| | | |  
Februari 2011
2011
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Arendskerke jeugd naar de Kuip

Zondagochtend 27 februari vertrok vanuit Arendskerke een bus volgeladen met C'tjes, D'tjes, E'tjes en F'jes en begeleiding richting de Kuip in Rotterdam. Als amateurpartner van Feyenoord hadden we maar liefst 75 kaartjes gekregen voor de wedstrijd Feyenoord-Groningen.

De jongens en meisjes hadden er allemaal zin in. Voordat de bus vertrok werden de eerste snoepzakjes al meester gemaakt. In Arendskerke was het prima weer maar naarmate we dichterbij Rotterdam kwamen begon het steeds harder te regenen. En het zou die middag niet veel droger worden.

Nadat de chauffeur een parkeerplaatsje had gevonden was het nog ongeveer 10 minuten lopen naar de Kuip. Met zijn allen door de speciale ingang en toen naar onze plek. We zaten op de onderste ring schuin onder het Groningen vak. Het was wel overdekt, maar toch behoorlijk nat (en koud).

Gelukkig was het een leuke wedstrijd met veel doelpunten waardoor iedereen toch een leuke middag had. Ook de niet-Feyenoord-supporters hadden het goed naar hun zin. Er werd door hen zelfs gezwaaid met Feyenoord-vlaggen.
Groningen werd door Feyenoord uiteindelijk met 5-1 afgedroogd. Daar hadden we zelf ook wel behoefte aan, want na een paar uurtjes in de Kuip was menigeen behoorlijk nat geworden. Maar niet zo nat als onze voetbalvrienden uit Ovezande. Die zaten een vak voor ons helemaal onoverdekt.

Na de wedstrijd bracht bijna iedereen een bezoek aan het toilet en gingen we weer huiswaarts. De terugreis verliep voorspoedig zodat we op tijd waren voor Studio Sport waar we de wedstrijd nog eens konden bekijken. We waren zelfs nog in beeld...!!

We kunnen weer terugkijken op een leuke voetbalmiddag. Met dank en Feyenoord en de organisatie.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Onnodige nederlaag VVA bij Hoedekenskerke

Drie weken terug begonnen we aan een serie topwedstrijden in onze vierde klasse. Na vandaag moeten we helaas vaststellen dat onze ambities om kampioen te worden voorlopig de ijskast in kunnen. Twee punten uit drie wedstrijden is gewoon veel te weinig. We hebben dan wel goeie wedstrijden gespeeld maar daar koop je uiteindelijk niets voor. Het gaat om de punten!! We zijn ook niet minder dan Bevelanders, Wemeldinge of Hoedekenskerke maar op de beslissende momenten waren we niet doeltreffend genoeg of maakten we onnodige fouten.

De wedstrijd tegen Hoedekenskerke begon met enige vertraging. Beide grensrechters stonden aan de kant van de tegenstander opgesteld. In de middencirkel bakkeleiden ze nog wat wie nu eigenlijk het verkeerde kantje gekozen had. Om vijf over half drie kon de wedstrijd uiteindelijk beginnen onder winderige en regenachtige omstandigheden. Het eerste kwartier is het wat aftasten. Hoedekenskerke wordt één keer gevaarlijk als ze door onze verdediging combineren. Jeff heeft zijn doel goed verkleind en kan de ingeschoten bal keren. In de 20e minuut brengt Jeff weer redding als een speler wegdraait in de 16 en op doel schiet. Jeff werkt de bal tot hoekschop. Deze mag tot twee keer toe genomen worden. Bij de tweede keer slaat Jeff de bal in eigen doel, 1-0.

In plaats van dat we uit het veld geslagen zijn rechten we onze rug en gaan beter voetballen. In de 23e minuut is het bijna 1-1 als een kopbal van Walter van de doellijn gehaald wordt. Daarna schiet Avner op doel. Zijn schot wordt van richting veranderd en gaat rakelings naast. Twee minuten later kan Avner alleen op de keeper af als hij een bal onderschept in de verdediging van Hoedekenskerke. Hij schiet helaas op de keeper. In de 30e minuut weer een kans voor Avner. Een hoge bal van Wouter wordt door de keeper verkeerd beoordeeld. Het lijkt of Avner de bal voor het inschuiven heeft maar op één of andere manier krijgt hij de bal niet lekker mee, twijfelt te lang, en brengt een verdediger alsnog redding. Net voor rust komen we toch op 1-1. Eerst wordt een van dichtbij ingeschoten bal tot corner verwerkt. Avner mag de hoekschop ook twee keer nemen. Bij de tweede keer gaat de keeper onder de bal door en kan Michiel op de doellijn de bal binnen glijden. Een lekkere opsteker zo vlak voor rust al hadden we gezien de kansen gewoon op voorsprong moeten staan.

Het eerste kwartier na rust zijn we ook de betere ploeg. In de 56e minuut een prima combinatie tussen Avner en Walter. Walter gaat de 16 in maar zijn voorzet is niet goed. Een minuut later is het Avner die de 16 in gaat. In plaats van voor te geven schiet hij in de korte hoek. De keeper redt eenvoudig. Dan is het Hoedekenskerke dat tegen de verhouding in op een 2-1 voorsprong komt. De verdediging staat min of meer te slapen zo lijkt het als een Hoedekenskerke speler zo maar over links kan passeren. De bal wordt teruggelegd naar de rand van de 16 waar de inkomende speler geen fout maakt. Het lijkt dan of we al verslagen zijn. We kunnen geen druk meer uitoefenen op de Hoedekenskerke verdediging en er worden geen kansen meer gecreëerd. Zo kabbelt de wedstrijd naar het einde.

Een gelijkspel had misschien wel verdiend geweest maar ook daar hadden we niet veel mee opgeschoten. Hoedekenskerke is ook gewoon een goeie ploeg voor deze klasse en ze kunnen het Wemeldinge misschien nog aardig lastig maken. Voor ons is het kampioenschap verkeken of er moet een wonder gebeuren. Een periodetitel op eigen kracht wordt zelfs nog lastig. Maar dat neemt niet weg dat we de komende wedstrijden weer gewoon voor de volle winst gaan en dan zien we wel waar het schip strandt. De komende twee weken alleen maar oefenwedstrijden. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 19 maart 2011 tegen Waarde thuis.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Koploper pakt in slotminuten een punt tegen VVA

Vanmiddag de topper tegen koploper Wemeldinge. Het was de 100e officiële wedstrijd voor Paulus als trainer van de VVA 1. Vooraf waren er bloemen en Pascal Baayens had speciaal een taart gebakken in onze clubkleuren. De slagroom op de taart moesten de drie punten worden. Helaas geven we net als vorige week de winst vlak voor tijd uit handen.

De hoofdrolspelers van de topper VVA-Wemeldinge betreden het veld
De ploegen waren aan elkaar gewaagd en het was dan ook een echte topper die tot het einde spannend was. Wij speelden niet zo goed als vorige week tegen Bevelanders maar dat was ook de verdienste van Wemeldinge. Zij zaten er kort op en hielden de ruimtes op het veld klein. Daardoor konden we het balletje niet lekker laten rondgaan en werd vaak de lange bal gehanteerd. Het is op onze knollentuin in Arendskerke ook anders voetballen dan op een biljartlaken als in Kamperland.

De eerste 10 minuten was Wemeldinge iets sterker. Toch komen wij in de 12e minuut op een 1-0 voorsprong. Wouter wordt gevloerd aan de linkerkant van het veld. Avner legt de vrije trap met veel gevoel in de 16. De bal schampt de kruin van Wouter en verdwijnt in de lange hoek. Wemeldinge stelt er vervolgens twee afstandschoten tegenover maar de ballen gaan naast en over het doel. In de 23e minuut weer een goeie kans voor ons als Pascal Beeke met een mooie pass Michiel aanspeelt in de 16. Michiel kan de bal net niet langs de keeper tikken. In de 32e minuut stuurt Frank Peter alleen op de keeper af. Helaas schiet Peter naast het doel.

Drie minuten voor rust is Wemeldinge gevaarlijk maar Jeff weet redding te brengen en verwerkt de bal tot hoekschop. Uit de hoekschop moet Jeff weer brengen als de bal van dichtbij ingekopt wordt. De volgende hoekschop levert een scrimmage voor ons doel op. Net op tijd wordt de bal weggewerkt. Wemeldinge voert de druk vlak voor rust op. We hopen op het rustsignaal maar in de blessuretijd van de eerste helft scoort Wemeldinge de 1-1. Uit het niets mag Pieter Bolle op de rand van buitenspel alleen op Jeffy afgaan en maakt geen fout. Een domper vlak voor rust omdat we zelf de beste kansen gehad hebben om de score uit te bouwen.

Direct na rust is Wemeldinge weer gevaarlijk als een speler alleen op Jeffy afgaat. Jeff blijft goed kijken naar de bal en brengt redding. Het spel gaat dan op en neer zonder dat er echt grote kansen komen. Henri kopt een vrije trap over het doel en een schot door diezelfde Henri wordt door de keeper gered. In de 75e minuut is het wel raak Frank slingert vanaf de linkerflank een bal over de verdediging van Wemeldinge. De snelle Ricardo Kriekaard, die nog maar 10 minuten in het veld staat, pikt de bal op en gaat alleen op de keeper af. Hij maakt geen fout en schiet schitterend raak, 2-1. Ricardo wordt bedolven onder zijn medespelers en even ben ik bang dat hij niet meer onder de kluwen van spelers vandaan komt. Gelukkig staat hij lachend weer op en kan verder spelen.

Wemeldinge gaat dan weer drukken en bij ons sluipt er wat onrust in de ploeg. Het zal ons toch niet weer gebeuren net als vorige week? In de 80e minuut een vrije trap voor Wemeldinge. Jeff lost de bal maar gelukkig voor ons wordt van dichtbij overgeschoten. Vijf minuten voor tijd is het wel raak. Een hoge bal in de 16. Jeff denkt de bal te pakken maar mist! Via een rug of kop van een Wemeldinge speler gaat de bal het doel in, 2-2. Wederom een klote goal tegen op het einde van de wedstrijd.

Toch slepen we nog bijna de winst binnen als Henri in de 90e minuut rakelings over kopt uit een vrije trap van Frank. We krijgen daarna nog wat hoekschoppen te nemen maar we krijgen de bal er niet in. Weer een teleurstellend gelijkspel. Wat de wedstrijd betreft wel een verdiende uitslag maar het blijft toch wrang als je steeds in de laatste minuten de winst verspeelt. Met een beetje meer geluk vorige en deze week hadden we na vandaag bovenaan gestaan en alles in eigen hand gehad. Nu blijven we vier punten achter op Wemeldinge en staan ook Hoedekenskerke en Bevelanders nog boven ons.

Volgende week naar Hoedekenskerke. Weer een topper!! Hopelijk met een goede scheidsrechter en eerlijke vlagger!!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Paulus Poortvliet in het zonnetje gezet bij zijn
100e wedstrijd voor Arendskerke

Rekenmeester Rudy Boogert van de PZC attendeerde de redactie er op dat trainer Paulus Poortvliet op zaterdag 19 februari toe was aan zijn 100e wedstrijd in dienst van Arendskerke. Uiteraard werd Paulus voor de topper VVA-Wemeldinge even in het zonnetje gezet door de spelers en het bestuur. Tegenstander Wemeldinge werkte helaas, maar wel begrijpelijk, wat minder mee door vlak voor het einde van de wedstrijd de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Eindstand: VVA-Wemeldinge 2-2.

Paulus wordt gefeliciteerd door voorzitter Jan Loopik en leider/vlagger Pascal Baayens

Paulus Poortvliet in topper aan 100e duel bij Arendskerke toe
Bron: Rudy Boogert

Paulus Poortvliet is zaterdag in de topper tegen Wemeldinge toe aan zijn 100e officiële wedstrijd als hoofdtrainer van ’s-Heer Arendskerke. Poortvliet, tevens oud-speler van de club, bereikt die mijlpaal in zijn vierde en tevens laatste seizoen bij de zaterdag-vierdeklasser. Opnieuw lonkt een top vijfklassering. Maar ja, die nacompetitie he…

’s-Heer Arendskerke meldt zich onder Poortvliet steevast in de bovenste helft van de ranglijst, maar opvallend genoeg heeft dat nog geen enkele keer een plaats in de nacompetitie opgeleverd. Dit seizoen ziet het er opnieuw kansrijk uit. De club staat nu gedeeld derde met vier punten achterstand op koploper Wemeldinge, dat dus zaterdag op bezoek komt.

De cijfers geven een titanenstrijd te zien. Wemeldinge is al elf wedstrijden op rij ongeslagen, ’s-Heer Arendskerke al negen opeenvolgende wedstrijden. De laatste nederlaag leed ’s-Heer Arendskerke tegen Wemeldinge; op 2 oktober van het vorige jaar werd het 4-2. Zowel Arendskerke als Poortvliet zelf zal er veel aan gelegen zijn dit seizoen eindelijk ’s een prijsje te pakken.

De laatste trainer die vier seizoenen aan de club verbonden was, had op dat vlak niet te klagen. André van Broeke werd in de periode 1990-1994 twee keer kampioen en promoveerde één keer via de nacompetitie. Poortvliet kan bogen op een riant winstpercentage. Tot op heden heeft Arendskerke onder hem 52 van de 99 duels winnend afgesloten. Maar ja, een prijs he…

seizoen comp beker totaal
07/08 26 3 29
08/09 22 2 24
09/10 26 3 29
10/11 14 3 17
totaal 88 11 99

100 x Paulus langs de lijn
De resultaten van die honderd wedstrijden in vier seizoen: 52 keer winst, 20 gelijke spelen en 28 nederlagen. Score vroeg Paulus om eens terug te kijken op de wedstrijden en er vijf uit te pikken.

De mooiste:
31-10-2009 Wolfaartsdijk – Arendskerke 0-2
0-1 Michael de Jager (eigen doelpunt),
0-2 Henry van Gilst.

"Wolfaartsdijk was koploper maar wij waren die wedstrijd van de eerste minuut heer en meester op het veld. Bijna alles klopte: aanvallend, verdedigend en er werd een hoog tempo gehanteerd. Beide ploegen speelden op de aanval onder het oog van veel publiek, met een geweldige entourage.

De spannendste:
26-04-2008 Arendskerke – DFS 2-2
0-1 Anco van de Linde
1-1 Wouter de Kort,
1-2 René van de Linde
2-2 Walter de Kok.

"Wij speelden de laatste competitiewedstrijd van het seizoen en bij winst speelden we voor de nacompetitie. Tot de laatste minuut golfde het spel op en neer met veel kansen aan beide zijden. Wij kregen in de laatste minuten nog drie goede kansen op de winnende treffer, maar helaas raakten we de paal, keeper of ging de bal voorlangs het doel. Op de één of andere manier wilde die goal niet vallen waardoor we de nacompetitie net misten."

De slechtste:
27-09-2008 Cadzand – Arendskerke 0-0

"Op een heel slecht veld tegen een ploeg die niet wilde voetballen zag het er die middag verschrikkelijk uit. Wij leden veel balverlies en Cadzand had helemaal geen zin om te voetballen, schopte de ballen van alle kanten over de zijlijn en rekte veel tijd waardoor er veel blessuretijd bij kwam. Al bij al een verloren voetbalmiddag."

De verrassendste:
20-02-2010 Arendskerke – Apollo'69 1-3
1-0 Walter de Kok
1-1 Richard Bal,
1-2 Sander Nagelkerke
1-3 Jeffrey Otten.

"Apollo ging met drie punten naar huis. Een ploeg waarvan wij normaal gesproken gewoon van moeten winnen. Dat zag er die middag ook naar uit; ze werden een uur lang weggespeeld. Maar waar de stand allang 4-0 had moeten zijn bleef het maar 1-0. Een oude voetbalwet zegt dan ook: waar je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat. En dat
gebeurde... Apollo kwam heel gelukkig op 1-1, snel daarna werd het 1-2 en tot overmaat van ramp de 1-3, heel verrassend en tegen de verhouding in."

De leukste:
17-04-2010 Wemeldinge - Arendskerke 5-7
0-1 Stefan van Sabben
0-2 Walter de Kok,
1-2 Remi Bruijnooge
2-2 Ivo Lokerse,
2-3 Frank Davidse
3-3 Toine Gijzel,
3-4 Frank Davidse
4-4 Ivo Lokerse,
4-5 Lennard Westerweele
4-6 Michiel Bouwman,
5-6 Ivo Lokerse
5-7 Henry van Gilst.

"Er zijn natuurlijk veel leuke wedstrijden gespeeld. De wedstrijden tegen Wolfaartsdijk en ook de bekerwedstrijd tegen Kruiningen (9-0) in mijn eerste seizoen. Maar de wedstrijd bij Wemeldinge was qua uitslag in ieder geval de leukste. Het waren twee ploegen die vol op de aanval speelden en alles was deze middag aanwezig: leuke aanvallen, mooie doelpunten maar ook persoonlijke fouten van diverse spelers aan beide kanten,waardoor bij beide ploegen mooie doelpunten vielen."

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Wethouder opent fluitend het kunstgrasveld

Op zaterdag 19 februari heeft de Goesse wethouder Jo-Annes de Bat in Arendskerke de topper gefloten tussen VV Arendskerke F3 en Walcheren F6. Dit ter gelegenheid van de officiële opening van het kunstgrastrainingsveld dat in het najaar 2010 in gebruik is genomen. De bezoekers van het jeugdhome konden genieten van een gratis kopje koffie of thee.

Naast Jo-Annes de Bat was namens de gemeente Maaike Ottenhof aanwezig. Ook oud-wethouder Dieleman (die destijds de plannen voor het kunstgrasveld heeft geïnitieerd) kwam op deze frisse ochtend het prachtige kunstgras bewonderen.

De spelers en leiders van Walcheren F6 en VVA F3. Met in het midden Jo-Annes de Bat.
Rechts van hem oud-wethouder Dieleman en daarnaast Maaike Ottenhof
Na het nemen van een groepsfoto en het schudden van de handjes floot Jo-Annes af voor het begin. Zeker de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd met 2 goed voetballende teams. Na rust was het Arendskerke dat toch steeds meer de overhand kreeg en uiteindelijk met 5-1 de wedstrijd won. Jo-Annes floot verder een foutloze wedstrijd die werd gadegeslagen door een groot aantal toeschouwers. Er zijn wedstrijden in de 4e klasse A bij die minder toeschouwers trekken.

Na afloop werden de traditionele strafschoppen genomen en na het handjes schudden was het al weer voorbij. De spelertjes werden na het douchen getrakteerd op een flesje frisdrank en een zakje chips.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Domper VVA in Kamperland

Wat een domper deze middag. De overwinning binnen handbereik en toch glipt deze in blessuretijd ons nog door de vingers. Vorig jaar wonnen we thuis van Bevelanders in blessuretijd en nu verspelen we eigenlijk twee kostbare punten. Ook dat is voetbal! Soms zit het mee, soms zit het tegen. De druiven waren extra zuur omdat we heel de wedstrijd de betere ploeg waren en een overwinning zeker verdiend was geweest. We hadden een goeie slag kunnen slaan omdat koploper Wemeldinge ook gelijk speelde tegen ZSC.

De eerste kans was voor Bevelanders. In de eerste minuut wordt een aanval opgezet over rechts. De bal wordt voorgezet en door de spits uit de draai net over geschoten. Maar dan krijgt Arendskerke meteen twee 100% kansen. Eerst is het Michiel die een voorzet van Pascal bij de tweede paal net over kopt. Één minuut later een goeie actie van Michiel op links. Zijn voorzet bereikt Avner om in te schieten maar Avner schiet via de keeper over.

Arendskerke is de wedstrijd prima gestart en er wordt steeds goed druk gezet op de tegenstander. Iedereen is zich ervan bewust dat dit een belangrijke wedstrijd is en er wordt dan ook lekker fel gespeeld. In de 17e minuut een vrije trap van Frank die de bal op de kop van Wouter legt. Met een reflex duikt de keeper echter de bal uit het doel. In de 32e minuut een uitstekende pass van Pascal en Avner kan doorbreken. Helaas schiet Avner te gehaast en de bal gaat naast. In de 35e minuut komen we verdiend op voorsprong.

Na een aantal mislukte doelpogingen van diverse spelers komt de bal bij Wouter die uithaalt. Zijn schot wordt echter een voorzet en Peter van Reenen tikt met de punt van zijn schoen binnen.

Een verdiende voorsprong. Wij hebben de beste kansen en Bevelanders stelt er slechts wat kleine speldenprikjes tegenover. Toch komt Bevelanders 4 minuten voor rust op 1-1. Een speler valt over het uitgestoken been van Walter en de scheidsrechter geeft een strafschop. Walter krijgt nog een gele kaart op de koop toe. Bevelanders benut dit buitenkansje, 1-1.

Na de rust gaan we op dezelfde voet verder als de eerste helft. Er wordt verzorgd en goed gespeeld. In de 46e minuut een eerste doelpoging van Frank maar de keeper kan de bal gemakkelijk pakken. Drie minuten later een schot van Pieter dat door de keeper gelost wordt. Net voordat Peter erbij is kan hij de bal voor zijn voeten weggraaien. Bevelanders probeert dan het spel weer naar zich toe te trekken en deelt weer wat speldenprikjes uit. Bevelanders is ook een taaie en goeie ploeg maar wij zijn toch net iets beter en gevaarlijker. Frank lost nog maar eens een schot van afstand maar de keeper ligt in de goeie hoek.

Dan is het de 82e minuut als Ricardo Kriekaard toeslaat. Hij is net vijf minuten in het veld. In de rust heeft hij nog vlug van schoenen gewisseld omdat hij daarop vorige week ook gescoord had. Hij heeft lang op zijn kans moeten wachten en is zo scherp als een mes. In een scrimmage voor het doel schiet eerst Stefan tegen de paal. Vervolgens schiet Ricardo op de keeper maar in tweede instantie schiet hij hard raak, 1-2.

Met nog een 8 tal officiële minuten op de klok moet dat voldoende zijn voor de overwinning. We scoren zelfs nog bijna de 1-3 als Ricardo teruglegt op Yann en de bal naar de kruising gaat. De keeper duikt de bal echter uit het doel. Maar 2 minuten later staan we ineens met 10 man. Walter moet aan de noodrem trekken als een Bevelander alleen op Jeffy dreigt af te gaan. De scheidsrechter past eerst nog de voordeelregel toe maar besluit toch een vrije trap te geven net buiten de 16 als de speler naast schiet. Walter kan vertrekken met zijn tweede gele kaart van de middag. Gelukkig gaat de vrije trap naast het doel.

Dan zijn we inmiddels in blessuretijd. Bevelanders speelt alles of niets. We lijken de overwinning binnen te slepen maar in de 94e minuut gebeurt het wat een nachtmerrie is voor iedere keeper. Een afgeslagen bal wordt van buiten de 16 ineens op doel geschoten. De bal lijkt houdbaar maar glipt door Jeffy zijn vingers het doel in, 2-2.

Een enorme domper maar vooral sneu voor Jeff omdat hij weer prima stond te keepen vandaag en iedere bal met vol overtuiging pakte. Maar ja, dat kan de beste keeper overkomen en uiteindelijk zal Jef er alleen maar sterker van worden want hij baalde als een stekker. In het veld mag je nogal eens een foutje maken maar als de keeper dat doet kan het fataal zijn. Iedereen leefde ook met Jeff mee en dat geeft aan dat er een goeie teamspirit in de ploeg zit.

Opvallend moment deze middag: Ricardo Kriekaard krijgt na het wegsturen van Walter de aanvoerdersband om. Ook ontvangt hij nog een gele kaart als hij volgens de scheids te lang treuzelt met ingooien. Volgens mij is hij hiermee de jongste aanvoerder en gele kaartenpakker in de geschiedenis van VVA 1. Ook zal hij ongetwijfeld één van de jongste doelpunten makers zijn. En dat allemaal in 1 wedstrijd!

Volgende week komt koploper Wemeldinge op bezoek en hebben we de kans om de achterstand te verkleinen. Het prima spel van vandaag moet voldoende zelfvertrouwen geven om voor de volle winst te gaan. Met de steun van onze thuissupporters moet dat zeker lukken.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Eerste darttoernooi Arendskerke groot succes

Op zaterdagavond 5 februari werd door de EVC van Arendskerke voor het eerst een darttoernooi georganiseerd. En de belangstelling was groot: 42 mannen en 10 dames.

De kantine werd omgebouwd tot het heus dartcentrum met 4 wedstrijdborden. Bouwlampen werden neergezet om er maar voor te zorgen dat iedereen een goed zicht had.

In de voorronden werden de spelers ingedeeld in poultjes van 4. Elke speler speelde dus in ieder geval 3 wedstrijden. Per wedstrijd kreeg iedere speler 7 beurten om zo weinig mogelijk punten over te houden van de 301 waarmee gestart werd. Van alle wedstrijden werden de punten opgeteld en de beste 16 mannen en beste 10 vrouwen zouden doorgaan naar de finale. De wedstrijdleiding was in handen van Arianne Jansen en Ferdi Colijn.

Dat er nogal wat verschil was in talent bleek al vrij snel. Jeffy Geuze en Arno Wisse wisten in alle wedstrijden op 0 uit te komen. De minst goede man had er maar liefst 333. Afijn het ging tenslotte om de lol, dus niemand die zich tijdens de voorronden daar druk om maakte.

De spanning liep op toen de finales begonnen. Dit keer was diegene die het eerst op 0 punten uitkwam de winnaar. Nu werd begonnen met 501. Na soms (hele) lange partijen waren uiteindelijk de finalisten bekend: Sabrina en Lenie bij de dames en Walter en Arno bij de heren. De damesfinale werd gewonnen door Sabrina.

Toen was het de beurt aan de heren die een best of 3 moesten spelen. Onder leiding van de speaker van de avond: Ronald Jansen en scheidsrechter: Jan van Beveren. Beide finalisten betraden onder muzikale begeleiding de arena en kregen een paar pijltjes de gelegenheid zich warm te gooien.

Zowel Arno en Walter wisten beide aan leg te winnen en er moest dus een beslissende 3e leg aan te pas komen. Deze werd gewonnen door Arno. Meteen na het einde van de finale werden de finalisten gehuldigd door Arianne. De winnaars kregen ook een wisseltroffee mee naar huis. Want gezien het grote succes van deze avond zullen er zeker meer darttoernooien gaan volgen.

De prijzen worden uitgereikt door Arianne Jansen.
Vlnr. Lenie, Sabrina, Arno en Walter

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA wint derby van Wolfaartsdijk

Een echte derby vandaag. Niet met goed voetbal maar wel een wedstrijd waar van alles in zat. Twee eigen doelpunten en twee penalty’s. En dat eerlijk verdeeld over beide ploegen. Een harde wind die dwars over het veld stond en het goed voetballen lastig maakte. De eerste helft een beter Wolfaartsdijk en de tweede helft een beter Arendskerke. Twee keer op achterstand komen en veerkracht tonen. Uiteindelijk trokken we toch aan het langste eind en blijven we gewoon meedoen voor de titel.

In de 1e minuut van de wedstrijd komen we al op achterstand als Danny Nieuwenhuyze ongelukkig in eigen doel kopt. In de 7e minuut een harde vrije trap van Frank Davidse die de keeper uit zijn doel stompt. Wolfaartsdijk breekt gelijk uit over de linkerkant en de linksbuiten gaat alleen op Jeffy af. Jef houdt ons echter op de been anders hadden we binnen 10 minuten op een 0-2 achterstand gestaan. In de 12e minuut is het weer Wolfaartsdijk dat gevaarlijk wordt maar Jef pakt de ingeschoten bal klemvast. Hij knalt de bal meteen naar voren en via een Wolfaartsdijk speler komt de bal bij Avner van Westen die alleen op de keeper afgaat. In de 16 haalt Avner vernietigend uit in de korte hoek, 1-1.

In de 18e minuut komt Wolfaartsdijk weer op voorsprong uit een strafschop. Wilfred van de Dries breekt door en wordt lichtelijk aangetikt door Frank. De geroutineerde Van den Dries valt gewillig en de scheids geeft een strafschop. In eerste instantie keert Jeff de bal maar Van den Dries schiet hem in de rebound binnen, 1-2. Niet veel later staan we bijna met een man minder als Edwin de Kok een doorgebroken speler neerlegt. Gelukkig voor ons geeft de scheidsrechter slechts geel.

Dan duurt het even voordat er kansen komen. In de 38e minuut een vrije trap van Frank die hem in de 16 pompt. Wouter de Kort lijkt de bal in te kunnen koppen maar raakt hem niet goed. In de 45e minuut krijgen we ook een penalty. Op de rand van buitenspel gaat Avner de 16 in. De bal komt tegen de hand van een Wolfaartsdijk speler en ook deze keer wijst de scheidsrechter resoluut naar de stip. Walter de Kok schiet de bal feilloos binnen, 2-2. Zo gaan we de rust in en mogen we niet mopperen dat we net op slag van rust gelijk komen. Wolfaartsdijk is de gevaarlijkste ploeg en bij ons ontbreekt het toch aan de juiste scherpte.

Na de pauze een beter Arendskerke. In de 52e minuut een vrije trap van Frank die door een Wolfaartsdijk speler ongelukkig in eigen doel gewerkt wordt, 3-2. Drie minuten later is Wolfaartsdijk weer gevaarlijk maar Frank kan op de lijn redding brengen. In de 73e minuut krijgt Avner het weer op zijn heupen. Hij passeert in de 16 en legt prima voor op Stefan van Sabben die geleerd heeft van vorige week en nu de bal prima binnenkopt, 4-2. Vijf minuten voor tijd kan Avner de wedstrijd definitief beslissen maar zijn schot met z’n linker gaat net naast.

In de 2e minuut van de blessuretijd komt Wolfaartsdijk toch weer op 4-3. Een hoekschop wordt in eerste instantie afgeslagen maar de tweede voorzet wordt door Wilfred van den Dries binnengewerkt. Zo wordt het toch weer even spannend want de scheidsrechter laat nog enkele minuten doorspelen. Wolfaartsdijk kan echter ook niet meer gevaarlijk worden en we slepen de overwinning binnen. Volgende week de strijd om de tweede plaats als we bij Bevelanders op bezoek gaan.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie