| | | |  
Maart 2011
2011
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Arendskerke veel te sterk voor Cadzand

Een monsterzege vandaag! Dit hadden we niet verwacht want meestal hebben we het tegen Cadzand best wel lastig. Er stond een koude wind dwars over het veld. Het veld was ook niet al te best dus was er van goed voetbal geen sprake. Misschien kwam het ook wel omdat Cadzand niet thuis maar in Sluis speelde.

We reisden met slechts 12 spelers af naar Sluis. Door blessures, vakantie en schorsingen waren er vier vaste krachten afwezig. Daar kwam nog bij dat Avner van Westen zonder bericht niet op kwam dagen. Nu heeft Paulus de afgelopen jaren een brede selectie gecreëerd en kunnen diverse spelers op verschillende plaatsen uit de voeten. We kwamen dus gewoon met een goed elftal aan de aftrap en zonder goed te voetballen hebben we deze wedstrijd gemakkelijk gewonnen.

In de 10e minuut was het al raak Het was nota bene linksback Yann Sinke die droogjes met de binnenkant raakschoot. Twee minuten laten kopt Walter de Kok een hoekschop op de lat. De terugspringende bal wordt weer koppend voorgelegd en Stefan van Sabben kopt van dichtbij de 0-2 binnen. Het wordt echter al snel 1-2 als Peter Nieskens een vrije trap in de kruising jaagt. We hebben dan een kwartier gespeeld en er liggen al drie doelpunten in het netje.

In de 26e minuut krijgt Pieter Adema een goeie kans om de score uit te bouwen. Een lange bal van achteruit en Pieter komt vrij om te schieten. Het schot mist echter de juiste richting. Twee minuten later komt Cadzand bijna op 2-2 als een ingekopte corner door ons van de doellijn wordt gehaald. In de 36e minuut een prachtige bal van Lennard Westerweele. Met een bekeken lob tracht hij de keeper te verschalken. De bal komt echter op de lat en springt terug het veld in. Pieter is er echter als de kippen bij om de bal in te schieten, 1-3. Drie minuten voor rust zet Walter van achteruit een aanval op. Hij speelt Wouter de Kort aan die op de pingeltoer gaat. De bal komt bij Pieter die ook nog wat pingelt en pats boem uithaalt! De bal ploft in de kruising, 1-4. Zo gaan we rusten met een comfortabele 1-4 voorsprong.

Tien minuten na de rust is er de eerste kans als Henri van Gilst op rechts doorbreekt. Hij legt prima af op Michiel Bouwman. Michiel schiet echter niet goed in en via de binnenkant van het been van de keeper gaat de bal naast het doel. Met nog een half uur te spelen komt ons "goudhaantje" Ricardo Kriekaard in het veld. Hij vervangt Pieter die na een botsing wat duizelig is en van het veld moet. Ricardo is 2 minuten in het veld of hij heeft er al weer één binnen liggen. Na goed storend werk van Richardo onderschept Henri de bal. Zijn voorzet is net te hard voor Michiel om in te schieten. Michiel kan de bal nog wel terugleggen op Rico die via het been van een tegenstander raakschiet, 1-5.

In de 65e minuut een uitbraak van Cadzand de speler schiet van ver echter over het doel. In de 68e minuut een hoekschop voor ons. Uit de afgeslagen bal schiet Walter binnen, 1-6. Vijf minuten later gaat Henri goed door over rechts. In plaats van terug te leggen besluit hij voor eigen succes te gaan en probeert uit een onmogelijke hoek te scoren. De keeper brengt redding maar in de rebound pakt de gedreven spelende Wouter zijn wekelijkse doelpuntje mee, 1-7. Wouter maakt ook de 1-8 als hij zelf op de solotoer gaat. Hij zet Henri vrij voor de goal maar die krijgt de bal niet lekker mee en valt. Wouter is goed meegelopen en schuift de bal alsnog binnen.

In de 84e minuut krijgen we nog een vrije trap op de rand van de 16. Richardo schiet de bal rakelings over het doel. Dat was de laatste kans van de wedstrijd. De goed leidende Tilburgse scheidsrechter vindt het ook wel mooi geweest en fluit na 90 minuten voor het einde. Zo winnen we deze sportieve wedstrijd afgetekend. Volgende week naar MZVC. Zij hielden vandaag Wemeldinge op 1-1 dus dat wordt een lastige klus.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA pakt 3 punten tegen Waarde

Kort samengevat was het een draak van een wedstrijd. Een slecht veld, een tegenstander die er geen wedstrijd van wilde maken, vele blessurebehandelingen en een scheidsrechter die om de haverklap op zijn fluit blies. Van de 90 zuivere speelminuten zijn er misschien maar 60 werkelijk gevoetbald.

De verzorgers hadden het er druk mee vanmiddag. Steeds moesten ze met de waterzak het veld in voor weer een blessure behandeling. Wie uiteindelijk van de verzorgers gewonnen heeft weet ik niet. Wat ik wel weet is dat de zak van Jan Loopik nog tussentijds bijgevuld moest worden. Kortom het spel lag nogal eens stil en zo kwam er nooit tempo in de wedstrijd. Uiteindelijk winnen we verdiend met 3-0 en hebben we een groot aantal kansen gehad om de score hoger te doen uitvallen.De eerste kans was al in de 3e minuut als Avner van Westen alleen doorgaat. Zijn schot is echter te zacht en is dan ook een makkelijke prooi voor de keeper. Drie minuten later een voorzet van Frank Davidse. Vanaf de kant lijkt het of Wouter de Kort zo kan binnenschieten maar Wouter kan er niet bij en de bal gaat voorlangs. In de 15e minuut een goeie actie van Michiel Bouwman die teruglegt op Peter van Reenen. Het schot van Peter gaat echter over het doel. In de 20e minuut is het wel raak. Avner zet voor en Wouter schiet met een halve omhaal prima binnen, 1-0. Even later is het Stefan van Sabben die een aanval opzet. Hij legt prima af op Avner maar juist als hij wil schieten, stuit de bal op een polletje en wordt het een afzwaaier.

Dan duurt het tot de 32e minuut voordat we weer een kans krijgen. Een vrije trap van Pieter Adema belandt in de muur. In tweede instantie knalt hij rakelings over. In de 38e minuut een prima combinatie tussen Wouter en Peter. Wouter kan de bal net niet langs de keeper tikken. Dit was de laatste kans voor de rust. Een dikverdiende voorsprong. Waarde heeft er weinig tegenover kunnen zetten en is eigenlijk onmachtig.

Na de rust weer een sterker Arendskerke. Toch is er pas een kwartier na de rust de eerste kans. Een corner van Avner wordt door Michiel op de lat gekopt. In de 68e minuut stuurt Pieter Avner weg. Avner gaat de 16 in maar is echter niet op schot vandaag . Zo ook in de 72e minuut als een prima pass van Pascal Beeke Avner bereikt. Weer een grote kans maar weer gaat het schot van Avner naast.

Met nog een kwartier te spelen komt B-junior Richardo Kriekaard in de ploeg. En net als zo vaak de laatste weken maakt hij het verschil. In de 76e minuut blijft Rico heel koelbloedig voor de goal en legt de bal panklaar voor Michiel. Die schiet prachtig binnen, 2-0. Even later beslist Peter van Reenen de wedstrijd als hij uit de draai prima binnenschiet, 3-0.

In de 86e en 88e minuut krijgt Michiel nog kansen om de score uit te bouwen. Maar Michiel wil wat terugdoen voor zijn medespelers en legt de bal tot twee keer toe af waar hij het zelf had moeten afmaken. In de 89e minuut schiet Ricardo nog op de lat en dan is het gebeurd met de kansen. De punten zijn binnen. Een wedstrijd om maar snel te vergeten. Volgende week naar het verre zuiden, Cadzand in Sluis.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Jan Loopik stopt als voorzitter

Jan Loopik stopt na 16 jaar als voorzitter. Tijdens de komende ledenvergadering in oktober zal hij de voorzittershamer neerleggen. Voordat Jan voorzitter werd is hij ook nog eens 4 jaar vice-voorzitter geweest en zit dus al 20 jaar in het hoofdbestuur. De vereniging zal dus op zoek moeten naar een vervanger.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Carnaval bij VVA

Vrijdag 4 maart werd de carnavalsavond weer goed bezocht in de kantine van VVA. Bij de jongere een opkomst van ruim 30 kinderen en bij de oudere maar lieft 50 kinderen. Iedereen deed leuk mee bij zowel klein als groot.

De muziek werd verzorgd door Peter en Jan-Paul. Hiervoor onze dank. Na het hossen polonaise en roeien koos Jan-{aul bij zowel bij de jongste als de oudste groep de drie leukst verklede kinderen. Deze ontvingen een aardigheidje.

Deze carnavalsavond werd zoals gebruikelijk weer georganiseerd door T.Y.G. en VVA. Dank aan alle betrokkenen en hopelijk tot volgend jaar.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie