste helft was rommelig van beide kanten. Arendskerke was slordig in de passing en zo kon er eigenlijk geen goeie aanval opgezet worden. Noormannen probeerde het met de rug in de wind met lange ballen van achteruit. In de 15e minuut levert dit een gevaarlijke situatie op als twee man vrij voor de goal komen. Gelukkig wordt de voorzet door beiden gemist. In de 25e minuut zetten we wel een goeie aanval op en is het meteen 0-1. Gijs speelt Michiel aan die doorspeelt op Stefan over links. Stefan speelt Frank perfect aan die de bal prachtig over de uitgekomen keeper prikt. Zo zijn we zeer effectief ondanks ons moeizame spel.

Acht minuten later is het echter al 1-1. Walter en Vincent worden afgetroefd in de duels en via een frommelgoal wordt de gelijkmaker binnengeschoten. Noormannen wordt dan nog via een vrije trap gevaarlijk als Eljo de bal lost maar gelukkig is er niemand om in te schieten. Drie minuten voor de rust krijgen we nog een uitstekende kans als Michiel na een prima actie teruglegt op Frank. Helaas knalt Frank de bal keihard naast. Uit de tegenaanval maakt Noormannen bijna de 2-1 als een speler alleen voor Eljo opduikt maar gelukkig naast schiet. Zo blijft het tot de rust 1-1 en lijkt er nog niks aan de hand.

Na de rust hebben we eigenlijk weinig meer te vertellen. Noormannen heeft zijn uitblinker in Menno de Nooijer waar we geen vat op kunnen krijgen. In de 47e minuut de eerste vrije kans als van dichtbij wordt overgeschoten. In de 59e minuut zijn we nog even gevaarlijk als een scherpe voorzet van Avner door de keeper net over de lat getikt wordt. Één minuut later is het echter 2-1 als Menno de Nooijer vrijkomt en de bal binnenschiet. Wij proberen dan toch wat terug te doen en Noormannen onder druk te zetten maar ze komen er steeds razendsnel uit en dat levert toch een aantal kansen op. In de 71e minuut is het 3-1 als Menno de Nooijer weer eens de vrije ruimte induikt en een perfecte voorzet aflevert op Mark Minderhoud. Er komen daarna nog kansen op een hogere score maar Eljo weet een paar keer prima redding te brengen en één keer is het Danny die net op tijd de bal blokt.

Zo blijft het 3-1 en daar valt ook niets op af te dingen. Jammer maar niet getreurd. Een mindere wedstrijd kan gewoon gebeuren. Volgende week Domburg thuis. Van deze tegenstander moet zeker gewonnen worden, willen we met een goed gevoel de winterstop ingaan.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Sinterklaas weet VV Arendskerke weer te vinden

Vrijdag 2 december rond de klok van 7 bracht de Sint een bezoek aan de kantine van VV Arendskerke. )ngeveer 22 kinderen waren daar al op hem aan het wachten. Ze waren volop aan het zingen onder begeleiding van Marco (bedankt) toen de sint arriveerde.

Na eerst nog wat liedjes te hebben gezongen werden de kinderen in groepjes naar voren geroepen. Daarna was de bekendmaking van de tekenwedstrijd waar maar liefst 8 kinderen een prijs wonnen: Nikky, Ishana, Merijn, Niels, Giovanni, Lars de Zwarte, Timo en Koen. Goed gedaan

Na wat gedronken te hebben en het VVA lied te hebben gezongen gingen we over naar het uitdelen van de kadootjes. Nadat deze uitgepakt waren mocht men de Piet bekogelen met het papier waar na een "Dag Sinterklaasje" de Sint en zijn Piet weer vertrok.

Allen hartelijk dank voor jullie medewerking: leiders, ouders, trainers, fotograven. Tot ziens.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie