| | | |  
April 2011
2011
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Familietoernooi 2011 gaat niet door

Het traditionele VVA familietoernooi gaat dit jaar helaas niet door. Reden hiervoor is de late Pasen (en daardoor ook late Hemelvaart en Pinksteren) waardoor een aantal weekenden in juni afvallen. En op 17-18-19 juni stond er al het jeugdkamp gepland. De week erop sluit de gemeente de velden. Er is bij de gemeente nog geprobeerd om de sluiting een weekje uit te stellen, maar zonder succes.

Het enige mogelijke weekend was die na de Hemelvaart, maar bij navraag bij de verschillende families bleek dat velen verhinderd waren. Daarnaast zou het zomaar kunnen dat er nog beslissingswedstrijden gespeeld worden. Hierdoor heeft de EVC besloten om het familietoernooi deze keer te annuleren. Uiteraard zal volgend jaar de schade ingehaald worden.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

ZSC'62 wint van Arendskerke

We hadden vandaag nog een kleine kans om de tweede periode te pakken. Wemeldinge moest dan verliezen en Hoedekenskerke gelijk spelen. Zelf moesten we dan natuurlijk wel winnen. Maar het geloof erin was er niet vandaag. De eerste helft hebben we het laten liggen en de tweede helft kwamen we er niet meer aan te pas. Een terechte nederlaag en een unieke kans laten liggen om op de tweede plaats te komen want Wemeldinge verloor vandaag. De tweede periode gaat naar Hoedekenskerke omdat die geen fout maakten tegen SVD.

We begonnen goed aan de wedstrijd. In de 7e minuut wordt Danny diep gestuurd over links. Hij legt terug op Michiel. Het schot van Michiel wordt door een verdediger tot corner verwerkt. Uit de hoekschop kopt Henri bij de tweede paal uit een moeilijke hoek over het doel. Één minuut later een mislukt schot van Frank maar hij zet hiermee toch Henri vrij voor de keeper. Henri schiet echter recht op de keeper. In de 13e minuut een scherpe voorzet van Lennard. Stefan schiet uit een moeilijke hoek over. Even later een zelfde soort situatie als Wouter voorzet maar het vizier van Steef staat te hoog vandaag, weer over!

De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Er wordt echter bij ons nogal eens wat slordig balverlies geleden. Zo ook in de 17e minuut als een vrije trap op het middenveld zomaar wordt ingeleverd bij de tegenstander. ZSC wordt meteen gevaarlijk maar gelukkig kan Jeff het schot eenvoudig pakken. In de 26e minuut draait Frank een hoekschop op de lat en even later wordt een vrije trap van hem door de keeper tot hoekschop verwerkt. In de 31e minuut een prima pass van Frank van achteruit die Michiel wegstuurt over links. Er staan drie man voor de goal maar de voorzet van Michiel is niet goed. De keeper onderschept de bal vrij gemakkelijk. In de 35e minuut is het raak. Frank draait maar weer eens een corner gevaarlijk bij de tweede paal voor. Wouter had zichzelf voor de wedstrijd al op scherp gezet door de kleedkamer van één of ander dameselftal in te duiken en het lijkt dan ook of hij nog veertjes onder zijn schoenen heeft. Hoog bij de tweede paal kopt hij binnen, 0-1. In de 38e en 39e minuut krijgt ZSC nog twee kansen op de gelijkmaker voor de rust maar gelukkig voor ons gaan de ballen er niet in. Russtand 0-1.

Na de thee een slap Arendskerke. Er zit geen bezieling in het elftal en we laten ons ver terugdringen door ZSC. Paulus tracht door wat wissels en omzettingen het tij te keren maar dat lukt steeds maar even. Vijf minuten na rust geeft ZSC al een eerste waarschuwing. Een vlammend schot gaat net naast. Tien minuten later duikt Jeffy een vrije trap uit zijn doel tot hoekschop. We krijgen wel wat kleine kansjes. Eerst legt Peter een bal terug op Pieter maar het schot gaat naast het doel. In de 69e minuut een verre ingooi van Frank. De afgeslagen bal wordt door Michiel ineens op de slof genomen maar de bal gaat over het doel.

In de 72e minuut maakt ZSC de gelijkmaker. Ze breken uit via de snelle nummer 11. Deze trekt naar binnen, geeft voor en van dichtbij wordt de bal in het doel geschoten. Zeven minuten laten moet Jeff weer een vrije trap uit zijn doel ranselen. Met nog drie minuten te spelen slaat het noodlot toe. Een corner vanaf rechts wordt bij de tweede paal binnengekopt. Jeff wordt weliswaar gehinderd maar de scheidsrechter keurt de goal goed, 2-1. In de resterende tijd kunnen we dit niet meer goedmaken.

Op 7 mei de laatste competitiewedstrijd. Thuis tegen Bevelanders. Deze zal gewonnen moeten worden om in ieder geval nog een periode over te nemen. Zo kan misschien toch nog de nacompetitie gehaald worden. Er zal dan echter toch uit een ander vaatje getapt moeten worden en het geloof op een goed resultaat bij iedereen aanwezig moeten zijn.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Medewerkersavond 2011 weer erg gezellig

Niet zo druk als voorgaande jaren, maar zeker zo gezellig, was er zaterdag 9 april weer de jaarlijkse medewerkersavond van de VV Arendskerke. Ongeveer 80 personen konden vanaf 19:30 uur genieten van het heerlijk warm buffet. Geleverd door één van onze sponsoren: Slager op Wielen.
Zoals gewoonlijk stond het bestuur weer achter de bar om de nodige biertjes te tappen. Tegen elven werd het volume van de muziek wat opgeschroefd en enkele tafels op zij gezet zodat er gedanst kon worden.
Om één uur werd de stekker er uit getrokken en vertrokken de laatste aanwezigen huiswaarts.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Moeizame zege VVA op apollo'69

Een moeizame overwinning vandaag. Vorig jaar lieten we ons de tweede helft verrassen door Apollo en verloren kansloos. Voor de rust hadden we toen ruim voor moeten staan. We waren dus gewaarschuwd en lieten het dit keer niet zo ver komen.

We begonnen goed aan de wedstrijd. In de 4e minuut gaat Danny over rechts goed door. Zijn voorzet wordt door de keeper losgelaten. Wouter legt terug op Lennard die echter hoog over schiet. Vier minuten later een terugspeelbal die door Wouter onderschept wordt. De keeper heeft het ook gezien en is op tijd uit zijn doel gekomen om redding te brengen.

Apollo laat ons wat komen en gokt op de counter. In de 22e minuut worden ze ook gevaarlijk maar Pieter kan net op tijd ingrijpen. Diezelfde Pieter legt 1 minuut later de bal van achteruit op Henri die prima doorkopt op Stefan. De keeper is er weer snel bij en voordat Steef goed uit kan halen tikt hij de bal weg. In de 26e minuut weer een goeie kans voor Stefan als hij wordt aangespeeld in de 16. In plaats van uit te halen, besluit hij de bal voor te leggen. De voorzet is niet goed en de verdediging brengt redding.

In de 28e minuut een snelle uitbraak van Apollo. Jeff blijft goed kijken naar de bal en redt ons van een achterstand. Twee minuten later maken we de 1-0. Frank knalt de bal naar voren. De bal is eigenlijk niet goed maar wordt door de verdediger volledig gemist. Walter, die nog van de vorige aanval van voren was blijven hangen, pikt de bal op en knalt onberispelijk binnen! Dit is ook de ruststand.

Na de rust hetzelfde beeld. Arendskerke maakt het spel en Apollo probeert met snelle uitbraken ons te verassen. De eerste kleine kans is ook voor ons. Een lage vrije trap van Danny bereikt Wouter. Maar die staat al te dicht op de keeper om goed in te schieten. Dan krijgt Apollo twee enorme kansen op de gelijkmaker. Eerst schiet een speler een niet te missen kans van dichtbij over en even later een prima voorzet die door iedereen wordt gemist en voorlangs gaat. In de 56e minuut moet Jeff weer redding brengen als Apollo gevaarlijk wordt. De gelijkmaker hangt in de lucht!

Toch krijgen we ook weer kansen ondanks dat het spel minder is dan voor de rust . In de 60e minuut een goeie voorzet van Danny maar Stefan schiet helaas naast. Vijf minuten later gaat Henri op karakter er met de bal vandoor. Helaas schiet hij te snel als hij in de 16 komt en de keeper kan de bal gemakkelijk pakken. In de 83e minuut maakt Danny Nieuwenhuyze aan alle onzekerheid een einde als hij met een bekeken balletje de 2-0 binnenprikt. Apollo is verslagen en de punten zijn weer binnen.

We hebben ons vandaag in ieder geval verzekerd van de vierde plaats in de competitie. Het moet wel heel gek lopen wil dat niet goed zijn om in ieder geval een periode over te nemen. Volgend week naar ZSC. Dit is nog een wedstrijd om de tweede periode. Deze kunnen we ook nog winnen maar zijn daarbij wel afhankelijk van Hoedekenskerke en Wemeldinge. En die laten maar weinig steekjes vallen dit jaar. Maar je weet het nooit. Aan het eind van de competitie wordt de druk steeds groter en wij hebben niets te verliezen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA pakt 3 punten tegen MZVC

Eigenlijk stond deze wedstrijd gepland op 14 mei 2011 als onze laatste competitiewedstrijd. Omdat MZVC op deze dag festiviteiten heeft op het sportveld was met toestemming van de KNVB deze wedstrijd naar 2 april verplaatst. Voor ons was het dus zaak om te winnen omdat we als enige ploeg in onze klasse in actie kwamen. We konden dus zo drie punten inlopen op de concurrentie en Bevelanders zelf passeren.

Het werd een nipte overwinning maar ook dat telt gewoon. MZVC is altijd een lastige ploeg voor ons en in voorgaande jaren verspeelden we hier zelf onze kansen op promotie. Arendskerke begon goed aan de wedstrijd.

In de derde minuut geeft Henri een voorzet op Wouter die de bal in het zijnet schiet. Twee minuten later mag Danny Nieuwenhuyze tot twee keer toe een corner nemen. De eerste draait hij op de lat. De tweede is iets minder scherp maar perfect voor Wouter die van dichtbij binnenkopt, 0-1. In de 20e minuut is het weer Danny die een vrije trap achter de verdediging legt. Wouter raakt helaas de bal niet goed en kopt naast.

We zitten goed in de wedstrijd en zoeken gedoseerd de aanval. MZVC krijgt geen kansen om op gelijke hoogte te komen omdat we gewoon goed geconcentreerd spelen. Na een half uur spelen een prima aangesneden voorzet van Lennard vanaf de rechterkant en Michiel tikt met de binnenkant van de voet binnen, 0-2.

Drie minuten later weer een prima bal van Lennard vanaf de rechterkant. Michiel, tussen een verdediger en de keeper, kopt net naast. Zo bereiken we de rust met een comfortabele 0-2 voorsprong en lijkt of we na de thee de score verder zullen uitbouwen.

Dat pakt echter anders uit. In de eerste minuut na rust een verre uittrap van de keeper van MZVC. De bal wordt gedragen door de wind. Onze verdediging is verrast en de spits van MZVC krijgt nog net een teen tegen de bal. De bal zeilt over Jeffy de kruising in, 1-2. De rest van de tweede helft hadden we misschien net zo goed schriftelijk af kunnen doen want er gebeurt vrij weinig. Dit gaat alleen niet omdat de pen van uw verslaggever het begeeft.

MZVC krijgt geen enkele kans op de gelijkmaker en wij bakken er de tweede helft ook niet veel meer van. Er is nog tot twee keer toe een kans voor Henri maar de MZVC keeper redt uitstekend. Een vrije trap op het einde van de wedstrijd via Pieter gaat rakelings naast en dat was het wel zo'n beetje.

Opvallend moment in de tweede helft het feit dat Henri nog om een wissel vroeg terwijl er al drie gewisseld waren. Hij vond dat Peter toch ook nog maar even moest meedoen maar was blijkbaar de tel kwijtgeraakt. Het gebeurt ook niet elke wedstrijd dat we zoveel spelers bij ons hebben natuurlijk.

Volgende week Apollo thuis. Vorig jaar verloren we deze wedstrijd thuis dus zaak om dat recht te zetten. We hebben nog drie wedstrijden in deze competitie. Wanneer we deze alle drie weten te winnen zit er misschien nog iets moois in. Uiteindelijk staan we maar drie punten achter de koploper en deze moeten de inhaalwedstrijd eerst nog maar zien te winnen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie